Dodaj do ulubionych

Zajęcia przedprzedszkolne dla dwulatka z mamą

02.09.04, 13:34
Dziewczyny szukam czegoś sprawdzonego gdzieś w okolicach Ursynowa, dwa razy w
tygodniu na trzy-cztery godziny, zajecia muzyczne i plastyczne, taki
przedsmak prawdziwego przedszkola. Plizzz dajcie jakieś namiary.
Dzieki z góry.
Obserwuj wątek
    • asiaap Re: Zajęcia przedprzedszkolne dla dwulatka z mamą 02.09.04, 13:51
      witaj
      pozwole sobie wkleic watek ze zlobkow, w ktorym odpowiedzialam innej emamie
      tez jestem mam 2 latka z ursynowa i zdecyduje sie chyba na klubik 7 niebo na
      kabatach. jak tylko moj maly dojdzie do siebie po ataku rotawirusa
      pozdrawiam
      asia
      • asiaap Re: Zajęcia przedprzedszkolne dla dwulatka z mamą 02.09.04, 13:52
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=646&w=12471771
        a to obiecany watek smile
        • kayak7 Re: Zajęcia przedprzedszkolne dla dwulatka z mamą 02.09.04, 13:56
          Hej dzieki, czekam na dalsze odpowiedzi, bo chce na poczatku pochodzic na probe
          w rozne miejsca i wtedy zdecydowac, we wtorek idziemy do siodmego nieba, a w
          pazdzierniku rusza Zielona Ciuchcia, tam tez sie wybierzemy. Mam nadzieje ze
          dziewczyny wrzuca jeszcze jakies namiary smile
    • asiaap Re: Zajęcia przedprzedszkolne dla dwulatka z mamą 02.09.04, 13:59
      przepraszam poprzednio wkleilam nie to co trzeba

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=646&w=15308546
    • asiaap Re: Zajęcia przedprzedszkolne dla dwulatka z mamą 02.09.04, 14:05
      moze jeszcze szkola muzyczna yamacha
      promusica.com.pl
      centrum wczesnej edukacji
      www.republika.pl/cwe/podstrona%201.html
      • kayak7 Re: Zajęcia przedprzedszkolne dla dwulatka z mamą 02.09.04, 14:20
        Dzieki Asiu, zadzwonilam do centrum i wybierzemy sie na probe na zajecia na
        Wokalna, szkoda tylko ze wszystkie zajecia sa tak pozno bo o 17, jedynie siodme
        niebo ma na 16. Tam z kolei dziwna jest ta oplata wpisowa. Wszyscy maja raczej
        oplaty za godzine.

Pozdr
        • asiaap Re: Zajęcia przedprzedszkolne dla dwulatka z mamą 02.09.04, 14:30
          wiesz te zajecia musza dostosowac i do mam pracujacych . nawet 17ta to dla mnie
          za wczesnie sad
          a o co chodzi z ta oplata w 7 niebie?dowiadywalam sie wstepnie w wakacje-wtedy
          nie mieli zajec po poludniu,ale placilo sie chyba za spodkanie 20 czy 30 zl.
          mam nadzieje, ze 1 raz mozna isc na probe.
          pozdr
          asia
          • kayak7 Re: Zajęcia przedprzedszkolne dla dwulatka z mamą 02.09.04, 15:23
            Zajecia kosztuja 22 zl, raz mozna przyjsc na probe, a potem jeszcze 220
            wpisowego za rok, troche dziwnie, ale reszta ma ceny za zajecia 25zl(centrum
            wczesnej edukacji, placisz za miesiac, jak dziecko jest chore to nie zwracaja,
            raz w tygodniu) do 30 zl (zielona ciuchcia, za zajecia)
            • asiaap Re: Zajęcia przedprzedszkolne dla dwulatka z mamą 02.09.04, 15:28
              dziekuje za info . a o tym slyszalas:

MUSICAL BABIES-rytmika po angielsku dla maluchów
              Autor: rattenbury
              Data: 07.05.2004 20:15 + dodaj do ulubionych wątków

+-------------------------------------------------------------------------------
              -
              Pozwolę sobie zaprosić rodziców małych dzieci (od 6 miesięcy do 3 lat) na
              moje zajęcia muzyczno-ruchowe po angielsku. Ich celem jest rozwinięcie
              ogólnej wrażliwości na muzykę, nie tylko klasyczną, lecz także 'etniczną',
              ukształtowanie wyczucia rytmu, a przy tym osłuchanie się z językiem
              angielskim poprzez piosenki, rymowanki i różnorodne zabawy muzyczno-ruchowe.
              Zajęcia odbywają sie w Natolinie (na razie oprócz sobót) w godzinach
              porannych jak i popołudniowych (17-18).
              Zajęcia próbne są bezpłatne.

Anna Rattenbury 648 62 76, 0501 101 911

• gumitex Re: Zajęcia przedprzedszkolne dla dwulatka z mamą 03.09.04, 16:03
      Jest jeszcze centrum edukacji EMU. Mieści się na Wałbrzyskiej 19/35. tel. 696
      445 445. Chodziłam tam z moim synkiem do p. Agnieszki i było naprawdę ok. Pani
      miała dużo pomysłów na zabawę i była b. cierpliwa.
      Teraz przenieśliśmy się do 7 nieba, bo jest o wiele bliżej, no i jest bardziej
      jak przedszkole - mama nie jest konieczna.
      • patyk.od.zosi Re: Zajęcia przedprzedszkolne dla dwulatka z mamą 04.09.04, 08:33

My tez chodzilysmy jakis czas do EMU, do p. Agnieszki, ale po 2 miesiacach
        zrezygnowalysmy, bo Zosi sie coraz mniej podobalo, a p. Agnieszka tracila
        czasami cierpliwosc do dzieci.
    • emw Re: Zajęcia przedprzedszkolne dla dwulatka z mamą 08.09.04, 16:55
      a czy ktoś wie coś o zajęciach tego typu na śląsku - konkretnie w
      Katowicach....?????

Ewa mama Kubcia
      emw@interia.pl
    • monika_d_edziecko Re: Zajęcia przedprzedszkolne dla dwulatka z mamą 08.09.04, 18:15
      hej Marta

Polecam gorąco Zieloną Ciuchcię, jej program jestr najbogatszy i najlepiej przygotowywuje do przedszkola, bo tam jest dokładnie jak w przedszkolu : posiłki, rytmika itd. Moja Ola uwielbiała tam chodzić! Przetestowałyśmy też Yamahę, Emu i CWE.
    • asiaap 7 Niebo 10.09.04, 08:53
      Bylismy wczoraj w 7 Niebie. Na 17.45-to jedyne miejsce na Ursynowie , ktore
      uwzglednia takze dzieci mam pracujacych i stwarza im mozliwosc wziecia udzialu
      w zajeciach. zdecudujemy sie na udzial. pomieszczenia ladnie wyposazone,
      mnostwo nowych, ciekawych zabawek.panie mile , kompetentne i pelne zapalu do
      pracy z dziecmi.synek po 1,5 godzinnych zajeciach nie chcial wyjsc.polecam.
    • arwena_11 Re: Zajęcia przedprzedszkolne dla dwulatka z mamą 11.09.04, 19:56
      Polecam klubik Malucha 7 Niebo
      Mój Daniel co prawda w zeszłym roku chodził rano na zajęcia sam, ale było
      super. Dzięki temu nie buło problemów żeby pójść od września do przedszkola. Od
      marca na zajęcia rano chodziła moja córeczka. Miała wtedy 21 miesięcy, i też
      chętnie zostawała sama. Panie się nimi świetnie zajmowały. Niuni zmieniały
      pieluchy, bez żadnego problemu.
      Wiem że zajęcia po południu również były udane, bo parę koleżanek z nich
      korzystało. Pozdrawiam Marta
    • joasiula Re: Zajęcia przedprzedszkolne dla dwulatka z mamą 20.09.04, 15:10
      Na ul. Żołny 63A od września otworzono nowe przedszkole "Leśne". Byłam tam,
      ogladałam placówkę, bardzo mi się podobała. Pytałam o zajęcia dla maluchów w
      wieku przed przedszkolnym. Od 28.09.04 rusza cykl takich zajęć. Będą odbywać
      się we wtorki i czwartki od godz. 16:00 do 18:00. W programie mają być zajęcia
      ogólnorozwojowe, plastyczne, rytmizujące. Brzmi ciekawie.Koszt takich zajęć
      wynosi 30 zł. za zajęcia. Nie trzeba sie wcześniej deklarować, poprostu, jeśli
      chcę przyjść to przychodzę. Moja córka podczas wizyty w przedszkolu nie chciała
      wyjść, zauroczyły ja zwierzątka w przedszkolu, szczególnie królik Feliks.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka