Dodaj do ulubionych

Montessori - Powsińska, Kulczyńskiego?

21.01.06, 00:07
Hej!
Czy ktoraś z Emam ma jakieś doświadczenia z tymi przedszkolami? Jakie koszty,
żywienie dzieci, opieka itd. Stoimy przed wyborem przedszkola i
zainteresowała nas metoda Montessori.
Będę wdzięczna za wszelkie informacje!!!

Dzięki!
Pozdrawiam!
Pola
Obserwuj wątek
    • polakr Re: Montessori - Powsińska, Kulczyńskiego? 21.01.06, 15:07
      Ponawiam pytanie! Bardzo mi zależy na Waszych opiniach
      Pozdrawiam!
      Pola
      • ps18 Re: Montessori - Powsińska, Kulczyńskiego? 21.01.06, 16:18
        na forum z dala od polski jest watek o przedszkolach min opisuje tam montessori
        Jagienka. Ewelina
    • alfinka1 Re: Montessori - Powsińska, Kulczyńskiego? 22.01.06, 09:38
      witaj

niestety do przedszkola na kulczynskiego trzeba sie zapisywac jakies 2 - 3 lata
      na przod. ja zapisywalam sie w zeszlym roku szkolnym na przyszly rok. ciekawe
      czy mala sie dostala? ha ha. nie wiem czy sie zdecydujemy wpisowe 1000 zl i
      czesne ok 700.
      przedszkole z powsinskiej przenioslo sie na sluzew. dokladnie nie wiem gdzie.
      tez zapisy 2 lata na przod.
      jest jeszcze przedszkole w ursusie. ale tam to samo zzapisami.

jako milosniczka pedagogiki montessori polecam te metode jak najbardziej. ale
      niestety bardzo ciezka dostac sie do takiego przedszkola i sa one niestety
      bardzo drogie.

pozdrawiam
      agata
    • jamonka1 Montessori - Służew 22.01.06, 11:34
      Owszem, to prawda, przedszkole z Powsińskiej przenosi sie na Mozarta 4 przy
      metrze Służew już niebawem (niedaleko mieszkam to wiem), na razie ciśnie się w
      lokalu zastępczym. Polecam ich stronę internetową, znajdz sobie w wyszkiwarce
      info o przedsz.Słoneczko, myslę, ze możesz się jesczze zapisać, bo w związku
      ze zmianą miejsca i kłopotami lokalowymi trochę osób zrezygnowało.
      A jest to pzredsz. z renomą, najlepsze w swojej klasie, myślę...
      Co do kasy - wpisowe 1000, potem 720 czesne i jeszce żarcie - kupe kasy!
      Wszystko na stronie internetowej.
      • polakr Re: Montessori - Służew 22.01.06, 21:20
        Hej!
        Dzięki za informacje. Na razie jednak mam problem ze znalezieniem w internecie
        strony tego przedszkola. Jesli masz może jego adres będę wdzięczna za podanie!

Pozdrawiam!
        Pola
        • gbc73 Re: Montessori - Służew 22.01.06, 22:38
          www.montessori.waw.pl

Myslimy bardzo mocno o zapisaniu tam naszego synka. Kiedy jesienia pytalam, czy
          jest szansa zapisac sie na nastepny (teraz juz - biezacy) rok, powiedziano mi,
          ze owszem, ze wprawdzie wiele osob zapisuje sie duzo wczesniej ale potem czesto
          sie rozmyslaja. Ja wybieram sie w tym tygodniu porozmawiac z kims w przedszkolu
          o dokladnych warunkach ich funkcjonowania i przyjmowania dzieci.
          • sdomitrz Re: Montessori - Służew 27.01.06, 21:37
            Witam!
            Czy dane przedszkole posiada także zerówkę?
            Na stronie mówią o grupie dzieci 4-6 letnich, ale nic o zerówce...
            • mamciabb Re: Montessori - Służew 27.01.06, 22:11
              Jest również montessori w Konstancinie. czesne 1050 PLn płatne przez 10
              miesięcy w roku, zaś przedszkole jest czynne przez 11 miesięcy. Bardzo polecała
              mi je moja siostra, która jest psychologiem w Konstancińskiej szkole
              montessorii.
              Niestety nie mogę tam zapisać swoich dzieci. Jest czynne do 17.00, a ja moge
              przyprowadzać póżniej ale muszę odbierać o 17.30
              Są miejsca!!!!
              Pozdrawiam
              • maurika Re: Montessori - Służew 02.02.06, 23:19
                Witam,

znam przedszkole na Kulczyńskiego. Jeśłi masz jakieś pytania...pls na priv,

pozdr

J.
                "Pomóż mi samemu to zrobić"...M.Montessori
    • nilgau Powsińska;) 03.02.06, 13:46
      byłam tam z mężem na rozmowie ( 4 lata temu) jak córka miała iść do
      przedszkola. nie żebyśmy byli zafascynowani metodą monte. ale po prostu obok
      mieszkamy. rozmowę przeprowadził z nami nawet miły człowiek. wmawiał nam, że
      dziecko jest na liście rezerwowej na miejscu x-nym. a później do nas wydzwaniał
      w wakacje czy się decydujemy (trochę nas dziwiło, że nagle te parenaście osób
      przed nami zrezygnowało). Na rozmowie co rusz byliśmy z mężem bliscy śmechu
      (np.podczas opowieści jak rodzice robią dla swych pociech zabawki ze słoików),
      ale jakoś wytrzymaliśmy...dopóki pan nie zaczął info o religii. spytałam czy 3-
      latkom religia przekazywana jest w jakiś przystępny sposób. na co ten człowiek
      powiedział, że oczywiście i podał przykład: jak np. Jasio nagle podczas zabawy
      wstaje i mówi: pomódlmy się za zmarłego X to wszyscy wstajemy i się modlimy.
      Po wyjściu z tego "interwju" myślałam, że pęknę ze śmiechu. Trzylatek
      mówiący "pomódlmy się za wójka Henia" prześladuje mnie do dziś, gdy mijam
      samochodem ten budynek.
      A propos budynku - jeśli się stamtąd przenoszą to się nie dziwię. W środku
      pamiętam odlatywały tynki i unosił się stołówkowy smród.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka