Dodaj do ulubionych

Przedszkole nr 75 Kraków

25.09.11, 16:01
przedszkole w którym sa najwieksze przekręty przy przyjmowaniu dzieci...mam nadzieję że jakaś gazeta sie tym zainteresuje..........!!!
Obserwuj wątek
    • kroliczyca80 Re: Przedszkole nr 75 Kraków 25.09.11, 16:06
      Skąd takie informacje? Jeśli to coś pewnego, to zainteresuj tym media. Nie ma co liczyć, że zgłoszą się do Ciebie samewink
      • megi-84 Re: Przedszkole nr 75 Kraków 26.09.11, 08:45
        no własnie, skad takie informacje??
        smile
    • bj32 Re: Przedszkole nr 75 Kraków 26.09.11, 09:32
      Pomówienie jest karalne. A Ty mówisz o placówce. Uzasadnij.
      • edytamariqa Re: Przedszkole nr 75 Kraków 21.05.12, 08:28
        nie będę mówić ze bzdury bo myślę ze zostanę posadzona o stronniczość
        przedszkole samo się obroni
        co mogę powiedzieć ze jako mama jestem za chwycona nad moim już 5 letnim synem
        fachowość życzliwość a przede wszystkim dbanie o dzieci to cechy tej placówki
        zal słuchać jak ktoś kto pewnie do wszystkich i wszystkiego mam zal ze żyje mówi coś takiego
        z poważaniem Edyta Maria Domoszczycka
        • bj32 Re: Przedszkole nr 75 Kraków 21.05.12, 10:31
          Ale ona napisała tylko o przewałach przy przyjęciach, nie że przedszkole złe...
    • mahatma21 Re: Przedszkole nr 75 Kraków 27.03.15, 15:00
      Być może dobra opinia o tym przedszkolu wynika ze świetnej lokalizacji przy Alejkach Grottgera. W mojej opinii to przedszkole w niczym nie jest lepsze od innych placówek w okolicy. Mam wrażenie, że nauczycielki głównie siedzą za biurkiem zamiast spędzać aktywnie czas z dziećmi. Jeśli dziecko sprawia jakiekolwiek kłopoty wychowawcze od razu kierowane jest do poradni psychologicznej, gdyż w przedszkolu nie ma możliwości indywidualnej pracy z dzieckiem. Też dałam się nabrać na dobre opinie o tym przedszkolu i teraz żałuje, że zanim posłałam do przedszkola dziecko gruntownie nie zweryfikowałam tych opinii z rzeczywistością. Dlatego uważam, że warto zawsze przed podjęciem decyzji samemu sprawdzić jak wygląda opieka w przedszkolu.
      • samya77 Re: Przedszkole nr 75 Kraków 20.04.15, 14:02
        Zgadzam sie z mahatma21 w 100%. Mialam poslac dziecko do przedszkola integracyjnego na Sienkiewicza, niestety znalazl sie wlasciciel budynku, w ktorym sie miescilo, dzieciaki przeniesli do szkoly przy Urzedniczej i z obawy o warunki lokalowe moj wybor padl na Grottgera. Niestety. Jeszcze dlugo przed poslaniem dziecka do tej placowki wyrobilam sobie zdanie o P. Dyrektor - poszlam tylko zapytac o warunki przyjecia, na co w odpowiedzi uslyszalam, ze w zasadzie to nie wiadomo czy potrzebnie sie bede starac o miejsce, bo to jest przedszkole.. elitarne. Sadze, ze zarzut "przekretow" przy przyjmowaniu dzieci dotyczyl czasow, kiedy pani dyrektor byla sama sobie zterem, zeglarzem i okretem - i mogla sobie przyjmowac dzieci "elitarne". Od kiedy miasto wprowadzilo zasady naboru, juz nie ma wladzy absolutnej...
        Jezeli chodzi o nauczycielki - to w 100% trafna uwaga - moje dziecko chodzi do tej placowki 3 rok i jeszcze nie widzialam, zeby w godzinach popoludniowych ktorakolwiek z nauczycielek byla zainteresowana tym co robia dzieci. Panie siedza za biurkiem z nosem w lekturze, a dzieciaki sie nudza. Bylam niezle zdumiona, kiedy chcac przepisac dziecko na Urzednicza, weszlam do tamtejszego przedszkola po godz. 16 i zobaczylam Panie siedzace z dziecmi przy stolikach, zajete rysowaniem. Widok na Grottgera niespotykany.
        Pozdrawiam
        • marga-ret35 Re: Przedszkole nr 75 Kraków 01.07.15, 15:24
          Pani Dyrektor robi bardzo dobre pierwsze wrażenie. Miła, uprzejma, uśmiechnięta starsza Pani. W rzeczywistości dba tylko i wyłącznie o swój interes tzn., żeby mieć święty spokój i uważa to przedszkole za swoją prywatną własność, a sprawuje w nim władzę absolutną. Nauczycielki się jej boją, a z rodzicami nie rozmawia, tylko na zebraniach komunikuje im, co postanowiła. Wszystkim opowiada jakie to wspaniałe przedszkole i jaką ma renomę - dlatego absolutnie nic nie trzeba zmieniać, bo jest dobrze tak jak jest, a przecież nie da się wszystkich zadowolić, a ona ma duże doświadczenie, więc wie najlepiej, co jest najlepsze dla Twojego dziecka. Jeśli któryś rodzic ośmieli się mieć inne zdanie, to robi się na niego nagonkę (zawsze znajdą się rodzice, którzy poprą Panią Dyrektor) i sugeruje się, że jak się nie podoba, to proszę zmienić przedszkole i na taką ostateczność część rodziców się decyduje. Pozostają tylko Ci, którzy są bierni, albo zgadzają się we wszystkim z Panią Dyrektor i tak to się kręci od wielu, wielu lat.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka