alicja513 14.06.05, 12:20 Czy kupuje się kwiaty paniom wychowawczyniom na koniec roku w przedszkolu? Czy kupujecie kwiaty lub komitet rodzicielski? Jak to u Was wyględa? Moje dziecko chodzi dopiero pierwszy rok do przedszkola, dlatego o to pytam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kalend Re: Kwiaty na koniec roku w przedszkolu? 14.06.05, 12:35 ja mam zamiar kupić kwiaty dla przedszkolanek które zajmują się grupą, do której chodzi moje dziecko + prezent dla pani, którą moje dziecko wprost uwielbiało. Nie wiem czy komitet kupuje kwiaty, bo moje dziecko też chodzi pierwszy rok do przedszkola i a pań z komitetu nie pytałam. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gabi67 Re: Kwiaty na koniec roku w przedszkolu? 14.06.05, 12:56 U nas zawsze kupuje sie kwiatek dla Pani a komitet rodzicielski daje prezęt na koniec roku wychowawczyni Odpowiedz Link Zgłoś
saba76 Re: Kwiaty na koniec roku w przedszkolu? 14.06.05, 20:07 Właśnie dziś byłam na zakończeniu roku, każda pani dostała mały bukiecik kwiatków od wychowanka ( 2 równie lubiane panie)- 5latki na marginesie dziś byłam w szoku jak maluchy tańczą poloneza- te figury. my na studniówce tyle i tak ładnie nie wytańczyliśmy Odpowiedz Link Zgłoś
galoj1 Re: Kwiaty na koniec roku w przedszkolu? 14.06.05, 21:04 Nie zapomnijcie że w grupie oprócz nauczycielek jest też woźna, która pełni ważną rolę i często jest przez dzieci bardzo lubiana np. pomaga przy jedzeniu, korzystaniu z wc, ubieraniu itp. Jej także należy się od dzieci choć symboliczny kwiatek !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
alicja513 Do saba76 14.06.05, 23:28 Czemu u Was tak szybko zakończenie roku? Ja się właśnie zastanawiałam jak to załatwić z tymi kwoatami, bo moje dziecko będzie prawdopodobnie chodzić do przedszkola gdzieś do 24 czerwca, a tak na prawdę kończą dopiero 30-tego. I chyba sprawę kwiatów będziemy musieli załatwiać indywidualnie na własną rękę, bo na faktyczny koniec roku nas nie będzie chyba. Tylko, żeby to nie wyszło na jakieś przymilanie lub przekupstwo, że damy kwiaty indywidualnie.Myślałam o kwiatach dla 2 pań wychowawczyń (każda grupa ma 2 panie wychowawczynie), dla dyrektorki i pań(pani) intendentki, czyli chyba woźnej (tylko, której to też nie wiem, bo jest ich kilka i nawet nie wiem czy konkretne są przypisane do danej grupy, a dziećmi się zajmują każda po trochę daną grupą; wyjdzie na to, że kwiatami trzeba obdzielić pół przedszkola) Odpowiedz Link Zgłoś
dotesia Re: Kwiaty na koniec roku w przedszkolu? 15.06.05, 09:09 Uroczyste zakonczenie roku z wystepami dzieci jest u nas zawsze w polowie czerwca, gdyz czesto dzieci wyjezdzaja wczesniej. Jesli rodzice sie zorganizuja to mozna wtedy dac kwiaty od grupy i spokój. Jak nie, to kazdy przynosi cos od siebie kiedy jest ostatni dzien w przedszkolu. Odpowiedz Link Zgłoś
linusia_75 Re: Kwiaty na koniec roku w przedszkolu? 15.06.05, 09:44 eh, znam ten ból. u nas przedszkole duże, personelu w związku z tym też. nawet gdybym chciała i mogła się zrujnować na tyle kwiatów dla każdego, to nie wiem dokładnie ile pań jest w innych grupach, w kuchni, jak jest z paniami woźnymi i czy ten miły pan, którego widuję jak kosi trawnik w sobotę to jedyny stróż-ochroniarz-ogrodnik itd. więc piekę jeden tort owocowy z wielkim serduchem z truskawek w środku zamiast kwiatów i powiem, że to w podziękowaniu dla wszystkich osób pracujących w przedszkolu, a dla pań pracujących w grupie córki przede wszystkim. jestem zwolennikiem podziękowania w imieniu wszystkich rodziców, a nie indywidualnie. ale do tego trzebaby się skrzyknąć, zorganizować,a tu jakoś nikomu się nie chce. są zresztą rodzice, którzy uważają, że to praca pań i żadne specjalne podziękowania nie są potrzebne. nie mówiąc o tych, którzy są ciągle niezadowoleni - zdaniem tych żadne dziękuje w ogóle się nie należy. cóż, bywa i tak. linusia Odpowiedz Link Zgłoś
micz73 Zakończenie roku przedszkolnego 15.06.05, 09:38 U nas uroczyste zakończenie z występem dzieci będzie jutro. Mój synek i tak będzie chodził do końca czerwca i początkowo myślałam, że kwiatki paniom da ostatniego dnia. Ale jednak uznałam, że trzeba jutro, bo jutro będą wszystkie. Mamy 5 pań do obdzielenia (3 w grupie + dyrektorka, która też się w naszych maluchach bardzo udziela + pani pomoc z kuchni, która bardzo pomaga mojemu synkowi, myślę, że nie tylko jemu ). Ostatniego dnia na pewno ich wszystkich razem nie znajdę. Zamierzam każdej kupić po kwiatku i pudełeczku łakoci, myślę, ze będzie OK. Pozdrawiam Magda Odpowiedz Link Zgłoś
mama403 Re: Kwiaty na koniec roku w przedszkolu? 15.06.05, 11:00 Też mam syna pierwszy rok. Zapytaj panią czy cos będzie sie działo. Oficjalny koniec roku dla szkół jesr 24. Mój syn ma 23. Nasza Rada rodziców działa jak działa, więc zakończy się tylko że syn po kwiatku dla pań (2 wycho. + pomoc) i jesli będę miała ochotę to może jakaś bombonierka dla pań (kucharki, intendentki itp). Ale tu jeszcze nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
aniask_mama Re: Kwiaty na koniec roku w przedszkolu? 15.06.05, 13:09 My wcześniej wyjeżdżamy na wakacje, więc planujemy kwiaty dla: 2 pań przedszkolanek, pani zajęć dodatkowych, p. dyrektor, p.intendence i pani "pomocnicy" w sumie 6 niedużych bukietów, dobrze, że po drodze mam giełdę kwiatową Odpowiedz Link Zgłoś