senie 06.12.05, 14:35 Czy ktoś może podzielić się wrażeniami z tego przedszkola? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
senie Re: ul. Fontany w W-wie 08.12.05, 15:52 Naprawdę nie ma nikogo kto by coś wiedział o przedszkolu na ul. Fontany ? Odpowiedz Link Zgłoś
marceliszpak79 Re: ul. Fontany w W-wie 11.03.06, 19:03 Witam, jestem nauczycielką z tego przedszkola, chętnie odpowiem na pytania. Pozdrawiam Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
cz.wrona Re: ul. Fontany w W-wie 12.03.06, 15:52 Witam, byłam niedawno w tym przedszkolu. Spodobało mi się to, że przedszkole nie robi problemu z :pieluszkowymi" dziećmi i ze już w maju/czerwcu przyszłe przedszkolaki moga wchodzić na plac zabaw/ ogródek w przedszkoou. P dyr. miła. Tylko, ze z 4 przedszkoli w pobliżu to jest najdroższe.. Odpowiedz Link Zgłoś
marceliszpak79 Re: ul. Fontany w W-wie 13.03.06, 21:22 Co znaczy najdroższe? Opłaty podstawowe, stawka żywieniowa itp. są narzucane odgórnie dla wszystkich placówek i wszędzie są takie same (tego przedszkole sobie samo nie ustala). Różnice mogą być w cenie zajęć dodatkowych, ale nie sądzę, bo w większości przedszkoli w okolicy obsługują je ci sami ludzie i mają wszędzie tę samą stawkę. Acha - różna może być opłata na Radę Rodziców (ale jest ona dobrowolna). Odpowiedz Link Zgłoś
ana1113 Re: ul. Fontany w W-wie 21.03.06, 16:27 do marceliszpak79 - witam serdecznie -korzystając z okazji- mam zamiar zapisać od września córeczkę do "Pani" przedszkola a mam szereg wątpliwości i bardzo by mi pomogły sugestie i opinie Fachowca. 1) córka będzie miała 2,9mcy na początku września - czy to nie jest za małe dziecko? Niestety nie należy do dzieci "przebojowych" jest raczej nieśmiała, spokojna i stoi na uboczu. Czy ona nie "zginie" wśród rozbrykanych dzieci czasem wiele starszych (jednak w tym wieku chyba każde pół roku to dużo, może się mylę...) 2)Czy mogę liczyć na to że dziecko będzie "ciepło" traktowane, zachęcane do zabawy, że nie będzie osamotnione na uboczu? czy może liczyć na pomoc w korzystaniu z toalety, ubieranie itp itd? 3)jak w praktyce wygląda dzień początkującego przedszkolaka (jedzenie, spanie, spacery, zajęcia itp. Jakie zajęcia dodatkowe oferuje przedszkole dla starszych grup) 4) czy przewidują Państwo tzw okres adaptacyjny w czasie którego mogę przebywać z dzieckiem w przedszkolu pierwszy tydzień dwa albo tyle ile potrzebuje? Wiem, że to masa pytań ale jak Pani zapewn wie rodzice chyba bardziej przeżywają niż dziecko.... Jeśli choć kilka słów może Pani napisać będę wdzięczna. Pozdrawiam serdecznie mama Odpowiedz Link Zgłoś