Dodaj do ulubionych

Akademia Usmiechu-Krochmalna

28.12.06, 13:32
Czy ktos z Was zapisal tam dziecko??
Jesli tak to jakie jest to przedszkole, czy przyjazne dzieciom? Wszystkie
informacje beda mile widziane.
Obserwuj wątek
    • ayelet Re: Akademia Usmiechu-Krochmalna 28.12.06, 13:51
      Ja chciałam tam zapisać swoje dziecko ale mi się tam nie sposobało. Dzieci
      smętnie siedziały w salach, wszędzie porozwieszane ogłoszenia, że dzieci z
      katarem nie są przyjmowane do przedszkola (jak mniemam efekt nacisku rodziców
      nie chcących brac zwolnień), przy wejściu do przedszkola recepcja jak w hotelu,
      przy tak wysokim czesnym mało zajęć w czesnym a dużo do dodatkowej opłaty. Na
      mnie to przedszkole zrobiło wrażenie typowo dla nowobogackiej klienteli (a tego
      unikam jak ognia).
      Plus to bardzo fajna sala do zabaw (taka z kulkami, drabinkami itp)
      • ayelet Re: Akademia Usmiechu-Krochmalna 29.12.06, 09:40
        Nie wiem czy znajdziesz takich rodziców. Ja jak chciałam tam posłac dziecko też
        pytałam ale nikt się nie odezwał.
        Mogę Ci tylko powiedzieć, że mojej koleżanki dziecko chodzi na Lindego i ona
        jest bardzo zadowolona (twierdzi, że przedszkola na Lindego i Popiełuszki nie
        są obsadzone przez nowobogackich) oraz, że czesne jest tam mniejsze.Jakby Cię
        to interseowało to ona bywa na forum malucha i tam ją możesz popytać.
    • puchata1 Re: Akademia Usmiechu-Krochmalna 28.12.06, 15:17
      Prosze o opinie rodzicow dzieci, ktore chodza do tego przedszkola, tego i dwoch
      pozostalych to jest na Lindego i na Popieluszki.
      Dziekuje i pozdrawiam
      • mysz56 Re: Akademia Usmiechu-Krochmalna 28.12.06, 22:48
        znajomi mieli córkę w przedszkolu na POpiełuszki i sami stwierdzili że żadna
        rewelacja plus otwarte do póżna,a tak wogóle to catering,zajęcia dodatkowe
        każde dodatkowo płatne i to sporo,kadra młoda niekoniecznie doświadczona
        pozytywne pierwsze wrażenie kolorowo ,
      • makeba Jak jest na Lindego. 30.12.06, 11:45
        Moja córka chodzi do Akademi Uśmiechu na Lindego od września. Miala 2lata 3
        miesiące i nie jest wcale najmłodsza.
        Napiszę w punktach.
        1)Warunki lokalowe - Przytulnie,troche ciasno, ale przestrzeń dobrze
        zorganizowana. Maluchy mają dwie sale i łazienkę dowtosowaną do ich rozmiarów
        oraz korzystają z sali gimnastycznej (samochody, zjeżdżalnie, kulki)

2)Plac zabaw w lasku dobrze wyposażony i zadbany. Duży minus to to że nie ma
        bezpośredniego wyjścia z przedszkola na plac. Dzieci muszą obejść budynek
        dookoła. Duży plus-Przedszkole praktycznie w Lesie Bielańskim więc atrakcji
        mnóstwo. Starsze dzieci często wychodzą do lasu.

3)Dieta. Catering, ale ja osobiście nic nie mam przeciwko tej formie. Wolę żeby
        jedzeniem zajęła się wyspecjalizowana.
        Córka ma alergię na mleko i nabiał. Dieta jest utrzymana w przedszkolu i nie
        było to problemem.

4)"Ciocie" czyli przedszkolanki. Młode, miłe zawsze mają czas żeby porozmawiać o
        dziecku. Solidnie podchodzą do swoich obowiązków. To opinia na temat pań z
        najmłodszej grupy innych nie znam.

5)Czesne 800zł, przez dwa miesiące była promocja dla rodziców którzy byli na
        dniach otwartych płaciliśmy po 400Zł. W czesnym angielski, rytmika oczywiście
        wszelakie zajęcia plastyczne i inne. Dodatkowo płatne taniec, warsztaty rozwoju
        osobowości itp. Ja na nic dodatkowego córki nie zpisałam, jest jeszcze moim
        zdaniem za mała.

6)Większość maluchów zostaje do 14 czyli do obiadu. Ale są też takie które są do
        17. Do której mogą zostać nie wiem z tej opcji nie korzystam

7)Nie wiem czy chodzą tam dzieci "nowobogackich" bo nie wiem jakie są kryteria
        zaliczania do tej grupy społecznej.

Ja jestem zadowolona i moja panienka także a to chyba najważniejsze.
        • puchata1 Bylam na Krochmalnej 30.12.06, 15:42
          Makeba dziekuje Ci bardzo za informacje. To przynajmniej cos konkretnego. Bylam
          na Krochmalnej w piatek okolo godz 13.00 kiedy dzieci jadly obiad. Wygalda
          calkiem niezle, nie widzialam, zadnych smetnych dzieci, te ktore widzialam byly
          normalne, niektore usmiechniete. Dla mnie logistycznie chyba byloby najlepiej
          na Krochmalnej ale rozpatruje tez opcje Lendego?
    • akela Re: Akademia Usmiechu-Krochmalna 03.01.07, 11:08
      Moje dziecko chodzi do przedszkola na Krochmalnej. Napisz na priva. jesli masz
      jakies konkretne pytania.
      • puchata1 Re: Akademia Usmiechu-Krochmalna 03.01.07, 14:56
        Czekam niecierpliwie na odpowiedz. Pozdrawiam
    • puchata1 Jeszcze raz prosze o opinie 05.01.07, 14:49
      na temat przedszkoli Akademia Usmiechu, szczegolnie tego na Krochmalnej
      Pozdrawiam
    • puchata1 Pozytywna rekomendacja 12.01.07, 10:36
      No wiec mialam kontakt z mama jednego z dzieci z tego przedszkola i wydaje sie
      ze jets to naprawde fajne miejsce. My sprobujemy zaczac chodzic na zajecia
      daptacyjne od marca.
    • ulanka_k Re: Akademia Usmiechu-Krochmalna 17.01.07, 13:58
      Cześć.
      Ja zamierzam oddać do tego przedszkola córeczkę od września. Byliśmy raz na
      zajęciach adaptacyjnych w listopadnie, potem jakoś nie wychodziło, ale będziemy
      chodzić od lutego w soboty. Dla mnie to, że nie przyjmują dzieci z katarem jest
      zaletą, nie chciałabym, żeby moje dziecko zarażało się w przedszkolu, będę
      musiała brać zwolnienie,jak bedzie chore i nie chce, żeby przebywało między
      dziećmi przeziębionymi, jak jest zdrowe. Słyszałam same dobre opinie na temat
      tego przedszkola, jeżeli do nowobogackich zaliczamy ludzi, którzy dużo pracują
      i za to biorą przyzwoite wynagrodzenie, to chyba jest to przedszkole dla takich
      ludzi, chociażby ze wzgledu na to, że jest czynne dłużej.

Pozdrawiam
      Ula
      • julkowamama Re: Akademia Usmiechu-Popiełuszki 18.01.07, 16:48
        A na Popiełuszki? Czy mogę prosić o opinie.
      • puchata1 Re: Akademia Usmiechu-Krochmalna 06.03.07, 19:06
        Czy sa jeszcze jacys rodzice, ktorzy chca tam poslac dziecko? Ja sie
        zdecydowalam na 99%.
        • maksowa Re: Akademia Usmiechu-Krochmalna 06.03.07, 22:19
          Ja poszukuje i przeglądam forum. Tak tam fajnie, że juz wiesz na 99%? Na
          stronie internetowej wygląda ciekawie, ale w realu jeszcze nie byłam, chociaż
          mam na liscie do odwiedzenia.
          A ten 1% dlaczego nie?
          Czekam na opinie te i inne, bo mnie czeka decyzja od września.
          • puchata1 Re: Akademia Usmiechu-Krochmalna 07.03.07, 07:34
            Wybor przedszkola jest bardzo bardzo trudnym zadaniem. My mieszkamy 5km od
            granic W-wy na Zachod, przyjrzalam sie chyba wszstkiemu na Woli i Bemowie i
            albo z wlasnych spotrzezen, doswiadczen, badz opowiesci innych rodzicow kolejno
            przedszkola eliminowalam. Ze wzgledu na to ze pracuje w cemtrum zaczelam szukac
            i w centrum, ale tutaj o dziwo nie ma zbyt duzego wyboru. To przedszkole
            natomiast wyglada rowniez dosc fajnie rowniez w realu, niestety nigdy nie wiesz
            dopoki tam dziecko nie pochodzi przez rok. Wazne jest to ze przedszkole mimo
            tegoze w mrowkowcu w centrum W-wy ma dosc dobre warunki lokalowe, plac zabaw
            tuz przy drzwiach, i nie dzialaja od wczoraj. Niestety ciezko z parkowaniem.
            Chcemy zreszta pojsc na zajecia adaptacyjne, to przeciez dziecko powinno tez
            decydowac.
            • maksowa Re: Akademia Usmiechu-Krochmalna 07.03.07, 10:03
              O dzieki za szybka odpowiedź! A nauczyciele, prealizacja programu, zajęcia
              dodatkowe itd.? I co rozumiesz jako "dość dobre warunki lokalowe"?
              Sorry, że tak cisnę, ale jestem ciekawa wrażeń mam, ktore tam posyłają dzieci.
              • puchata1 Re: Akademia Usmiechu-Krochmalna 07.03.07, 10:51
                Dosc dobre to fajne salki, dosc duze a nie jakies malenkie klitki, duza sala
                zabaw z kulkami, przedszkole jest na parterze mrowkowca wiec mam wrazenie ze
                tam troche tak ciemno, ale moze moje wraznie spotegowalo sie bo bylam tam w
                ziomowy pochmurny dzien, program przedszkola i zajecia tez dodatkowe wszystko
                jest na stronie. Dopoki nie sprawdzimy tego na wlasnej skorze nie bedzie
                wiadomo do konca. W te sobote idziemy na zajecia adaptacyjne. Zobaczy czy maly
                bedzie tam w ogole chcial chodzic........
                • maksowa Re: Akademia Usmiechu-Krochmalna 07.03.07, 14:59
                  Jeszcze raz dziekuje!
                  Czy nieśmialo mogę poczekać na spostrzeżenia z soboty? Ja raczej jakis czas nie
                  będę mogła wyjść ( grypa).
                  A inne mamy?
                • maksowa Re: Akademia Usmiechu-Krochmalna 12.03.07, 07:03
                  Czy podzielisz się wrażeniami?
                  • puchata1 Re: Akademia Usmiechu-Krochmalna 12.03.07, 17:01
                    Nie bylismy bo zajecia przelozono na Popieluszki. Moze wiec w tym
                    tygodniu......
                    • maksowa Re: Akademia Usmiechu-Krochmalna 12.03.07, 23:45
                      Eeee, to jakoś nie wróży wiele dobregouncertain
                      • puchata1 Re: Akademia Usmiechu-Krochmalna 13.03.07, 08:04
                        taa, dlatego usilnie mysle nad innym rozwiazaniem.....
                        • franula Re: Akademia Usmiechu-Krochmalna 13.03.07, 08:34
                          Ja byłam w środę. Ale nie mam zamiaru wysyłać tam dziecka, tylko jako takie
                          zajęcia ogólnorozwojowe. Kaska zachwycona a ja uczucia mieszane.
                          Ale meijsce fajne, przedszkolanki kompetentne.
                          • puchata1 Re: Akademia Usmiechu-Krochmalna 13.03.07, 11:27
                            a dlaczego nei masz zamiaru wysylac tam dziecka??
                            • maksowa Re: Akademia Usmiechu-Krochmalna 18.03.07, 17:48
                              I byłaś?! Jak wrażenia?!
                            • franula Re: Akademia Usmiechu-Krochmalna 18.03.07, 21:57
                              bo mam zamiar wyslac do państwowego

a to kosztuje dużo kasy.
                              • ulanka_k Re: Akademia Usmiechu-Krochmalna 21.03.07, 14:44
                                Ja byłam na zajeciach adaptacyjnych 3 razy w soboty, mojej córce podoba się, od
                                września będzie chodziła do tego przedszkola, czy będziemy zadowoleni, to okaże
                                się po czasie, narazie wydaje mi się, że to dobry wybór. Podoba mi się, że
                                wychowawczynie są młode i mają przygotowanie, nie wyobrażam sobie upilnowania
                                18 dzieci, przez starszą osobę, mają sporo przemyślanych zajęć, jest od
                                początku trochę zajęc po angielsku, ogólnie narazie mam dobre wrażenia.
                                Kolorowe sale, czyste łazienki również są plusem. No i dla mnie ważne, że na
                                początku bedę mogła przychodzić z córeczką, jakoś nie wyobrażam sobie tak
                                poprostu pozostawienia dziecka w nowym miejscu nawet na te 3-4 godziny na
                                początek. Dla mnie niestety ważne jest również to, że przedszkole jest dłużej
                                czynne, jak trochę spóźnie się, to i tak będzie jeszcze normalne funkcjonowało.
                                • desperate-housewife Re: Akademia Usmiechu-Krochmalna 21.03.07, 20:46
                                  moj synek tez bedzie chodzil od wrzesnia do tego przedszkola, na nas zrobilo
                                  bardzo dobre wrazenie, a jak bedzie dalej przekonamy sie w trakcie smile
                                  • mysz56 Re: Akademia Usmiechu-Krochmalna 22.03.07, 08:19
                                    moi znajomi po doświadczeniach z tymi przedszkolami następne dzieci posyłali do
                                    dobrych publicznych przedszkoli ,dodam rodzice zamożni nie o względy finansowe
                                    im chodziło ale w skrócie-oferta dla rodziców nie dzieci,nastawienie
                                    marketingowe,młode często niedoświadczone dziewczyny,rotacja,catering ,itp nie
                                    ma to jak trafić na dobre publiczne przedszkole a takich w wawie sporo
                                    • ulanka_k Re: Akademia Usmiechu-Krochmalna 22.03.07, 10:23
                                      Myslę, że zawsze i z wszystkiego można znaleźć kogoś niezadowolonego, nie wiem
                                      jak będzie w tym przedszkolu, ale na zajęciach adaptacyjnych spotkałam Panią z
                                      córeczką, której syn już skonczył, to przedszkole i teraz będzie tam chodziła
                                      córeczka, mówiła, że zawsze byli zadowolenie, a teraz w szkole syna
                                      nauczycielki też chwalą, że dzieci, które przyszły z tego przedszkole są dobrze
                                      przygotowane. Więc narazie jestem dobrze nastawiona. Dwie placówki publiczne,
                                      nad którymi zastanawiałam się odpadły, jedna pracuje za któtko, nie zdąże
                                      odebrać dziecka, do drugiej chodzi córka znajomych, niestety notorycznie są w
                                      grupie chore dzieci, znajomi mają szczęście, bo ich córka rzadko choruje, ale
                                      nawet ich ostatnio przestraszyło, że 2 dzieci naprawdę poważnie przeziebionych,
                                      z koszmarnym kaszlem jest przyprowadzana i niestety nawet interwencja u
                                      kierowniczki nie pomogła, mam nadzieję, że w tym przedszkolu tego nie będzie.
                                      Zobaczymy, myślę, że każde ma swoje wymagania i musi tym kierować się przy
                                      wyborze.
                                      • grazbed Re: Akademia Usmiechu-Krochmalna 22.03.07, 14:44
                                        Czyżby to przedszkole aż tak bardzo się zmieniło na lepsze?

Ja w każdym razie jestem bardzo zadowolona, że córka ostatecznie do niego nie
                                        poszła, trafiła bowiem do fanastycznego przedszkola publicznego.

A przedszkole to widuję dość często bo mieszkam w pobliżu.
                                        -
                                        forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=31090
                                        • mysz56 Re: Akademia Usmiechu-Krochmalna 22.03.07, 21:44
                                          w moim najbliższym otoczeniu -jedna koleżanka drugiego dziecka absolutnie nie
                                          chce posłać do akad uśm mimo że pierwsze skończyło,druga do zerówki przeniosła
                                          już do szkoły-powiem tak oferta nie przekłada sie na kolosalne czesne,jedyny
                                          plus długo otwarte ale i tu bulisz za nadgodziny
                                          • ulanka_k Re: Akademia Usmiechu-Krochmalna 23.03.07, 16:39
                                            A możecie powiedzieć, na rzecz jakich przedszkoli publicznych zrezygnowaliście
                                            z tego??
                                          • mysz56 Re: Akademia Usmiechu-Krochmalna 23.03.07, 22:00
                                            moje dzieci chodząjuż do szkoły -społecznej ,jednej z najlepszych w wawie że
                                            się tak wyrażę a przedszkola kończyły publiczne ,nie wiem gdzie mieszkasz ale
                                            super opinie mają np te na Śmiałej-Żoliborz, czy Dubois-Śródmieście poza tym
                                            teraz tak na prawdę jest sporo fajnych placówek w wawie i tak atmosfera w
                                            grupie zależy od konkretnych pań które tę grupą prowadzą można się im przyjrzec
                                            i poznać na tzw zajęciach adaptacyjnych,ja pytałam o-organizację
                                            dnia,leżakowanie czy przymusowe,podejście do tematu jedzenia w przypadku gdy
                                            dziecko czegoś nie lubi,stosowane kary,nagrody,zajęcia dodatkowe,
                                            imprezy,wyjścia ,wycieczki generalnie jak najwięcej pytać
                                        • franula Re: Akademia Usmiechu-Krochmalna 23.03.07, 18:30
                                          Grazbed a do jakiego publicznego posłałaś skoro mieszkaasz w pobliżu?
                                          Ja też mieszkam i nad publicznym się zastanawiam, które...
                                          • grazbed Do Franuli - państwowe na Orlej 26.03.07, 09:18
                                            www.przedszkole2.yoyo.pl/
                                            Nie jest tak bardzo w pobliżu ale stosunkowo niedaleko.
                                            Wielokrotnie pisałam o tym przedszkolu na forum (wyszukiwarka smile. Dla niektórych
                                            minusem mogą być godziny otwarcia: 7,oo- 17,oo.

Akademia Uśmiechu - tak naprawdę to oni najpierw zrezygnowali ze mnie gdy
                                            zaczęłam stawiać dociekliwe pytania a potem dopiero ja z nich. I od 4 lat
                                            niezmiennie chwalę sobie bardzo, że tak wyszło smile).
                                            -----
                                            forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=31090
                                            • kali_gandaki AU - Krochmalna 28.03.07, 14:01
                                              Moje dziecko uczęszcza do tego przedszkola.
                                              W razie pytań proszę o kontakt na priva.

pozdrawiam,

kg
                                              • tanteprabi Re: AU - Krochmalna 04.04.07, 19:16
                                                Witam,
                                                Mój syn chodzi do tego przedszkola od września. Przeszliśmy z mężem już różne
                                                etapy- od euforii, po kontrolowaną radość, rozczarowanie, złość, chęc
                                                przeniesienia do innego przedszkola, po świadomą w pełni przemyślaną decyzję, o
                                                ty, by jednak tam pozostał. Dlaczego?
                                                Jak każda placówka i ta ma swoje plusy i minusy. Sa okresy kiedy minusy
                                                przeważają na strone plusów i bywa odwrotnie. Syna przenieśliśmy tam z
                                                przedszkola publicznego, które ma dość dobrą renomę (jest na Bielanach).
                                                Zdecydowaliśmy się, ponieważ jest to dziecko o wyjątkowej jak na takie maluchy
                                                wrażliwości i szybko uczące się. W przedszkolu publicznym nudził się jak smok,
                                                a to powodowało, ze kompletnie się wyłączał- Pani sugerowała najpierw
                                                padaczkę,potem nawet może autyzm... ciągle słyszałam że jest leniwy- do tego
                                                stopnia, ze panie notorycznie go karmiły i ubierały. Kiedy sugerowałam, zeby
                                                pochodził raz w piżamie, albo nie zjadł obiadu, to panie usmiechały się do mnie
                                                z politowaniem -nie mamy czasu na takie głupoty. w efekcie syn nie chciał i nie
                                                lubił np. rysować, nie chciał chodzic do przedszkola, nudził się
                                                i "uwsteczniał" w podstawowych umiejętnościach. Przyjaciółka zrobiła mu test na
                                                gotowość szkolną i wyszło, ze jest to dziecko o umiejętnościach dość daleko
                                                przewyższających jego grupę wiekową. Nie chcieliśmy posyłać go do grupy wyżej,
                                                bo przy jego wrażliwości efekt mógłby być odwrotny do zamierzonego. W skrócie-
                                                zaczęliśmy szukać prywatnego przedszkola, bo już dość mieliśmy miłych uśmiechów
                                                pani wychowawczyni, która praktycznie nic z dziećmi nie robiła. Początkowo
                                                chcieliśmy umiescić go na Popiełuszki, ale nie było miejsc. O wyborze
                                                przedszkola na Krochmalnej zadecydowało kilka czynników.
                                                1. w czasie niepogody dzieci moga "wyżyć" sie w sali z kulkami. Nie muszą
                                                siedziec w sali i bawić się jedymi klockami, albo ogladac bajek na tv (stare
                                                przedszkole- zgroza!)
                                                2. mniejsze grupy i indywidualne podejście do każdego dziecka. np teraz każdego
                                                dnia moge pójśc i zapytać co robił, jak się zachowywał i dostane wyczerpującą
                                                odpowiedź, a nie lakoniczne stwierdzenie, ze moje dziecko jest leniuszkiem.
                                                Okazało się, że leniuszkiem nie jest- i przy odrobinie inwencji twórczej,
                                                zaangażowania i konsekwencji wychowawcy może być bardzo sumienny pra0cowi0ty i
                                                obowiązkowy( w starym przedszkolu był z tym problem- choć w domu nie, ale w
                                                domu obowiązuje kilka sztywnych zasad)
                                                3. dzieci nie maja obowiazku leżakowania i przebierania sie w pizamy, a te
                                                które śpią dłużej nie są na siłę wybudzane ze snu.
                                                4. dzieci ćwiczą w strojach gimnastycznych, a nie w ubraniu, w którym potem
                                                chodza cały dzień
                                                5. 4 razy w tygodniu jest angielski, który prowadzi zawsze ta sama pani. może
                                                nie jest tak długo, jak byśmy chcieli, ale sama ucząc inne dzieci wiem z
                                                doświadczenia, że lekcja dłuższa niż 30 min dla 4, 5 latków jest dla nich zbyt
                                                długa.
                                                6. dzieci naprawde myją zęby po każdym posiłku. w starym przedszkolu to była
                                                fikcja- nigdy nie informowano nas, że skończyła sie pasta, albo zużyła
                                                szczoteczka.
                                                7. dzieci mogą mieć swoje mydło, krem, jeśli są alergikami.
                                                8. bardzo dobry program nauczania, nasz syn zrobił niesamowite po prostu
                                                postępy w tej dziedzinie. Poza tym panie są wyczulone na to, co akurat
                                                interesuje dzieci.
                                                9. nie ma praktyki przynoszenia i chwalenia sie zabawkami- jedynie w piątki
                                                można przynieść swoją zabawkę.
                                                10. według mnie kadra nie jest ani za młoda, nie brakuje jej też kompetencji.
                                                11. Zwraca się uwagę na agresywne zachowania i zabawy- dzieciom nie wolno
                                                przynosić zabawek, które imitują broń, albo kojarzą się z agresywnym
                                                zachowaniem.W starym przedszkolu dzieci strzelały do sebie i "zabijały się' i
                                                oczywiście nikt nie widział w tym nic złego.
                                                A teraz łyżka dziegciu
                                                1. przedszkole jest moim skromnym zdaniem niewspólmiernie drogie w stosunku do
                                                jakości świadczonych usług i ich ilosci. tak samo z imprezami wyjazdowymi- ceny
                                                są po prostu kosmiczne. w "normalnych" warunkach nigdy byśmy sie na nie nie
                                                zdecydowali.
                                                2. zbyt niska jakość zajęć dodatkowo płatnych w stosunku do ich dość wysokiej
                                                ceny, i ogólnie też.
                                                3. zbyt mało integracji międzyprzedszkolnej
                                                4. administracji trzeba ciągle "patrzeć na ręce"- bo jest sporo zaniedbań w
                                                kwestii zaopatrzenia, wyżywienia (od czsu do czasu trzeba zwracać uwagę, bo
                                                inaczej jakość posiłków spada).
                                                5. mamy nieodparte wrażenie, że wszelkie zebrania, uwagi i pomysły prezentowane
                                                administracji, to czas zmarnowany, bo i tak mamy jako rodzice bardzo nikły
                                                wpływ na to co się w przedszkolu dzieje. Jak ktoś zaczyna się wykłócać,
                                                proponuje się mu nieprzedłużenie umowy. to jest bardzo nie fair, i bardzo
                                                frustrujące. nie wiem czemu właściciele pozwalają sobie na takie praktyki, ale
                                                sądzę, że opinii o przedszkolu to raczej nie pomoże.
                                                6. nie jesteśmy ani warszawką, ani nowobogackimi- trochę to niesprawiedliwe-
                                                ciekawe poczym się nas ocenia- po ubraniu? samochody możemy mieć np.
                                                służbowe... Rodzice, których znam z przedszkola to w większości ciężko
                                                pracujący młodzi ludzie- bardzo otwarci i sympatyczni- nawiązaliśmy wiele
                                                nowych znajomości.
                                                uff- strasznie to długie.
                                                Pytajcie, chętnie odpowiem na wasze pytania. Nie polecam tego przedszkola, ale
                                                też nie uważam, że jest złe i beznadziejne- mój syn je uwielbia- a to jest dla
                                                mnie bardzo ważne. pozdrawiam
                                                • diavoletta Re: AU - Krochmalna 02.08.07, 13:06
                                                  czy ktos zapisal tam dziecko? jak wrazenia?
                                                • mamagapka Re: AU - Krochmalna 02.08.07, 20:26
                                                  boszszsz, strzeż nas wszystkich przed takimi mamuśkami- wypisałaś tyle plusów,
                                                  twój syn przedszkole uwielbia, ale ty dalej go nie polecasz.... bo nie
                                                  pozwalają się wykłócać i sobą dyrygować. płacę- wymagam- oto twoja filozofia
                                                  życiowa. koszmar po prostu (aha, i lepiej żeby płacić mniej i wymagać...)
                                                  • malgorzatka76 Re: AU - Krochmalna 17.10.07, 23:05
                                                    W przeciwieństwie do Twojego posta, która zieje zadziwiającym jadem, wypowiedź
                                                    Tanteprabi była wyjątkowo wyważona, przedstawiająca rzetelnie zarówno plusy i
                                                    minusy tego przedszkola, i mnie dała do myślenia. "Nie polecam" odczytuję tu
                                                    jako brak bezwzględnego zachwytu, a nie odradzanie. A Twoje teksty w rodzaju
                                                    "nie polecasz go bo nie pozwalają się wykłócać i sobą dyrygować" są po prostu
                                                    żenujące. Uważam, że rodzice każdego ucznia i przedszkolaka mają prawo do
                                                    (rozsądnego!) wpływu na placówkę, sugestie co do organizacji, programu itd. A
                                                    szkoła czy przedszkole powinno podejmować dialog, a nie odpowiadać "jak się nie
                                                    podoba to się zabierajcie". I dotyczy to wg mnie tak samo placówek prywatnych,
                                                    jak i publicznych. Czytając Cię można sobie wyobrazić, że jesteś nieumiejącą
                                                    przyjąć zdrowej krytyki dyrektorką przedszkola - "boszzz chroń nas przed takimi
                                                    mamuśkami".
    • honey2305 Re: Akademia Usmiechu-Krochmalna 21.08.07, 09:49
      moje dziecko bedzie chodzilo do tego przedszkola od wrzesnia. jak bedzie
      zobaczymy... na razie troche sie boje tego debiutu smile
      • arzunia Re: Akademia Usmiechu-Krochmalna 13.10.07, 22:33
        hej mamy przedszkolakow z Krochmalnej! jak tam? moja corka poszla od
        wrzesnia do krasnali i jest bardzo zadowolona. my tez nie mamy
        zastrzezen (moze poki co), a Wy jakie macie spostrzezenia?
        pozdrawiam! priv arzunia@gazeta.pl
        • tanteprabi Re: Akademia Usmiechu-Krochmalna 25.10.07, 22:43
          Witam ponownie. Dziękuję za obronę małgorzatki76, mam wrażenie, ze
          mamagapka chyba nie zrozumiała mnie do końca...
          Trudno. W przedszkolu tak jakby troche ciekawiej się zrobiło. Na
          pewno pomogła wymiana kadry od zajęć dodatkowych- np. zajęcia
          teatralne i plastyczne wg dzieci są rewelacyjne...
          Mój syn dalej zadowolony- choć pomimo mojego załozenia, ze zajęcia
          dodatkowe mamy w szkole, posyłam go na zajęcia sportowe i muzyczne w
          centrum. Dalej uważam, że przedszkole jest najzwyczajniej w świecie
          za drogie. Ale to moje prywatne zdanie i mam do niego prawo. Tym
          bardziej, ze nie przekłada się to na wysokośc zarobków wychowawców-
          niestety. A mogłoby- bo dziewczyny są naprawde rewelacyjne moim
          zdaniem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka