15.10.04, 09:41
Chciałabym się dowiedzieć czy wasze dzieciaczki jedzą warzywa, surówki, i w
jakich ilościach. Czy dokarmiacie je dodatkowo witaminkami(tabletki) w
okresie jesienno-zimowym? Jeśli tak to jakie polecacie i jakie jest wasze
zdanie na ten temat. Pzdr
Obserwuj wątek
    • justyna1212 Re: WITAMINKI 15.10.04, 09:44
      Moje dziecko nie je, niestety żadnych owoców i warzyw. Od jakiegoś czasu
      (długiego już) nie zbliży do ust jabłka, czy marchewki. Daję jej witaminki w
      syropie, szczególnie teraz.
      • mami7 Re: WITAMINKI 15.10.04, 10:26
        Mój synek nie znosi warzyw. Oczywiście staram się przemycać: warzywne zupy, sosy do makaronów, zapiekanki. Ale i tak jest ciężko, o surowych nie ma mowy.
        Owoce sporadycznie. Chociaż tyle, że uwielbia soki, stąd pewnie niechęć do samych owoców.
        W październiku zaczęłam podawać mu multicebion. Teraz wypróbujemy vidovit junior za namową pediatry.

Pozdrawiam

• netka334 Re: WITAMINKI 15.10.04, 10:52
      Mój synek codziennie je owoce, banany, jabłka, gruszki lubi też wszelkiego
      rodzaju sałatki warzywne, ale od 2 tygodni jak popsuła się tak pogoda to daję
      mu również Multisanostol co drugi dzień.
      Pozdrawiam
    • malafm Re: WITAMINKI 15.10.04, 13:34
      Wika je jabłka, babany, gruszki i śliwki po obraniu, jak jej się uda podkraść
      to jakiegos pomarańcza lub grejfruta (uczulenie)z warzyw uwielbia ogórki
      zielone i kiszone, surówkę ale tylko taką z kapuchy kiszonej z marchewką,
      pomidory...Więc źle nie jestsmile Inne warzywa tez czasem sie przemyci w jedzeniu
      ale w sumie teraz pije vibovit i kupiłam taki syrop Profilaktin, to jest z
      aloesem i miodem o smaku malinowym z różnistymi witaminami. Fajne w smaku takie
      troszkę cierpkie więc mała pije bez problemusmile Raz że witaminy a drugie że
      uodparniające.
      pozdrawiam
      Mała
      • justyna1212 Re: WITAMINKI 18.10.04, 15:00
        Ja też kupiłam kilka dni temu Profilaktin. Smakuje jak bardzo słodki sok. Jest
        to produkt Herbapolu i to też zachęciło mnie do kupna, ale zawiera konserwanty.
        Więc z jednej strony witaminki, ale z drugiej chemia.
    • ariana1 Re: WITAMINKI 18.10.04, 15:27
      Moja córka jada owoce i warzywa, np. w przedszkolu. Ale i tak nadgorliwy
      dziadziuś zakupił sanostol , więc jej podaję. Jak się skończy , mam zamiar kupić
      vibovit.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka