nordensja 18.05.06, 00:19 Witam, Czy ktos moglby mi poleciec jakies dobre przedszkole w Ursusie oczywiscie prywatne bo do panstwowego nie na szans sie dostac Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kiciak3 Re: Predszkole w Ursusie 18.05.06, 09:31 nordensja ja tez z Ursusa moj synek nie dostal sie do państwowego (na Wapowskiego), mimo, ze zameldowani jestesmy na terenie Ursusa, oboje pracujemy, zaswiadczenia z pracy przedstawilismy, a mały urodzil sie w pierwzej połowie 2003 r. Powód - brak miejsc. w tej sytuacji pojdzie do Mikołajka na Wiosny Ludów. Ciesze sie z tego, bo podoba mi sie to przedszkole. z tego co wiem to w prywatnych tez nie jest rozowo jesli chodzi o wolne miejsca w przedszkolu, niestety. zycze zebys znalazła miejsce w dobrym przedszkolu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
nordensja Re: Predszkole w Ursusie 18.05.06, 15:14 sluchaj no dziekuje Ci Ursusianko! Ide teraz do pracy po 2 letniej przerwie, niestety zwolnili mnie jak bylam na wychowawczym i musialam szukac nowej pracy, znalazlam. Moja coreczka skonczy teraz w maju 2 latka i nie wiem co z nia zrobic czy zatrudnic opiekunke na jakis czas a pozniej za rok do przedszkola? jak mysliszz, takie male dziecko chyba nie wytrzyma tyle godzin w przedszkolu nie? Odpowiedz Link Zgłoś
kiciak3 Re: Predszkole w Ursusie 19.05.06, 07:56 czyli rocznikowo jeszcze corcia sie nie łapie do przedszkola? (teraz przyjmuja rocznik 2003). Mysle, ze jakies prywatne na pewno by ją przyjęło. ale pozostaje pytanie, czy Corcia nie jest jeszcze za mała zeby tyle czasu spedzac bez mamy. Nie wiem, kazde dziecko jest inne jedne bardziej samodzielne inne nie, ja chyba zdecydowalabym sie zatrudnienie opiekunki jeszcze na jakis rok. albo moze złobek? tam sa młodsze dzieci. pomysl o niani, albo moze pogadaj czy w jakims prywatnym przedszkolu pozwoliliby przychodzic na "pół etetu", np. tylko do obiadu. tylko ze wtedy musialabys tez zatrudnic jakas nianie zeby ja przyprowadzala i byla z małą do momentu az Ty wrocisz z pracy, czyli podwojne wydatki. trudno mi cos radzic ja na Twoim miejscu zatrudnilabym nianie i rozejrzalabym sie za przedszkolem na przyszły rok, bo w Ursusie to jest, jak pewnie wiesz, bardzo wielki problem. Moze wyslij małą na jakies zajecia adaptacyjne organizowane przez przedszkole? Mikołajek prowadzi takie zajecia na bank. Chyba cos jest tez w Domu Kultury na Kolorowej jakies przedpołudniowe zajecia dla dzieci. W ten sposób mała troche bedzie miala kontaktu z dziecmi ale jednoczesnie bedzie w domu, bo chyba dla 2 latka 8 godzinny pobyt poza domem to za długo. ale to moje zdanie i mówie tylko na podstawie własnego dziecka. Mój siedzial z niania teraz dopiero (w wieku 3 i 5 mies) pojdzie do przedszkola. pozdrawiam Cie ciepło. Odpowiedz Link Zgłoś
mstrus1 Re: Predszkole w Ursusie 19.05.06, 14:44 Witam do nordensja - ja również jestem z Ursusa, moja córa ma teraz 2 latka i 2 m-ce i od m-ca chodzi do żłobak (wczesniej od 8 m-ca życai siedziała z nianią) Uważam że żłobek (moja panna chodzi do Państwowego) jest bardzo dobrą sprawą - szczególnie dla dzieci które jeszcze się nie łapią na przedszkole. Moja córa jeszcze cały rok będzie chodziła do żłobka. Serdecznie polecam taką opiekę (wg mnie niania a nawet ja sama nie jestem w stanie zapewnić jej takich możliwości rozwoju- codziennie gimnastyka; wspólne mycie ząbków, wszystkie dzieci razem jedzą -co dla niejadków - moja córa - jestdobrą sprawą - moja panna sama zaczęła jeść - dzieci w żłobku jedzą łyżeczką. Jutro 20.05.06 od 10,00 jest dzień otwarty we wszystkich żłobkach w W-wie serdecznie polecam -pójść również z dzieckiem i zobaczyć jak to wygląda od zaplecza i jaka jest reakcja dziecka. Pozdrawiam Majka Odpowiedz Link Zgłoś
nordensja Re: Predszkole w Ursusie 19.05.06, 22:27 Dziewczyny bardzo madre rzeczy piszecie.Wlasnie jestem w trakcie szukania opiekunki i nie mam duzo czasu bo tylko 1,5 tygodnia.Jutro przychodzi jedna Pani, ile placi sie opiekunce na Ursusie za ok. 10 godz/dziennie i co one w ramach tej ceny robia poza opieka? jakies prasowanie, male zakupy? Placilyscie w skali miesiaca czy za godzine? Odpowiedz Link Zgłoś
mstrus1 Re: Predszkole w Ursusie 19.05.06, 22:36 Ja płaciłam za misiąc 900 zł w tym była tylko opieka nad dzieckiem i prasownie. Jeśli masz dziecko około 2 lat to szczrze polecam żłobek (mniej się płaci a i dzieciątko fajnie się rozwija). Moja panna teraz przechodzi bunt 2 latka jestem tym wykończona tylko mama istnieje i np dzisiaj 2 godzin jęczenia i płaczu i nie widomo jak to okiełznać. Odpowiedz Link Zgłoś
kiciak3 Re: Predszkole w Ursusie 20.05.06, 08:27 cena opiekunki zalezy od obowiązkow, czasu itp. ja za 10 godzin (niestety tyle wychodziło - 8 godz. pracy plus dojazdy do Centrum) placilam 1300 zl. Niania opiekowala sie malym robila mu jedzenie, parsowala troche chalupe ogarnela. lepiej umow sie na stala kwote co miesiac. Opłaty za godzine wychodza drozej. Odpowiedz Link Zgłoś
byzantium Re: Predszkole w Ursusie 22.05.06, 11:19 Ja zajmuję się teraz 13 miesięcznym chłopczykiem (+ moją trzy letnią córą). Opiekuję się nim przez 6 godzin dziennie, 5 dni w tygodniu za 350 złotych (miesięcznie). Opiekuję się nim u mnie w domu, jedzenie dla małego przynosi jego mama. Odpowiedz Link Zgłoś
aneczqa1406 Re: Predszkole w Ursusie 14.07.06, 22:33 Ja polecałabym Biedroneczke. Jestem matką, ale i też nauczycielką. Wiem, co dobre dla dziecka. Pracowałam w Mikołajku i nie polecam - ODRADZAM!!! TAm nie liczy się dobro dzieci, to biznes, po prostu i tyle, wierzcie mi rodzicie !!! Szybko skończyłam tam pracę, bo rotacja nauczycieli i p.w. BEZPIECZEŃSTWO dzieci - którymi się opiekowałam - nie dawało mi spokoju. Moje dziecko uczęszcza do Biedroneczki już jakiś czas i jest to na prawdę dobre przedzskole - PRAWDZIWE - najlepsze dla mojego dziecka. Z tego co widzę są tam nawet niespełna 2,5 letnie dzieci, jest bardzo tanio i na prawdę fajnie, wspaniała opieka!!! Najlepsza. Pozdrawiam - mama Odpowiedz Link Zgłoś
mikolajek5 do aneczqa1406 od Mikolajek 15.07.06, 11:14 Prosze droga konkurencje o nie pisanie takich bzdur na temat Mikolajka. W naszym przedszkolu bylo na dzien dzisiejszy zatrudnione 3 nauczycielki, posiadajace dzieci- 2 obecnie pracuja, 1 pracowala ponad 2 lata temu a jej coreczka chodzi juz od ponad roku do szkoly. Czyby business konkurencji sie zalamywal- i jedyne co przychodzi do glowy to atak na anonimowym forum- gdzie wiarygodnosc znajdujacych sie tutaj wypowiedzi siega moze 10%? Odpowiedz Link Zgłoś
mikolajek5 ponownie do aneczqa1406 od mikolajek5 15.07.06, 11:58 w innym poscie forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=587&w=44661498&a=45266401 aneczqa1406 odradza Mikolajka, pisze ze byla w Biedroneczce ze zamierza dopiero zapisac tam swoje dziecko na nastepny rok bo lista rezerwowa dluga i nie ma wolnych miejsc, ze przedszkole z informacji od znajomych- jest najlepsze na swiecie w tym poscie aneczqa1406 poleca ponownie Biedroneczke a odradza Mikolajka, ze pracowala tam jako nauczyciel, ze liczy sie tu tylko business a nie bezpieczenstwo i dobro dzieci, ze do Biedroneczki uczeszcza juz od jakiegos czasu jej dziecko i ze jest to najlepsze przedszkole Powiedz aneczqa1406- twoje dziecko chodzi od jakiegos czasu do Biedroneczki i sama je sprawdzilas czy jednak zamierzasz tam dopiero zapisac dziecko na nastepny rok - bo lista rezerwowa dluga a przedszkole polecili znajomi? droga aneczqa1406 - na szczescie klamstwo ma krotkie nogi Faktycznie nie zagrzalabys miejsca w naszym przedszkolu jako nauczyciel- nie zatrudniamy oszustow. Odpowiedz Link Zgłoś
aneczqa1406 Re: ponownie do aneczqa1406 od mikolajek5 16.07.06, 22:31 Odpowiadam na pytanie. O to jak "kręci się" business konkurencji proszę spytać właścicielek. Z tego co wiem, otworzono drugą filię, więc jest chyba dobrze, a z moim dzieckiem chętnie na razie posiedzą dziadkowie, ale może za rok się zapiszemy... jak przeprowadzimy się bliżej. A w Biedroneczce bardzo mi się podoba. Znajomi też chwalili, siostra także, moje dziecko też tam już przebywało. I było bardzo dobrze. Są jeszcze dwa przedszkola które rozważam nazwy ich nie podam, bo widać - nie ma tu prawa na SWOBODNĄ wypowiedź - komentuje pani wszystko i wszystkich, którzy piszą o pani przedszkolu. Na szczęście to ja decyduję o tym, gdzie poślę moje dziecko. ********** Aha, myli się pani - pracowałam u pani, ale fakt - o moim dziecku pani nie wiedziała - ponieważ mnie o to pani nawet nie zdążyła spytać. A skoro mowa o nauczycielach posiadających dzieci , zapomniała pani o panu M który zdaje się dwójkę posiada, czy to pani wystarczy? Musi, bowiem ja z panią więcej dyskutować nie będę. Jeśli uraziłam - to przepraszam, ale myślę, że po prostu wyraziłam swoje zdanie - (tak było moim zdaniem - w czasie gdy pracowałam). Do tego my rodzice - mamy prawo, także na tym forum - wyrażamy swoje opinie. ******* "KŁAMCĘ I OSZUSTA" - pozostawiam bez komentarza... Mimo wszystko -POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
mikolajek5 Re: ponownie do aneczqa1406 od mikolajek5 17.07.06, 01:29 prosze tylko przeczytac swoje 2 sprzeczne posty- mysle ze to wszystko tlumaczy- reszte rzeczywiscie nalezy pozostawic bez komentarza- dalsza dyskusja nie ma po prostu sensu jest to forum anonimowe i o ile ja nie mam takiego komfortu aby anonimowo sie tutaj wypowiadac to inni pod nick-iem- aneczqa1406- mogą napisac wszystko nie ponoszac zadnych konsekwencji- moze Pani aneczqa1406 bedzie miala troche odwagi i odezwie sie chociaz do mnie na priva? Odpowiedz Link Zgłoś
mikolajek5 a propos Pana M. do aneczqa1406 17.07.06, 01:42 i jescze jedno sprostowanie - napisalam :byly zatrudnione 3 nauczycielki- myślę że Pan M.- jest raczej płci męskiej i raczej kiepsko by brzmialo gdybym nazwala go nauczycielką Odpowiedz Link Zgłoś