wiolkum 03.08.09, 21:07 dziewczyny mam do Was pytanko, czy macie jakieś informacje czy w ciąży można pić kawę zbożową? Jak nigdy nie piłam tak teraz mi strasznie smakuje ale nie wiem czy też należy się ograniczac jak z czarną. Dzięki za jakieś imfo. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malgosiek2 Re: kawa zbożowa 03.08.09, 21:52 A niby dlaczego nie można by było pić Inki? chyba szukasz problemu i zmartwień na siłę Doszukujesz się czegoś zcego nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
synthia82 bardzo dobry wybór 04.08.09, 07:52 Kawa zbożowa jest napojem polecanym zarówno kobietom w ciąży, karmiącym, jak i dzieciom. Kawa zbożowa to prawdziwy koktajl witaminowy (A, B, E),zawiera magnez, pobudza pracę jelit, korzystnie wpływa na przemianę materii, przeciwdziała zaparciom, stabilizuje ciśnienie krwi. Kawa zbożowa podawana z mlekiem powoduje większe przyswajanie magnezu. Dzieje się tak dzięki zawartej w mleku laktozie. W przeciwieństwie do kawy naturalnej nie zawiera kofeiny i dużych ilości kwasu szczawiowego, który ma właściwości antyodżywcze, bo utrudnia przyswajanie wapnia. Surowce z których jest produkowana są całkowicie bezpieczne, naturalne. Jest napojem, któren można pić bez specjalnych ograniczeń. Odpowiedz Link Zgłoś
a_lex Re: bardzo dobry wybór 02.03.10, 23:43 synthia82 napisała: > Kawa zbożowa to prawdziwy koktajl witaminowy (A, B, E) akurat witamina A w ciąży, to średni wybór... lepiej uważać, nie powinno się jej przyjmować w ciąży. chociaż pewnie taka kawka zbożowa ma jej śladowe ilości (nie wiem, ile), na pewno nie tyle, co wątróbka... blee.... Odpowiedz Link Zgłoś
myszulka21 Re: kawa zbożowa 04.08.09, 23:13 kawa zbożowa jest bardzo zdrowa!! także pij na zdrowie Ja pije tez raz dziennie Ricore, to taka kawa rozpuszczalna + cykoria, jest lagodna i duzo slabsza niz normalna kawa rozpuszczalna. A w malych ilościach można sobie wypić kawki Odpowiedz Link Zgłoś
alek06 Re: kawa zbożowa 15.08.09, 20:45 Ja jednak zamiast zbożowej wole niskodrazniaca.Zdecydowanie bardziej chodzi za mna ten smak. Odpowiedz Link Zgłoś
maiwlys Re: kawa zbożowa 17.08.09, 18:14 Ja piłam, nigdy nie słyszałam/czytałam o żadnym szkodliwym działaniu kawy zbożowej. Przeciez to nawet sie dzieciom podaje do picia. Odpowiedz Link Zgłoś
ma-rzena Re: kawa zbożowa 02.03.10, 23:11 ja piłam przez całą ciążę zbożówkę Anatola i wszystko było w porządku- możesz spokojnie pić taką kawkę, jak ci smakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
maarta29 Re: kawa zbożowa 03.03.10, 08:15 ja piję nawet normalną kawę rozpuszczalną, coprawda nie codziennie ale zdarza się i mój lekarz powiedział że spokojnie nie zaszkodzi tym bardziej że jestem niskociśnieniowcem....wiecie co?do wszystkiego trzeba podchodzić z rozsądkiem i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
8kucharek Re: kawa zbożowa 04.03.10, 08:51 Ja tam żłopię kawę rozpuszczalną czasem zwykłą bo jakoś do zbożówki mam długie zęby. A po za tym w tej ciąży mam straszne ciągoty do kawy Odpowiedz Link Zgłoś