Dodaj do ulubionych

PROSZĘ!!!JAKIE PRZEDSZKOLE W GLIWICACH???

02.01.05, 23:35
muszę córkę przenieść z obecnego przedszkola!!!czy są jakieś mamy których
pociechy chodzą do przedszkoli w Gliwicach???bardzo prosze o pomoc...sad:
(chodzi mi o przedszkole poprostu dobre i polecane!!!
Obserwuj wątek
    • restus Re: PROSZĘ!!!JAKIE PRZEDSZKOLE W GLIWICACH??? 01.04.05, 22:41
      Według mnie najlepsze przedszkole jest na ulicy kozielskiej i z żalem sie z nim
      rozstaje ponieważ się przeprowadziłam i też musze przenieś synka do innego
      przedszkola
    • dorota1005 Re: PROSZĘ!!!JAKIE PRZEDSZKOLE W GLIWICACH??? 02.04.05, 11:38
      Moja córka zacznie od września chodzić do przedszkola na tarnogórskiej(nr 7),
      nie znam go ale nie mam wyjścia, w przedszkolu które mam pod nosem nie ma juz
      miejsc w jej grupie wiekowej;we wrześniu tamtego roku próbowałam wlaśnie z tym
      przedszkolem( na Grottgera) ale mała nie chciała chodzić, mogłam a wiec
      zrezygnowałam, a przedszkole? jak każde , plusy i minusy, przede wszystkim nie
      podobała mi sie wychowawczyni. Może ktos zna przedszkole na Tarnogórskiej?
    • myszamisiowa Re: PROSZĘ!!!JAKIE PRZEDSZKOLE W GLIWICACH??? 14.04.05, 11:04
      cześć, sama jestem z Gliwic, mój synek chodzi już drugi rok do przedszkola na
      Czajki(sikornik),jesteśmy bardzo zadowoleni, ja i on.W odpowiedzi na twoje
      pytanie : w przedszkolu najważniejsza jest Pani wychowawczyni a nie sama
      instytucja. To przedszkole, do którego mój syn chdzi niczym się nie
      wyróżnia ,zwykłe państwowe, z problemami finansowymi, ale Pani jest jedyna w
      swoim rodzaju. We wszystkim co robi widać ,że jej się "chce", że ta praca jest
      dla niej ważna, że dzieciaczki są dla niej ważne. Bo twoje dziecko nie będzie
      chodziło do Przedszkola jako do budynku tylko do konkretnej grupy i Pani ,od
      której zależy jak zostanie przyjęte i która będzie pracował z nim przez
      najbliższe 4 lata. Więc jak już znajdziesz przedszkole to radzę się wypytać o
      Panie jaki będą miały grupy w nowym roku i o opinie o nich , bo masz wpływ na
      to do jakiej grupy dziecko trafi, najlepiej pójść na zajęcia otwarte do różnych
      przedszkoli i poobserwować"kadrę"nauczającą(zajęcia takie są najczęściej w
      maju).A swoją drogą to ja polecam przedszkole na ul.Damrota w poblirzu placu
      Grunwaldzkiego .Jest to świetne przedszkole niepubliczne , koszty niewiele
      większe niż w państwowym ,chyba 4,50 za godzinę , oprócz tych godzin darmowych.
      Moja rada to znajdz dzień wolny i po prostu przejedź się i pooglądaj, dyrekcja
      zawsze chętnie wpuszcz ,bo zależy im na dzieciach( dofinansowanie z gminy).
      powodzenia
    • dorota1005 Re: PROSZĘ!!!JAKIE PRZEDSZKOLE W GLIWICACH??? 09.05.05, 23:27
      czy zna ktos przedszkole na ul. Tarnogórskiej? nie ma jeszcze listy przyjetych
      tam dzieci, bedą dopiero w połowie czerwca, a więc nie wuem czy córka tam bedzie
      chodzić; pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka