anna19784 Re: Co moge zrobić 30.09.06, 19:24 za wcześnie wcisnelam . Synek poszedł we wrzesniu poszedł do tzylatków od tygodnia ma nową nauczycielke . Zamotana jest strasznie nie bardzo wie co ma z tymi dziećmi zrobić , dzieci się jej boją a najgorsze jest to iż dowiedziałam się , że ta kobieta jakiś czas temu miała wypadek samochodowy i dostała amnezji . Czy taka kobieta wogóle powinna pracować z dziećmi szczególnie takimi małymi ? Boje się o małego Poradzcie co robić Odpowiedz Link Zgłoś
podrozujacy Re: Co moge zrobić 30.09.06, 19:42 A co konkretnego jej zarzucasz?Co zlego zrobila Twemu dziecku? (czy gdybasz sobie ot tak dla zasady ? Odpowiedz Link Zgłoś
anna19784 Re: Co moge zrobić 30.09.06, 19:56 Pytam się czy osoba po amnezji moze zajmowac sie dziecmi takimi małymi . Ona zwyczajnie zapomina ,boje sie ze zapomni o tych dzieciach. Odpowiedz Link Zgłoś
bea.bea jedna pani , drugiej pani 30.09.06, 21:19 na ucho powiedziała.... wiesz co ...proponuje wystosowac petycje do lekarza ...a morze do pani dyrektor, o zaświadczenie , ze nauczycielka jest zdolna do pracy.... ...a moze ona ma .... ...boisz sie ze zaponi jak twoje ziecko ma na imie...czy moze ze zaponi zabrac dzieci z placu zabaw.... moze więc ty nie zapomnij zabrac i przenieśc dziecka do innego przedszkola....ale skad bedziesz miała pewność czy inna nauczycielka nie ma.......czegos tam...bedziesz węszyc wsród jej znajomych....?? Odpowiedz Link Zgłoś
anna19784 Re: jedna pani , drugiej pani 30.09.06, 21:27 Widzisz ona to oficjalnie przyznaje Odpowiedz Link Zgłoś
zuzia_i_werka Re: jedna pani , drugiej pani 01.10.06, 11:01 Sorry ale nie masz pojęcia co to znaczy mieć amnezję i stąd te wątpliwości. Utrata wstecznej pamięci po urazie głowy zdarza się często,stopniowo pamięc wraca najczęściej dotyczy wspomnień nie obejmuje normalnych czynności dnia codziennego Raczej mało prawdopodobne żeby pani zapomniała o dzieciach, świadczyłoby to o ciężkim urazie głowy a po takim lekarz nie dopuściłby jej do pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
podrozujacy Re: jedna pani , drugiej pani 01.10.06, 12:11 Kazdy nauczyciel (i inny pracownik) przystepujac do pracy musi miec swiadectwo przydatnosci do zawodu od lekarza wiec moze od razu miej do niego pretensje ze jej wydal to swiadectwo? Odpowiedz Link Zgłoś
bea.bea Re: jedna pani , drugiej pani 01.10.06, 15:09 nie jestem lekarzem , ale amnezja to chyba raczej schorzenie o okreslonym czasie ... nie wiem jakto napisać....znika ci czas do wypadku potem , jakbys zaczynała od nowa.... ucieka ci czas od mometu wypadku, do czasu odzyskania swiadomości...tak było w moim przypadku....pamietam jak samochód uderzył...i potem jak tesciowa zaczeła krzyczeć....ja byłam jakieś 30 metrów od samochodu, jak długo tam byłam, jak tam sie dostałam nie wiem do dziś.... myslę , ze człowiek z amnezja trwałą, czyli nic nie pamieta , nawet co robił przed godzina, nie zostanie dopuszczony do pracy.... Odpowiedz Link Zgłoś