Dodaj do ulubionych

przeprowadzka kraków - polećcie jakieś przedszkole

15.03.06, 18:38
Szykuje mi się przeprowadzka do Krakowa, prosze polećcie przedszkola, z
których jesteście zadowolone, albo powiedzcie których unikać.
Moja córka chodzi od września do przedszkola i momo iż jestem zachwycona,
panie cudowne, mała wychodzi zawsze zadowolona, to nadal przy rozstaniach
rano zdarzają się płacze, może dlatego że poszła mając 2,5 roczku. Z tej
przyczyny jestem przerażona wizją zmiany otoczenia, pań, koleżanek i w ogóle
tego jak to będzie. Jestem przerażona że trafię na bezduszne przedszkole lub
bezduszne panie. W tym przedszkolu w którym jest teraz dzieci sa przytulane
noszone na rękach i w ogóle jest super.
Proszę polećcie coś. Co do lokalizacji to jeszcze nie wiem gdzie będziemy
mieszkać więc może od przedszkola zaczniemy.
Obserwuj wątek
    • klimiuczek Re: przeprowadzka kraków - polećcie jakieś przeds 15.03.06, 18:43
      Mogę się podłączyć pod pytanie ? Też się przeprowadzamy do Krakowa lada moment
      ... Prywatnie czy służbowo?... My też nie mamy lokalizacji a szukamy
      przedszkola... może połaczymy siły... daj znać na maila klimiuczek@gazeta.pl
      • miciamicia Re: przeprowadzka kraków - polećcie jakieś przeds 15.03.06, 21:31
        dośc duzo na ten temat jest na forum reginalnym małopolskim, tam różne posty, o
        kilku przedszkolach dośc dobrze, w ogóle więcej ludzi pisze na ten temat,
        więcej odpisze. polecam.
        • 26magda3 no to ja zacznę:-) 17.03.06, 16:16
          bardzo bardzo polecam przedszkole Dębinka przy ul.Zwycięstwa - nie pamiętam
          jaki numer nosi to przedszkole
          bardzo sympatyczny personel (od dyrekcji zaczynając i na paniach woźnych
          kończąc). Dziecko chodzi od września (przez wrzesień była mozliwość chodzenia
          razem z nim), zadowolone, zna dużo piosenek i co najważniejsze chętnie chodzismile
          są dodatkowo płatne zajęcia: angielski i tańce
          dzieci bez względu na porę roku bardzo często wychodzą na spacery
          niestety w młodszych grupach (3 latki) jest leżakowanie - innych zastrzeżeń nie
          mam
          panie w naszej grupie bardzo sympatyczne i chętne do współpracy z rodzicami
          koszt to z wyżywieniem ok. 220 zł za miesiąc
          • gabi54 Re: no to ja zacznę:-) do 26magda3 20.03.06, 12:59
            Dziękuję serdecznie, proszę podaj jeszcze numer tego przedszkola.
    • kotherbert Re: przeprowadzka kraków - polećcie jakieś przeds 16.03.06, 22:12
      Ja tez niestety z pytaniem - nie z odpowiedzia indifferent

Szukam opinii o przedszkolach na ul. Miechowity (nr 12 i 123).
      Ostatnio ktos sie nawet na ten temat wypowiadal na forum:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=587&w=19847796&a=21952999
      ale nie wiadomo o ktore przedszkole chodzi...

Bardzo prosze o Wasze opinie.
      • beata8128 Re: przeprowadzka kraków - polećcie jakieś przeds 18.03.06, 02:22
        Cześć.
        Ja też niedawno się przeprowadziłam i szukam przedszkola dla 2.5 latka, na
        Prądniku Białym lub w okolicach. Może być prywatne, byle dobre. Dzięki
        • beata8128 Re: przeprowadzka kraków - polećcie jakieś przeds 18.03.06, 21:48
          Podnoszę wątek
      • gelsemium Znam przedszkole na Miechowity nr 123 19.03.06, 21:00
        Od 1,5 roku chodzi do niego mój synek. A było to tak:
        Wizualnie bardziej podobało mi się to niższe, nr 12. Tak więc od razu zapisałam
        tam dziecko. Pani dyrektor uprzejma, ale trochę... starej daty. SŁOWA nie
        powiedziała do mojego dziecka, ba, nawet go chyba nie zauważyła uncertain Sale
        oglądaliśmy jedynie z progu, przez 2 minuty może. Po kilku dniach spotkałam
        znajomą, która akurat zapisała swoje dziecko do tego drugiego, nr 123. Była
        zachwycona. Postanowiłam więc tam zajrzeć. Od pierwszego momentu inne wrażenie!
        Pani dyrektor od razu zainteresowała się moim (wówczas nieśmiałym) synkiem,
        zaprosiła go środka. Mogliśmy wejść, wszystko obejrzeć z bliska. Dostał balona,
        cukierka (dla dziecka to ważne). Sam powiedział, że on wolałby tu... i tak
        został w tym wysokim, nr 123 smile
        Na początku miałam z nim trochę problemów, był zbyt do mnie przywiązany. Pani
        dyrektor oraz wychowawczyni synka OGROMNIE mi wówczas pomogły. Starają się
        podchodzić do każdego dziecka indywidualnie, uwzględniać wszelkie wymagania i
        wskazówki rodziców.
        Z innej strony - niewątpliwą zaletą jest fakt, iż przy każdejj sali jest
        łazienka. Dziecko nie musi wychodzić na korytarz. Sama się przekonałam, jakie
        to ma znaczenie, zwłaszcza na początku.
        Jest piękny duży ogród, z dala od ulicy, dzieci często tam wychodzą...
        Oczywiscie, że nie jest idealnie, ale jak na państwowe przedszkole naprawdę
        bardzo dobrze.
        Gdybyś potrzebowała jeszcze informacji, służę smile
        Pozdrawiam gorąco!
        • gabi54 Re: Znam przedszkole na Miechowity nr 123 20.03.06, 12:55
          Bardzo, bardzo dziękuję, własnie o takie informacje mi chodziło.
          Proszę mamy z Krakowa napiszcie jeszcze coś.
        • sylvia_b Re: Znam przedszkole na Miechowity nr 123 02.04.14, 13:01
          Wątek sprzed kilku lat, ale może ktoś jeszcze będzie szukał informacji o tym przedszkolu i moja opinia mu się przyda.
          Mój synek chodził przez rok do przedszkola 123 na Miechowity w Krakowie (Tęczowa Akademia Przedszkolaka). I mogę napisać same pozytywy. Naprawdę jestem bardzo ale to bardzo zaskoczona, że państwowe przedszkole może być tak fajne!
          Po pierwsze wolałam to przedszkole od małego nr 12 na Miechowity ze względu na budynek. Niby większy = więcej dzieci = więcej zachorowań, ale to małe było jak dla mnie jakieś takie ciasne. 123 zaś przestrzenne. Ogród nie od strony ulicy przekonywał mnie jeszcze bardziej. Jednak to są tylko plusy "architektoniczne". Świetność tego przedszkola jest w paniach w nim pracujących.
          Moje dziecko trafiło do filii, która znajduje się w szkole. Moim zdaniem świetne rozwiązanie. Są tam najmłodsze dziec i mają jakby własne, kameralne przedszkole. Dużą szatnię, dwie bawialnie, jadalnię, maleńki ogródeczek. Panie wychowawczynie oraz panie, które pracują jako pomoce to po prostu złote kobiety. Mają świetne podejście do dzieciaków i nieskończone pokłady cierpliwości.
          Dzieci codziennie robią jakieś prace plastyczne, dużo śpiewają i tańczą, często chodzą na spacery (także na plac zabaw do głównego budynku), przygotowują przedstawienia, uczą się. Poza tym prowadzone są krótkie zajęcia j. angielskiego i tańca.
          Przedszkole ma własną kuchnię, posiłki są przygotowywane na miejscu.
          Niestety wyprowadzamy się z Krakowa i opuszczamy to przedszkole. I szczerze napiszę, że była to jedyna rzecz, która wstrzymywała nas od podjęcia decyzji o przeprowadzce. Bardzo, ale to bardzo będziemy tęsknić za Akademią.
    • ol.unia Re: Polecam Stacyjkowo 02.04.14, 21:01
      Polecam Stacyjkowo na Weryhy-Darowskiego, nowe przedszkole, fajne warunki, przystępne ceny.
    • daband Re: przeprowadzka kraków - polećcie jakieś przeds 12.03.15, 10:06
      z przeprowadzką jak zawsze nie jest łatwo, żeby tym się nie martwić warto zaufać tym którzy się na tym znają - Euromax, pomogą ci w tym i będziesz mieć przeprowadzkę z głowy, oferują także przechowywania mienia, demontaż mebli itd.)
    • roberttt6 Re: przeprowadzka kraków - polećcie jakieś przeds 10.05.15, 21:18
      Bardzo fajne przedszkole i z bogatą ofertą jest Przedszkole nr 17 przy ulicy Dietla. Nie robią też problemów z przyjmowaniem 2,5 latków.
    • piotrlesnikowski Re: przeprowadzka kraków - polećcie jakieś przeds 15.09.15, 13:24
      Polecamy przedszkole Domek Przedszkolaka na ul. Nowotyskiej 11 w dzielnicy Ursus.
      Jesteśmy bardzo zadowoleni.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka