Dodaj do ulubionych

Trzylatek w rajstopach

02.10.05, 18:32
No i mamy październikową pogodę. Niedługo wyciągniemy rajstopy i ... No właśnie! Dziecko będzie chodziło w rajstopkach i spodenkach. A co w przedszkolu? Rozumiem że można dziewczynce zdjąć spodenki i zostawić w rajstopkach zakładając jej jakąś krótką wygodna spódniczkę. A co z chłopcem? Zdjęcie z pod spodu rajstopek będzie oznaczało mnóstwo przebierania podczas zostawiania dziecka, kiedy dzieciaczki będą wychodziły na dwór, kiedy będą ze spaceru wracały i wreszcie przed powrotem do domu. Macie jakis pomysł jak tego uniknąć (bez zostawiania malucha w samych rajstopach bo to jakoś tak nie bardzo...)
Obserwuj wątek
    • zappka Re: Trzylatek w rajstopach 02.10.05, 19:20
      ja tez sie nad tym zastanawialam, poki co maluch smiga w skarpetkach i
      spodenkach dresowych ale po malym wywiadzie dowiedzialam sie, ze jak tylko sie
      ochlodzi mamy zostawiaja dzici wlasnie w samych rajstopkach, a przy wyjsciu na
      dwor ubieraja spodenki. Wydawalo mi sie, ze trzylatek jest ciut za duzy na same
      rajstopki i w odp uslyszalam, ze ma mu byc wygodnie a nie piekniesmilesmile, pozdr
      • amelia4 Re: Trzylatek w rajstopach 02.10.05, 19:57
        oj...gdyby rodzice przedszkolaków mieli tylko takie problemysmile..
        wasze dzieci są w przedszkolu, a nie w szkole , gdzie nawet najmłodsze dzieci
        potrafią juz patrzyć na to w co ubrani są koledzy, dla przedszkolaków to nie ma
        znaczenia czy są spodnie czy rajstopy, liczy się wygoda i funkcjonalność
        stroju,a nie moda.
        pozdrawiam Amelia
    • bea.bea Re: Trzylatek w rajstopach 02.10.05, 20:01
      problem rajstopowy załatwiłam u mojego syna tak...
      mógłby larac w samych rajstopch...ale mnie sie facecik w takim stroju nie podobasmile))
      wiec aby uniknąc przegrzania w przedszkolu ubierałam mu letnie spodenki...ermudy
      z cienkiej bawełny...wygodnie i nie za cipło..i wyglądasmile
    • edytka73 Re: Trzylatek w rajstopach 02.10.05, 21:21
      Ubierałam po prostu dwie pary spodni. Jedne cieńsze, na to np.ortaliony lub
      polarowe (w zalezności od temperatury), w przedzskolu zdejmowałm wierzchnie i
      nadal był w spodniach. Sprawdzało się przez cały poprzedni zimny sezon, z tym
      roku zamierzam podobnie.
      Tez mi się nie podoba facecik w rajtkach.
      • lambii Re: Trzylatek w rajstopach 02.10.05, 21:25
        No i to jest chyba najlepsze rozwiązanie tego problemu.
    • mama403 Re: Trzylatek w rajstopach 03.10.05, 01:02
      Ja zrobiła w ten sposób, że miał rajstopki i na to długie cienkie spodnie. I
      bez problemu. Sprawdzało się, bo krótkich czy 3/4 nie chciał na rajstopy a
      grube dresy za ciepłe. W tym roku tak samo, już kupione drugie cienkie
      spodnie. Młody to zaakceptował i to dla mnie wazne.
    • aniko16 Re: Trzylatek w rajstopach 03.10.05, 09:33
      Ja zakładam 2 pary spodni. Pod spód bawełniane, wygodne na gumkę a na wierzch
      łatwo ściągane, raczej nie ocieplane (chyba że wielkie mrozy) z
      nieprzemakalnego materiału. Mój synek za nic nie włożyłby rajstop (zagadza się
      na kalesonki), a już z pewnością nie zostałby w nich w przedszkolu. To
      nieprawda, że przedszkolakom jest wszystko jedno, są doskonałymi obserwatorami.
      A w naszym przedszkolu nie ma dzieci w samych rajstopach.
      • domafi Re: Trzylatek w rajstopach 03.10.05, 11:35
        Mój synek chodziłby w rajstopkach, ale my z przyjaciółką zakładamy chłopcom na
        rajstoki krótkie spodenki dżinsowe. Synek nie jest sam tak ubrany, a dodatkowo
        nie chodzi w samych rajstopkach.
        Pozdrawoam
    • marghe_72 Re: Trzylatek w rajstopach 03.10.05, 12:42
      a chłopcu nie mozna jakichś fikusmych krótkich portek załozyć?
      • domafi Re: Trzylatek w rajstopach 03.10.05, 13:00
        Ja właśnie tak robię i wszyscy są zadowoleni.
        Pozdrawiam
    • pacynka27 Re: Trzylatek w rajstopach 03.10.05, 19:07
      Dzięki za wszystkie wypowiedzi. Okazało sie że są dwa fajowe rozwiązania:
      1. rajstopki i na to krótkie spodenki,
      2. dwie pary długich spodenek (z czego jedne zostają w szatni)
      Myślę że oba pomysły będę stosować zależnie od sytuacji. Wielkie dzięki.
      Pozdr.
      • dyrektor000 Re: Trzylatek w rajstopach 03.10.05, 21:56
        Polecam leginsy sa w sprzedaży np granatowe lub czarne chłopięce a zawsze
        lepiej wygląda niż rajstopki a pomysł z krótkimi spodenkami pochwalam
        szczególnie zimą ,przecież dzieci dużo czasu spędzają na podłodze a spodnie
        chronią przed chłodem Pa
        • justa75 Re: Trzylatek w rajstopach 03.10.05, 22:10
          Ja polecam, podobnie jak poprzedniczka, legginsy. Udało mi sie kupic takie
          bardziej chlopiece poprzez paski po bokach(cos jak na spodniach dresowych). Nie
          za grube, bawełniane ale mysle ze ciepłe, zamiast rajstop w sam raz. A na
          dodatek moi trzylatkowie zaakceptowali taki stroj od razu. pzdr. justa
          • pacynka27 Re: Trzylatek w rajstopach 18.10.05, 13:22
            podciagam bo pojawiły sie znów pytania o rajstopy.
          • dgor Re: Trzylatek w rajstopach 18.10.05, 14:16
            no właśnie, ja też do tej pory zakładałam Synkowi legginsy ale już z nich wyrósl
            a teraz nigdzie nie mogę kupić. Może podpowiecie gdzie je mona nabyć. Będę
            wdzięczna. jestem z krakowa
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka