panna.mig0tka 23.04.10, 13:54 Witam, czy (po sprawdzeniu, że dziecko się zakwalifikowało)"potwierdzanie woli zapisu do przedszkola" 23-28.04 odbywa się w przedszkolu osobiście czy gdzieś w systemie, bo nie mogę sie połapać Z góry dzięki za wyjasnienie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
katka74 Re: potwierdzanie woli zapisu 23.04.10, 16:46 W systemie drukujesz formularz i wypełniony zanosisz do przedszkola Odpowiedz Link Zgłoś
lynettes Re: potwierdzanie woli zapisu 25.04.10, 12:22 już zaniosłam ale nie dostałam potwierdzenia jak przy składaniu deklaracji, to normalne? Odpowiedz Link Zgłoś
kinia51 Re: potwierdzanie woli zapisu 26.04.10, 11:20 Mam ten sam problem... Może ktoś zna odpowiedź czy potwierdzenie przez rodzica woli uczęszczania dziecka do przedszkola do którego zostało wytypowane jest wprowazane przez dyrektora do systemu. Czy gdzieś zostaje ślad po tym że dopełniliśmy obowiązku i poinformowaliśmy przedszkole o naszym "wyborze"? Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: potwierdzanie woli zapisu 26.04.10, 11:23 Ja podpisałam umowe w przedszkolu i przy mnie sekretarka w systemie zapisała potwierdzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
kinia51 Re: potwierdzanie woli zapisu 26.04.10, 11:36 W takim razie rozumiem, że w systemie rekrutacyjnym w historii podania powinna pojawić się jakaś nowa adnotacja z aktualną datą? Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: potwierdzanie woli zapisu 26.04.10, 11:39 Datę mam na umowie- jeden egzemplarz u mnie, jeden w przedszkolu. Pani otworzyła system, znalazła moje dziecko, klikneła i powiedziała że dziecko oficjalnie zakończyło rekrutacje i jest na liscie przyjetych. Dopóki nie podpiszesz umowy rekrutacja nie jest zakończona. Dlatego ponaglaja rodziców bo brak jej skutkuje wypadnieciem dziecka z listy i skutkuje utrata miejsca, wchodzi ktos z rezerwy. Odpowiedz Link Zgłoś
kinia51 Re: potwierdzanie woli zapisu 26.04.10, 11:43 Kurcze to ja nic z tego nie rozumiem... Mąż poszedł dzisiaj do przedzkola potwierdzić że dziecko będzie uczęszczało. Dostał "coś" jak twierdzi do podpisania, ale podobno to nie umowa. Nie dostał nic co potwierdzałoby jego dzisiejszą wizytę. Pani Dyrektor wspomniała tylko żeby 29 sprawdzić na liście czy dziecko zostało przyjęte bo podobno jeszcze może odpaść Doradźcie coś.. Czy to normalne? Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: potwierdzanie woli zapisu 26.04.10, 12:05 Ja z krakowskiego podwórka pisze ale system rekrutacyjny chyba w wielu miastach jest ten sam. Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: potwierdzanie woli zapisu 26.04.10, 11:22 Trzeba w wybranym przedszkolu podpisac umowę, bez tego dziecko wypada z listy. Odpowiedz Link Zgłoś
dziub_dziubasek Re: potwierdzanie woli zapisu 26.04.10, 12:08 Ja w zeszłym roku zanosiłam tylko potwierdzenie woli (ten formularz z internetu), żadnej umowy nie było i do tej pory nie ma... Odpowiedz Link Zgłoś
kinia51 Re: W Warszawie chyba nie ma umów... 26.04.10, 12:12 Dziękuję za uspokojenie. Ja chyba i tak się przejdę aby się upewnić. Martwi mnie tylko, że mimo iż teoretycznie się dostaliśmy nadal nie ma pewności czy dziecko bedzie na ostatecznej liście... Odpowiedz Link Zgłoś
ciocia_wiedzma Re: W Warszawie chyba nie ma umów... 26.04.10, 12:23 A u mnie w przedszkolu Pani sekretarka kazała mi dzwonić po weekendzie majowym i dowiadywać się kiedy będzie zebranie dla rodziców i że dopiero na nim będziemy potwierdzać przyjęcie Nie bardzo rozumiem skoro w terminarzu jest napisane że potwierdzanie trwa do 29.04 Baba mnie jawnie w błąd wprowadza?? Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: W Warszawie chyba nie ma umów... 26.04.10, 12:32 Na twoim miejscu nie czekałabym tylko wybrała się osobiście, złożyła potwierdzenie i poprosiła o potwierdzenie na piśmie, że złożyłaś. A jak się będzie dyrektorka opierać, to powiedz, że musisz potwierdzić, bo oficjalny termin do 28 i tego się trzymasz. A jak koniecznie chce to potwierdzisz drugi raz na tym zebraniu A ja mam pytanie, czy można pójść potwierdzić bez wydrukowanego formularza, czy można wypełnić i podpisać przedszkolu? Bo nie mam działającej drukarki w tej chwili. Mają w przedszkolach te druki? Odpowiedz Link Zgłoś
ciocia_wiedzma Re: W Warszawie chyba nie ma umów... 26.04.10, 12:38 Taki właśnie mam plan. Co do druków to myślę że mają. Przecież nie każdy ma dostęp do internetu, albo drukarki Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: W Warszawie chyba nie ma umów... 26.04.10, 12:43 Druki powinni udostepnic. Nie kazdy ma drukarke w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
kinia51 Re: W Warszawie chyba nie ma umów... 26.04.10, 12:32 Ja już nic nie wiem Jestem tak skołowana, że chyba bardziej nie można. Udało nam się cudem "dostać" do przedszkola pierwszego wyboru i nie chcę tego zaprzepaścić... Mam już doświadczenie z dowożeniem dziecka do innej dzielnicy (dwa lata to ćwiczyliśmy) i nie chcę tego powtarzać. Odpowiedz Link Zgłoś
dziub_dziubasek Re: W Warszawie chyba nie ma umów... 26.04.10, 12:36 Jak chcesz wydrukuj sobie formularz i wypełnij w dwóch egzemplarzach. Jeden zostaw w przedszkolu a na drugim poproś o potwierdzenie złożenia w zabierz ze sobą. Co papier to papier. Odpowiedz Link Zgłoś
kinia51 Re: W Warszawie chyba nie ma umów... 26.04.10, 12:41 Nie trzeba było męża wysyłać tylko samemu iść... Ja bym bez potwierdzenia nie wyszła. No, cóż pójdę w takim razie i ja najwyżej wezmą nas za wariatów. Odpowiedz Link Zgłoś
kurczacza Re: W Warszawie chyba nie ma umów... 26.04.10, 14:29 bylam dopiero zanieść to potwierdzenie, Pani powiedziała że jak złożyłam to równoznaczne z tym że go przyjęli, a 30 po ogłoszeniu listy przyjętych będzie jakaś informacja co do spotkania informacyjnego. Również nie dostałam żadnego potwierdzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
nika0511 Re: W Warszawie chyba nie ma umów... 26.04.10, 15:18 Ja również dziś składałam potwierdzenie. Pani dyr. dała mi do podpisania listę i tyle. Nie dostałam żadnego potwierdzenia. Powiedziała, że teraz mogę być spokojna, dziecko ma już miejsce w przedszkolu i nie ma możliwości, żeby został skreślone. Odpowiedz Link Zgłoś
kilovolt Re: W Warszawie chyba nie ma umów... 26.04.10, 15:31 Z chwilą zaniesienia potwierdzenia woli jest się już automatycznie przyjętym, nie wystawia się w tym przypadku żadnych potwierdzeń, po prostu sam fakt zaniesienia tego do przedszkola oznacza, że dziecko jest już zakwalifikowane i nic już tego zmienić nie może. Tak więc nie ma co się martwić. Odpowiedz Link Zgłoś
kinia51 Re: W Warszawie chyba nie ma umów... 26.04.10, 15:38 yłoby super, ale Pani dyrektor powiedziała coś zgoła innego tzn. że nic jeszcze nie jest przesądzone i żeby się nie nastawiać... Odpowiedz Link Zgłoś
nika0511 Re: W Warszawie chyba nie ma umów... 26.04.10, 15:46 Trochę to nie logiczne. Dyrektorka do systemu podała ilość wolnych miejsc jakie posiada w danej placówce. Jeśli dziecko dostało się z sytemu to dlaczego ona miałaby teraz wykreślić twoje dziecko z listy na rzecz kogoś innego? Ja myślę, że nie masz się czym martwić, a to potwierdzenie to tylko formalność. Odpowiedz Link Zgłoś
kinia51 Re: W Warszawie chyba nie ma umów... 26.04.10, 15:48 Dzięki Postaram się nie zwariować i doczekać do wywieszenia listy. Odpowiedz Link Zgłoś
mimamai Re: potwierdzanie woli zapisu 26.04.10, 17:42 A czy widzicie jakąś informację w systemie po potwierdzeniu woli? Czy coś się tam powinno pojawić? Odpowiedz Link Zgłoś
modrooczka Re: potwierdzanie woli zapisu 26.04.10, 21:52 U nas się zmieniło z "dziecko zakwalifikowane" na "dziecko przyjęte". Odpowiedz Link Zgłoś
nika0511 Re: potwierdzanie woli zapisu 26.04.10, 22:15 U nas w systemie nie widać zmian jak na razie Odpowiedz Link Zgłoś
sukienkawgrochy Re: potwierdzanie woli zapisu 27.04.10, 11:35 Ale zmienia się z "zakwalifikowanego" na "przyjęte" na stronie głównej serwisu tuż po zalogowaniu czy w historii podania. Bo na stronie głównej mam "zakwalifikowane", a w historii podania "przyjęte" i nie jestem pewna czy coś już uległo zmianie czy tak było od początku. Czy na głównej stronie też się zmienia z "zakwalifikowanego" na "przyjęte"? Odpowiedz Link Zgłoś
katrina1984bielany Re: potwierdzanie woli zapisu 27.04.10, 12:35 U nas w historii podania jest informacja "Dziecko przyjęte do placówki..." z datą 22.04, tedy to jeszcze wyniki nie były znane, nie mówiąc już o potwierdzeniu woli zapisu dziecka do danego przedszkola. Więc to chyba nie o to chodzi... Natomiast nie wiem co oznacza informacja na stronie głównej o treści "Podanie potwierdzone w placówce nr...(i tu nr przedszkola do którego dziecko zostało zakwalifikowane w systemie)"? Czy to znaczy, że ja już potwierdziłam wolę, czy że przedszkole potwierdziło, że mogą dziecko przyjąć? Nic nie rozumiem. A też się trochę stresuję, zła jestem na siebie, że kopii nie wzięłam. Poprostu oddałam Pani podpisany egzemplarz i tyle... Teraz pozostaje mi nadzieja, że go nie zagubią gdzieś po drodze Odpowiedz Link Zgłoś
nika0511 Re: potwierdzanie woli zapisu 27.04.10, 12:52 Informacja "Podanie potwierdzone w placówce nr...(i tu nr przedszkola do którego dziecko zostało zakwalifikowane w systemie)", pojawiła się w momencie gdy dyrektor przedszkola "wklepał" do systemu podanie zgłoszenia dziecka. Nie oznacza to, że zaniosłaś potwierdzenia woli. Odpowiedz Link Zgłoś
sukienkawgrochy Re: potwierdzanie woli zapisu 27.04.10, 13:13 Ok już wiem jak to działa - odnosnie wcześniej zadanego pytania. Właśnie sprawdziłam w systemie i coś uległo zmianie. Tzn. Teraz na stronie głównej, tej która sie pojawia po zalogowaniu się, zmianiło się stwierdzenie (w takij żółtej ramce)z "Dziecko zostało zakwalifikowane do.." na formułkę: "Dziecko zostało przyjęte do...". W historii podania zaś pojawiła sie nowy wpis z dzisiejsza datą "Rodzic (opiekun) potwierdził wolę przyjęcia". Także teraz wiem, że przedszkole już potwierdziło w systemie, fakt mojego wczorajszego potwierdzenia woli zapisu dziecka do tego własnie przedszkola. Aha i dodam, że ja równiez nie dostałam w przedszkolu żadnych potwierdzeń. Poprostu zaniosłam kartke z potwierdzeniem zapisu i tyle. A dzisiaj potwierdzili w systemia. Mam nadzieję, że nic już nie ulegnie zmianie. Odpowiedz Link Zgłoś
nika0511 Re: potwierdzanie woli zapisu 27.04.10, 14:31 Sprawdziłam przed chwilą. U nas również na stronie głównej pojawiła się informacją, że "dziecko zostało przyjęte do przredszkola..." Odpowiedz Link Zgłoś
sukienkawgrochy Re: potwierdzanie woli zapisu 27.04.10, 13:21 !!! Pamiętajcie że nalezy potwierdzić wolę przyjęcia dziecka do przedszkola do środy do godziny 13.00 osobiście zanoszac do placówki wypełnioną kartę z potwierdzeniem. Aha... u nas chcieli podpisy obydwojga rodziców !!! Odpowiedz Link Zgłoś
ciocia_wiedzma Re: potwierdzanie woli zapisu 27.04.10, 14:01 Ja zaniosłam potwierdzenie wczoraj ale w historii podania ostatni wpis jest z 22.04 że dziecko przyjęte do przedszkola tego i tego do grupy tej i tej. O podaniu nie ma ani słowa. Jeśli się nie pojawi do jutra to chyba osiwieję. Odpowiedz Link Zgłoś
katrina1984bielany Re: potwierdzanie woli zapisu 27.04.10, 22:38 U nas taka sama sytuacja. Potwierdzenie woli zaniesione wczoraj ale do tej pory żadnej informacji na ten temat w systemie Może hurtowo będą wprowadzać jak już czas składania potwierdzeń minie... Ale stresik trochę jest... Odpowiedz Link Zgłoś
ciocia_wiedzma Re: potwierdzanie woli zapisu 27.04.10, 22:59 Przed chwilą sprawdzałam i u nas już jest z godz. wprowadzenia do systemu 15 ilestam. Kamień z serca mi spadł Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: potwierdzanie woli zapisu 28.04.10, 15:12 Uff... U nas też wreszcie zmieniło się "dziecko zakwalifikowane" na "przyjęte" Odpowiedz Link Zgłoś