annapk 09.01.05, 18:21 Czy wiecie coś na temat przedszkoli prowadzonych systemem Montesori ? O Ile musi mieć malec? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bea.bea Re: przedszkole Montessori 09.01.05, 19:40 poszukując , "miejsca " dla mojego syna brałam pod uwagę to przedszkole , słyszałam o nim wiele dobrego. W moim mieście jest jedno tego typu przedszkole , do poludnia przyjmowane są dzieci w wieku przedszkolnym , a po południu królója w nim maluchy w wieku mojego syna (15miesiecy). W moim przypadku przedszkole to jest za daleko , ale chodzi do niego syn mojej koleżanki ( 18 miesięcy) , oboje są bardzo zadowoleni. O tej metodzie możesz poczytać w internecie, niestety nie mam linka Ale jeśli wpiszesz w wyszukiwarce to napewno znajdziesz. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gmaria Re: przedszkole Montessori 09.01.05, 20:07 Do przedszkola Montessori przyjmowane sa dzieci, które maja trzy lata.Przynajmniej do przedszkola publicznego. Można wejść na stronę www.montessori.pl lub wpisac w wyszukiwarkę metoda montessori, przedszkola montessori. Życzę powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
psmontessori Re: przedszkole Montessori w Krakowie 10.01.05, 10:19 Przedszkole Społeczne Montessori w Krakowie, zgodnie z regulaminem, przyjmuje dzieci w wieku od 2,5 roku. W obecnie prowadzonym Klubie dla Dzieci Montessori przyjmowane są dzieci nawet od 2 lat. Więcej informacji o Klubie i Przedszkolu (od czerwca na ul. Szwedzkiej), a także o samej metodzie można znaleźć na stronie www.psmontessori.pl Zapraszamy. Odpowiedz Link Zgłoś
oksanka5 Re: przedszkole Montessori 10.01.05, 14:46 Mój synek chadza w soboty do " Zielonego domu" w Klubie Przedszkolaka Montessori w Gdyni Orłowie.Przyjmują tam do przedszkola dzieci ok. 3-letnie a maluchy od 18 mies. w środy i piątki od 16.00 .Jest za mały (2 latka) na przedszkolaka ale byliśmy zobaczyć "normalny" dzień - bardzo fajnie i zapisaliśmy się od września na pełen "etat". pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
annapk Re: przedszkole Montessori 10.01.05, 20:21 Dzięki za posty. Czy w Łodzi też można zapisać się do Klubu Przedszkolaka? Odpowiedz Link Zgłoś
dagbe do oksanki5 11.01.05, 12:05 Też przychodzimy czasem w soboty do Zielonego Domu do Klubu Przedszkolaka w Gdyni. Mój syn ma teraz 2 lata i 7 miesięcy. Bardzo nam się podoba to przedszkole i chciałabym, żeby Michaś tam chodził od września "na pełen etat", ale nie wiem, czy to będzie organizacyjnie możliwe i czy będzie dla niego miejsce . Kiedy zapisałaś synka do przedszkola? Czy przy zapisywaniu dziecka już zapłaciłaś wpisowe? Pozdrawiam, Dagmara Odpowiedz Link Zgłoś
oksanka5 Re: do oksanki5 11.01.05, 21:28 Zapisałam synka już w grudniu, nie placiłam wpisowego bo też nie wiem czy organizacyjnie będzie to możliwe - może wrócimy od wakacji do Warszawy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dagbe Dzieki za odpowiedź. 12.01.05, 11:06 Mam nadzieję, że w sobotę pójdziemy do Zielonego Domu. Wtedy porozmawiam z panią Joanną na temat zapisania Michasia. Pozdrowienia, Dagmara Odpowiedz Link Zgłoś
cubus1 Re: przedszkole Montessori 10.01.05, 22:48 nauka.2p.pl/montessori/adresy.html Odpowiedz Link Zgłoś
oksanka5 Re: przedszkole Montessori 11.01.05, 21:34 Ja znalazłam też inną listę placówek montessori: www.montessori-centrum.pl/reszta/placowki.html Odpowiedz Link Zgłoś