Dodaj do ulubionych

przedszkole smerf odkryta 41H

10.02.06, 20:53
uprzejmie proszę o opinie o tym przedszkolu
Obserwuj wątek
    • pychal Re: przedszkole smerf odkryta 41H 13.02.06, 10:27
      Podciągam temat. Również jestem zainteresowana waszymi opiniami na temat tego
      przedszkola. Z tego co słyszałam opinie są podzielone. Do minusów należy
      zaliczyć bardzo małe sale 10 m2 na 15 dzieci; schody - zchodzenie na stołówkę i
      do szatni; catering - pewnie tempertura posiłku zostawia wiele do życzenia.
      Kilka mam ode mnie z osiedla prowadza tam dzieci (4-5 latki). Część chodzi też
      do Smerfa dalej na Odkrytą 61. Z tego co mówiły to specjalnie nie ma się czym
      zachwycać, potwierdziły te małe sale, ale dzieci nie zabierały, przechoziły tam
      te 2 - 3 lata i jakoś przeżyły.
      • agnieszka_gk Re: przedszkole smerf odkryta 41H 13.02.06, 11:56
        "Z tego co mówiły to specjalnie nie ma się czym zachwycać, potwierdziły te małe
        sale, ale dzieci nie zabierały, przechoziły tam te 2 - 3 lata i jakoś przeżyły."

Chciałoby sie powiedzieć, ale co to za życie i czy koniecznie musimy fundować
        je swoim dzieciom. Z mojego osiedla też chodzi tam wiele dzieci - chodzą tam
        dlatego, że najbliżej a nie, że jest to dobre przedszkole. Ich opinie nie są
        krytczne (oprócz dwóch matek, które zabrały stamtąd dzieci), ale właśnie
        dalekie od zachwytu - ot po prostu przedszkole, "takie jak wszystkie". Rozumiem
        argument bliskości, ale on do mnie nie przemawia jako jedyne kryterium.
    • nik333 Re: przedszkole smerf odkryta 41H 13.02.06, 19:05
      Nie bardzo zgodzę się z Waszymi opiniami na temat tego przedszkola. Moje
      dziecko chodzi tam 3-ci rok i zarówno ono jak i my jesteśmy zachwyceni z tego
      przedszkola. Faktycznie sale są dość małe ale nie przesadzajmy, że 10 m chyba
      nie bardzo zdajecie sobie sprawę jak wygląda sala 10 m. Bo tam są większe i
      mniejsze sale tak jak we wszystkich przedszkolach. Jeśli chodzi o grupy to w
      grupie mojej córki jest 12 osób a nie 15. Ale czy to jest wielka różnica
      przecież i tak większość dzieci chodzi w kratkę i naprawdę dziennie jest ich
      około 10.
      Sama na początku interesowałam się posiłkami i z tego co rozmawiałam z dyrekcją
      tego przedszkola to nie jest żaden catering tylko to wygląda tak, że główne
      posiłki są przygotowywane są na kuchni głównej, która znajduje sie w innym
      Smerfie i są one przewożone w termosach do pozostałych filii. Napewno posiłki
      nie są zimne ponieważ sama je kiedyś sprawdzałam. Zresztą z tej kuchni głównej
      przewożona jest tylko zupa i drugie danie np. kotlety. Zaś pozostała część
      obiadu np. ziemniaki, czy ryż są gotowane na miejscu. Na miejscu są też
      przygotowywane śniadania i podwieczorki.
      Jak już wspomniałam na wstępie my i nasza córka jesteśmy bardzo zadowoleni.
      Jest w tym przedszkolu bardzo dużo zajęć dodatkowych np. angielski codziennie,
      logopeda, psycholog, taniec, korektywa, zajęcia muzyczne, plastyczne itd. i na
      pewno dzieci tam się bardzo dobrze rozwijają i dużo z tego
      przedszkola "wynoszą". Dziecko mojej koleżanki przez trzy lata chodziło do
      Smerfa i w tamtym roku skończyło zerówkę. Na dzień dzisiejszy doskonale sobie
      radzi w szkole i jestem najlepsza w klasie. Koleżanka twierdzi, że zawdzięcza
      to wysokiemu poziomowi nauczania w Smerfie i temu, że tam naprawdę się pracuje
      z dziećmi bardzo sumiennie. Oczywiście tak jak o wszytstkich przedszkolach są
      różne opinie to o Smerfie też ale według mnie większość prywatnych przedszkoli
      na Tarchominie nie sięga do "pięt Smerfowi". Mogłabym tu pisać ksiązkę ale
      reasumując moje dziecko nie lubi weekendów bo nie może pójść do przedszkola.
      • elizas2 Re: przedszkole smerf odkryta 41H 14.02.06, 09:30
        Zgadzam się z nik333, moja córa też chodzi już prawie 3 lata, i też bardzo lubi
        te przedszkolesmile
        • pychal Re: przedszkole smerf odkryta 41H 17.02.06, 12:28
          Dziękuję za wasze pozytywne opinie. Dobrze jeśli tak jest jak piszecie ponieważ
          zostawiam sobie to przedszkole alternatywnie. Córka w październiku kończy 4
          lata i jeśli nie dostanie się do państwowego do pójdzie do Smerfa.
          Na którym osiedlu mieszkacie?
          Ja mieszkam na osiedlu BMI Nowodwory-Metro
          • elizas2 Re: przedszkole smerf odkryta 41H 19.02.06, 08:35

Kiedyś mieszkałam na Akacjach, teraz na Swiderskiej smile
    • wokam przedszkole Smerf Aluzyjna 18.02.06, 17:17
      Czy może ktoś ma dzieci w filii Smerfa na Aluzyjnej? Bardzo mi zależy na opinii
      o tym przedszkolu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka