iwetta-78 19.04.12, 13:24 Wybraliśmy 7 przedszkoli do żadnego się nie dostaliśmy. No to leżymy.... Do mam doświadczonych, czy odwołanie składać można tylko do przedszkola pierwszego wyboru czy może być do np. piątego z listy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lula_p Re: Wyniki Warszawa 19.04.12, 13:45 w zeszłym roku w przedszkolach kolejnych wyborów, mówiono mi, że pierwszeństwo na ew. zwalniające się miejsca mają dzieci, które się nie dostały, a było to ich przedszkole pierwszego wyboru i dyrektorki nawet nie chciały przyjąć podania. Więc chyba największe szanse, na dostanie się z odwołania masz w przedszkolu pierwszego wyboru. Albo sprawdź szybko gdzie są wolne miejsca w okolicy i tam biegnij z podaniem, nawet jeśli w ogóle wcześniej tego przedszkola nie braliście pod uwagę. Odpowiedz Link Zgłoś
kinga_owca Re: Wyniki Warszawa 19.04.12, 14:31 złóz do pierwszego wyboru ale postaraj się pogadac z dyrektorka u nas w zesłym roku bylo tak, ze poszłam z podaniem do przedszkola pierwszego wyboru a dyrektorka podzwoniła do innych przedszkoli i się znalazlo miejsce w 10-tym z naszej listy czasem dyrektorki robią przesunięcia w grupach i nagle znajdują się miejsca mimo, ze w systemie ich nie ma i wazne jest, zeby akurat twoje dziecko wskoczylo na to miejsce Odpowiedz Link Zgłoś
iszb Re: Wyniki Warszawa 19.04.12, 15:41 przerabiałam to rok temu... ja składałam odwołanie do przedszkola pierwszego wyboru... do przedszkoli dalej na liście odwołań się nie składa co można zrobić więcej? chyba tylko nękać telefonami/osobiście panie dyrektor i przypominać o swoim istnieniu... czasami są tworzone dodatkowe grupy więc dobrze być tym „przypominającym się”… poza tym śledzić listę gdzie są jeszcze wolne miejsca ale z własnego doświadczenia ci powiem że pierwszeństwo do tych miejsc mają dzieci których TO przedszkole było przedszkolem pierwszego wyboru... bo to jakieś dziwne jest że publikują listę miejsc wolnych i robią rodzicom nadzieję a tak naprawdę to te miejsca praktycznie są już zajęte… czasami jest tak że w przedszkolach integracyjnych nie zostaną zapełnione wszystkie miejsca dla dzieci z orzeczeniami i wtedy te miejsca "uwalniane" są dla dzieci bez orzeczeń no i jeszcze na przełomie sierpnia i września dobrze dzwonić i pytać bo mogą pojawić się jakieś wolne miejsca ja rok temu spasowałam i zapisałam w końcu dziecko do prywatnej placówki... w tej rekrutacji ponownie moje dziecko nie zostało przyjęte do państwowego przedszkola więc zostanie w tym prywatnym... przynajmniej małe grupy, fajne zajęcia i super wychowawczynie które nie robią obrażonej miny bo czegoś od nich wymagasz mój synek jest przedszkolem zachwycony jedyny minus to wiadomo… cena powodzenia życzę i walcz! Odpowiedz Link Zgłoś
popoaga Re: Wyniki Warszawa 24.04.12, 20:28 ja zlozylam do 6 i tez nie dostalismy sie na bemopwie nie ma juz nawet w prywatnych odwolanie trzeba zlozyc (i tow kazdym przedszkolu, nie tylko w tym pierwszego wyboru) , jak i to nie pomoze to mozna zaskarzyc gmine - podobo maja obowiazek miejsce w przedszkolu zapewnic. powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
grafikstudio Re: Wyniki Warszawa 25.04.12, 17:23 tak przy okazji polecam wyszukiwarkę placówek przedszkolnych Przedszkole Warszawa i cała polska na www.przedszkolezarogiem.pl Tam można znaleźć najlepsze placówki dla dziecka i poczytać o warunkach tam panujących. Odpowiedz Link Zgłoś