Dodaj do ulubionych

Pochwalmy nasze przedszkola - cała Polska

05.08.05, 20:59
Czytając wątki na forum Przedszkola jestem pelna podziwu dla pomysłodawców .
Wiele dowiedzialam się nowego , poznałam dzięki forum świetne mamy z całej
Polski i nie tylko z Polski , zapoznalam się z problemami dzieci rodziców ,
poznałam funkcjonowanie przedszkoli , bolaczki , wzloty i upadki . Z wielką
ciekawością czytam odpowiedzi dyrektorek i rodziców oraz nauczycielek .
Ale brakuje jednego chwalenia przedszkoli dobrych z których zadowleni są
rodzice . Jeśli zainteresuje Was ten wątek z uwagą będę go śledzić i mam
nadzieję żę podbudujemy personel tych placówek i zmobilizujemy do dalszej
pracy dla dzieci . MIło jest chwalić to co dobre a może inne przedszkola te
które nie spełniają naszych oczekiwań wyciągną naukę z waszych wypowiedzi .
Ukłony dla wszystkich .
Obserwuj wątek
    • lolinka2 Biała Podlaska 07.08.05, 15:56
      Tu nie mam wątpliwości: przedszkole samorządowe nr 6., ul. Łomaska
      Cudowna pani Dyrektor, extra panie z grupy "maluchów" (p. Małgosia i p.
      Danusia), no i nieoceniona p. Wiola.
      Szkoda, że juz tam nie mieszkamy... było cudnie, a od września zaczynamy
      edukację przedszkolną w W-wie.
    • gosia_grabosia Warszawa Nr 392 ul Afrykańska 07.08.05, 19:54
      Witam.

W tej chwili moja córcia będzie trzeci rok w tym przedszkolu. I naprawdę
      jest super!!!!!!! Zuzia już teraz tęskni do swoich Pań i najchętnij codziennie
      by do nich wysyłała pocztówki. No i moja mama musi byc w czasie zabawy
      czasem "Panią Lucynką" wink

Panie są bardzo przedsiębiorcze, co miesiąc mamy jakis teatrzyk, a kiedy w
      styczniu Zuzi nie było, Pani zadzwoniła do babci i powiedziała, że pierwszego
      dnia po córci powrocie będzie bal przebierańców i może babcia przygotowałaby
      jakis kostium, żeby Zuzi nie było przykro!!!! smile A na w razie czego czekały też
      kostiumy jesli ktos z rodziców by zapomniał.

Zaletą jest też to, że na 3/4 etatu jest w przedszkolu logopeda i faktycznie z
      tymi dziećmi pracuje. Zuzia mówi juz prawidłowo r smile

Otatnio słyszałam, że mamy przygotowuja jakies wyprawki do przedszkola - tu
      tego nie ma. Dziecko ma miec kapcie, pidzamkę i szczoteczke do zębów. Opłaty
      też są podobne jak w innych placowkach, a jedzenie podane ładnie i smaczne -
      miałam okazję pare razy to sprawdzić smile W tym roku zostały wymienione szafki w
      szatni, a w wakacje mają być zmienione okna. Na zewnątrz jest bardzo duzy plac
      zabaw, a samo przedszkole nie jest przy samej ulicy, tylko pomiedzy budynkami.
      Z czystym sumieniem polecam to przedszkole.

Ma nawet stronkę w necie: www.przedszkole392.fr.pl/.

Pozdrawiam.
      • dg77 Re: Ząbki k/Warszawy Krasnal Graniczna 30d 10.08.05, 10:16
        Polecam,
        Przemiłe Panie"ciocie", bardzo dobra opieka, dużo zajęć dydaktycznych
        dostosowanych do wieku dziecka. Bardzo dobre jedzenie. Mój synek, którego
        odbieram po 17 codziennie zadaje mi pytanie"czemu tak wcześnie po mnie
        przyszłaś"
    • ciezarowka przedszkole przy ul Zawrat w Warszawie 14.08.05, 23:18
      SUPER!!!!
      • mariajolanta1 Re: "Pod Dębami" - Zielonka 15.08.05, 22:34
        Bardzo polecam. Jest to co prawda przedszkole prywatne, ale jestem z niego
        bardzo zadowolona. Nasza córeczka zaczyna tam chodzić już 3 rok i jest z tego
        powodu szczęśliwa.Nie mogła doczekać się sierpnia kiedy pobiegnie do swojej
        Pani Agnieszki.
        Wszystkie Panie są kochane...jedzenie przepyszne....POLECAM!!!!!!!!!!!!!!!!
        • nutka_walca Białystok-Przedszkole Samorządowe nr 1 20.08.05, 17:11
          Chce zachęcic mamy z Białegostoku do poslania swego skarbu do samorządowego
          przedszkola nr1 na Kawaleryjskiej(dawne przedszkole wojskowe)o ile sa jeszcze
          miejsca hmmmm ...(bo w tym sie nie orientuje niestety ale patrzac po
          frekwencji to moga byc problemy chociaz dyrektorka jest otwarta i zyczliwa
          kazdemu).Mam dosyc duze doswiadczenie z przedszkolakami (czwarty skarbek w
          przedszkolu)i moge cos powiedziec na ten temat,przeszlam
          niejedno.....hahahaha.W tym roku przeprowadzilismy sie na nowe osiedle i po
          prostu żaluje ze poprzednie 3 pociechy nie mialy okazji chodzic
          do "jedynki",nie bylo im zle w innych(36,73) ale....Jedynka miesci sie w
          dawnej willi
          wojskowej ale mimo to jest przestronnie,czysciutko,kolorowo ,no i wogole
          superrr,dekoracje i wystroj fantastyczny.Panie bardzo mile
          i zyczliwe widac ze pracuja z powolania(szczegolnie pani Beatka ze sredniakow
          i pani Agnieszka ze starszakow),po roznych zebraniach z rodzicami wiem,ze panie
          te pokonczyly rozne dodatkowe szkoly muzyczne i językowe oprocz pedagogiki,wiec
          prawie zero
          dodatkowych oplat za zajecia dodatkowe bo pani Beatka po szkole muzycznej i
          kolegium jezyka angielskiego prowadzi rytmike i angielski w ramach pracy
          (czyli za darmo) i dla wszystkich dzieci !!!!! A pani Agnieszka po szkole
          informatycznej prowadzi kolko komputerowe,szachowe i jeszcze inne.Sa tez
          kolka origami,teatralne i inne ktorych nawet nie pamietam.Moja corcia
          codziennie do domku "przynosi" nowe wierszyki i piosenki i jest pelna
          wrazen.Jedzenie pyszne,bardzo urozmaicone,dokladek nie brakuje.Dzieci nie
          chca wychodzic z przedszkola!!!!!Panie bardzo zyczliwe rodzicom,zawsze maja dla
          nich czas a nawet oprocz codziennych kontaktow wyznaczone godziny ,kiedy mozna
          porozmawiac dluzej 'bez biegu" z pracy do domu.Czesto widze,z enauczycielki
          zostaja spolecznie po godzinach,cos ulepszaja w ywgladzie czy przygotowuja
          dzieciom niespodzianki na drugi dzien.Panuje domowa atmosfera,wszyscy
          wszystkich znaja bo sa tu tylko 3 grupy.Ogrod jest duzy,zielony i pomimo
          bliskosci
          ulicy dzieci sa" odizolowane" i czuja sie swietnie,juz 4 razy bylam swiadkiem
          jak przedszkole odwiedzaly tegoroczne 'pierwszaki" ktore wyplakiwaly sie na
          ramieniu pan,ze tesknią...Dzieci biora udzial w wiekszosci organizowanych przez
          miasto i inne instytucje konkursach,festiwalach i przegladach a przedszkole
          obwieszone jest dyplomami !Tak wiec z czystym sumieniem polecam to
          przedszkole.Inny moloch panstwowy w poblizu (na Dubois 64,chyba 10 grup)nie
          umywa sie do tej atmosfery a i prywatnym placowkom daleko do tego poziomu
          pracy i zwyklych kontaktow miedzy ludzkich tutaj panujacych.Chce zaznaczyc ze
          nie robie zadnej reklamy a tylko wyrazam swoje zdanie.
          • przedszkolinka Deja vue? 08.09.05, 15:28
            A tu intrygująco podobna opinia wyrażona na temat tego samego przedszkola i
            tych samych pań przez inną? mamusię:
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=10955&w=15887963&v=2&s=0
            Ciekawe,ciekawe...
    • keron Re: Pochwalmy nasze przedszkola - cała Polska 25.08.05, 11:57
      JABŁONNA "Przy lesie" REWELACJA - POLECAM!!!

Moje dziecko chodzi tam od roku, nigdy nie płakało - zawsze biegnie do swoich
      Cioć i koleżanek. Nie miała jeszcze 3 lat, jak przyszła tam pierwszy raz, a
      ciągle mnie pyta "czy będzie tam przychodziła zawsze?". Małe grupy,
      rewelacyjna opieka,dużo ciekawych zajęć (oczywiście wszystkie w cenie. Wiem,
      że przywożą tam dzieci rodzice z Chotomowa, z Legionowa, z pobliskiej
      Białołęki.Przeczytałam wiele wątków z tego forum - uwierzcie mi w tym
      przedszkolu nie ma horrrrorrrrów o których piszecie. Z całego serca polecam!!!

• lokos2005 Wola-przedszkole "u Cioci Gosi" 25.08.05, 23:21
      Polecam niepubliczne przedszkole „u Cioci Gosi” na Deotymy (bliska
      Wola).Przystępna cena, super atmosfera ,prawie co miesiąc wypady do teatru .Mój
      maluch chodzi tam czwarty rok i zawsze są problemy z wyjściem .Przyjmują nawet
      maluchy w pampersach.
      • gazela012 Re: Wola-przedszkole "u Cioci Gosi" 26.08.05, 06:37
        Jest mi bardzo milo że odpowiadacie i chwalicie przedszkola , dzięki i czekam
        na więcej
      • ewabraun Re: Wola-przedszkole "u Cioci Gosi" 05.09.05, 10:18
        Oj TAK przyłączam się do peanów i pochwał na temat tego przedszkola! Mój syn
        chodził tam rok. Uwielbia Ciocie i Panią Dyrektor a nawet panią która gotuje.
        To co piszą na stronie internetowej jest prawdą - w przedszkolu panuje
        wyjątkowa przemiła atmosfera. Niestety z rodzinnych względów musiałam zmienic
        synkowi przedszkole i teraz się męczymy (mam nadzieję że to przejściowe...)
    • dobiesia Re: Pochwalmy nasze przedszkola - cała Polska 06.09.05, 13:39
      Z czystym sumieniem polecam przedszkole nr 14 w Pabianicach przy Odrodzenia.
      Dziecko poszło w tym roku do szkoły, ale przynajmniej raz dziennie wspomina
      Panią Gosię i Marysię. Wdzięczna będę im do końca zycia za podejście do dzieci,
      pomoc i za wszystko. Moja opinia nie jest odosobniona.
    • iwciab Przedszkole nr 7 Legionowo 07.09.05, 12:29
      Chcialabym pochwalić przedszkole mojej córci, przedszkole dosyć skromne bo
      władze naszego miasta nie dbaja za bardzo o oświatę ale za to pomysłowość i
      ciepło Pań nauczycielek niesamowite. Potrafią wyczarować z dziećmi coś z
      niczego, nie ma zmuszania do leżakowania czy podobnych rzeczy, dużo atrakcji,
      wycieczek, teatrzykow itp.Polecam.IwciaB
      • edytek1 Re: Przedszkole nr 239 Warszawa 08.09.05, 18:20
        Moja córka będzie tam chodzić już 2 rok.
        1. uwielbia to przedszkole
        2. o wszystkich swoich obawach problemach można porozmawiać z dyrekcją lub
        wychowcą
        3. w przedszkolu dużo sie dzieje ( koncerty muzyki poważnej , taatrzyki,
        spotkania z weretynarzem a podczas nich węże , kurczaczki itp...)
        4. zadne dziecko nie jest wyróżnione ani zaniedbane przez panie wszystkie są
        traktowane tak samo i nikt nie wie ile mam korzysta z pomocy społecznej ile
        mam wspomaga dodatkowo przedszkole, bo moze i chce to robić.
        5. panie bawia się z dziećmi
        6. a brak picia podczas upały, otwarta furka są poprostu nie do pomyślenia
    • siborki_mi Przedszkole 139, Warszawa Mokotów 08.09.05, 23:21
      Ja też chwalę, bo jesteśmy bardzo zadowolone. Bardzo miła atmosfera, moim
      zdaniem cały personel miły i zaangażowany (np. dozorcy malują sale, układają
      kafelki przed wjeściem, modernizują piaskownicę). Dobry kontakt z
      wychowawczynią. Pani nie siedzą przy biurku i herbacie, tylko bawią się z
      dzieciakami, nawet jak jest czas swobodnej zabawy. Dzieci dużo wychodzą na
      dwór, nawet zimą i w mrozy. Moja córka zaczęła jeść to czego w domu nie chciała
      nawet próbować, ale bez zmuszania do jedzenia. Dużo ciekawych zabaw, dzieci nie
      są zostawione same sobie. Teatrzyki, koncerty, zajęcia dodatkowe, od czasu do
      czasu imprezy rodzinne, dni otwarte dla rodzin, na "Dzień dziecka" tydzień
      atrakcji, czyli codziennie przez tydzień coś innego: wycieczka, plenery
      plastyczne, spartakiada sportowa, wyprawa na działki, przedstawienie dla dzieci
      w wykonaniu nauczycielek. W miarę możliwości sprzęt ogrodowy wymieniany na
      nowy. I oby tak dalej, bo przed nami jeszcze 3 lata. Przedszkole państwowe.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka