Dodaj do ulubionych

chciałam się przywitać

04.03.09, 15:21
Chciałam się przywitać. Podczytuję forum już jakiś czas.
Jestem w 4 tygodniu ciąży po ponad półrocznych staraniach. To nasza pierwsza
ciąża. Wiele we mnie obaw i wątpliwości. Jeszcze więcej radości. Jesteśmy już
po pierwszym USG, mamy nawet zdjęcie naszej malutkiej kropeczki. Jestem taka
szczęśliwa. Nie mogę skupić się na niczym innym, o niczym innym myśleć.
Pewnie będę miała wiele pytań i wątpliwości, dlatego cieszę się, że istnieje
takie forum i że jesteście wy dziewczyny - ze swoim doświadczeniem, wsparciem,
pociechą i dobrym słowem.
Pozdrawiam,
L
Obserwuj wątek
    • 18_lipcowa1 Re: chciałam się przywitać 04.03.09, 15:26
      Nie wiem jakim cudem widzialas ta kropeczke ale musialo ci sie cos
      pomylic, nie ma opcji zeby widziec cokolwiek w 4 tyg ciazy
      • lolarun Re: chciałam się przywitać 04.03.09, 15:33
        W czwartym tygodniu od zapłodnienia, może nie wyraziłam się precyzyjnie. Doktor
        nawet wydrukował mi obraz jak byk kropeczkawink
        • 18_lipcowa1 Re: chciałam się przywitać 04.03.09, 16:03
          lolarun napisała:

> W czwartym tygodniu od zapłodnienia, może nie wyraziłam się
          precyzyjnie. Doktor
          > nawet wydrukował mi obraz jak byk kropeczkawink

aha
          ok to gratulacje wiec
    • myszulka21 Re: chciałam się przywitać 04.03.09, 18:32
      Witamsmile
      Gratuluję!! Ja ciągle czekam..., ale milo jest poczytać że komuś się udałosmile
      Możesz zdradzić jak długo się staraliście?
      Hmm my już 3 cykle dziś powinnam dostać @, nie ma jej jeszcze, ale brzuch
      pobolewa wiec pewnie przyjdzie.
      Pozdrawiam serdecznie!
      • mloda19877 Re: chciałam się przywitać 04.03.09, 18:44
        to nie jesteś w 4 tygodniu ciąży tylko w 6 big_grin ciąże prawidłowo liczy
        się nie od momentu zapłodnienia tylko od dnia ostatniej miesiączki.
        Witam i grutuluje.
    • kasia.46 Re: chciałam się przywitać 04.03.09, 19:11
      Gratuluje, ja 27tydz. z utęsknieniem czekam na rozwiązanie, już
      trochę ciężko i dolegliwości się zaczeły......... czyli rodzisz na
      koniec roku......... prawie że pod choinkęwink
      • ka21sia Re: chciałam się przywitać 04.03.09, 19:34
        witaj
        moje gratulacje. Mam nadzieje, ze juz nie dlugo i ja bede mogla
        napisac , ze jestem w ciazy. U nas 2 lata staran i w dalszym ciagu
        nic. Teraz mam jakiej przeczucia ale to nic nowego mam je od
        poczatku stran.
        pozdrawiam
        • dorisw1978 Re: chciałam się przywitać 04.03.09, 21:38
          witaj zatem, ja jestem w 24 tygodniu, to moja druga ciąża, służę radą jakby co smile życzę powodzenia i dużo radości w tym wyjątkowym czasiewink
          • lolarun Re: chciałam się przywitać 05.03.09, 07:44
            Dziękuję za ciepłe przyjęcie.
            Myszulka21 w zeszłym roku zdiagnozowano u mnie endometriozę zewnętrzną. Po
            wyczytaniu wszystkiego co dostępne w internecie i konsultacjach z kilkoma
            lekarzami widoki nie były zbyt zachwycające. Wcześniej po prostu się nie
            zabezpieczaliśmy. Natomiast po diagnozie i wycięciu guzka ciśnienie mi jakby
            wzrosło. Od października pełen monitoringwink I nic. W styczniu wybrałam się do
            Instytutu Centrum Zdrowia Matki Polki. Pani doktor załamała dała nam jeszcze pół
            roku i duphaston na wzmocnienie drugiej fazy cyklu. I od razu się udało!!! Po
            pierwszym teście nie wierzyłam. Ta druga kreseczka była bladziutka. Myślałam, że
            ją widzę, bo chcę. Odczekałam kilka dni kolejny test. Dwie grube krechy. Gin,
            usg i radość niesamowita. A co do brzucha to mnie też pobolewał jak na okres.
            Podobnież to normalne. Myśl pozytywnie. Trzymam kciuki!!!
            mloda19877 - no tak prawidłowo w 6wink jakoś tak mi utknął ten czwarty, pewnie
            dlatego, że gin powiedział, że to 4 od zapłodnienia. Na już, już wchodzimy w 7 jutro
            kasia.46 - termin mam wyznaczony na 30 październik. Tak więc prezent pod choinkę
            jak nigdysmile
            Pozdrawiam serdecznie,
            L
            • myszulka21 Re: chciałam się przywitać 05.03.09, 13:43
              hej lolarun
              dziś robiłam test, dwie krechy; już kupiłam maluśkie buciki żeby dać razem z
              testem mężowitongue_out
              Ale mam stres, brzuch troszkę pobolewa i ciągle wydaje mi się że test się mylił
              i za chwile dostanę okres...Robiłam ten z bobaskiem w różowym ręczniczku...hmm
              ponoć najlepszy... Jejjj mam nadzieję że będzie ok, jutro chyba zrobię jeszcze
              jeden...bo bety u mnie nie robią. Buuuuuuu
              • lolarun Re: chciałam się przywitać 05.03.09, 13:54
                No to gratulacje!!! Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze!
                Jak już pisałam mnie też brzuch pobolewał. Tak więc trzeba myśleć pozytywnie.
                Ale wiem, że czasem trudno uwierzyć.
                • myszulka21 Re: chciałam się przywitać 05.03.09, 13:57
                  nooo bardzo trudno, chcialabym miec jakies dodatkowe objawy a tu nic co może
                  świadczyc tylko o ciąży..
                  • lolarun Re: chciałam się przywitać 05.03.09, 14:16
                    Ja oprócz mega huśtawki nastrojów i mdłości na zapach pasty do butów do tej pory
                    nie mam żadnych objawów. No może do kibelka latam jak szalona. Trzeba myśleć
                    pozytywnie. Ponów test. Umów się na wizytę do gina powinien rozwiać wątpliwości.
                    • magdaleine1 Re: chciałam się przywitać 05.03.09, 14:28
                      Witam was mam male pytanko.W niedziele mialam owulacje i od tego
                      czasu latam non stop(nawet w nocy)do kibelka oraz ciagle chce mi sie
                      spac.Nie nastrajam sie poniewaz wiem ze to zawczesnie na objawy
                      ciazy (dzis20dc)ale zastanawia mnie to czy ktoras z was tak
                      miala.Pozdrowionka i gratulacje big_grin
                      • myszulka21 Re: chciałam się przywitać 05.03.09, 14:38
                        czesc magdaleine1
                        Powiem ci tak, w poprzednich dwóch cyklach kiedy to mówiłam sobie "musiało się
                        udać" biegałam ciągle do toalety i było dla mnie jasne że jest jedyna
                        przyczyna.. jednak ciąży nie było. Czyżby umysł płatał nam takie figle?? Teraz
                        pokazały mi się szczęśliwe dwie kreseczki a do ubikacji chodzę normalnie..i
                        kiedy to wcześniej już przed terminem miesiączki biegałam co chwile... ale tym
                        razem nie nastawiałam się, nawet chyba wmówiłam sobie że przecież nie jest tak
                        łatwo zajść i na pewno się nie udało, a tu proszę niespodzianka!!

A co do senności, to może być ona spowodowana przesileniem...bynajmniej ja sobie
                        tak tłumaczyłamtongue_out

Hmm aha ja zaobserwowałam 1 objaw bardzo wcześnie, nie musiał w cale świadczyć o
                        ciąży ale jakoś dał mi do myślenia. Gdzieś ok 22-23 dnia cyklu przez 2-3 dni
                        miałam tak dziwny zapach moczu, był bardzo intensywny, nie żeby jakiś mocno
                        nieprzyjemny, ale jakiś taki kwaśny zapach...tak to odczułam. A tak poza tym nic...
                        • magdaleine1 Re: chciałam się przywitać 05.03.09, 14:48
                          Dziekuje za szczegolowa odpowiedz i jeszcze raz gratuluje kiss.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka