Dodaj do ulubionych

a nam się nie udało

20.04.04, 11:49
hej,
a mojego synka nie przyjęli bo jest z listopada i nie będzie miał we wrzesniu
skończonych 3 lat. odstrzelili nas w przedszkolu na Wokalnej, chociaż właśnie
tam pani dyr. zapewniała wcześniej, że nie będą dyskryminować niepełnych 3-
latków.
podobno na całym Ursynowie nie przyjmowano dzieci, które nie skończyły 3 lat
do września.
napiszcie jak to u Was wygląda i czy rzeczywiście na Ursynowie nie chcą w
przedszkolach dzieci z końca roku (co wydaje mi sie kretynizmem).

m.
Obserwuj wątek
    • hedom1 Re: a nam się nie udało 20.04.04, 12:10
      Witam,
      Mojej koleżanki dziecię przyjęto na Wokalną ale ona ma urodziny we wrześniu. Z
      tego co wiem takie jest zarządzenie ale w centrum w tym roku przyjmowali już od
      2,6 roku bo jest zbyt mało dzieci i placówkom grozi zamknięcie. Na Ursynowie
      niestety jest tak dużo dzieci, że w wielu przedszkolach stworzono dodatkowe
      grupy 3-latków (popytaj może w okolicznych?) a w niektórych nawet 4-latków.
      Zbyt dużo nowych bloków a prawie wogóle nie przybywa przedszkoli państwowychsad.
      Poszukaj może gdzieś jeszcze są miejsca.
      Pozdrawiam,
    • rudziawka Re: a nam się nie udało 20.04.04, 13:49
      Faktycznie, w przedszkolu na Ursynów - Natolin lista dzieci nieprzyjętych do
      przedszkola składała się tylko i wyłącznie z dzieciaczków które nie ukończyły 3
      lat. Mojej Basi się udało choć miałam pewne obawy bo jest z sierpnia.
      Pozdrawiam,
      Magda, Basia i Marysia
    • sylvic Re: a nam się nie udało 20.04.04, 16:59
      Sorki dziewczyny, ale to jakiś idiotyzm za przeproszeniem.

Idac tym tropem to okazuje się, że takie np. litopadowe czy grudniowe dziecko
      nie załapie się potem normalnie do zerówki - rocznikowe 6-latki, i do pierwszej
      klasy - rocznikowe 7-latki.

No bo jeśli takie dziecko teraz nie jest przyjęte do 3-latków- tylko za rok, bo
      teraz za młode, to gdy przyjdzie czas na szkołę będzie już włąściwie
      osmiolatkiem.

COś mi tu nie gra, a może ja sie mylę - ale u nas w przedszkolu jest rocznikowo.
      • kika31 Re: a nam się nie udało 20.04.04, 19:00
        W moim przedszkolu było 2,5 dzieciaczka na miejsce, więc jakieś kryterium
        trzeba było przyjąć. Wiek wydaje mi sie najrozsądnieszy.
    • matylda8 Re: a nam się nie udało 21.04.04, 12:14
      Nam też się nie powiodło sad Mam chyba jeszcze gorzej, bo mój trzylatek jest z
      grudnia. W zeszłym roku nie startowałam do przedszkola, bo był za mały. W tym
      roku nie dostał się, bo nie było miejsca (jego rówieśnicy - rocznik 2000
      wszyscy automatycznie przeszli do następnej grupy). Odwoływanie się chyba nie
      ma sensu...
      • hedom1 Re: a nam się nie udało 21.04.04, 21:21
        Matylda jeżeli jesteś z Ursynowa (Imielin i okolice)to napisz do mnie na
        hedom@wp.pl
        Pozdrowienia
        • mimarzena Re: Koniecznie złóżcie odwołanie!! 22.04.04, 21:24
          Dziewczyny, mojej grudniowej córki też nie przyjęli w ubiegłym roku od
          wrzesnia, ale złożyliśmy odwołanie i w listopadzie miejsce się znalazło.
          Naprawdę dużo dzieci "wypada" na początku. W grupie maluchów jest rotacja
          praktycznie przez cały rok. Głowa do góry. Poza tym dla małych dzieci to
          lepiej, jak zaczynają trochę później niż we wrześniowym ogólnym zgiełku i
          płaczu. są wtedy traktowane bardziej indywidualnie.
          Pozdrawiam, mama 3,5 latki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka