Dodaj do ulubionych

Warszawa - Dubois i Franciszkańska

15.01.10, 06:33
Przeszukałam wyszukiwarkę, ale o Franciszkańskiej zero, a o Dubois bardzo mało
informacji. Może jednak znajdą się doświadczeni rodzice? Czy możecie polecić
te przedszkola? Czy macie jakieś zastrzeżenia? Czy wiecie, czy są one bardzo
oblegane? A może polecacie (lub wręcz przeciwnie) inne przedszkola w tej
okolicy (Niska, Dzielna, Nowolipki, Schillera, Karmelicka?). Naprawdę jest tam
sporo przedszkoli i zupełnie nie wiem jeszcze, gdzie składać papiery. Z góry
bardzo dziękuję za wszystkie podpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • aniazm Re: Warszawa - Dubois i Franciszkańska 21.01.10, 12:46
      moi synowie chodzą na Dubois. bardzo lubią przedszkole, panie są miłe, kochane i
      profesjonalne. dyrekcja też w porządku. zastrzeżeń brak. czy jest oblegane, nie
      wiem.
    • miki_net [...] 24.05.10, 15:39
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • samogracz Co to za bzdury???? 28.05.10, 13:19
        czytam i po prostu nie wierze w to, jakie bzdury są tutaj wypisywane?! Od
        września moja córka chodzi do tego przedszkola, do grupy Pani Asi, Martwiłem się
        jak to będzie,pierwszy raz sama, a teraz jestem wręcz zazdrosny smile
        Moja córka uwielbia przedszkole i Panią Asie, co więcej wraca rozżalona jak Jej
        nie ma w pracy? Ponadto, jak rozmawiam z innymi rodzicami z grupy, mają takie
        same zdanie jak ja, więc zupełnie nie wiem skąd biorą się tacy ludzie, którzy
        wypisują takie brednie?!
      • ladypiglet Re: Warszawa - Dubois i Franciszkańska 28.05.10, 15:30
        smilesmilesmilehahahahahasmile, tak, do tego trzymają dzieci w karcerach smile, każą im jeść drugie dania super ostrymi nożamismile, Panie przebierają się za Zombie i straszą dziecismile dzieci nie mogą oddychać i jedzą chleb ze smalcem !, a jak nie chcą iść spać to walą je cegłami w głowę wink

a tak na poważnie, moja córka chodzi do tego przedszkola, jest w najmłodszej grupie i jest zakochana w tym miejscu i swojej wychowawczyni. Panie są wiecznie uśmiechnięte, mają troskliwe podejście do dzieciaków i organizują naprawdę oryginalne zajęcia.

Jeszcze dzisiaj zgłoszę to wychowawczyni mojej córki, bo tak nie może być, że jakiś zakompleksiony rodzic oczernia innych ludzi na forum i mam nadzieję, że coś się wydarzy, bo przyznam , że brzydzę się obłudą!

miki-net, jak masz problem, to powinnaś go zgłosić do wychowawczyni, a nie oczerniać na jakimś forum

Moja rada - sama wychowuj dziecko, albo daj do prywatnego jak ci nie pasuje!!!!!
      • iv-ey Re: Warszawa - Dubois i Franciszkańska 28.05.10, 18:35
        Właśnie zadzwoniła do mnie koleżanka, że ktoś oczernia nasze przedszkole.
        Posłuchaj ty jakaś miki_net, mam trójkę dzieci, najmłodsze jest właśnie w
        przedszkolu na Dubois, jest to najlepsze przedszkole z jakim miałam do
        czynienia. Mnóstwo przedstawień, atrakcji dla dzieci,codziennie są na spacerach,
        moja córa prawie codziennie przynosi różne prace artystyczne, zachwala
        jedzenie,a do wychowawczyni to aż się klei. Jak wróciła ostatnio z wycieczki do
        zoo z przedszkolem, to do dzisiaj o tym opowiada! Pani Dyrektor o wszystko dba i
        zabiega, aby było jak najlepiej, lepiej niż w prywatnym przedszkolu, bo z takim
        też mam doświadczenia.

miki_net a nie zastanowiłaś się , że twoje dziecko konfabuluje a ty ukrywasz
        się tutaj jak mysz w dziupli i szukasz wrażeń oczerniając inne osoby i to
        wyjątkowe przedszkole .

wrrrrrr skąd się biorą tacy ludzie sad
    • ola.61 Re: Warszawa - Dubois i Franciszkańska 27.05.10, 16:18
      Zgadzam się, słyszałam od znajomego że też nie jest zadowolony z przedszkola na
      Dubois. Szuka innego przedszkola dla swojego synka. To przedszkole wrażenie robi
      dobre i to wszystko. Wiem, że kadra jest mocno nie wykwalifikowana (poza
      drobnymi wyjątkami), wszystko zależy na kogo trafi dziecko.
    • ola.61 Re: Warszawa - Dubois i Franciszkańska 27.05.10, 16:20
      A... i nie jest oblegane. Sporo wolnych miejsc przed wrześniem i w trakcie roku
      ... sad
      • dark.fly Re: Warszawa - Dubois i Franciszkańska 27.05.10, 23:02
        Witam moje drugie dziecko bedzie od wrzesnia chodzilo do przedszkola przy ul. Dubois. Syn wlasnie konczy to przedszkole i naprawde je uwielbia. Szczególnie swoja pania z grupy, przemila, ciepla, dowcipna i zawsze usmiechnieta osobe. Atmosfera w przedszkolu jest taka, ze moje dziecko kiedy choruje kazdego dnia teskni za przedszkolem, a to chyba mowi samo za siebie. Nikt ze znanych mi rodzicow dzieci nie skarzyl sie na zle traktowanie w przedszkolu. Natomiast jesli chodzi o obleganie przedszkola ( jestem swiezo po rekrutacji z corka) to zgloszen bylo bardzo duzo i nam udalo sie dostac tylko dlatego,ze starszy syn jest w przedszkolu. Pozdrawiam
        • igilca Re: Warszawa - Dubois i Franciszkańska 27.05.10, 23:29
          Dark.fly! Czy ta pani będzie teraz mieć trzylatki? Czy jest tak, że
          pani idzie razem z dziećmi czy każdy rok ma przydzieloną jedną
          panią, czyli jedna pani zawsze ma np. trzylatki?
          Ja oszaleję z tym przedszkolem. Jak szukałam, to nie było
          praktycznie żadnych informacji, teraz, gdy dałam to na pierwszy
          wybór, same złecrying Nie przeniose teraz, bo gdzie??? A też średni
          pomysł przenosić dziecko po kilku miesiącach, jak się już w miarę
          zaklimatyzuje. Jeśli możesz napisać, jak ta pani ma na imię? Może
          być na prv. Już dawno tak nie przeżywałamsad((
          • igilca Re: Warszawa - Dubois i Franciszkańska 27.05.10, 23:47
            Czyli grupę IV mają pani Gabriela i Maria; ze zdjęcia widzę, że pani
            Gabriela by pasowała do opisu? I te dwie panie przejmą teraz Twoją
            córkę?
            No, chyba, że syn jest w gr. II i idzie do zerówki do szkoły, wtedy
            moja teoria i ew. spokój znów się sypie...
        • miki_net Re: Warszawa - Dubois i Franciszkańska 28.05.10, 08:57
          dark.fly czy Pani synek chodzi do IV grupy i jego nauczycielką jest Pani Maria?
    • igilca Re: Warszawa - Dubois i Franciszkańska 27.05.10, 23:38
      Dziewczyny! Napiszcie jeszcze pls jak to jest z wychodzeniem na
      dwór? Bo generalnie z wpisów na forum widzę, że ogólnie w
      przedszkolach, jest różnie, a jak na Dubois?
      • 7-ola Re: Warszawa - Dubois i Franciszkańska 28.05.10, 09:55
        Z wychodzeniem na dwór jest ok, nawet najmłodsze dzieci wychodzą co dziennie na
        spacer (chyba, że pada) i na wycieczki poza ogródek przedszkola. Gorzej z
        ubieraniem dzieci, zdarzało się, że dzieci wychodziły w kapciach, Pani nie
        zauważyła, że dziecko nie zmieniło ich na buty.
    • 7-ola Re: Warszawa - Dubois i Franciszkańska 28.05.10, 09:14
      Ja chciałam dodatkowo zwrócić uwagę na fakt, że Dyrekcja powierzyła w tym
      przedszkolu opiekę nad najmłodszymi dziećmi dwóm stażystkom...
    • tata-pl Re: Warszawa - Dubois i Franciszkańska 28.05.10, 13:55
      Szanowna "pepperann"
      Z pełną odpowiedzialnością moge polecić to przedszkole,
      Ukończyły je moje dwie córki, przez osiem kolejnych lat miałem
      kontakt zarówno z panią dyrektor, jak i wychowcami.
      Nie mogę powiedzieć złego słowa.
      To co czytam na tym forum wprawia mnie w osłupienie.
      Zarzuty są nie tylko wyssane z palca ale i śmieszne.
      Zawsze trafi się "toksyczna" mamusia która ma tylko jeden cel w
      pracy - dopiec innym, bez względu na wszystko i wbrew wszyskim.
      Ale niestety na to nie mamy wpływu,
      chore ambicje...
      Jedynie taki rodzic jak Ty ma metlik w głowie jaka podjąć decyzję,
      gdzie posłać dziecko.
      Jedynym wyjsciem jest poszukanie wątków na temat opini tego
      przedszkola - są jeszcze inne na tym forum, znacznie odmienne niż te
      powyżej, lub bezpośredni kontakt z rodzicami obecnych wychowanków.
      ja ze swojej strony mogę jeszcze raz potwierdzic że to dobre
      przedszkole i godne polecenia.

Pozdrawiam
    • igilca Re: Warszawa - Dubois i Franciszkańska 28.05.10, 16:39
      Jestem niezmiernie wdzięczna losowi, że napisały osoby zadowolone,
      bo przynajmniej z nerwów do końca nie sfixujęwink Tyle, że, przerażona
      tym, co przeczytałam, osobiście rozmawiałam z jakąś przemiłą panią z
      przedszkola na Niskiej i usłyszałam, że 9 osób było u dyrektorki z
      prośbą o przeniesienie dzieckasad Jedna, dwie, no, nawet 3 osoby to
      mogą być jakieś niespotykanie wymagające mamy, ale 9??? IMHO to nie
      jest błąd statystyczny. Nie mogę nic napisać poza tym, co wyżej jak
      i tym, że dyrektorka nie robi najlepszego wrażenia przy pierwszym
      spotkaniu. Zobaczymy dalej, ale lekko dziwna mi sie wydała.
      Pewnie, że jeszcze się taki nie urodził, co by każdemu dogodził, ale
      w każdej poltce jest ziarno prawdy.
      Mnie tylko zastanawia dlaczego, skoro jest tak źle, skargi nie
      poszły wyżej, ale może nie ma tu osób, które mogą napisać, że
      interweniowały wyżej.
      Hm, staram się jak mogę nie uprzedzać, ale nie jest to takie proste -
      przejść obojętnie wiedząc, że dziecko będzie tam spędzać dużą część
      życia.
      • red.matylda Re: Warszawa - Dubois i Franciszkańska 28.05.10, 17:25
        hej, niestety nie znam przedszkola na Niskiej, ale mojej Przyjaciółki synek od
        tego roku chodzi do przedszkola na ulicy Dubois i jest niewymownie zadowolona
        już nie wspomnę o młodym wink
      • dark.fly Re: Warszawa - Dubois i Franciszkańska 28.05.10, 17:38
        Jestem naprawde zniesmaczona negatywnymi wypowiedziami na temat tego przedszkola. Osoby, ktore wysuwaja powazne zarzuty wobec konkretnych osob powinny miec na tyle odwagi cywilnej, aby pod postem podpisac sie wlasnym imieniem i nazwiskiem.
        IGILCA- Nie stresuj sie, bo zapewniam Cie,ze po okresie adaptacyjnym swoje dziecko sila bedziesz wyciagala z tego przedszkola. Zreszta napewno spotkamy sie na czerwcowych dniach otwartych dla maluszkow, bedziesz miala szanse poznac Panie ktore beda prowadzily grupe (ktore konkretnie to chyba jeszcze nie jest ustalone). Jesli chodzi o twoje pytanie to dzieci codziennie wychodza do ogrodu, przed drugim sniadaniem,a czasem rowniez po obiedzie. Do przedszkola czesto przyjezdzaja teatrzyki. Dzieci jezdza na wycieczki, turnieje sportowe. Moj synek uwielbiam zajecia dodatkowe szczegolnie taniec i jezyk angielski. Jesli masz jeszcze jakies pytania to pisz smialo na maila smile pozdrawiam
    • jansooon Re: Warszawa - Dubois i Franciszkańska 28.05.10, 20:15
      Znajoma dała mi link do tego tematu i jestem szczerze zszokowany. Moja córka chodzi do III grupy w przedszkolu przy Dubois i pod każdym względem jesteśmy z tego przedszkola zadowoleni. Mimo, że od października mieszkamy na bielanach to ze względu na córkę postanowiliśmy nie zmieniać przedszkola i dowozić ją spory kawałek.
      • kameliakayne Re: Warszawa - Dubois i Franciszkańska 01.06.10, 09:09
        Moja córka chodzi do tego przedszkola od roku. Początkowo miałam bardzo dobrą opinie: Panie wydawały się bardzo miłe, dużo informacji o atrakcjach w przedszkolu, często przedstawienia w przedszkolu, Pani dyrektor wydawała się odpowiedzialną osobą itd. Jednak w miarę wdrażania się w życie przedszkolne mojego dziecka jak i mnie jako matki, zaniepokoiło mnie wiele spraw. Konsekwencją ich jest natychmiastowa zmiana przedszkola.
        To co zostało napisane w postach wyżej na temat negatywnych opinii jest jak najbardziej prawdą. Owszem, każdy może mieć swoją subiektywną opinię. Uważam, że nie w każdej grupie jest problem - zależy to od Pań jakie są w danej grupie. Np. w naszej grupie jest jedna Pani bardzo miła, wkłada wielkie serce w pracę z dziećmi i tak samo jedna Pani z pomocy jednak pozostałe dwie Panie niestety nie. W starszej grupie jest też jedna Pani, która jest przemiła i mają rewelacyjny kontakt z dziećmi.
        Jednak jeśli chodzi o Panią dyrektor to jeśli ktoś miał bliższy kontakt dotyczący mniej miłych spraw, myślę że opinię już ma własną - niestety jest to styl autokratyczny.
        Główne problemy jakie zauważyłam w grupie najmłodszej i młodszej to krzyczenie na dzieci, ciąganie dzieci, straszenie, kary (np. zamykanie w schowku po ciemku), straszenie zaklejeniem buzi taśmą .... itd

Zaraz zapewne podniesie się oburzenie ... tylko czy wiadomo czy za danym opisem pozytywnym nie kryje się pracownik przedszkola?
        W drugą stronę to nie działa bo jaki cel miałby rodzic pisząc źle na przedszkole jeśli to nie byłoby prawdą ?

Jest to zwykła pomoc innym rodzicom, ponieważ gdybym rok remu widziała, że są negatywne opinie o tym przedszkolu - NIGDY BYM TAM SWOJEGO DZIECKA NIE POSŁAŁA.
        • marcelakowa Re: Warszawa - Dubois i Franciszkańska 01.06.10, 19:30
          Czytam i nie wierze własnym oczom!!! Mój syn kończy już to przedszkole a córka
          zaczyna od września i niewyobrażam sobie lepszego przedszkola!!! Zarówno panie
          przedszkolanki jak i pani dyrektor są przemiłe i nie tylko w tych
          bezproblemowych sytuacjach. Wydaje mi się że niektórzy rodzice są nad wyraz
          przewrażliwieni a dziecko może nie umrze od tego ze zje łyżka a nie widelcem! Co
          do podejścia pani dyrektor to jest w każdym calu cudowne i pamiętajmy o tym żeby
          do drugiego człowieka zwracać się tak jak sami byśmy chcieli być traktowani.
          Lepszej opieki w przedszkolu po prostu sobie nie wyobrażam i ręce mi opadają jak
          czytam te wszystkie oszczerstwa!!!
          • kameliakayne Re: Warszawa - Dubois i Franciszkańska 01.06.10, 20:26
            Tu nie chodzi o oszczerstwa, a opinię zaniepokojonej mamy.
            Nie chodzi tutaj o jedzenie łyżką czy widelcem i nie uproszczałabym tematu
            wychowania dziecka w przedszkolu Dubois tylko do tego problemu.
            Czy tak łatwo uda się Pani zbagatelizować inne problemy?
            Ponad to tak jak pisałam problem tyczy się młodszych grup a nie najstarszych -
            jeśli Pani dziecko nie chodzi do tych grup to co może Pani wiedzieć o zasadach
            wychowawczych jakie w nich panują?
            Łatwo jest mówić i oceniać gdy jest się z dala od problemu.
            • marcelakowa Re: Warszawa - Dubois i Franciszkańska 01.06.10, 20:52
              Tak się składa ze córka będzie chodzić teraz do najmłodszej grupy i nie jestem
              tym jakoś zaniepokojona tym bardziej że rozmawiałam z niejednym rodzicem
              maluchów i nie widzę podstaw do obaw. Tak poza tym to wszyscy rodzice którzy
              maja jakieś zastrzeżenia do opieki w przedszkolu powinni się wypowiedzieć na
              zebraniu które będzie niebawem ciekawa jestem czy będą mieli odwagę wypowiedzieć
              się przy wszystkich a nie tylko anonimowo.
            • aniazm Re: Warszawa - Dubois i Franciszkańska 01.06.10, 21:00
              mam dziecko w najmłodszej grupie (jak i w najstarszej) i nie zauważyłam
              problemów, o których panie piszą.

chciałabym, aby panie wypisały w punktach merytoryczne zarzuty, co do pań
              wychowawczyń, bo na razie widzę tylko dym, który ktoś mocno rozdmuchuje.

poza tym, nie mam zaufania do osób piszących pod anonimowymi nickami, używanymi
              tylko i wyłącznie do tej dyskusji - może się okazać, że rozmawiamy z jedną
              niezadowoloną osobą. i dlaczego, taka ważna sprawa z punktu widzenia miki_net i
              kameliakayne, jest poruszana na forum publicznym, a nie w gabinecie dyrektorki?
              przecież wystarczyłaby rzeczowa rozmowa.
    • hippa1 Re: Warszawa - Dubois i Franciszkańska 01.06.10, 22:06
      Witam,

moje córka chodzi do przedszkola prz ul. Dubois od września 2009 do
      grupy motylków. Negatywne opinie wyrażane na tym forum na temat tego
      przedszkola są dla mnie szokujące. Moja córka nie jest dzieckiem,
      które łatwo adoptuje się w przedszkolu niemniej jednak zarówno Panie
      wychowawczynie z grupy motylków (Pani Ada i Agnieszka) jak i
      personel pomocniczy w szczególności Pani Bożenka i Pani Ania
      dokładają wszelkich starań aby moja córka czuła się w przedszkolu
      dobrze. Wszelkie zgłaszane przeze mnie kwestie (głownie związane z
      adaptacją mojej córki w przedszkolu) natychmiast spotykały sie z
      reakcja i z propozycjami ich rozwiązania. Moja córka, wraca z
      przedszkola uśmiechnięta i zadowolona.
      NIemniej jednak zdaję sobie sprawę, ze cokolwiek bym nie napisła na
      temat przedszkola może zostać uznane za post zamieszczony przez
      pracownika przedszkola. Dlatego też uważam, że osoby, które wyrażają
      negatywne opinie na temat przedszkola nie powinny wypowiadac się
      anonimowo - w szczególności jeżeli zarzuty dotyczą zamykania w
      schowku itp - oraz powiadomic innych rodziców i dyrekcję o tego
      rodzaju spostrzeżeniach ZANIM zaczną oczerniać przedszkole na forum.
      Dlatego też, bardzo proszę aby osoby, które mają zastrzeżenia do
      przedszkola ujawniły swoje dane lub chociaż email aby inni rodzice (
      w tym ja) mogli zweryfikować te informacje. Ponadto licze na
      obecnośc osób krytykujacych i ich aktywny udział na najbliższym
      zebraniu rodziców. Jezeli natomiast ktokoliwke chciałby się czegoś
      dowiedzieć ode mnie na temat przedszkola nr 11 proszę o meila po
      adresem hippa1@gazeta.pl. Chętnie podzieleę się swoimi
      spostrzeżeniemai.

Pozdrawiam,

Małgorzata Sławińska mama małego motylkasmile
      • igilca Re: Warszawa - Dubois i Franciszkańska 02.06.10, 01:25
        Email nie jest sekretem - wystarczy klinkąć na nick i napisać
        wiadomość.
        Natomiast jeśli ktoś uważa, że krzyk jest dobry (nie mówiąc o innych
        rzekomych "atrakcjach"), proszę przeczytać, co na moje pytanie
        odpowiedziała pani Ekspert na forum Wychowanie bez porażek:
        forum.gazeta.pl/forum/w,851,112186738,112186738,pani_w_przedszkolu_krzyczy_na_dzieci.html
        • aniazm Re: Warszawa - Dubois i Franciszkańska 02.06.10, 09:18
          ja się zastanawiam, o jaki krzyk chodzi. pytałam Stasia, czy któraś pani krzyczy
          na nich, powiedział, że tak - posprzątajcie zabawki! Staś, nie wchodź tam!
          proszę o ciszę! - to ma być krzywdzący krzyk? czy ktoś ich wyzywa? niszczy
          psychicznie? bo dla mnie to są zwykłe polecenia wydawane przez panią głośno,
          żeby rozbawione dzieci usłyszały i się zastosowały.
          a jeśli ktoś myśli inaczej, to IMO znaczy, że albo nie miał kontaktu z dziećmi,
          albo ma dzieci mimozy, co to zawsze cicho siedzą i "nie istnieją" w kącie.
          • marcelakowa Re: Warszawa - Dubois i Franciszkańska 02.06.10, 18:37
            W 100% zgadzam siew ze słowami które napisała "aniazm"! W przedszkolu ogólnie
            panuje głośniejsza atmosfera i niestety polecenia trzeba wydawać podniesionym
            głosem ale niestety nie wszyscy to rozumieją.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka