miriam_b 02.01.05, 23:35 muszę córkę przenieść z obecnego przedszkola!!!czy są jakieś mamy których pociechy chodzą do przedszkoli w Gliwicach???bardzo prosze o pomoc...: (chodzi mi o przedszkole poprostu dobre i polecane!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
restus Re: PROSZĘ!!!JAKIE PRZEDSZKOLE W GLIWICACH??? 01.04.05, 22:41 Według mnie najlepsze przedszkole jest na ulicy kozielskiej i z żalem sie z nim rozstaje ponieważ się przeprowadziłam i też musze przenieś synka do innego przedszkola Odpowiedz Link Zgłoś
dorota1005 Re: PROSZĘ!!!JAKIE PRZEDSZKOLE W GLIWICACH??? 02.04.05, 11:38 Moja córka zacznie od września chodzić do przedszkola na tarnogórskiej(nr 7), nie znam go ale nie mam wyjścia, w przedszkolu które mam pod nosem nie ma juz miejsc w jej grupie wiekowej;we wrześniu tamtego roku próbowałam wlaśnie z tym przedszkolem( na Grottgera) ale mała nie chciała chodzić, mogłam a wiec zrezygnowałam, a przedszkole? jak każde , plusy i minusy, przede wszystkim nie podobała mi sie wychowawczyni. Może ktos zna przedszkole na Tarnogórskiej? Odpowiedz Link Zgłoś
myszamisiowa Re: PROSZĘ!!!JAKIE PRZEDSZKOLE W GLIWICACH??? 14.04.05, 11:04 cześć, sama jestem z Gliwic, mój synek chodzi już drugi rok do przedszkola na Czajki(sikornik),jesteśmy bardzo zadowoleni, ja i on.W odpowiedzi na twoje pytanie : w przedszkolu najważniejsza jest Pani wychowawczyni a nie sama instytucja. To przedszkole, do którego mój syn chdzi niczym się nie wyróżnia ,zwykłe państwowe, z problemami finansowymi, ale Pani jest jedyna w swoim rodzaju. We wszystkim co robi widać ,że jej się "chce", że ta praca jest dla niej ważna, że dzieciaczki są dla niej ważne. Bo twoje dziecko nie będzie chodziło do Przedszkola jako do budynku tylko do konkretnej grupy i Pani ,od której zależy jak zostanie przyjęte i która będzie pracował z nim przez najbliższe 4 lata. Więc jak już znajdziesz przedszkole to radzę się wypytać o Panie jaki będą miały grupy w nowym roku i o opinie o nich , bo masz wpływ na to do jakiej grupy dziecko trafi, najlepiej pójść na zajęcia otwarte do różnych przedszkoli i poobserwować"kadrę"nauczającą(zajęcia takie są najczęściej w maju).A swoją drogą to ja polecam przedszkole na ul.Damrota w poblirzu placu Grunwaldzkiego .Jest to świetne przedszkole niepubliczne , koszty niewiele większe niż w państwowym ,chyba 4,50 za godzinę , oprócz tych godzin darmowych. Moja rada to znajdz dzień wolny i po prostu przejedź się i pooglądaj, dyrekcja zawsze chętnie wpuszcz ,bo zależy im na dzieciach( dofinansowanie z gminy). powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
dorota1005 Re: PROSZĘ!!!JAKIE PRZEDSZKOLE W GLIWICACH??? 09.05.05, 23:27 czy zna ktos przedszkole na ul. Tarnogórskiej? nie ma jeszcze listy przyjetych tam dzieci, bedą dopiero w połowie czerwca, a więc nie wuem czy córka tam bedzie chodzić; pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś