Dodaj do ulubionych

Mam doła.

15.10.08, 16:21
Witajcie.Jestem w 13 tyg ciaży i dopadł mnie dołek.Spodnie już ledwo dopinam i pomyslałam a co dopiero do kwietnia.Szwagierka ma etap odchudzania a ja tycia.Co prawda powinnam sie cieszyć ze wszystko ok a tak okropnie sie wszystkiego boję.Czy macie takie załamania?A może to przez ten deszcz.Pozdrawiam wszystkie cięzarne i starające sie
Obserwuj wątek
    • klubgogo Re: Mam doła. 15.10.08, 16:45
      Spokojnie, ten nastrój powinien juz przechodzić, obawy miną, a Ty od II trymestru będziesz cieszyć się spokojem ciaży. Kup sobie na pocieszenie fajne spodnie ciazowe i humor Ci się poprawi. A jeszcze jak Cię dziecko posmyra za parę tygodni, bedziesz przeszczęśliwa.
      • emigrantka34 Re: Mam doła. 15.10.08, 17:23
        Nie martwa sie. Ja od poczatku ciazy tylam i zamiast schudnac w
        pierwszym trymestrze to juz przytylam pare kg a do konca ciazy 18
        kg. Przed porodem wazylam 86 kg i wygladalam jak hipopotam, mialam
        zachcianki na slodkie chociaz slodkiego wo ogle nie lubie. Ale
        teraz - 7 miesiecy po porodzie - zrzucilam 20 kg. Pamietaj tez o
        tym, ze w ciazy zatrzymuja sie plyny i czlowiek "puchnie" oprocz
        tego ze mu rosnie brzuszek. Odzywiaj sie zroznicowanie, jedz czesto
        a w malych ilosciach i w miare mozliwosci ruszaj sie - po pierwsze
        zawsze to sprzyja lepszej przemianie materii, a po drugie lepszemu
        samopoczuciu. Powa tym rzeczywiscie w drugim trymestrze bedziesz sie
        czuc lepiej i bedziesz nawet dumna ze swojego brzucha. Ja do
        specjalnie sportowych osob nie naleze, na dodatek mam permanentny
        problem z kregoslupem, a mimo to udalo mi sie zrzucic ciazowe
        kilogramy!
    • kochasz Re: Mam doła. 15.10.08, 17:51
      trzymaj się dzielnie! może masz kogoś do przytulania, to poprzytulaj? ja pierwszy trymestr miałam okropny, musiałam brać dodatkowo progesteron, co mnie już kompletnie rozłożyło psychicznie (nie ma jak nawał hormonów). a brzuch miałam jakbym się przejadła. pomogły mi od czasu do czasu fajne, luźne, kolorowe koszulki, kupowałam sobie w lumpkach za parę zł, tak na poprawę humoru. jakieś fajne herbatki, też, takie pierdoły, ale jakoś mnie to trzymało. jak zaczął się drugi trymestr to obśmiałam wszystkie osoby, mówiące mi, że teraz będzie lepiej, bo do 15 tyg nie było. ale od 15 tyg jest naprawdę nieźle. a pierwszy trymestr trzeba przetrzymać, także psychicznie. a szwagierka to chyba nie jest w ciąży, prawda? to sobie może chudnąć ile chce. nie daj się takim myślom.
      pozdrawiam!

-----
      kasia, 22 tc
    • lauresia Re: Mam doła. 15.10.08, 18:36
      A ja to nie mogłam się doczekać az mi bedzie brzuszek widać i kiedy kupie sobie
      wkońcu te spodnie ciążowe wink a teraz jestem chudsza niz przed ciążą waże 49kg
      (11,5 miesiaca po porodzie) szybko minie ten najgorszy okres.pozdrawiam
    • agulle Re: Mam doła. 15.10.08, 19:25
      Ja w już w 12 tygodniu ciąży zaczęłam zakładać spodnie ciążowe, cociaz brzucha
      jeszcze nie było widac i mieściłam się w swoje normalne spodnie, to jakoś tak
      mnie piły, że nie mogłam wytrzymać. W ciążowych jest wygodniej, bo są
      luźniejsze. chociaż wcale nie widać, ze nosisz spodnie ciążowe (tzn na początku
      nie widać)
    • anick5791 Re: Mam doła. 15.10.08, 19:39
      Też mam dziś makabrycznego doła. Jestem w 11 tc i właściwie non stop płaczę, z
      byle powodu. Rzeczy,które normalnie w ogóle by mnie nie obeszły doprowadzają
      mnie do łez. Po prostu mi tak przerażająco smutno. Mam nadzieję, że to tylko
      chwilowe i spowodowane hormonami, bo jak będzie tak dłużej, to zeświruję...
      • basia9989 Re: Mam doła. 15.10.08, 20:45
        Dziękuję wam dziewczyny za wasze wypowiedzi.jesteście cudne i umiecie człowieka podnieść na duchu.Co do mojej szwagierki to tak wogóle jest singlem (polonistą),noi musi być zgrabna i dlatego że mieszkamy razem to taka mała zazdrosć jest niekiedy we mnie.Napewno wszystko mi minie a po porodzie się wezmę za siebie.Teraz to tak mi się to ciągnie.Gdzie do kwietnia hmmmm,ale z wami jest mi dobrze jesteście kochane i wam dziękuje
        • gos85 Re: Mam doła. 15.10.08, 21:26
          niczym się nie martw, to nas wszystkie dopada, to taka kumulacja jesiennej chandry i ciążowych hormonów. zobaczysz ze wszystko będzie dobrze!
          trzymaj sie ciepło!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka