Dodaj do ulubionych

Olsztyn, pomocy

08.03.06, 16:42
Rok temu był podobny wątek, ale trudno to nazwać pomocą w wybraniu tego
najlepszego przedszkola. Dlatego ponawiam wątek olsztyński i proszę o opinie.
Jakie najlepsze, gdzie, za ile... czas zapisów nadchodzi, a ja mam jedynie
mętlik w głowie...
Obserwuj wątek
    • grzalka Re: Olsztyn, pomocy 08.03.06, 19:05
      ja mam córke w 23- Bajkoland- obie jesteśmy zadowolonesmile synków tez tam poślę
    • ewa216 Re: Olsztyn, pomocy 08.03.06, 19:10
      Witam
      Mam ten sam problem. Byłam narazie w dwóch przedszkolach w parku Kusocinskiego
      w nr 36 i 12. W 36 otworzył mi taki babsztyl ze chciałam uciekać, nie wyjasniła
      nic tylko z obrażoną miną poinformowała ze zapisy są od 1 kwietnia do konca
      kwietnia i nic więcej. Natomiast w przedszkolu nr 12 dyrektorka przyjęła nas
      super, wszystko wyjaśniła, oprowadziła po salach itd. Niestety na temat
      wychowawczyn nie wiem nic, i nie mam na temat tych przedszkoli opinii rodziców
      kórych maluchy tam chodzą. Wybieram się jeszcze do prywatnego przedszkola które
      mieści się w HB na wilczynskiego ale to dosyc daleko ode mojego miejsca
      zamieszkania. Chcę jednak porównać przedszkole panstwowe i prywatne.
      Też chętnie bym posłuchała opinii mam na temat przedszkoli w Olsztynie ale
      chyba niewiele jest nas na forumsad
      Pozdrawiam
      • chuda20 Re: Olsztyn, pomocy 10.03.06, 07:05
        Hej :o)
        ja tez mam podobny problem.
        Byłam w przedszkolu na Wańkowicza - tak z ciekawości i dla mnie kiszka totalna.
        Pani dyrektor na moje pytania dotyczące angileskiego dla 3-latków
        odpowiedziała, że to chyba za wcześnie!!
        W sumie to zdecydowałam się już na przedszkole Dorotka na Świtezienki - jest to
        przedszkole teatralno-artystyczne.Od pierwszego wejścia nam się spodobało -
        jest tam kolorowo i przytulnie.Pani dyrektor bardzo energiczna, odpowiedziała
        na wszytskie pytania.
        Jedyne co lekko zniechęca to czesne 350zł na miesiąc - w tym jest już dwa razy
        w tygodniu angileski i raz rytmika no i oczywiście jedzonko 3 posiłki + bana i
        jeszcze coś do przegryzienia małego.
        Dodatkowo za 12zł/msc są zajęcia tealtralne.Podobno dzieci chodzą często do
        teatrzyku.Podpatrywałam Panie to nie siedzą przy biurku tylko zajmują się
        dziećmi :o)Mnie to przedszkole oczarowało ale pojade dziś zobaczyć jeszcze
        Bajkoland bo też dużo pozytywnych opinii się o nim pojawiło :o)
        Pozdrawiam :o)
        • chuda20 Re: Olsztyn, pomocy 10.03.06, 07:09
          Dziewczyny czy to przedszkole bajkoland to to na Wańkowicza??
          • grzalka Re: Olsztyn, pomocy 10.03.06, 10:22
            tak, bajkoland to jest 23 na wańkowicza

a angielski dla trzylatków owszem ma jakiś sens, ale jak jest 5 dzieci w grupie-
            przy 20 nie ma sensu żadnego, więc pani dyrektor miała rację

jak chcesz Chuda swoje dziecko podszkolić w angielskim to zapisz ja do Helen
            Doron, ale na przedszkole w kwestii edukacji językowej raczej bym nie liczyła

w tym przedszkolu, to trzeba przyznac, najmniej przypadła mi do gustu
            dyrekcja wink ale reszta jest ok

a jeszcze mam dobra rade dla szukających- szukajcie pod katem pani, zwykle
            wiadomo, która pani bedzie sie opiekować najmłodsza grupą, pani w przedszkolu
            najważniejsza, panie są rózne i dla swojego dziecka warto poszukać tej
            najlepszej, nawet kosztem angielskiego i baletu wink

jak tak własnie sprawdzałam przedszkola- rozmawiając z panią, obserwując panią
            i szukając rodziców, którzy mieli dzieci u tej pani w grupie właśnie- system
            dobry smile
    • mieszkowamama Re: Olsztyn, pomocy 10.03.06, 11:40
      Podzielę się z Wami informacjami, jakie uzyskałam dzwoniąc do "Patryka".
      Od września koszt, UWAGA... 450 zł miesięcznie + 30 zł ubezpieczenie + ok. 30
      zł podręczniki (mówię tu o najmłodszej grupie 3-latków). Grupy max.15-osobowe,
      2 opiekunki, zapisy już są i do końca kwietnia, ale dyrektorka i tak
      przeprowadzi selekcję w maju. Dni adaptacyjne na przełomie lipca, sierpnia.
      Wszystko pięknie, ładnie, ale dlaczego tak drogo?
      sad

Nadal nic nie wiem.
      Coś tam jeszcze wiem, o "Dorotce", jakby kogoś interesowało.
      • chuda20 do mieszkowamama :o) 11.03.06, 19:13
        Hej :o),
        a co wiesz o Dorotce??
        Bo ja najbardziej jestem na nią zdecydowana tylko też troszkę drogo mi się
        wydaje :o)
        A słyszałyście coś może o przedszkolu "Jacek i Agatka"??
        Gdzieś wyczytalam kilka pozytywnych opinii ale może macie jakieś świeże
        informacje??
        Szczerze powiem, że nie sądziłam, że zapisanie dziecka do przedszkola to taka
        dramatyczna sprawa :o)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka