Dodaj do ulubionych

potwierdzanie woli zapisu

23.04.10, 13:54
Witam, czy (po sprawdzeniu, że dziecko się zakwalifikowało)"potwierdzanie woli
zapisu do przedszkola" 23-28.04 odbywa się w przedszkolu osobiście czy gdzieś
w systemie, bo nie mogę sie połapaćwink
Z góry dzięki za wyjasnienie
Obserwuj wątek
    • oliwia5000 Re: potwierdzanie woli zapisu 23.04.10, 13:57
      w przdszkolu
      • katka74 Re: potwierdzanie woli zapisu 23.04.10, 16:46
        W systemie drukujesz formularz i wypełniony zanosisz do przedszkola
        • panna.mig0tka Re: potwierdzanie woli zapisu 24.04.10, 18:59
          Dzięki
          • lynettes Re: potwierdzanie woli zapisu 25.04.10, 12:22
            już zaniosłam ale nie dostałam potwierdzenia jak przy składaniu
            deklaracji, to normalne?
            • kinia51 Re: potwierdzanie woli zapisu 26.04.10, 11:20
              Mam ten sam problem... Może ktoś zna odpowiedź czy potwierdzenie
              przez rodzica woli uczęszczania dziecka do przedszkola do którego
              zostało wytypowane jest wprowazane przez dyrektora do systemu. Czy
              gdzieś zostaje ślad po tym że dopełniliśmy obowiązku i
              poinformowaliśmy przedszkole o naszym "wyborze"?
              • przeciwcialo Re: potwierdzanie woli zapisu 26.04.10, 11:23
                Ja podpisałam umowe w przedszkolu i przy mnie sekretarka w systemie
                zapisała potwierdzenie.
                • kinia51 Re: potwierdzanie woli zapisu 26.04.10, 11:36
                  W takim razie rozumiem, że w systemie rekrutacyjnym w historii
                  podania powinna pojawić się jakaś nowa adnotacja z aktualną datą?
                  • przeciwcialo Re: potwierdzanie woli zapisu 26.04.10, 11:39
                    Datę mam na umowie- jeden egzemplarz u mnie, jeden w przedszkolu.
                    Pani otworzyła system, znalazła moje dziecko, klikneła i powiedziała
                    że dziecko oficjalnie zakończyło rekrutacje i jest na liscie
                    przyjetych.
                    Dopóki nie podpiszesz umowy rekrutacja nie jest zakończona. Dlatego
                    ponaglaja rodziców bo brak jej skutkuje wypadnieciem dziecka z listy
                    i skutkuje utrata miejsca, wchodzi ktos z rezerwy.
                    • kinia51 Re: potwierdzanie woli zapisu 26.04.10, 11:43
                      Kurcze to ja nic z tego nie rozumiem... Mąż poszedł dzisiaj do
                      przedzkola potwierdzić że dziecko będzie uczęszczało. Dostał "coś"
                      jak twierdzi do podpisania, ale podobno to nie umowa. Nie dostał nic
                      co potwierdzałoby jego dzisiejszą wizytę. Pani Dyrektor wspomniała
                      tylko żeby 29 sprawdzić na liście czy dziecko zostało przyjęte bo
                      podobno jeszcze może odpaść sad Doradźcie coś.. Czy to normalne?
                      • przeciwcialo Re: potwierdzanie woli zapisu 26.04.10, 12:05
                        Ja z krakowskiego podwórka pisze ale system rekrutacyjny chyba w
                        wielu miastach jest ten sam.
    • przeciwcialo Re: potwierdzanie woli zapisu 26.04.10, 11:22
      Trzeba w wybranym przedszkolu podpisac umowę, bez tego dziecko
      wypada z listy.
      • dziub_dziubasek Re: potwierdzanie woli zapisu 26.04.10, 12:08
        Ja w zeszłym roku zanosiłam tylko potwierdzenie woli (ten formularz z
        internetu), żadnej umowy nie było i do tej pory nie ma...
        • dziub_dziubasek W Warszawie chyba nie ma umów... 26.04.10, 12:08
          • kinia51 Re: W Warszawie chyba nie ma umów... 26.04.10, 12:12
            Dziękuję za uspokojenie. Ja chyba i tak się przejdę aby się upewnić.
            Martwi mnie tylko, że mimo iż teoretycznie się dostaliśmy nadal nie
            ma pewności czy dziecko bedzie na ostatecznej liście...
            • ciocia_wiedzma Re: W Warszawie chyba nie ma umów... 26.04.10, 12:23
              A u mnie w przedszkolu Pani sekretarka kazała mi dzwonić po weekendzie majowym i
              dowiadywać się kiedy będzie zebranie dla rodziców i że dopiero na nim będziemy
              potwierdzać przyjęcieuncertain
              Nie bardzo rozumiem skoro w terminarzu jest napisane że potwierdzanie trwa do 29.04
              Baba mnie jawnie w błąd wprowadza??
              • blaszany_dzwoneczek Re: W Warszawie chyba nie ma umów... 26.04.10, 12:32
                Na twoim miejscu nie czekałabym tylko wybrała się osobiście, złożyła
                potwierdzenie i poprosiła o potwierdzenie na piśmie, że złożyłaś. A jak się
                będzie dyrektorka opierać, to powiedz, że musisz potwierdzić, bo oficjalny
                termin do 28 i tego się trzymasz. A jak koniecznie chce to potwierdzisz drugi
                raz na tym zebraniu wink

A ja mam pytanie, czy można pójść potwierdzić bez wydrukowanego formularza, czy
                można wypełnić i podpisać przedszkolu? Bo nie mam działającej drukarki w tej
                chwili. Mają w przedszkolach te druki?
                • ciocia_wiedzma Re: W Warszawie chyba nie ma umów... 26.04.10, 12:38
                  Taki właśnie mam plan.
                  Co do druków to myślę że mają. Przecież nie każdy ma dostęp do internetu, albo
                  drukarki
                  • przeciwcialo Re: W Warszawie chyba nie ma umów... 26.04.10, 12:43
                    Druki powinni udostepnic. Nie kazdy ma drukarke w domu.
              • kinia51 Re: W Warszawie chyba nie ma umów... 26.04.10, 12:32
                Ja już nic nie wiem sad Jestem tak skołowana, że chyba bardziej nie
                można. Udało nam się cudem "dostać" do przedszkola pierwszego wyboru
                i nie chcę tego zaprzepaścić... Mam już doświadczenie z dowożeniem
                dziecka do innej dzielnicy (dwa lata to ćwiczyliśmy) i nie chcę tego
                powtarzać.
                • dziub_dziubasek Re: W Warszawie chyba nie ma umów... 26.04.10, 12:36
                  Jak chcesz wydrukuj sobie formularz i wypełnij w dwóch egzemplarzach. Jeden
                  zostaw w przedszkolu a na drugim poproś o potwierdzenie złożenia w zabierz ze
                  sobą. Co papier to papier.
                  • kinia51 Re: W Warszawie chyba nie ma umów... 26.04.10, 12:41
                    Nie trzeba było męża wysyłać tylko samemu iść... Ja bym bez
                    potwierdzenia nie wyszła. No, cóż pójdę w takim razie i ja najwyżej
                    wezmą nas za wariatów.
                    • kurczacza Re: W Warszawie chyba nie ma umów... 26.04.10, 14:29
                      bylam dopiero zanieść to potwierdzenie, Pani powiedziała że jak złożyłam to równoznaczne z tym że go przyjęli, a 30 po ogłoszeniu listy przyjętych będzie jakaś informacja co do spotkania informacyjnego. Również nie dostałam żadnego potwierdzenia.
                      • nika0511 Re: W Warszawie chyba nie ma umów... 26.04.10, 15:18
                        Ja również dziś składałam potwierdzenie. Pani dyr. dała mi do podpisania listę i
                        tyle. Nie dostałam żadnego potwierdzenia. Powiedziała, że teraz mogę być
                        spokojna, dziecko ma już miejsce w przedszkolu i nie ma możliwości, żeby został
                        skreślone.
                        • kilovolt Re: W Warszawie chyba nie ma umów... 26.04.10, 15:31
                          Z chwilą zaniesienia potwierdzenia woli jest się już automatycznie
                          przyjętym, nie wystawia się w tym przypadku żadnych potwierdzeń, po
                          prostu sam fakt zaniesienia tego do przedszkola oznacza, że dziecko
                          jest już zakwalifikowane i nic już tego zmienić nie może. Tak więc
                          nie ma co się martwić.
                          • kinia51 Re: W Warszawie chyba nie ma umów... 26.04.10, 15:38
                            yłoby super, ale Pani dyrektor powiedziała coś zgoła innego tzn. że
                            nic jeszcze nie jest przesądzone i żeby się nie nastawiać...
                            • nika0511 Re: W Warszawie chyba nie ma umów... 26.04.10, 15:46
                              Trochę to nie logiczne. Dyrektorka do systemu podała ilość wolnych miejsc jakie
                              posiada w danej placówce. Jeśli dziecko dostało się z sytemu to dlaczego ona
                              miałaby teraz wykreślić twoje dziecko z listy na rzecz kogoś innego? Ja myślę,
                              że nie masz się czym martwić, a to potwierdzenie to tylko formalność.
                          • kinia51 Re: W Warszawie chyba nie ma umów... 26.04.10, 15:48
                            Dzięki smile Postaram się nie zwariować i doczekać do wywieszenia
                            listy.
    • mimamai Re: potwierdzanie woli zapisu 26.04.10, 17:42
      A czy widzicie jakąś informację w systemie po potwierdzeniu woli?
      Czy coś się tam powinno pojawić?
      • modrooczka Re: potwierdzanie woli zapisu 26.04.10, 21:52
        U nas się zmieniło z "dziecko zakwalifikowane" na "dziecko przyjęte".
        • nika0511 Re: potwierdzanie woli zapisu 26.04.10, 22:15
          U nas w systemie nie widać zmian jak na razie
        • sukienkawgrochy Re: potwierdzanie woli zapisu 27.04.10, 11:35
          Ale zmienia się z "zakwalifikowanego" na "przyjęte" na stronie głównej serwisu
          tuż po zalogowaniu czy w historii podania. Bo na stronie głównej mam
          "zakwalifikowane", a w historii podania "przyjęte" i nie jestem pewna czy coś
          już uległo zmianie czy tak było od początku. Czy na głównej stronie też się
          zmienia z "zakwalifikowanego" na "przyjęte"?
        • katrina1984bielany Re: potwierdzanie woli zapisu 27.04.10, 12:35
          U nas w historii podania jest informacja "Dziecko przyjęte do
          placówki..." z datą 22.04, tedy to jeszcze wyniki nie były znane,
          nie mówiąc już o potwierdzeniu woli zapisu dziecka do danego
          przedszkola. Więc to chyba nie o to chodzi... Natomiast nie wiem co
          oznacza informacja na stronie głównej o treści "Podanie potwierdzone
          w placówce nr...(i tu nr przedszkola do którego dziecko zostało
          zakwalifikowane w systemie)"? Czy to znaczy, że ja już potwierdziłam
          wolę, czy że przedszkole potwierdziło, że mogą dziecko przyjąć? Nic
          nie rozumiem. A też się trochę stresuję, zła jestem na siebie, że
          kopii nie wzięłam. Poprostu oddałam Pani podpisany egzemplarz i
          tyle... Teraz pozostaje mi nadzieja, że go nie zagubią gdzieś po
          drodze smile
          • nika0511 Re: potwierdzanie woli zapisu 27.04.10, 12:52
            Informacja
            "Podanie potwierdzone
            w placówce nr...(i tu nr przedszkola do którego dziecko zostało
            zakwalifikowane w systemie)",
            pojawiła się w momencie gdy dyrektor przedszkola "wklepał" do systemu podanie
            zgłoszenia dziecka. Nie oznacza to, że zaniosłaś potwierdzenia woli.
            • sukienkawgrochy Re: potwierdzanie woli zapisu 27.04.10, 13:13
              Ok już wiem jak to działa - odnosnie wcześniej zadanego pytania.
              Właśnie sprawdziłam w systemie i coś uległo zmianie. Tzn. Teraz na
              stronie głównej, tej która sie pojawia po zalogowaniu się, zmianiło
              się stwierdzenie (w takij żółtej ramce)z "Dziecko zostało
              zakwalifikowane do.." na formułkę: "Dziecko zostało przyjęte do...".
              W historii podania zaś pojawiła sie nowy wpis z dzisiejsza
              datą "Rodzic (opiekun) potwierdził wolę przyjęcia". Także teraz
              wiem, że przedszkole już potwierdziło w systemie, fakt mojego
              wczorajszego potwierdzenia woli zapisu dziecka do tego własnie
              przedszkola. Aha i dodam, że ja równiez nie dostałam w przedszkolu
              żadnych potwierdzeń. Poprostu zaniosłam kartke z potwierdzeniem
              zapisu i tyle. A dzisiaj potwierdzili w systemia. Mam nadzieję, że
              nic już nie ulegnie zmianie.
              • nika0511 Re: potwierdzanie woli zapisu 27.04.10, 14:31
                Sprawdziłam przed chwilą. U nas również na stronie głównej pojawiła się
                informacją, że "dziecko zostało przyjęte do przredszkola..."
    • sukienkawgrochy Re: potwierdzanie woli zapisu 27.04.10, 13:21
      !!! Pamiętajcie że nalezy potwierdzić wolę przyjęcia dziecka do
      przedszkola do środy do godziny 13.00 osobiście zanoszac do placówki
      wypełnioną kartę z potwierdzeniem. Aha... u nas chcieli podpisy
      obydwojga rodziców !!!
      • ciocia_wiedzma Re: potwierdzanie woli zapisu 27.04.10, 14:01
        Ja zaniosłam potwierdzenie wczoraj ale w historii podania ostatni wpis jest z
        22.04 że dziecko przyjęte do przedszkola tego i tego do grupy tej i tej.
        O podaniu nie ma ani słowa. Jeśli się nie pojawi do jutra to chyba osiwieję.
        • katrina1984bielany Re: potwierdzanie woli zapisu 27.04.10, 22:38
          U nas taka sama sytuacja. Potwierdzenie woli zaniesione wczoraj ale
          do tej pory żadnej informacji na ten temat w systemie sad Może
          hurtowo będą wprowadzać jak już czas składania potwierdzeń minie...
          Ale stresik trochę jest...
          • ciocia_wiedzma Re: potwierdzanie woli zapisu 27.04.10, 22:59
            Przed chwilą sprawdzałam i u nas już jest z godz. wprowadzenia do systemu 15 ilestam. Kamień z serca mi spadłsmile
            • blaszany_dzwoneczek Re: potwierdzanie woli zapisu 28.04.10, 15:12
              Uff... U nas też wreszcie zmieniło się "dziecko zakwalifikowane" na "przyjęte" smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka