Dodaj do ulubionych

młode mamusie ;)

22.07.09, 22:25
witam wszystkie kobietki w ciąży wink

Mam 18 lat i spodziewam się maleństwa wink są na forum jeszcze inne mamusie w podobnym wieku , które chciałyby się podzielić swoimi wrażeniami jak się czują w roli przyszłej mamusi ? smile i jak wasze otoczenie zareagowało na tą cudowną wiadomość ? bo wiadomo , że teraz każdy ma inne podejście do 'młodych' mam , a ja uważam że to jest dobry wiek na dzidziusia jeśli tylko oboje rodzice są gotowi na nowego członka rodziny wink i nikogo nie należy za to potępiać... a zdarzają się tacy ludzie...

Chodzę jeszcze do szkoły i mam zamiar ją skończyć. Uważam, że dziecko nie jest do tego przeszkodą, tak jak niektórzy uważają. Dalej mam w planach iść na studia, tyle że na zaoczne wink Ogromnie się cieszę razem z moim chłopakiem z naszej Kruszynki wink termin mam na 31 grudnia wink więc prawdopodobnie Nowy Rok będziemy witać z Maleństwem wink) teraz tylko myślę o tym , aby Maleństwo było zdrowe i silne wink

pozdrawiam wszystkie mamusie wink
Obserwuj wątek
    • reteczu Re: młode mamusie ;) 23.07.09, 09:46
      Ja głównie w jednej kwestii, w tej:
      mloda_mamusia91 napisała:

termin mam na 31 grudnia wink więc prawdopodobnie Nowy Rok będziemy w
      > itać z Maleństwem

Daj Boże, ale równie dobrze może to być druga połowa grudnia albo
      pierwsza połowa stycznia, albo dużo wcześniejszy termin.Mój brat
      urodził się 1 stycznia; mama miała termin porodu wyznaczony na 21
      stycznia.

Druga sprawa:
      są na forum jeszcze inne mamusie w pod
      > obnym wieku

Urodzisz, wtedy będziesz mamusią. Może się jeszcze bardzo dużo
      wydarzyć i bądź na to gotowa. Nie życzę ci tego, ale życie pisze
      rozmaite scenariusze.

A tak w ogóle to nie jestem młodą mamusią. Właściwie, gdybym się
      mocno postarała, to mogłabyś być moim dzieckiem; w takim jestem
      wieku.Parcie na dziecko miałam dopiero po ukończeniu studiów,
      powojażowaniu po świecie, po podjęciu pracy, czyli w wieku 26 - 27
      lat. A ty już teraz. No i ok. Cierpliwości życzę, bo głównie ona
      jest potrzebna ciężarnej, a potem młodej matce.
      • mloda_mamusia91 Re: młode mamusie ;) 23.07.09, 10:30
        spodziewam się tego, że dzidziuś może przyjść na świat później lub wcześniej ,
        tym bardziej że na początku termin miałam na 8 stycznia, ale został zmieniony.
        Lekarz mi mówił , że przed świętami już może się śpieszyć na świat, ale wszystko
        zależy od Maleństwa wink

tak, wiem mamusią będę jak urodzę i wiem że różnie może być , ale jestem
        pozytywnej myśli wink

pozdrawiam wink
        • corkaswejmamy Re: młode mamusie ;) 23.07.09, 10:50
          a po cholerę wy ją straszycie i już niemal jakąś podstępna nagonkę urządzacie?
          Dziewczyna jest w ciązy, pewnie nie planowała, ale przynajmniej teraz nie siedzi
          i nie ryczy po kątach. A niech się cieszy. Życie jesli bedzie taka potrzeba,
          zweryfikuje jej ta radość. Tak więc wasza w nią ingerencja jest naprawdę zbędna.
          Poza tym urodzi mając lat 19 i choć może nie jest to szczyt odpowiedzialności,
          to jednak osobiście znam przypadki, kiedy 19-20-latka jest lepszą, bardziej
          odpowiedzialną matką niż niejedna trzydziestka. Znalazły się mega odpowiedzialne
          i ułożone.
          • sofi84 Re: młode mamusie ;) 23.07.09, 12:16
            dasz radę kochana! Nie daj się nastraszyć tylko ciesz się ciążą zamiast
            zamartwiać, że coś się może wydarzyć. Urodziłam w wieku 21. Poszłam na studia
            nie wiedząc, że jestem w ciąży. Studiowałam zaocznie. Teraz uzupełniam i staram
            się o kolejne dziecko.

Co do lipiec zastanawiam się, czemu jej jeszcze znowu nie zbanowali, skoro
            wprost ubliża innym. To już często nie jest wyrażanie opinii, tylko zwykłe
            ubliżanie. Lipcowa już miała jednego zbanowanego nicka - stąd "1" przy nicku.
            Miała nawet fanów smile
            • zabcia35 Re: młode mamusie ;) 23.07.09, 12:22
              A ja jestem dośc wiekową mamusią, ale wpisuję się na TWój wątek, by
              Ci powiedzieć, ze MOCNO CI ,,KIBICUJĘ ".
              Znam wiele kobiet, które mają duuuużo więcej lat niż Ty a nie
              dojrzały do macierzyństwa nawet w połowie.

Jestem pewna że sobie poradzisz i będziesz WSPANIAŁĄ , MŁODĄ MAMĄ smile
              Mocno Cie ściskam i życzę szczesliwego rozwiązania smileJestem z Tobą
              całym serduchem smilesmile
              • myszulka21 Re: młode mamusie ;) 23.07.09, 13:04
                czesc! ja jestem troche starsza od ciebie bo mam 21 lat. I tez ludzie roznie reaguja jak dowiaduja sie ze jestem w ciazy. Jakby istniał idealny wiek... nie ma takiego. Ja nawet jestem zdania że mlody wiek jest lepszy na dziecko, bo mamy wiecej energii, nie tylko dzis ale tez gdy dziecko bedzie mialo te 5-10-15 lat niż mamy ktore rodza kolo 30, czy nawet poźniej. A wiadomo że dziecko potrzebuje najbardziej czasu i checi swoich rodzicow,a nie ich kariery...

A co do szkoly to jesli tylko bedziesz chciala skonczysz ja! Sa ludzie ktorzy z lenistwa nie koncza szkoly a dzieci nie maja, takze ja uwazam ze jesli ktos pragnie sie rozwijac nic mu sie stanie na przeszkodzie. Co prawda nie mam doświadczenia jesli chodzi o wychowywanie dziecka ale wiem że jak się czegoś pragnie to się to osiagnie.
                Kiedy wychodzilam za mąż zaraz po maturze mając 19 lat ( z milości i z tego że chcieliśmy być razem, nie dlatego że musielismy) też dużo osób mówilo mi że po co; że to za szybko; że jak my sobie poradzimy i że pewnie nic nie bedzie z malżeństwa w tak mlodym wieku. I co nikt nie mial racji!! Dziś oboje uważamy że nie mogliśmy podjąć lepszej decyzji. W 90 % jestem pewna że podobnie będzie z kwestią dzieckasmile
                Tobie życze tego samego! I pamiętaj do odważnych swiat należy, nie ma co się bać. Jeśli macie oparcie w sobie nawzajem wszystko się powiedzie.smile Trzymaj się cieplo i życzę ci spokojnej ciązy!
                • corkaswejmamy Re: młode mamusie ;) 23.07.09, 15:31
                  urodziłam córkę mając lat 23. 2 lata wcześniej wyszłam za mąż po 3 latach
                  chodzenia z własnym, obecnym mężem. Może byłam trochę starsza od Ciebie, a moje
                  dziecko, zarówno to pierwsze, jak i to, które ma się pojawić za kilka miesięcy
                  było starannie zaplanowane, to i tak spotykałam się z dziwnymi, skrajnymi
                  decyzjami. Od narodzin naszej córki minęły cztery lata. W tym czasie skończyła
                  jedne studia, zaczęłam kolejne, zrobiłam dwie podyplomówki, postaraliśmy się o
                  swoje własne lokum. Nie mieliśmy żadnej pomocy finansowej. Do wszystkiego
                  doszliśmy swoją własną pracą. W tej chwili jestesmy oboje przed 30-tką(no mąż
                  tuż przedsmile ), spodziewamy się drugiego dziecka, a nasze glowy roją się od
                  pomysłów, planów i marzeń. Konsekwentnie realizujemy nasze WŁASNE zamierzenia.
                  Po kilku latach(6 lat małżeństwa) wspólnego życia co zauważyłam? Każdy wiek ma
                  swoje prawa, w każdym wieku można iść przez życie z satysfakcją. Już nie
                  słyszę-szybko przestałam), że "oj, taka młoda i już pakuje się w rodzinę". Teraz
                  słyszę "a mówią, ze młodzi tacy zyciowo niezaradni". To jak pokierujesz własnym
                  życiem zalezy wyłącznie do Ciebie. Czeka Cię masę pracy i samozaparcia, ale
                  zapewniam Cię, że dziecko daje kopniaka do działania. Dla mnie samej chyba
                  większej mobilizacji nie masmile
            • 18_lipcowa1 Re: młode mamusie ;) 23.07.09, 16:54

> Co do lipiec zastanawiam się, czemu jej jeszcze znowu nie
              zbanowali, skoro
              > wprost ubliża innym.

Ciezko kapujaca jestes skoro sie wciaz zastanawiasz...Nie
              zbanowali ? Widocznie nie mieli powodu.

To już często nie jest wyrażanie opinii, tylko zwykłe
              > ubliżanie.

Nie przesadzaj niunia.

Lipcowa już miała jednego zbanowanego nicka - stąd "1" przy nicku.
              > Miała nawet fanów smile

Wow jak milo ze pamietasz. Jestes moja fanka?
              • corkaswejmamy lipcowa 23.07.09, 17:49
                a skąd ty wzięłaś ten swój suwaczek czy jak to się fachowo nazywabig_grinbig_grinbig_grin
                • 18_lipcowa1 Re: lipcowa 23.07.09, 19:23
                  corkaswejmamy napisała:

> a skąd ty wzięłaś ten swój suwaczek czy jak to się fachowo
                  nazywabig_grinbig_grinbig_grin

masz na mysli sygnaturke?
                  z forum - karmienie piersia powyzej roku
                  • corkaswejmamy Re: lipcowa 23.07.09, 19:41
                    [b]oto to własnie, zawsze zapominam co sie jak nazywa tym fachowym, foprumowym
                    slangiembig_grin zajebista tak czy siaksmile usmiałam siębig_grin ale laska sobie jaja robiła z
                    tymi zwisami, nie? Aż musze kiedyś na forum owe wejśćbig_grinbig_grin
                    • 18_lipcowa1 Re: lipcowa 23.07.09, 23:13
                      usmiałam siębig_grin ale laska sobie jaja robiła
                      > z
                      > tymi zwisami, nie? Aż musze kiedyś na forum owe wejśćbig_grinbig_grin

alez skad, powaznie pisala.
              • sofi84 Re: młode mamusie ;) 24.07.09, 00:16
                no ba!
          • courrare młoda_mamusia91 09.06.13, 16:36
            Zgadzam się z 100% z corkaswejmamy. Nie ma co straszyć, trzeba się cieszyć smile
            Ja już nie jestem młodą mamusią, choć bardzo się staram o 2 dziecko...
            Ale, urodziłam mając 20 lat. Wtedy, to była tragedia! Zwłaszcza dla moich rodziców wink Co ja się nasłuchałam, że szkoły nie skończę, że na studia nie póję, że życie będę miała zmarnowane. I co??? Moj syn ma 13 lat, studia skończyłam z wyróżnieniem, mam wspaniałą pracę, kochanego mężą, który mnie wspiera i w końcu własne mieszkanie od 7 lat.

Kochana, życzę Ci wszystkiego dobrego! Aby Ci się życie potoczyło tak wspaniale jak mnie. Oczywiście, zawsze są jakieś przeszkody, trudności... Ale ciesz się z tego, że jesteś młoda, masz mnóstwo energii i optymizmu! To naprawdę nie jest powód do zmartwień smile Cieszę się, że masz tak "normalne" podejście. No i oczywiście GRATULUJĘ i życzę szczęśliwego rozwiązania smile

corkaswejmamy napisała:

> a po cholerę wy ją straszycie i już niemal jakąś podstępna nagonkę urządzacie?
            > Dziewczyna jest w ciązy, pewnie nie planowała, ale przynajmniej teraz nie siedz
            > i
            > i nie ryczy po kątach. A niech się cieszy. Życie jesli bedzie taka potrzeba,
            > zweryfikuje jej ta radość. Tak więc wasza w nią ingerencja jest naprawdę zbędna
            > .
            > Poza tym urodzi mając lat 19 i choć może nie jest to szczyt odpowiedzialności,
            > to jednak osobiście znam przypadki, kiedy 19-20-latka jest lepszą, bardziej
            > odpowiedzialną matką niż niejedna trzydziestka. Znalazły się mega odpowiedzialn
            > e
            > i ułożone.
            • chyba.ze courrare 10.06.13, 18:11
              courrare napisała:

No i oczyw
              > iście GRATULUJĘ i życzę szczęśliwego rozwiązania

Patrząc na datę założenia wątku rozwiązanie nastąpiło jakieś 4 lata temu i gratulacje trochę nie w porę.
              Ale podobno lepiej późno niż wcale wink
              • courrare chyba.ze 10.06.13, 20:45
                no coz... zobaczylam watek, to napisalam, nie patrzac na date. Ale widze, ze zawsze sie jacys zlosliwcy znajda...

chyba.ze napisała:

> courrare napisała:
                >
                > No i oczyw
                > > iście GRATULUJĘ i życzę szczęśliwego rozwiązania
                >
                > Patrząc na datę założenia wątku rozwiązanie nastąpiło jakieś 4 lata temu i grat
                > ulacje trochę nie w porę.
                > Ale podobno lepiej późno niż wcale wink
                • chyba.ze courrare 11.06.13, 16:45
                  Szkoda, że nie odróżniasz poczucia humoru od złośliwości.

Pozdrawiam
    • kaka8811 Re: młode mamusie ;) 23.07.09, 21:56
      Witam Cie serdecznie mloda mamusiu:smilesmilesmile
      Mimo ,iz mam 21 lat rowniez uwazam , ze jestem mloda mamusiawink przyszlawinkwlasnie
      skonczylam drugi rok studiow i jak dzidzia przyjdzie na swiat bede akurat miala
      sesje na trzecim roku i wierze mocno , ze dam sobie jakos radewinksmile
      od 18 rooku zycia pracuje wiec nie musialam wysluchiwac od rodzicow bynajmniej ,
      ze jestem nieodpowiedzialna itp wiesz roznie bywa, a reszta rodziny reagowala
      jak chciala - ja nie czulam i nie czuje potrzeby spowiadania sie przed calym
      swiatem , ze jestem w ciazy i dlaczego tak wczesniewink dam sobie rade z moim
      narzeczonymsmile i Ty rowniez wierze w to mocnosmilesmile trzymaj sie cieplutkosmile
      • mloda_mamusia91 Re: młode mamusie ;) 23.07.09, 22:16
        Witam kaka8811 wink
        gratuluję przyszłej mamusi i wierzę , że dasz radę skończyć studia wink
        super , że ktoś mnie rozumie wink !
        bo jak widać nie każda osoba potrafi zrozumieć... a jednak to jest moja sprawa w
        jakim wieku zostanę mamą i mam prawo się cieszyć wink

pozdrawiam was wszystkie wink i dziękuję za miłe i ciepłe słowa wink
        wierzę , że dam radę i jestem pozytywnej myśli wink
        • kruszynka09 Re: młode mamusie ;) 23.07.09, 23:48
          dasz radesmilesama urodziłam maleństwo mając 19lat klasa maturalna nie powiem za
          było łatwo ale dałam rade,matura zdana na 5 potem studia zaoczne
          oczywiście,zadowalająca pozycja zawodowasmilemoim zdaniem dla chcącego nic
          trudnego,pierworodna ma 9 lat,teraz czekam na 2 szkraba termin na sierpnia

Ludźmi się nie przejmuj zawsze znajda sobie temat do gadania taka ich natura
          POWODZENIA
        • iskierka40 Re: młode mamusie ;) 21.09.09, 13:09

witaj mloda_mamusia91 powodzenia ci życzę,dasz sobie radę,wiek tu
          nie ma znaczenia.
    • xoxokamilciaoxox Re: młode mamusie ;) 13.08.09, 19:19
      mloda_mamusia91 trzymam za ciebie kciuki smile napewno pogodzisz wszystko smile ja
      jestem mloda mama smile mialam 19 lat jak zaszlam w ciaze ... mam 16miesiecznego
      syna ... i jestem w 34 tygodniu ciazy smile bede miala drugie malenstwo a mam
      zaledwie 21 lat big_grin co prawda nie ucze sie ale sama sie pewnie domyslasz jak to
      jest zajmowac sie domem i dzieckiem z wilkim brzucholem big_grin a jest mi ciezko na
      prawde tym bardziej ze syn jest malym urwisem i wszystko chce widziec wszedzie
      wejsc i wszystko dotknac smile a mi grozi przedwczesny porod od 23tyg. pozdrwaiam
      • vanilia_cz Re: młode mamusie ;) 13.08.09, 20:56
        młoda mamusiusmile podziwiam i oczywiscie gratuluje. wiek nie zawsze swiadczy o
        dojrzalosci. skoro cieszysz sie z tego ze jestes w ciazy, twoj chlop cie wspiera
        to na pewno musisz byc bardzo szczesliwasmile fajnie czyta sie takie posty,
        widocznie jestes dojrzala kobieta ktora skoro powiedziala a mowi i bsmile zycze
        zdrowka tobie i dzidzi i jeszcze raz gratulujesmile ja w sumie mam 22 latka ale od
        dwoch lat ( od kiedy wyszlam za mąż)staralismy sie o dzidzie i w koncu sie
        udalosmilewiec pewnie zaliczam sie jeszcze do tych mlodych mam bo powinnam jeszcze
        studiowac (gdybym poszla na studia) ale na szczescie moja praca trafila sie
        zaraz po maturze a studia wymagane nie sasmile
    • monikaaa_g Re: młode mamusie ;) 13.08.09, 21:44
      Witam Młodą Mamę...
      Przypadkiem znalazłam ten temat i jakoś mi się lżej na sercu
      zrobiło. Jestem rok starsza od Ciebie i też jestem w ciąży. Termin
      mam na 12 marca.
      Chciałam w sumie podziękować za Twój post bo Twój optymizm podniósł
      moją pewność siebie. Jak się dowiedziałam to nie byłam zbyt
      szczęśliwa i byłam bliska usunięcia, dzięki mojemu chłopakowi i
      przyszłemu mężowi nie mogę się doczekać maleństwa. Od października
      zaczynam pierwszy rok studiów więc będzie mi potrzebne wsparcie
      takich osób jak Ty.
      Życzę Ci powodzenia i jeszcze wiecej optymizmu i spokojnej ciąży...
      Pozdrawiam, a właściwie to pozdrawiamy smile
      • natalinka901 Re: młode mamusie ;) 13.08.09, 22:05
        Witam wszystkie mamusiesmile
        Mam 18 lat i też jestem w ciąży,traktuje to jak cudowny cud bo
        dzidzia to jest cud a nie każdy z nas może go miec...
        Termin porodu mam na 22 lutego smilesmile
        pozdrawiam gorąco

https://www.suwaczki.com/tickers/2nn3tqywpniioaba.png
      • mloda_mamusia91 Re: młode mamusie ;) 14.08.09, 11:19
        monikaaa_g napisała:

> Witam Młodą Mamę...
        > Przypadkiem znalazłam ten temat i jakoś mi się lżej na sercu
        > zrobiło. Jestem rok starsza od Ciebie i też jestem w ciąży. Termin
        > mam na 12 marca.
        > Chciałam w sumie podziękować za Twój post bo Twój optymizm podniósł
        > moją pewność siebie. Jak się dowiedziałam to nie byłam zbyt
        > szczęśliwa i byłam bliska usunięcia, dzięki mojemu chłopakowi i
        > przyszłemu mężowi nie mogę się doczekać maleństwa. Od października
        > zaczynam pierwszy rok studiów więc będzie mi potrzebne wsparcie
        > takich osób jak Ty.
        > Życzę Ci powodzenia i jeszcze wiecej optymizmu i spokojnej ciąży...
        > Pozdrawiam, a właściwie to pozdrawiamy smile

Cieszę się , że mój post Ci pomógł wink
        Wierzę, że dasz radę wink !
        i gratuluję chłopaka wink
        cieszę się, że nie usunęłaś ciąży , napewno tego nie bd żałowała , bo masz w
        sobie wielki Skarb wink i szczęście wink
        powodzenia wink i dużo zdrówka Wam życzę ! wink
    • ognista998 Re: młode mamusie ;) 15.08.09, 19:55
      Witaj! Gratuluję i bardzo się cieszę, że masz takie podejście. na pewno będziesz
      dobrą mamąwink Czuję, że jesteś bardziej dojrzała ode mnie. myślę, że na pewno uda
      ci się pogodzić szkołę z dzieckiem. Jak czegoś bardzo chcemy, to możemywink

Życzę dużo zdrowia dla ciebie i dla twojego maleństwa.
    • sandra246 Re: młode mamusie ;) 18.08.09, 10:55
      Hejsmile Ja mam termin na 12grudnia,i mam19lateksmile Dzidziuś to
      wpadka,ale bardzo się cieszesmile Zaręczyłam się z chłopakiemwink Już
      nie moge się doczekać ślubu i mojej pięknej sukienkibig_grinbig_grinbig_grin Co do
      szkoły zostały mi dwa lata liceum wieczorowego (trzy razy w
      tygodniu).Mam cichą nadzieje że urodze zgodnie z terminemsmile Do
      grudnia jakoś bede dochodzić na zajęcia,a potem jak sytuacja pozwoli
      bede dochodzić chociaż na dwie godziny,akurat w mojej sytuacji
      szkołą się nie przejmuje bo mam bardzo ugodowych nauczycielismile
      Chociaż czasem zastanawiam się czy nie zrobić sobie rocznej
      przerwy,bo nie wiem w jakiej formie będe jak urodze,zresztą
      chciałabym być non stop z moim dzidziusiemsmile Na początku
      przejmowałam sie otoczeniem i tym że jestem młoda,ale teraz
      kompletnie mnie to nie interesuje,ja wiem sama od siebie że dam
      sobie rade i będe dobrym rodzicemsmile
    • ciameleon Re: młode mamusie ;) 21.08.09, 20:16
      Ja też mam 18 lat smile termin mam na 21 marca smile Baaardzo sie ucieszylam z
      narzeczonym smile od dluzszego czasu mieszkamy razem i bardzo chcielismy dziecko.
      Ledwo odstawilam pigulki i prosze smile Moja mala fasoleczka jest w drodze na swiat smile
      • kasiaczek181987 Re: młode mamusie ;) 24.08.09, 08:50
        a młoda Mama to ile ? bo ja ledwo mam 22 lata ale dopiero będę robiła test
        ciążowy...są emocje tongue_out
    • monikaaa_g Re: młode mamusie ;) 18.09.09, 13:05
      Witam znowu wszystkie młode mamy smile
      Jak samopoczucie? Mam nadzieję, że u wszystkich w jak nalepszym
      porządku. Piszę bo mam pytanie: czy Wam też się czasem wydaje, że
      chociaż Wy sie cieszycie z maleństwa to wasze otoczenie jest niezbyt
      zadowolone a czasem nawet zniesmaczone uncertain hmm jakoś mnie to zaczyna
      irytować.
      • kasiuchna_symphonica Re: młode mamusie ;) 21.09.09, 14:27
        Witam młoda mamusiusmile doskonale rozumiem twoją radość bo ja skakałam z radości
        jak pierwszy raz wyszłam od gina z wiadomością o swojej pierwszej ciąży chociaż
        miałam jedynie 17 latsmile swojego pierwszego synka urodziłam jak wyżej pisze w
        wieku 17 lat, i chociaż tak młodego wieku to dziecko z mężem planowaliśmy (wtedy
        był jeszcze tylko chłopakiem) ale odkąd wiedziałam napewno ze będziemy mieć
        dziecko zaczęłam bardzo szybko dojrzewać do swojej roli i teraz uważam że mój
        Marcelek nie mógłby mieć lepszych rodziców. jako mama cxzuję się naprawdę bardzo
        spełniona i czuję że w żadnej innej roli tak dobrze bym się nie odnalazła.
        Jeśli czujesz że twoim przeznaczeniem jest macieżyństwo i ze udaje ci sie
        właśnie je realizować pomimo młodego wieku to juz do tego dojrzałaś. ja obecnie
        mam 19 lat, mój synek skonczył roczek, ja skończyłam szkołę zaocznie, ochajtałam
        sie, jestem w drugiej ciąży z drugim synkiem i mam termin na 17 grudnia i jestem
        nieziemsko szczęśliwa (chociaz zmęczona) i mam nadzieję że kiedy ty urodzisz
        swojego szkraba bedziesz tak samo wniebowzięta tak jasmile gratuluje ci odwagi i
        gorąco pozdrawiam mam nadzieje że wszystko ułoży się po twojej myślismile
    • katia0089 Re: młode mamusie ;) styczeń 2010 26.09.09, 23:37
      ja mam 20 lat i nie planowałam dziecka. stało się.rodzę pod koniec stycznia i
      jak narazie nic wspanialszego nie mogło mnie spotkaćsmile nie mam nic przeciwko
      młodym ale ustabilizowanym emocjonalnie ludziom którzy decydują się na dziecko.
      jeśli o reakcję rodziny chodzi to bardzo dobrze to przyjęli.zwłaszcza moja
      mamabig_grin pozdrawiam
    • gazeta_mi_placi Re: młode mamusie ;) 27.09.09, 16:51
      A wasi partnerzy też się cieszą? Coś milczycie na ich temat.
      • iskierka40 Re: młode mamusie ;) 27.09.09, 21:01

gazeta_mi_placi napisał:

> A wasi partnerzy też się cieszą? Coś milczycie na ich temat.

a czy o tym jest wątek?napisz nowy może uzyskasz dopowiedż.
        • mloda_mamusia91 Re: młode mamusie ;) 12.10.09, 17:52
          Hej ! wink
          dawno tu nie zaglądałam wink
          co tam u was słychać mamusie i przyszłe mamusie ? smile)
          brzuszki rosną ? smile

jeszcze raz dziękuję wszystkim za ciepłe słowa i mam nadzieję, że nie jednej
          młodej dziewczynie ten wątek pomógł wink

ściskam was i wasze Skarbki wink
    • elzabeth18 Re: młode mamusie ;) 22.10.09, 01:05
      Ja zaszłam mając 20 lat ale kończyłam technikum i zdawałam mature
      mój obecny mąż 10 lat starszy bardzo chciał malucha a więc jest w
      drodze smile rodzice w szoku...najgorzej bałam się taty...ale wysłałam
      męża by mu powiedział jak był jeszcze "wczorajszy" na kacu hehe tongue_out
      on niestety spanikował przed drzwiami i musiałam ja to zrobić!
      Przeżyli smiledzisiaj wszyscy czekają i są szczęśliwi...oczywiscie w
      szkoel był bulwers ale wypiełam się na to smile
      • ca.melia Re: młode mamusie ;) 12.06.13, 18:31
        o boszzzz jak słitaśnie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka