bleeef 14.08.04, 22:46 Drogie mamusie czy możecie mi podać co zawiera wyprawka przedszkolaka. Prawdopodobnie otrzymam ją w pryszłym tygodniu ale chciałabym już zacząć poszukiwania. Co miałyście na swoich listach zakupów Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bleeef Re: Jaka wyprawka? 14.08.04, 22:47 I jeszcze mam pytanie : Ile przygotować na to kasy? Odpowiedz Link Zgłoś
aniaijarek Re: Jaka wyprawka? 15.08.04, 10:10 witam moja mala tez zaczyna we wrzesniu swa przygode w przedszkolu mi podano taka wstepna wyprawke no wiec koc duzy , jasiek , poszewki na kocyk i podusie szczoteczke do zebow recznik z petęlka kapciszki to wiadomo worek na nie (lecz nie koniecznie )paczke duzych chusteczek higienicznych cos na przebranie (wrazie czego)no i chyba to wszystko nic mi wiecej nie przychodzi do glowy pozdrawiam i zycze powodzenia dla ciebie i twojego maluszka... Odpowiedz Link Zgłoś
mammamija Re: Jaka wyprawka? 17.08.04, 12:01 Do maluchów - u nas nie potrzeba żadnej pościeli ani ręczników. Chusteczki higieniczne wskazane. Kapcie coś do przebrania- zapasowe majtki bluzeczka, spodnie na gumkę, skarpetki- tego nie musisz kupować. Dla starszych dzieci- strój gimnastyczny -koszulka + spodenki lub getry, chusteczki, szczotka, pasta, kubek, coś do przebrania,kapcie. Nie trzeba żadnych artykułów szkolnych- bloki, kredki. To wszystko jest w przedszkolu. No chyba,że dziecko ma swoje ulubione i chce je mieć ze sobą, to oczywiście może... Sześciolatki mają podręczniki i to niestety kupują rodzice. Mammamija Odpowiedz Link Zgłoś
aniask_mama Re: Jaka wyprawka? 17.08.04, 12:43 Myślę, że najłatwiej zapytać na początku Panią, co trzeba przynieść, nie są to rzeczy, które trudno zdobyć, więc w 1-2 dni się kupi. Każde przedszkole rządzi sie swoimi prawami, więc róznych rzeczy wymagają. Lepiej zapytać, niż kupować rzeczy niepotrzebne, tak myślę. Odpowiedz Link Zgłoś
12m12 Re: Jaka wyprawka? 18.08.04, 13:25 Witam. W dniu dzisiejszym w moim przedszkolu wyczytałam w co należy wyposażyć dziecko do żłobka.Więc Tak podpisany worek na ubranka,podpisane ubranka na zmianę,kapcie na zmianę,oraz duża poszwa 1,50x2m.I to wszystko.Tak przynajmniej jest w przedszkolu na ul.Legendy w W-wie.Nie wiem jak w innych przedszkolach.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś