Dodaj do ulubionych

Kwiaty na koniec roku w przedszkolu?

14.06.05, 12:20
Czy kupuje się kwiaty paniom wychowawczyniom na koniec roku w przedszkolu?
Czy kupujecie kwiaty lub komitet rodzicielski? Jak to u Was wyględa? Moje
dziecko chodzi dopiero pierwszy rok do przedszkola, dlatego o to pytam.
Obserwuj wątek
    • kalend Re: Kwiaty na koniec roku w przedszkolu? 14.06.05, 12:35
      ja mam zamiar kupić kwiaty dla przedszkolanek które zajmują się grupą, do
      której chodzi moje dziecko + prezent dla pani, którą moje dziecko wprost
      uwielbiało. Nie wiem czy komitet kupuje kwiaty, bo moje dziecko też chodzi
      pierwszy rok do przedszkola i a pań z komitetu nie pytałam.
      pozdrawiam
      • gabi67 Re: Kwiaty na koniec roku w przedszkolu? 14.06.05, 12:56
        U nas zawsze kupuje sie kwiatek dla Pani a komitet rodzicielski daje prezęt na
        koniec roku wychowawczyni smile
        • saba76 Re: Kwiaty na koniec roku w przedszkolu? 14.06.05, 20:07
          Właśnie dziś byłam na zakończeniu roku, każda pani dostała mały bukiecik
          kwiatków od wychowanka ( 2 równie lubiane panie)- 5latki

na marginesie
          dziś byłam w szoku jak maluchy tańczą poloneza- te figury. my na studniówce
          tyle i tak ładnie nie wytańczyliśmy
          • galoj1 Re: Kwiaty na koniec roku w przedszkolu? 14.06.05, 21:04
            Nie zapomnijcie że w grupie oprócz nauczycielek jest też woźna, która
            pełni ważną rolę i często jest przez dzieci bardzo lubiana np. pomaga przy
            jedzeniu, korzystaniu z wc, ubieraniu itp. Jej także należy się od dzieci choć
            symboliczny kwiatek !!!!
          • alicja513 Do saba76 14.06.05, 23:28
            Czemu u Was tak szybko zakończenie roku? Ja się właśnie zastanawiałam jak to
            załatwić z tymi kwoatami, bo moje dziecko będzie prawdopodobnie chodzić do
            przedszkola gdzieś do 24 czerwca, a tak na prawdę kończą dopiero 30-tego. I
            chyba sprawę kwiatów będziemy musieli załatwiać indywidualnie na własną rękę,
            bo na faktyczny koniec roku nas nie będzie chyba. Tylko, żeby to nie wyszło na
            jakieś przymilanie lub przekupstwo, że damy kwiaty indywidualnie.Myślałam o
            kwiatach dla 2 pań wychowawczyń (każda grupa ma 2 panie wychowawczynie), dla
            dyrektorki i pań(pani) intendentki, czyli chyba woźnej (tylko, której to też
            nie wiem, bo jest ich kilka i nawet nie wiem czy konkretne są przypisane do
            danej grupy, a dziećmi się zajmują każda po trochę daną grupą; wyjdzie na to,
            że kwiatami trzeba obdzielić pół przedszkolasmile)
    • dotesia Re: Kwiaty na koniec roku w przedszkolu? 15.06.05, 09:09
      Uroczyste zakonczenie roku z wystepami dzieci jest u nas zawsze w polowie
      czerwca, gdyz czesto dzieci wyjezdzaja wczesniej. Jesli rodzice sie zorganizuja
      to mozna wtedy dac kwiaty od grupy i spokój. Jak nie, to kazdy przynosi cos od
      siebie kiedy jest ostatni dzien w przedszkolu.
      • linusia_75 Re: Kwiaty na koniec roku w przedszkolu? 15.06.05, 09:44
        eh, znam ten ból.
        u nas przedszkole duże, personelu w związku z tym też. nawet gdybym chciała i
        mogła się zrujnować na tyle kwiatów dla każdego, to nie wiem dokładnie ile pań
        jest w innych grupach, w kuchni, jak jest z paniami woźnymi i czy ten miły pan,
        którego widuję jak kosi trawnik w sobotę to jedyny stróż-ochroniarz-ogrodnik itd.
        więc piekę jeden tort owocowy z wielkim serduchem z truskawek w środku zamiast
        kwiatów i powiem, że to w podziękowaniu dla wszystkich osób pracujących w
        przedszkolu, a dla pań pracujących w grupie córki przede wszystkim.
        jestem zwolennikiem podziękowania w imieniu wszystkich rodziców, a nie
        indywidualnie. ale do tego trzebaby się skrzyknąć, zorganizować,a tu jakoś
        nikomu się nie chce.
        są zresztą rodzice, którzy uważają, że to praca pań i żadne specjalne
        podziękowania nie są potrzebne. nie mówiąc o tych, którzy są ciągle
        niezadowoleni - zdaniem tych żadne dziękuje w ogóle się nie należy. cóż, bywa i tak.
        linusia
    • micz73 Zakończenie roku przedszkolnego 15.06.05, 09:38
      U nas uroczyste zakończenie z występem dzieci będzie jutro. Mój synek i tak
      będzie chodził do końca czerwca i początkowo myślałam, że kwiatki paniom da
      ostatniego dnia. Ale jednak uznałam, że trzeba jutro, bo jutro będą wszystkie.
      Mamy 5 pań do obdzielenia (3 w grupie + dyrektorka, która też się w naszych
      maluchach bardzo udziela + pani pomoc z kuchni, która bardzo pomaga mojemu
      synkowi, myślę, że nie tylko jemu wink). Ostatniego dnia na pewno ich wszystkich
      razem nie znajdę. Zamierzam każdej kupić po kwiatku i pudełeczku łakoci, myślę,
      ze będzie OK.
      Pozdrawiam
      Magda
    • mama403 Re: Kwiaty na koniec roku w przedszkolu? 15.06.05, 11:00
      Też mam syna pierwszy rok. Zapytaj panią czy cos będzie sie działo. Oficjalny
      koniec roku dla szkół jesr 24. Mój syn ma 23. Nasza Rada rodziców działa jak
      działa, więc zakończy się tylko że syn po kwiatku dla pań (2 wycho. + pomoc) i
      jesli będę miała ochotę to może jakaś bombonierka dla pań (kucharki,
      intendentki itp). Ale tu jeszcze nie wiem.
    • aniask_mama Re: Kwiaty na koniec roku w przedszkolu? 15.06.05, 13:09
      My wcześniej wyjeżdżamy na wakacje, więc planujemy kwiaty dla: 2 pań
      przedszkolanek, pani zajęć dodatkowych, p. dyrektor, p.intendence i
      pani "pomocnicy" w sumie 6 niedużych bukietów, dobrze, że po drodze mam giełdę
      kwiatową wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka