Dodaj do ulubionych

Przedszkole na Ursynowie godne polecenia

07.02.11, 11:58
Witam, powoli szykuję się do dokonania wyboru przedszkola dla mojej ponad 2letniej córeczki. Proszę Was bardzo o informacje jakie placówki publiczne/prywatne powinnam odwiedzić, bo są według Was godne polecenia. Będę bardzo wdzięczna za Wasze opinie. Pozdrawiam serdecznie
Obserwuj wątek
    • faraonka76 Re: Przedszkole na Ursynowie godne polecenia 08.02.11, 16:58
      Mali Odkrywcy na Dereniowej. Grupy do 15 osób .Czynne w wakacje, ferie, w przerwach międzyświątecznych.Miłe panie przedszkolanki i pracownicy przedszkola, ciekawy program.Dzieci nie siedzą w jednej sali przez cały dzień. Zajęcia sportowe, plastyczne, taneczne itp mają w salach do tego przeznaczonych a ich sala jest wtedy wietrzona.Grupą maluchów opiekują sie stale 2 panie, ale również pomocna jest pani od angielskiego, plastyki, rytmiki,sportu, czy pani kucharka.
      Szukając i odwiedzając rózne prywatne placówki w ubiegłym roku dla 2,5 latki nie znalazłam lepszej na Ursynowie. Wady -cena i malo czasu na świeżym powietrzu. Ogólnie polecam
      • julia_kowalska Re: Przedszkole na Ursynowie godne polecenia 27.07.12, 12:12
        Moje dziecko chodzi do Pomarańczowej Ciuchci i jesteśmy bardzo zadowoleni z wyboru tego prywatnego przedszkola smile Myślę, że warto zapoznać się z ich ofertą.
    • agnieszka_i_dzieci Re: Przedszkole na Ursynowie godne polecenia 09.02.11, 10:18
      Z państwowych: nr.126 na Wokalnej 1.
      Mądra kadra, częste wyjścia na dwór (nie wiem czy wszystkie grupy, ale trzecia na pewno, a przyszłoroczna pierwszą będą najpewniej prowadzić panie aktualnie opiekujące się starszakami), dobra komunikacja między personelem a rodzicami...
    • karolinm Re: Przedszkole na Ursynowie godne polecenia 09.02.11, 11:16
      Dziękuję Wam bardzo za opinie smile Też słyszałam wiele dobrego o Małych Odkrywcach, zamierzam się tam wkrótce wybrać. Co do przedszkoli państwowych to zupełnie nie mam rozeznania. Może ktoś jeszcze podzieli się swoją opinią? Pozdrawiam smile
      • ancymon123 Re: Przedszkole na Ursynowie godne polecenia 10.02.11, 10:53
        Polecam 'Domowe Przedszkole Jaś i Małgosia' (metro Kabaty), mój syn tam chodzi i jest super. Całe przedszkole to max. 14 dzieci, 2 grupy, 3 panie, indywidualne podejście, dobra cena.
        • ewanka Re: Przedszkole na Ursynowie godne polecenia 11.02.11, 21:54
          Polecam integracyjne na Teligii. Bardzo dobra opieka nad dziećmi i indywidualne podejście, 20 przedszkolaków w grupie i dodatkowa pani do opieki nad dziećmi z orzeczeniem (oprócz nauczycielki i pomocy), super komunikacja na linii przedszkole-rodzice. Dzieci wychodzą na dwór bardzo często, w ciepłej porze roku 2 razy dziennie. Jedzenie smaczne a panie cierpliwe.
          W przedszkolu działa wypożyczalnia gier i są bezpłatne zajęcia integracyjne w soboty przed południem (raz w miesiącu) - dzieci bawią się a rodzice mogą wybrać się np. na zakupy. Oprócz tego standardowo rytmika, gimnastyka, tańce i angielski. W przedszkolu są specjaliści od terapi sensorycznej i logopeda - dla wszystkich dzieci.
          pozdrawiam
          E.
          E.

• karolinm Re: Przedszkole na Ursynowie godne polecenia 15.02.11, 17:11
            Ewanko, bardzo dziękuję za opinię nt. przedszkola integracyjnego na Teligi. Właśnie to przedszkole jest najbliżej mojego domu, więc będę się starać o dostanie w nim miejsca. Czy trudno jest tam się dostać, jeżeli obydwoje z mężem pracujemy i mieszkamy na Ursynowie od x lat? Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź. Pozdrawiam serdecznie
            • domi_33 Re: Przedszkole na Ursynowie godne polecenia 22.12.11, 22:10
              a ja właśnie na placu zabaw obok Pala Telekiego spędzam z moim małym czasami po trzy godziny dziennie i jestem załamana, że te dzieci tak mało na dwór wychodzą. uncertain a jak wyjdą to też za chwilę się dźwięk nawołujący do zbiórki rozlega. a moja dziecko że tak powiem wychowywane na podwórku. nie chciałabym aby go 'kiszono' w sali.
              • ancymon123 Re: Przedszkole na Ursynowie godne polecenia 23.12.11, 09:39
                Mój syn chodzi od niedawna na Telekiego (dostał się w październiku), pierwsze dwa dni spędziłam z nim w sali i miałam okazję zobaczyć jak wygląda cały dzień i rozumiem dlaczego spaceru jest tak niewiele. Dzieci o 8:30 mają śniadanie, jedzą do 9:00, potem wracają do sali, myją się po śniadaniu (to wszystko też trwa), bawią się i juz Pani woźna szykuje II sniadanie, jedzą, siusiają, myją w zależności co komu "dolega", idą na spacer - ubieranie- podwórko- rozbieranie - w sumie półtorej godziny, choć z tego na podwórku pewnie 45 minut, wracają do sal, myją ręce i na obiad, wracaja myją zeby i przygotowują sie do leżakowania (to wszystko trwa, bo to małe dzieci), leżakują godzinke (a nie 2h jak w innych przedszkolach), potem zaczynają sie zajecia dodatkowe, podwieczorek i rozchodzą sie do domów. Tak to wygląda, gwarantuję, ze cały dzień jest dobrze zorganizowany, a tego spaceru nie da się wiecej wcisnąć. Ja osobiście (i syn oczywiście też) po tych 2,5 m-ca jestem zachwycona. Syn bardzo sie usamodzielnił, wiele nauczył, zadziwia nas co dzień.
                Trzeba też brac pod uwagę, że co innego do szcześcia potrzebne jest 2-latkowi, a co innego 3-latkowi - dla 3-latka spędzenie czasu w sali na rysowaniu, nauce piosenek, na zajeciach z rytmiki itp. to nie jest czas zmarnowany i na pewno nie patrzy tęsknie na podwórko. Dla dwulatka taki plan zajęc byłby straszny i dlatego 2-latki nie chodzą do przedszkola smile
                PS. a dla dotlenienia dziecka mój wraca do domu po przedszkolu na piechotę - 2 przystanki autobusowe, zimą tyle podwórkowej aktywności to chyba i tak sporo (zwłaszcza, że aura za oknami jak widać...czekamy z ustęsknieniem na śnieg).
    • florka72 piotruś p 13.02.11, 12:29

polecam z całego serca: www.piotruspan.edu.pl/

mój syn chodzi tam od sierpnia i jest tam przeszczęśliwy. wieczorem nie chce wyjść do domu. rano z radością wstaje i idzie do dzieci.
      ciocie miłe, zaangażowane, ciepłe.
      fajne zajęcia, teatrzyki, angielski, rosyjski, lepienie w glinie. dużo radości, mało stresu dla dziecka. to, czego potrzebował mój syn po poprzednim roku w przedszkolu, o którym nawet pisać nie chcę.

jedyny minus w piotrusiu to caterning, ale to można przeżyć, jeśli jest dobry,
      • karolinm Re: piotruś p 15.02.11, 17:17
        Byłam z wizytą w tym przedszkolu i zrobiło na mnie b. dobre wrażenie poza dwoma rzeczami: przedszkole nie ma swojego placu zabaw, a to na które chodzą nie jest do końca bezpieczne (sama chodzę na nie z córką); pani dyrektor w rozmowie jest b. sympatyczna i kompetentna, ale w czasie rozmowy przyznała, że w pewnych sprawach nie słuchają się rodziców, bo wiedzą że tak jest lepiej dla dziecka (chodziło m.in. o drzemki). Trochę mnie to zastanowiło, bo uważam że jednak nie powinna tak postępować. Ale ogólnie nie mam innych uwag smile
        • florka72 Re: piotruś p 15.02.11, 21:32

fakt, plac zabaw nie jest "na stanie". ale dzieci chodzą na ten najbliższy lub trochę dalej.
          a to, że pani dyrektor dość dobrze wie, co dzieciom potrzeba, to chyba trochę racja smile próbowałam nie pozwalać spać mojemu młodemu, ale okazało się, że jeszcze jest za mały. był marudny, znudzony, jęczący.
          pani dyrektor wyznaje zasadę, że dzieci mają się przede wszystkim bawić, potem dopiero pracować. osobiście lubię tę teorię, zwłaszcza po tym, jak poprzedni rok był w przedszkolu stosującym tylko kary i zmuszającym dzieci do ciągłych i ciągłych zajęć.

najlepszym dla mnie dowodem na to, że dziecko jest tam szczęśliwe jest to, że jak przychodzę po niego o 18.30, to wita mnie słowami "poproszę wyjść. ja nie chcę do domu, ja tu zostaję" smile
          • ancymon123 Re: piotruś p 16.02.11, 09:49
            Wg mnie to nie do końca jest sie z czego cieszyć i czym chwalić, jeśli dziecko po calutkim dniu spędzonym w przedszkolu (do 18:30!!!) nadal nie chce wracac do domu. W domu chyba nie dzieje sie nic ciekawego, a byż moze tylko opędzacie sie od dziecka, bo jesteście zmeczeni?
            Koszmar. Ja bym nie chciała, żeby mój syn nie chciał, po tylu godzinach w placówce (jaka by ona nie była), wracać do domu.
            • florka72 Re: piotruś p 16.02.11, 15:09

to, co uwielbiam - wydawanie sądów na podstawie domysłów. pogratulować pani ancymon.
              czwórka dzieci zostaje na ogół w Piotrusiu do późna. niestety, nie każdy pracuje w szkole czy w urzędzie, niektórzy nie wychodzą z pracy przed 18, więc to przedszkole to zbawienie. do tego nie każdy ma pełną rodzinę; imaginuj waćpanna, że ja nie mam, sama wychowuję syna, więc łaskawie nie wydawaj sądów o tym, czy się "opędzamy" itp.
              Ty byś nie chciała, by dziecko o 18.30 było zadowolone, że jest w przedszkolu. ja CHCĘ. i to nas różni. ja się cieszę, że dziecko ma opiekę, kolegów i koleżanki, i ciocie w miejscu, które UWIELBIA.
              i będę się tym chwalić. a Ty oszczędź sobie uwag.
              • ancymon123 Re: piotruś p 23.02.11, 15:57
                Już sobie oszczędam, bo mnie się to co tutaj na forum wypisujecie, w głowie nie mieści- dziecko oddać najlepiej o 5:30, odebrać o 18:30 i jeszcze radocha, że tak mu z obcymi dobrze. Do tego położyć spać o góra 19:30, bo mamuśka musi "mieć czas dla meża", czyli chyba z tatusiem kolejne bejbi robić. Dzizas.
                • florka72 Re: piotruś p 23.02.11, 20:30

o 5.30 to ja śpię. jeśli ty nie, bo już się bawisz z "dzidzią" swoją - to współczuję. żyjesz też pewnie makrobiotycznie i cały dzień poświęcasz "dzidzi" owej. od rana do nocy i jeszcze dłużej gratuluję bycia Matką Doskonałą. medale wszelakie ci się należą.
                  przy okazji, zajmij się też czytaniem ze zrozumieniem - a to już dla własnego rozwoju (o ile to możliwe, byś jakowyś jeszcze zaliczyła).
                  zgaduję też, że sexu to nie zaznajesz za często, skoro się o nim z taką pogardą wyrażasz. zapewne zadziałał mechanizm wyparcia. tego też współczuję.
                  • bukati Re: piotruś p 06.03.11, 23:13
                    florka72 - nie przejmuj się - super z tego wybrnęłaś. Ludzie nie mają nic innego do roboty tylko żyć życiem innych. Masakra... Życzę wszystkiego dobrego Tobie i Twojej Dzidzi. Ja w tym roku startuję z moją dzidzią do przedszkola, więc dzięki za opinię, jest bardzo przydatna! Pozdrowienia!!!
                    • fraiserouge Re: piotruś p 16.03.11, 23:25
                      Mnie to zastanawia, jakim cudem wszystkie dzieci sa odbierane z przedszkoli w polowie dnia albo kolo godziny 16. Mam wrazenie, ze wszyscy pracuja na pol etatu, nie pracuja, maja zastepy babc, cioc i nie wiadomo kogo jeszcze.
                      Nie chodzi mi o to, ze porzucac dziecko na 12 godzin, ale o ktorej mam odebrac dziecko z przedszkola, jezeli koncze prace o 17 i musze jeszcze dojechac? Moja rodzina nie mieszka w Warszawie i musze sobie jakos radzic wiec moze nie ma tak co krytykowac odbierania o 18 30.
                      • kappala1 Re: piotruś p 17.03.11, 00:28
                        fraiserouge, tak to niestety wygląda... sad
                        Ja w tym roku ubiegam się o przedszkole państwowe dla córki, a pracuję w takich godzinach, że najbardziej by mi pasowało odprowadzać ją na 9, a odbierać nie wcześniej niż o 18.00.. niestety w rzeczywistości trzeba w przedszkolu być na 8.30 najpóźniej i o 17.30 najpóźniej odebrać dziecko... co pociąga za sobą angażowanie babć, cioć, niań, jeszcze chwila i chyba zorganizujemy się z sąsiadkami... uncertain
                        Z drugiej strony popatrzcie kto odbiera najczęściej dzieci z przedszkola - właśnie dziadkowie i babcie (jestem teraz na etapie oglądania przedszkoli, więc jestem na bieżąco). Którzy rodzice mają to szczęście że regularnie wychodzą z pracy po 8 godzinach? Współczują rodzicom, którzy nie mają rodziny w Warszawie, bo wierzę ze ciężko się zorganizować w takiej sytuacji.
                        • beti.b Re: piotruś p 17.03.11, 21:26

właśnie, jak się nie ma w wawie nikogo, to przedszkole takie jak piotruś pan to zbawienie.
                          mam tak, jak wiele osób w tym mieście. jadę na 9 - 9.15. wychodzę po 17. choć jak wyjdę przed 18, nie stoję w korkach i droga na ursynów zajmuje mi 25 min max. w korkach - czasem i godzinę. w sumie jestem po 18 w przedszkolu.
                          na państwowe mnie nie stać, bo nie mam jak zorganizować nikogo do odbierania.
                          • agnieszka1307 Re: 11.04.11, 12:57
                            Przedszkole Echa Leśne jest czynne do 18.30 i nikt nie stoi przy drzwiach czekając na odbiórwink Przeciez wiadomno, w jaki sposób teraz sie pracuje
    • de.va Re: Przedszkole na Ursynowie godne polecenia 11.07.11, 10:42
      Polecam EPD.
      Moje dziecko chodzi tam od kilku miesięcy i jesteśmy obydwoje bardzo zadowoleni.
      Ciekawe zajęcia, fajna lokalizacja w zamkniętym osiedlu (ale bardziej dla zmotoryzowanych), bez dramatu jeśli chodzi o opłaty.
      • karolinm Re: Przedszkole na Ursynowie godne polecenia 12.07.11, 11:07
        Witam, moja córka od września będzie chodziała właśnie do EPD. Mam nadzieję, że też będziemy zadowoleni. Pozdrawiam serdecznie
    • merols Re: Przedszkole na Ursynowie godne polecenia 14.07.11, 11:58
      Jak trochę dalszy Ursynów to polecam przedszkole prywatne sieci Pomarańczowa Ciuchcia. Mają placówkę na Ursynowie
      • leonia39 Re: Przedszkole na Ursynowie godne polecenia 22.12.11, 16:01
        o tak, zgadzam się. moje dziecko chodzi do Pomarańczowej Ciuchci na Ursynowie i jest to przedszkole godne polecenia. Dużo dodatkowych zajęć i fajna atmosfera. Dzieci uczą się przez zabawę, a o to chodzi w dzieciństwie.
    • ania_kraj_88 Re: Przedszkole na Ursynowie godne polecenia 30.07.12, 20:01
      zdecydowanie polecam prywatne przedszkola. W tym roku zapisałam swoją córkę do przedszkola Żyrafa na Ursynowie. Przedszkole to kładzie duży nacisk na rozwój dziecka, oferując różnorodne zajęcia, ponadto organizują np wycieczki, koncerty. Córka wracała ze szkoły bardzo zadowolona.
      • bj32 Re: Przedszkole na Ursynowie godne polecenia 31.07.12, 00:56
        Zapomniałaś dodać o tej jeździe konnej.
        "Córka wracała ze szkoły bardzo zadowolona."
        Może dlatego, ze tam był spokój w porównaniu z tymi wszystkimi zajęciami taneczno-muzycznymi i innymi w przedszkolu...?
        A jak jej się podoba na studiach? Czy po prostu ma wakacje?
      • mawiolaw Re: Przedszkole na Ursynowie godne polecenia 02.01.13, 14:32
        przedszkole żyrafa jest chyba najlepszym przedszkolem na Ursynowie. Nie spotkałam się jeszcze do tej pory z tak wieloma pozytywnymi opiniami jak w przypadku przedszkola żyrafa. Dzieci traktowane są z szacunkiem zapewniając im poczucie bezpieczeństwa.
    • marcelina34 Re: Przedszkole na Ursynowie godne polecenia 08.08.12, 14:44
      Ja polecam Tęczowy Dworek - maja starsza tam uczęszcza i młodsza niebawem zacznie. Wszystko ok, dziecko w mig się rozwinęło, nie było problemu z adaptacją.
    • julia_kowalska [...] 08.08.12, 15:22
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • bj32 A ja, 08.08.12, 20:07
        jak już pisałam, poproszę o zaniechanie reklamy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka