Dodaj do ulubionych

Preparaty multiwitaminowe, czy podajecie?

29.11.05, 18:16
Czy podajecie swoim pociechom preparaty multiwitaminowe,np. multisanostol,
pikovit czy kinder biovital?
Okres przeziębień i nie wiem czy mogę wzmacniać dziecko tak bez konsultacji z
lekarzem. Dawałam mu Ceruvit ( wit.C, wapno, echinasea).Ciekawi mnie jak to
jest w waszym przypadku?I co smakowo jest dobre?
Obserwuj wątek
    • pasik Re: Preparaty multiwitaminowe, czy podajecie? 29.11.05, 19:59
      Rutinoscorbin
      • aniabar Re: Preparaty multiwitaminowe, czy podajecie? 29.11.05, 21:18
        Nic nie podaję. Fakt, że moje dzieci nie uczęszczają jeszcze do przedszkola ani do żlobka ( 3 lata, 9 miesięcy). Starsza do tej pory z poważniejszych chorób miała raz zapalenie oskrzeli (brała antybiotyki) i wirusówka jelitowa trwająca trzy dni. Poza tym tylko katar, trzydniówka, i ospa. Gdzieś czytałam, że norma katarowa to około 6 "okresów katarowych" w ciągu roku. I faktycznie w jej przypadku to się spradza. Gdy ma katar podaje sól fizjologiczną do nosa, a przez pierwsze 3-4 dni wit C i wapno. Ten skład powoduje, że tak nie cieknie z nosa, bo trochę zatęża wydzielinę. Ale gdy podawałam witC+wapno dłużej niż te 3-4 dni wydzielina robi sie za gęsta i ostatecznie katar trwał nawet 2 tygodnie.
        Sama jestem ciekawa jak to będzie, gdy Cecylka pójdzie do przedszkola, a Emilka do żłobka.
    • justynagornas Re: Preparaty multiwitaminowe, czy podajecie? 30.11.05, 11:19
      Polecam bardzo znany preparat ALVEO, jest to kompozycja ziół która oczyszcza
      organizm , reguluje wszystkie jego funkcje a także uodparnia, całkowicie
      naturany bez konserwantów. Sięgnęłam po niego, poniewaz mialam problemy ze
      starszym synem mateuszem (6lat), ciągłe katary, pseudokrupy, alerie pokarmowe -
      masakra, Natomiast po 1,5 miesiącu stosowania tego preparatu jak ręką odjął
      (syn chodzi do O-ówki), preparat podaje równiez młodszemu 3 - latkowi, od
      wrzesnia zaczal chodzic do przedszkola, kjeszcze kataru nawet nie miał. Polecam
      stronę gdzie możecie poczytac o tym preparacie www.akuna.pl, jesli ktos mialby
      wiecej pytan prosze na maila: justynagornas@o2.pl. Pozdrawiam

iwciad napisała:

> Czy podajecie swoim pociechom preparaty multiwitaminowe,np. multisanostol,
      > pikovit czy kinder biovital?
      > Okres przeziębień i nie wiem czy mogę wzmacniać dziecko tak bez konsultacji z
      > lekarzem. Dawałam mu Ceruvit ( wit.C, wapno, echinasea).Ciekawi mnie jak to
      > jest w waszym przypadku?I co smakowo jest dobre?
      • olamaja ja polecam Alveo 30.11.05, 16:13
        Ja polecam ALVEO - do nabycia w aptekach - fakt, ze dosć drogie. Preparat
        naturalny w 100%. Podaję go moeje córeczce w okresie zimowym i nie choruje a
        wczesniej byle infekcja kończyła się antybiotykiem. Miliśmy bardzo dużo przejść
        szpitalnych a ten praparat działa na różne rzeczy. Naprawdę polecam!
    • msto05 Re: Preparaty multiwitaminowe, czy podajecie? 30.11.05, 11:25
      Ja daję Wikusi Profilaktin. W tamtym roku z kolei brała Ecomer.
    • kbarszczyk1 Re: Preparaty multiwitaminowe, czy podajecie? 30.11.05, 13:28
      ja podaję vibovit junior a teraz także bioaron C
      • msto05 Re: Do Kbarszczyk 30.11.05, 13:34
        Jak to jest tym Bioaronem - trzeba podawać przez 2 tyg. a potem co dalej?
        • pasik Re: Do Kbarszczyk 30.11.05, 15:27
          a potem 14 dni przerwy
          i kolejna seria
        • kbarszczyk1 Re: Do msto05 30.11.05, 20:14
          w okresie jesienno-zimowymbioaron C14dni potem przerwa 14dni i znowu bioaron 14
          dni itd
          • msto05 Re: Do msto05 01.12.05, 09:56
            Dzięki za info.
    • karolcia801 Re: Preparaty multiwitaminowe, czy podajecie? 30.11.05, 15:04
      ja podaje Vibowit Junior raz dziennie.
    • alex05012000 Re: Preparaty multiwitaminowe, czy podajecie? 30.11.05, 15:32
      witaminowe nie "moje dziecko wygląda jak pączek w maśle", niekiedy Bioaron C
      lub Profilaktin herbapolu.... jak ma katar rutinoscorbin lub podobne... na smak
      nie narzeka...
    • alergenzb Re: Preparaty multiwitaminowe, czy podajecie? 30.11.05, 19:32
      W przypadku mojej córeczki o wszystkim decyduje lekarz prowadzący.
    • corokia Re: Preparaty multiwitaminowe, czy podajecie? 30.11.05, 21:57
      Ja daje Pikovit ale 1 dziennie .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka