Dodaj do ulubionych

Odwołanie!

10.04.06, 16:40
Obydwoje pracujemy, mąż nauczyciel, dziecko z rejonu i urodzone przed
wrześniem, na 8 godzin dziennie. I co? Nie przyjęli nas. Co napisać w
odwołaniu? Proszę o pomoc, bo wydawało mi się, że szanse mamy duże a tu klops.
Z góry dziękuję
Obserwuj wątek
    • przedszkole2 Re: Odwołanie! 10.04.06, 16:52
      Własnie to wszystko co Pani napisała w poście. pozdrawiam
    • zarra Re: Odwołanie! 10.04.06, 19:07
      Ale przecież to wszystko zostało już napisane w podaniu !!!
      Nie było wzięte pod uwagę ?
      Jestem w podobnej sytuacji,
      niedostaliśmy się do dwóch przedszkoli pomimo meldunku na tym samym osiedlu,
      pomimo ze obydwoje pracujemy, dziecko w marcu skończyło 3 latka.
      Jestem załamana i zła, bo nie wierzę ze jest tyle samotnych matek i rodzeństw
      dzieci starszych.
      Cos tu nie gra uncertain
      • welniania Re: Odwołanie! 10.04.06, 19:32
        Niestety mam podobne myśli..., Niestety teraz opłaca się być "samotną" matką -
        wielkie pole do nadużyć stworzone przez prawo.... Nie chcę
        obrazić "prawdziwych" samotnych matek, żeby nie było...
        • paulinka46 Re: Odwołanie! 10.04.06, 20:11
          Tak to prawda, " samotne matki" zajęły wszystkie miejsca u nas w przedszkolu,
          niesamowite, gdyby były samotne to nie byłoby ich stać, aby mieszkać na Kabatach
          • mary_crawford Re: Odwołanie! 10.04.06, 21:36
            Bardzo niesprawiedliwe jest to co piszesz...i jakie cyniczne.
            Obyś w życiu nie posmakowała trudów samotnego macierzystwa.
            Nas też nie przyjęli chociaż jestem samotna.
            Chyba "parki" nam miejsca zajęły wink)

M.
            ps. Na razie mieszkam w Wawrze ale kto wie...myślę o Kabatach..wink
          • adsa_21 Re: Odwołanie! 11.04.06, 09:06
            a moze u rodzicow mieszkaja??
            moze we 2 wynajmuja?
            nie pomyslalas o tym!
            nie zdajesz sobie sprawy jak ciezko jest samotnie wychowywac dziecko.
            I niestety takich kobiet jest duzo, ja sie tez do nich zaliczam.
            bardzo mnie zabolaly Twoje slowa.
          • greenbu Re: Odwołanie! 11.04.06, 10:27
            Bezczelne stwierdzenie. Bycie samotną nie znaczy od razu bycie fajtłapą, bez
            wykształcenia i bez pracy. Oznacza zaś (przeważnie) brak codziennej pomocy ze
            strony partnera a co za tym idzie funkcjonowanie na najwyższych obrotach. Jak
            łatwo kogoś oceniac zamiast doceniać
            • greenbu Re: Odwołanie! 11.04.06, 10:29
              powyżej odpowiedź do paulinki oczywiście. Widzę, że nie tylko mnie oburzyły
              Twoje słowa.
          • ania.freszel Re: Odwołanie! 14.04.06, 17:14
            Jeeeee jaki to "luksus" mieszkać na Kabatach, prawda?! Wierz mi, nie
            zamieniłabym sie z Tobą na Twoje Kabaty. Elitka Warszawki...
        • vatum Re: Odwołanie! 11.04.06, 08:21
          Dziewczyny! Ja jestem samotną matką i dlatego mi dziecka nie przyjkęli! Chciałabym mieszkać tam gdzie wy, to bym miała szansę.
          A poza tym dyrektorki są przekupne i przepychają dzieci rodziców spoza rejonu by mieć jakieś profity z tego. Komisja składa się z kilku dyrektorek okolicznych przedszkoli i przyjmują według własnego widzimisię!
          NIE MA REGUŁ!!!
    • doris991 Re: Odwołanie! 10.04.06, 21:17
      witam
      należę do tych "samotnych matek" bedących w wolnym związku i nie wpisałam tego
      w karcie zgłoszeniowej i co i teraz bardzo żałuję!!!!! nie opłaca się być
      uczciwą bo co ja teraz mam zrobić z dzieckiem skoro nie dostała się do żadnego
      przedszkola????
      • paulinka46 Re: Odwołanie! 10.04.06, 21:36
        To bardzo ładnie się zachowałaś, że nie wykorzystałaś tej sytuacji. Niestety
        nie ma wielu takich uczciwych osób jak Ty. My z mężem oboje pracujemy po 9h,
        mamy 2 dzieci, płacimy podatki i też nie widzę powodu, dla którego nie
        dostaliśmy się do przedszkola.
        pzdr
        P
        • doris991 Re: Odwołanie! 11.04.06, 07:41
          no tak satysfakcja ważna rzecz ale ona nie zapewni mi opieki nad dzieckiem.
          Strasznie to wszystko przykre jest. A odwołanie napiszę z zaznaczeniem że
          jestem samotna matka i już nie będę zbawiać świata
          pzdr
          • mamalalunia Re: Odwołanie! 11.04.06, 08:15
            My się tu nawzajem oskarżamy, czy ktoś postąpił słusznie czy nie,
            wpisując "samotna matka" a przecież to nie jest wina samotnych matek czy
            pełnych rodzin, że jest za mało przedszkoli. Rozumiem, że wybudowanie nowego
            przedszkola to nie jest takie hop siup i już. Tyle, że gmina mogłaby wspierać
            rodzicielskie inicjatywy w postaci małych, domowych przedszkoli. A gmina,
            konkretnie Ursynów, ma to w nosie. Sama próbowałam w tamtym roku i urzędniczka
            odpowiedzialna w gminie po prostu mnie spuściła w odpychający sposób - oni nie
            mają obowiązku pomagać rodzicom dzieci, które do przedszkola się nie dostały.
            • agnieszka_gk Re: Odwołanie! 11.04.06, 09:50
              Zgadzam się z mamąlalunią. Rozumiem zdenerwowanie rodzicó, których dzieci nie
              zostały przyjęte, ale czy na prawdę wszystkie jesteście tak tym zaskoczone ?
              Takie dzielnice jak Ursynów, Ursus czy Białołeka od kilku lat słyną z bardzo
              dużej "dzietności" i problemów z miejscami w przedszkolach czy kilkuzmianowymi
              szkołami. Ja jestem z Tarchomina i wiedząc jakie są trudności z dostaniem się
              do przedszkola, od razu liczyłam się z tym, że nas nie przyjmą. Nie da się
              przyjąć wszystkich chętnych dzieci - jest ich za dużo wobec miejsc w
              przedszkolach, a chyba nikt by nie chciał aby jego dziecko chodziło do 50-
              osobowej grupy. Oprócz samotnych matek, rodziców niepełnosprawnych i rodzin
              zastępczych, pierwszeństwo mają dzieci z rodzeństw już uczęszczających do
              przedszkola - wcale nie tak trudno jest zapełnić więc miejsca w grupie 3-
              latków. No i niestety nie da się ukryć, że komisje przyjmujące nie są wolne od
              nacisków i pewna grupa dzieci trafia tam "po znajomości"...
              Nie ma mo
              • paulinka46 Re: Odwołanie! 11.04.06, 10:26
                Nie chciałam nikogo obrażać, bo znam samotne matki i wiem, ze jest im ciężko.
                Dlatego napisałam " samotne matki" w cudzysłowie, bo chodziło mi o osoby, ktore
                pozostają w wolnych związkach i tak naprawde nie są samotne.Po prostu uważam,
                że sposób klasyfikacji dzieci do przedszkola pozwala na nadużycia. Przedszkoli
                jest za mało. To samo za pewne będzie ze szkołą.
                pzdr
                P
                • gaja24 Re: Odwołanie! 11.04.06, 13:21
                  A moja córka nie dostała sie do przedszkola(mimo, iz chodzi tam starszy syn),
                  ponieważ dopiero w listopadzie kończy 3 lata. I co?
                  • santamonika1 Re: Odwołanie! 11.04.06, 15:20
                    Mam dokładnie taką samą sytuację i uważam, że to skandal!!! Ale z tego co widzę,
                    nie dostają się nawet dzieci starsze. To kto się do cholery dostaje???
                    • orlando Re: Odwołanie! 14.04.06, 13:11
                      A moje dzieci nie dostały się do przedszkola (oczywiście z braku miejsc) bo
                      straciły miejsce w przedszkolu, które właśnie jest likwidowane... z powodu zbyt
                      wielu wolnych miejsc! Nagle-podczas rekrutacji-"okazało się", że jest znacznie
                      więcej chętnych, niż miejsc w przedszkolach na terenie dzielnicy. Urzędnicy
                      wprost twierdzą, że jest to chyba jakiś spisek rodziców-to już nawet nie trąci
                      szaleństwem, toż to obłęd w czystej postaci! I co mamy teraz robić?! Odwołanie
                      napisane (przedszkole z tej samej dzielnicy) ale pani dyrektor już
                      zapowiedziała, że "nie ma mowy", żeby się dzieci dostały...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka