Dodaj do ulubionych

Przedszkola koło WIATRAKA!!! Zaczynam poszukiwania

07.02.05, 22:19
Zaczynam szukac DOBREGO przedszkola dla mojej pociechy. Mieszkam kolo ronda wiatraczna,na ul.Nizinnej(Praga Pł).Jak dla kazdego rodzica jest to zapewne wazna decyzja, zeby wybrac takie przedszkole do ktorego nie zrazi sie maluch. Czy ktos mi moze takie polecic?????
Czekam na Wasze wszystkie uwagi!!!!
pozdr.aganieschka
Obserwuj wątek
    • kasia173 Re: Przedszkola koło WIATRAKA!!! Zaczynam poszuki 07.02.05, 22:58
      czy slyszalas cos o swietoslawskieJ? ja calkiem calkiem - ale szukam wiecej
      opinii smile
    • kasia173 Re: Przedszkola koło WIATRAKA!!! Zaczynam poszuki 07.02.05, 23:00
      ja slyszalam troche dobrego o swietoslawskiej - ale szukam tez na tym forum
      wiecej opinii - bo trzeba byc pewnym ze to dobre miejsce - a ty cos o nim
      slyszalas?

aganieschka napisała:

> Zaczynam szukac DOBREGO przedszkola dla mojej pociechy. Mieszkam kolo ronda
      wia
      > traczna,na ul.Nizinnej(Praga Pł).Jak dla kazdego rodzica jest to zapewne
      wazna
      > decyzja, zeby wybrac takie przedszkole do ktorego nie zrazi sie maluch. Czy
      kto
      > s mi moze takie polecic?????
      > Czekam na Wasze wszystkie uwagi!!!!
      > pozdr.aganieschka
      • aganieschka Re: Przedszkola koło WIATRAKA!!! Zaczynam poszuki 08.02.05, 12:55
        hej,w zasadzie o świętosławskiej nic nie słyszałam -tylko przeczytane opinie na
        forum.Chciałabym znależć coś bliżej miejsca zamieszkania, czyli np.
        ul.Kobielska. Podobno jest tam "zatrzęsienie" przedszkoli, ale nie znam żadnej
        opinii na ich temat. wiesz coś na ten temat?
        Czy ktoś może mi jeszcze powiedzieć(polecić) przedszkole koło wiatraka, gdzie
        można dziecko puszczać przez pierwsze miesiące tylko na 3-4 godziny?Nie
        chciałabym aby spędzał tam od razu całego dnia. Czy przedszkola na to idą czy
        stawiają też jakieś warunki?

Dzieki za wszelkie sugestie!!!
        Pozdr. aganieschka
        • lyszeczka Re: Przedszkola koło WIATRAKA!!! Zaczynam poszuki 10.02.05, 11:35
          Mój synek chodzi do przedszkola na Świętosławskiej i nadal jestem zadowolona,
          chociaż parę ale by się znalazło (zwłaszcza menu,np:w środę była grochówka,w
          czwartek fasolówka a w piątek kapuśniak...trochę ciężkie zupy jak na mój gust i
          żołądek mojego synka...).
          W każdym państwowym przedszkolu jest opcja zostawiania dziecka do południa
          czyli do leżakowania. Nie płaci się wtedy opłaty stałej,tylko stawkę żywieniową
          (u nas 4.8zł i 6zł za cały dzień).Jeśli chciałabyś żeby dziecko tylko przez
          jakiś czas zostawało do południa, to niestety trzeba zapisać dziecko na cały
          etat, pomimo, że byłoby tylko parę godzin...U nas przez pierwszy miesiąc dużo
          mam tak robiło.
          I jeszcze jedno jeśli mogę doradzić.Ja mam do przedszkola minutę drogi smile i to
          jest po prostu REWELACJA.Rano naprawdę ciężko doprowadzić śpiącego małego do
          stanu uzywalności smilei nie wyobrażam sobie ciągnąć go kawał drogi, potem biec na
          autobus, dojechać do pracy a potem biec z powrotem, żeby go odebrać.
          Więc jeśli miałabym jeszcze raz wybierać jakieś przedszkola to przede wszystkim
          brałabym pod uwagę bliskość przedszkola od domu/pracy.
          Sąsiadka posłała synka do przedszkola na innym osiedlu i niestety- wiatr,śnieg,
          burza musi prowadzić małego do przedszkola pół godziny (dodam, że ma drugą
          dzidzię i z wózkiem i tym maluszkiem i małą) i bardzo narzeka na to. Chociaż
          tamto przedszkole też jest super.
          • czawdar Re: Przedszkola koło WIATRAKA!!! Zaczynam poszuki 13.02.05, 23:45
            Od strony parku Polińskiego masz 3 przedszkola. !-sze na Kobielskiej. Ponoć
            jest tam b. sympatycznie-mnie zniechęciło maleńkie podwórko i ciągły wiatr
            hulajacy między blokami. @-gie przy szkole 141szej przy Szaserów. Tam też ponoć
            miło, ale znajome panie, zaznaczam, że trzy lata temu odradzały mi je ze
            względu na piętrowy budynek, słabe obiady (do dziś nie wiem co to znaczy) i
            wyasfaltowany plac zabaw. Był tam mój synek latem w czasie dyżurów i twierdził,
            że panie są b. miłe. Mi pozwoliły wejść do sali i poczekać aż mały się ubierze,
            co się rzadko zdarza. Wreszcie przedszkole 230 . Formalnie też na Szaserów,ale
            za blokami z olbrzymim placem zabaw, parterowe, przeszklone. Jeśli chcesz w
            miarę przyzwoitej, ale przechowalni, to ją tam znajdziesz. Są też przedszkola
            przy Kobielskiej w stronę Podskarbińskiej, Na Chrzanowskiego i prywatne Didasko
            na Mińskiej. Jeśli potrzebujesz więcej info, pisz na priva.
            • aganieschka Re: Przedszkola koło WIATRAKA!!! Zaczynam poszuki 15.02.05, 09:24
              Hej!
              dzieki za wszelkie uwagi/sugestie. bylam juz na rozmowie z pania dyr. w
              przedszkolu na szaserwo,zaraz za parkiem i jest tam dosc mila P.Dyr.Zrobilo to
              przedszkole na mnie dosc pozytywne wrazenie, a w wakacje jest tam planowany
              remont łazienek.jest dosc ładne.niestety podworka nie widzialam,wiec nie wiem
              jakie jest. Ale mysle rowniez o tych przedszkolach na
              chruszczynskiego.slyszalam,ze to na przeciwjko stoenu jest "lepsze".do konca
              nie wiem dlaczego.Mysle ze bede wybierac pomiedzy tymi przedszkolami,a i
              jeszcze do na mogla cos wiecej napisac?
              Pozdr. agnieszka - zatroskana mama 2,5 letniego chlopczyka
            • aganieschka Re: Przedszkola koło WIATRAKA!!! Zaczynam poszuki 18.02.05, 12:50
              Hej,
              dzieki za wszelkie wskazowki,ale szukam przedszkola dokladnie w okolicy ul.szaserów lub kobielskiej. mysle tez o przedszkolu na ul.chrzanowskiego, dokladnie naprzeciwko stoenu.czy ktos z was posyla tam swoje dziatki?
              pozdr.agnieszka
            • aganieschka Re: Przedszkola koło WIATRAKA!!! Zaczynam poszuki 18.02.05, 12:50
              Hej,
              dzieki za wszelkie wskazowki,ale szukam przedszkola dokladnie w okolicy ul.szaserów lub kobielskiej. mysle tez o przedszkolu na ul.chrzanowskiego, dokladnie naprzeciwko stoenu.czy ktos z was posyla tam swoje dziatki?
              pozdr.agnieszka
    • abi28 Re: Przedszkola koło WIATRAKA!!! Zaczynam poszuki 15.02.05, 10:48
      Hej.
      Polecam - ul.Chroszczewska 3/5 na tyłach niebieskiego wieżowca.
      Mój synek chodzi juz 3 rok i jestem zadowolona, a co najważniejsze on sam.
      Pozdrawiam.
    • hanti Re: Przedszkola koło WIATRAKA!!! Zaczynam poszuki 15.02.05, 22:10
      Mój synek chodzi na Świętosławską i jest bardzo zadowolony, ja również. Mały
      uwielbia swoje panie smile))

JA szukałam długo dobrego przedszkola, ponieważ Kubuś idąc do przedszkola miał
      2,5 roku, słabo mówił i zdarzały mu się jeszcze wpadki. To przedszkole,
      sprostało moim oczekiwaniom w 100%, więc za 1,5 roku młodsza siostra Kuby
      dołączy do niego smile))

Pozdrawiam
      Ania

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka