Dodaj do ulubionych

Robuś ?????

15.06.06, 11:10
witam. chciałabym dowiedzić się czegoś na temat niepublicznego przedszkola
Robuś w Starej Miłośnie. Planuje od września oddac tam swoje dziecko i
chetnie wymienilabym się z rodzicami przedszkloaków opiniami o tym
przedszkolu, o kadrze, właścicielach i ogolnych warunkach tam panujacych.
Pozdrawiam

moja mała coreczkasmilesmilesmile
Obserwuj wątek
    • iwona371 Re: Robuś ????? 15.06.06, 13:37
      Wyslalam Ci wiadomosc na maila gazetowego,
      pozdrawiam
      Iwona
    • lica3 Re: Robuś ????? 19.06.06, 19:10
      No cóż przedszkole to mimo nazwy Niepubliczne raczej norm takich nie spełnia!!!
      • rorau Re: Robuś ????? 19.06.06, 20:45
        Witaj lica 3. przyznam sie szczerze ze zaniepokoilas mnie troche swoja
        wypowiedzia. co masz na mysli mowiac, ze przedszkole nie spelnia norm?
        slyszalam raczej dobre opinie o tym miejscu wiec jestem zdziwona twoja
        odpowiedzia.Dziwi mnie jednak fakt iz zaden z rodzicow dziecka uczeszczajacego
        do tego przedszkola nie wypowiada sie tu, na forum?????
        • madamek1 Re: Robuś ????? 19.06.06, 23:38
          Hmmm,
          no cóż czasem zaglądamy na forum ale same zachwyty nad przedszkolem wygladają
          często niewiarygodnie, więc jeśli nie ma takiej konieczności to się nie
          wypowiadamy.

Odniosłam wrażenie pewnej wątpliwosci w Twoim poście, więc jednak postanowiłam
          zabrać głos.
          Moja córcia od roku uczęszcza do Robusia i uważam, że jest to jedna z
          najlepszych rzeczy jaka nam się przydarzyła w tym roku.
          Postępy w rozwoju córci są zaskakujące.
          Codziennie z przedszkola przynosi do domu promienny uśmiech i nowe umiejętności.

Nie będę się zbytnio rozpisywała ale sadzę, że dokonałaś trafnego wyboru.
          Pewnie weźmiesz udział w zajęciach adaptacyjnych i więc sama niebawem się o tym
          przekonasz.
          Niezależnie do której grupy trafi Twoja pociecha napewno będzie pod bardzo
          dobrą opieką.

A ja mam nie tylko poczucie zadowolenia z postępów swojego szkraba ale i kilka
          nowych, miłych koleżanek.
          • lali5 Re: Robuś ????? 20.06.06, 08:14
            Czy moglabys zdradzic, jakie sa oplaty w Robusiu?
            • madamek1 Re: Robuś ????? 20.06.06, 09:37
              My chodzimy do maluszków i nie bierzemy udziału we wszystkich dodatkowych
              zajęciach więc nie wiem jakie dodatkowe opłaty dotykają rodziców starszych
              dzieci. Płacimy 600 zł czyli bardzo podobnie jak w innych przedszkolach
              niepublicznych. No i oczywiście mamy odliczane od czesnego 7 zł za kazdy dzień
              nieobecności.
              W czesnym mamy zapewnionych wiele waznych i ciekawych zajęć ale lepiej będzie
              jak sama skontaktujesz się z właścicielami placówki i z nimi porozmawiasz.
              To są bardzo mili i kontaktowi ludzie.
              Serdecznie podchdzą do każdego z nas, w ogóle przedszkole jest bardzo przyjazne
              rodzicom.
              Podaję Ci link do strony tam znajdziesz wszystkie namiary: www.robus.pl
        • iwona371 Re: Robuś ????? 20.06.06, 09:51
          Rorau,
          rodzice z Robusia wypowiadaja sie na forum dosc czesto, a nawet zakladaja nowe
          watki (np. ja wink). Ale czesto kontaktujemy sie ze soba bezposrednio i nie
          musimy korzystac z posrednictwa forum.
      • iwona371 Re: Robuś ????? 20.06.06, 09:46
        Bardzo jestem ciekawa, jakich to norm nie spelnia Robus. prosze o konkrety
        zamiast jakis insynuacji.
        • rorau Re: Robuś ????? 22.06.06, 20:25
          przeczytalam wszystkie wypowiedzi mam przedszkolakow z Robusia i...... chyba
          jedna jaskolka wiosny nie czyni. widze ze wypowiadaja sie tylko dwie mamy
          pozytywnie o tym przedszkolu. Lica 3 dziekuje za opis przedszkola, jestem
          przerazona!!!!!!!!!!!!!. czy nie powinien sie tym zajac ktos z oswiaty?
          madamek, iwona371, dziekuje ale nie skorzystam z waszych rad. pozostaje mi
          wspolczuc ze zostawiacie swoje dzieci w takim miejscu.
          • iwona371 Re: Robuś ????? 23.06.06, 08:46
            Dobrze napisałaś, że jedna jaskółka wiosny nie czyni. Masz dwie pozytywne
            wypowiedzi przeciw jednej negatywnej. Z tego co wiem lica3 nie jest robusiową
            mamą, mogę się tylko domyślać, kto kryje się za tym nickiem...
            A zamiast nam współczuć, pownnaś ostrzec, bo może nie wiemy, co się wyprawia w
            Robusiu i możesz mieć nasze dzieci na sumieniu jak coś się stanie. Nie ukrywaj
            tych okropieństw dla siebie. Jak nie chesz pisać na forum, wyślij info na
            mojego gazetowego maila.
            I jeszcze jedno. ja nie jestem niedoświadczoną mamą, której można wcisnąć byle
            co. Mój starszy syn chodził cztery lata do doskonałego państwowego przedszkola,
            pod stałym nadzorem kuratorium, sanepidu i tak dalej (to oczywiste). Wiem
            doskonale, jakie standarty powinno przedzskole spełniać i czego się domagać.
            Zresztą dopominanie się o swoje zawsze przychdziło mi z łatwością.
            A z tego co wiem, kuratorium nie ma zastrzeżeń do Robusia.
            I cieszę się, że nie będziesz posłyć swojego dziecka do Robusia. im mniejsze
            grupy, tym lepiej...
            • madamek1 Re: Robuś ????? 23.06.06, 09:47
              To dobrze, że lica3 napisała do Ciebie na priv. ponieważ najprawdopodobniej nie
              mogłaby obronić swoich argumentów w tym wątku i wprowadziłaby niepotrzebny
              zamęt.

Jestem stu procentowo pewna naszej placówki.
              Udzielam się w komitecie rodzicielskim i jestem bardzo blisko zarówno kadry
              pedagogicznej jak i właścicieli.
              Nie boję się wyrażać swoich opinii na temat Robusia publicznie, bo są szczere i
              sprawdzone.

Nie piszę do Ciebie na privat, ponieważ zadałaś pytanie na forum i na nim Ci
              odpisuję.
              Jeśli Lica3 zna nas i zna przedszkole powinna wiedzieć, że nie rozpęta afery na
              forum, bo robusiowi rodzice nie są awanturnikami i w żadnych przepychankach
              udziału brać nie będą, więc nieco dziwię się dlaczego nie dokończyła swojej
              wypowiedzi na forum.

Jako rodzice wszyscy bardzo dbamy o to, aby dzieci podczas naszej nieobecności
              były pod jak najlepszą opieką. Bardzo często kontrolujemy to, co dzieje się w
              przedszkolu. Rozmawiamy z wychowawcami, zerkamy na sale zabaw i śledzimy
              jadłospis, podawane posiłki są pełnowartościowe i przygotowywane ściśle według
              zasad technologii żywności i żywienia dla określonych grup wiekowych.

Jesteśmy również dumni z faktu uczęszczania naszych dzieci do najlepszego
              NASZYM zdaniem przedszkola w okolicy.
              Świadczyć mogą o tym pozytywne opinie miejscowych osób postronnych i artykuły w
              prasie.
              Nie mamy żadnego problemu z komunikacją zarówno z właścicielami jak i kadrą
              pedagogiczną.
              Rada Rodziców jest na bieżąco informowana o tym, co dzieje się w przedszkolu i
              bierze czynny udział w jego życiu.
              Zostały stworzone grupy mailingowe i bazy telefoniczne wszystkich rodziców, z
              którymi wybrani na zebraniach przedstawiciele grup utrzymują stały kontakt.
              Dlatego tez nie czujemy potrzeby komunikowania sie na forum, bo mamy ze sobą
              stały, bezpośredni kontakt.

Wszyscy zatrudnieni w placówce są bardzo elastyczni i otwarci na wszelkie nasze
              propozycje i pomysły.

W widocznym miejscu przedszkola na tablicy informacyjnej wiszą prawa dziecka,
              które są rzetelnie realizowane w placówce.

Znamy dokładną dokumentację przedszkola i jestesmy zapraszani na spotkania przy
              okazji każdej zmiany organizacyjnej w placówce.

No cóż, wybór przedszkola należy do Ciebie i wiem, ze jako dobry rodzic
              wybierzesz placówkę według Ciebie najlepszą dla swojego dziecka - serdecznie Ci
              tego życzę i bardzo Cię proszę NIE współczuj nam, bo to niegrzeczne z Twojej
              strony.

My wybrałysmy Robusia z licznej okolicznej konkurencji, dokładnie sprawdzając
              właśnie czy wszelkie normy sanepidowskie i kuratoryjne są spełnione i
              dokonałyśmy w/g nas najlepszego wyboru, bo te normy są spełniane nie tylko w
              papierach ale i w rzeczywistości.

A ludzie są różni i dla każdego jest co innego istotne, dlatego niezapominajmy,
              że coś co jest dobre dla innych niekoniecznie będzie dobre też i dla nas.

Serdecznie pozdrawiam, a lica3 mogłaby mieć nieco więcej odwagi i wyrazić swoje
              zdanie na forum, skoro się na nim udziela.
              Pisząc na priv. nie daje nam szans na uczciwą dyskusję.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka