Dodaj do ulubionych

Przedszkole "Mały Twórca" - Wrocław

30.08.06, 11:27
Prosze o opinie o tej placówce. Za rok, we wrześni chciałabym oddać mojego
synka do przedszkola, ale słyszałam juz kilka nieciekawych opini o "zwykłych"
przedszkolach, więc jestem prawie pewna, że wybierzemy prywatne.
Jeśli to możliwe prosze napisac czy w "MT" jest cos takiego jak drzemka (mój
synek podejrzewam będzie tego potrzebował wink) ).

Za wszystkie odpowiedzi serdecznie dziekuję, są one dla nas bardzo ważne.

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • monikaaapj Re: Przedszkole "Mały Twórca" - Wrocław 30.08.06, 13:54
      Nie ma tam drzemki, ale jeśli dziecko jest zmęczone, jest miejsce,gdzie może
      sie położyć.
      Moja córka będzie chodziła do innego przedszkola ( MT niestety jest za daleko
      od nas), ale o MT słyszałam same pozytywy.
      • kar2002 Re: Przedszkole "Mały Twórca" - Wrocław 31.08.06, 09:29
        Witam!
        Nieznam tego przedszkola ale chciałam zwrócić uwagę na miejsce gdzie można
        wypoczać. Mój synek chodził do takie przedszkola "gdzie można wypoczać" i nie
        polecam tego absolutnie. Jeżeli śpi w ciagu dnia i tego potrzebuje to nie
        bedzie dobrze. Zabierałam go z przedszkola tak wycieńczonego, ze zasypiał w
        foteliku. Wracał zawsze zmęczony. A jak sie wyśpi w ciągu dnia to jest pełen
        energi i zadowolenia.
        Pozdrawiam
    • maklima Re: Przedszkole "Mały Twórca" - Wrocław 31.08.06, 12:55
      a skąd wiesz że bedzie spał za rok??? czy ja żle zrozumiałam...
      niewiele trzylatków sypia- przynajmniej w moim otoczeniu
      rzeczywiście tam nie ma leżakowania to moze inne przedszkole musisz wybrać,
      moja nie śpi więc to mi nie przeszkadza a zaczynamy edukacje w Małym Twórcy już
      jutro! Też mam daleko bo do przyszłego roku będę wozić z pod wrocka, ale
      atmosfera i panie mnie ujęły... a jak będzie w tzw praniu to mogę opowiedzieć
      za jakiś czas... Sąsiadka też tam daje córcię która śpi jeszcze dwie godz. w
      dzień i zobaczymy jak to bedzie...
      na razie moja sie cieszy i każe przyjść nie po obiadku tylko jak sie zrobi
      ciemno...
      jak chcesz to przypomnij się na mój gazetowy mail to dam Ci info z pierwszej
      ręki za parę miesięcy (o ile sie nie rozchoruje i tyle bedzie) a proponuję tez
      odwiedzić osobiscie przedszkole najlepiej z maluchem- zobaczysz jak on
      zareaguje- ja tak zrobiłam. Zaznaczę tylko ze jest dużo chętnych ja zapisałam
      córcię w marcu.
      • lahesis Re: Przedszkole "Mały Twórca" - Wrocław 31.08.06, 15:37
        Mam nadzieje, ze mogę liczyć na relacje i przemyślenia odnosnie tego
        przedszkola. Chetnie poczytam opini wynikajacych z autopsji wink)
        pozdrawiam
    • aziele6 Re: Przedszkole "Mały Twórca" - Wrocław 12.10.06, 17:15
      Cześć,
      mój synek chodzi do "Małego Twórcy" drugi rok i jest zachwycony. Przedszkole
      jest na prawdę świetne i polecam gorąco. Dzieciaki mają super jedzonko, o 8.30
      śniadanko, płatki (codziennie inne) + chlebek (jajecznica, kiełbaski, serek,
      szyneczka) + sok i herbatka, 0 11.30 jest zupka, o 14.00 drugie danie, około
      15.10 podwieczorek, codziennie dzieciaki dostają również owoce. Zauważ, że w
      wielu przedszkolach zupa i drugie danie podawane są od razu około godz. 12.00.
      Przecież taki mały człowiek nie wmieści w brzuszku tyle jedzenia od razu. Mój
      syn w II grupie ma codziennie j. angielski, 2 x w tyg. gimnastykę, 2 x w tyg.
      rytmikę, 1 x w tyg. zajęcia plastyczne, 1 x w tygodniu zajęcia teatralne oraz
      dodatkowo płatne: szachy, tance i tenis. W starszych grupach bezpłatnie:
      komputery 2 x w tyg oraz tekwondo. W każdym miesiącu dzieci mają wyjazd poza
      przedszkole: teatr, kino, sale zabaw - w cenie. Na Mikołajki, świeta dostają
      prezenty. Imprezy typu Dzień Mamy, Babci, Pasowanie na Przedszklaka to
      zaproszenie dla Rodziców lub Dziadków kawa, ciastaka, występy ... w cenie. W
      grupach jest max. 20 dzieciaków, w I są trzy Panie, bo wiadomo jak to z
      maluchami. Grupa I i II znajduje się na parterze, tam też dla maluchów
      wydzielona jest stołówka, starsze dzieci mają sale i jadalnie na górze. Co do
      drzemki, to dzieci nie śpią. W każdym bądz razie w grupie I po posiłku Pani
      czytała dzieciom ksążeczki, a one leżały na materacykach - był to czas
      wycieszenia. Nie martw się na zapas Pani Dyrektor i cała kadra jest wspaniała.
      W przedszkolu jest logopeda, jest psycholog - Twoje Dziecki będzie pod dobą
      opieką. Jeżeli masz pytania to pisz. A czesne dla drugiej grupy wynosi 370,- zł
      + 6 zł wyżywienie - w tym ubezpieczenia, kmitety itp. Do przedszkola nie
      przynosisz już żadnych materiałów. to tyle pappa
      • maklima Re: Przedszkole "Mały Twórca" - Wrocław 12.10.06, 17:34
        jak ładnie podsumowane
        podpisuję się pod koleżanką- moja córcia chodzi od września do pierwszej grupy
        pilnuje żeby nie zaspać, nie było ryków tzw adaptacyjnych, nawet nie jest
        zadowolona ja przychodze po podwieczorku tak świetnie się bawi
        zajęcia na prawdę z głową szczególnie angielski- postępy mnie zdumiły naprawdę
        a teatralne to dopiero zabawa...
    • maklima Re: Przedszkole "Mały Twórca" - Wrocław 12.10.06, 17:43
      acha jeśli chodzi o te drzemki to sama podejmiesz decyzję na ile Twoja pociecha
      potrzebuje leżakowania
      po drugim daniu już nie ma zajęć i pani czyta bajkę czasem puszcza relaksującą
      muzyczką dzieciaki leżą lub siedzą po turecku na materacykach takich piankowych
      kto zaśnie to zaśnie nie jest budzony inne maluch mają powiedziane zeby np. nie
      szarpać
      sale jest duża i to jest takie miejsce na uboczu w rogo pod baldachimem z
      liścia (taki z ikei)
      rzeczywiści jak by miał spać tak codzienni i być umęczony to może i nie jest to
      dobre a raczej napewno nie ale jak czasem zaśnie to...sama zobaczysz
      • romantyczna_ja1 Re: Przedszkole "Mały Twórca" - Wrocław 12.10.06, 17:50
        To w sumie malo odmienne zajecia od innych to przedszkole proponuje,sam
        standart,W panstwowym czasami jest wiecej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka