Dodaj do ulubionych

Dobre przedszkole w Krakowie...

• anna13 Re: Dobre przedszkole w Krakowie... 25.06.04, 01:08
      Na pewno wiele jest dobrych przedszkoli. Dobrym sprawdzianem jest pierwszy
      kontakt i wrażenia z tego kontaktu - czy pani, ktora otworzy drzwi jest
      uprzejma i miła, czy ta która odbierze telefon odpowie nam wyczerpująco, czy
      nas zbędzie byle czym.
      Polecam prywatne przedszkole prowadzone metodą Montessori przy ul. Prochowej.
      Miła atmosfera dla wszystkich - dzieci i rodziców. Panie zawsze miło zwracaja
      się do rodziców, dzieci siadaja na kolanach jeśli tego potrzebują. Metoda
      zakłada indywidualne tempo realizacji programu. Sa ciekawe pomoce, maja tam
      salę gimnastyczną i bardzo ładny ogród. A wszystko jest w centrum Krakowa. Dużo
      wycieczek w ciekawe miejsca. Dzieci czuja sie tam szczęśliwe i chyba o to
      chodzi.

Pozdrawiam Anna
    • kkk69 Re: Kraków.Polecam!!! (długie ;-) 25.06.04, 10:57
      Kochane Mamy,
      zaglądnęłam tu z czystej ciekawości, tak po prostu i żal mi się zrobiło Was
      wszystkich, rozpaczliwie poszukujących przedszkola dla swych pociech. Znalazłam
      nawet swój stary mail sprzed ponad roku smile w podobnej sprawie. Szkoda, że
      więcej tu pytań, niż odpowiedzi - a tych przecież wszyscy oczekują. No to ja w
      tej kwestii - POLECAM wszystkim mamom przedszkole nr 76 na ul. Emaus w
      Krakowie. Moje dzieci chodzą tam od roku. To naprawdę świetna placówka, choć
      spotkałam się też z opiniami krytycznymi .... ale... No, właśnie, jest "ale" w
      tych wszystkich poszukiwaniach: kochane Mamy, zastanówcie się najpierw, zanim
      poślecie dzieci do przedszkola, czego tak naprawdę od niego oczekujecie!!!!! To
      t y l k o przedszkole, w grupie jest sporo dzieci i nauczycielki naprawdę muszą
      mieć czas dla wszystkich! Nie tylko dla waszego malucha. Zapoznajcie się z
      zasadami, obowiązującymi w danym przedszkolu, żeby potem Was coś nie
      zaskoczyło. Nie wymagajcie Bóg wie czego, nie żądajcie nieba na ziemi, bo to po
      prostu niemożliwe! Większość niezadowolonych mam, z którymi rozmawiałam w
      naszym przedszkolu, sprawiało wrażenie - przepraszam - "urwanych z choinki".
      Marzył im się cud - a to tylko zwykłe przedszkole. Zwykłe, ale nie do końca.
      Jeśli macie ochotę, poczytajcie sobie, co ja mam do powiedzenia na jego temat.
      Po pierwsze minusy. Trzeba zaakceptować pewne zasady, na które nie ma obejścia:
      grupa najmłodsza jest łączona, są w niej 3 i 4-ro latki. Nawet cztero i pół
      letni dzieciak tam trafia, co dla wielu mam jest katastrofą. Grupa najmłodsza
      nie wychodzi poza teren przedszkola: nie ma żadnych wycieczek, żadnych wyjść do
      muzeum czy teatru. Wynika to z tego - co wyraźnie objaśnia nauczycielka na
      każdym spotkaniu - że część dzieci czuje się jeszcze bardzo zagubiona w
      przedszkolu, część jest bardzo niesamodzielna, część nie umie nawet chodzić w
      parach. Możemy się na to zgodzić - my, rodzice, albo nie. Jeśli nie, lepiej
      poszukać innego przedszkola. W zamian dzieci mają wiele innnych atrakcji: ogród
      w przedszkolu jest olbrzymi i można się w nim cudnie bawić. Dzieci wychodzą na
      pole codziennie, chyba, że pogoda jest wyjątkowo fatalna. Bawią się w ogrodzie
      również w zimie (panie nie boją się tej pory roku, co jest rzadkością w naszych
      przedszkolach!) zjeżdżają na "jabłuszkach", lepią bałwany, urządzają bitwy
      śnieżne. Do maluszków raz w miesiącu przyjeżdża teatrzyk, przychodzą ciekawi
      ludzie (rodzice lub znajomi mający "ciekawe" zawody: lekarz, strażak,
      pszczelarz itp). Przychodzi pani od zajęć z gliną. Maluchy mają czułą i
      troskliwą opiekę, co dla wielu debiutantów jest ważniejsze niż wycieczki. W
      grupie maluchów jest cudna pani Bożenka, która jak nikt inny potrafi ocierać
      dziecięce łzy i wyprostować pogięty dzień. Średniaki i starszaki mają wiele
      wyjść poza przedszkole, bardzo interesujących (muzea, zajęcia na Wawelu, w
      bibliotece miejskiej, teatr, skanseny - to chyba podobnie, jak w innych
      przedszkolach). Wszystkie nauczycielki są naprawdę świetne. Bezpośrednie,
      troskliwe, odpowiedzialne, super przygotowane do pracy z dziećmi. Widać, że to
      co robią, jest nie tylko ich pracą, ale i pasją. Pod ich opieką dzieci czują
      się bardzo dobrze i lubią chodzić do przedszkola. Ciekawie i nietuzinkowo
      realizują program przedszkolny. Mają mnóstwo pomysłów na to, by dzieci czuły
      się w przdszkolu ważne i docenione, i by było w nim ciekawie. Kiedy w maluchach
      nauczycielka bierze grupę, to prowadzi ją już do końca. Oszczędza to dzieciom
      dodtakowego stresu związanego ze zmianą dobrze znanej "pani". Zerówka jest
      świetnie przygotowana do pierwszej klasy. A co było ważne dla mnie osobiście:
      nikt nie zmusza dzieci do jedzenia nielubianych potraw i nikt nie usiłuje ich
      (tzn. dzieci) przerobić na swoje kopyto. Przedszkolaki mają dużo swobody, jeśli
      chodzi o wybór zajęć w danej chwili, nie muszą niczego robić na siłę. Pozwala
      się im na indywidualną, nieskrępowaną zabawę. W przedszkolu, w grupach
      starszych, podczas ciszy czyta się książki na głos - i to jest super. I w
      ogóle wiele jeszcze innych rzeczy jest super, brak mi już miejsca na ich
      opisywanie. Przede wszystki atmosfera jest bardzo fajna.Acha, no i panie
      chętnie spotykają się z rodzicami i mają naprawdę wiele do powiedzenia o
      dzieciach, co znaczy, że je bacznie obserwują i nie traktują ich per noga.
      Ufff... gratuluję wytrwałości i cierpliwości, tym, którzy dotrwali. Kasia.
      • gusianka Re: Kraków.Polecam!!! (długie ;-) 06.07.04, 13:45
        A Ja muszę powiedzieć ,ze chciałam kiedys zapisać dziecko do tego włąsnie
        przedszkola i Pani dyrektor była wyjątkowo niesympatyczna i sprawiała wrażenie
        okrutnej biurokratki.prawdę mówiąc nie jest to tylko moje zdanie .Teraz mam
        dzieci w prywatnym przedszkolu tzn.nazywa się to Centrum Wczesnej Edukacji (
        cenowo nie różni się wiele od państwowego przedszkola) a w grupie jest 10
        dzieci ,2 panie + pomoc+ciągła opieka psychologa.Oprócz tego wszystkie zajęcia
        dodatkowe wliczone w czesne a jest tego całe mnóstwo:począwszy od angielskiego
        a kończąc na zajęciach z rzeźby i tańca ...Żadnych komitetów
        rodzicielskich ,żadnych pieniędzy dodatkowych.Miejsce miekliśmy zaklepane rok
        wcześniej ale warto.dzieci zapisane mogły nieodpłatnie uczestniczyć w zajęciach
        sobotnich abu\y mogły poznac kolegów i panie.To nie wszystko ,ale resztę
        następnym razem.Polecam
        Agata
      • edz.anna Proszę podaj namiary na prywatne przedszkole! 08.07.04, 00:20
        jw. proszę podaj namiary, może mają www? bo przez wyszukiwarkę znalazłam tylko
        warszawę.
        pozdr,
        Ania
        • gusianka Re: Proszę podaj namiary na prywatne przedszkole! 09.07.04, 09:06
          To jest ul.Obozowa( nie pamietam numeru) ale zaraz Ci wyjaśnię.To jest częśc
          Obozowej gdzie są tzw.bloki piramidy.Jak wjeżdża sie od ul.Skośnej to jest to 3
          piramida.Cały parter 3-piętrowego bloku jest zaadaptowany na przedszkole z
          wyjściem do własnego ogródka.Kobieta która jest drektorką ma w Krakowei jeszcze
          drugie takie przedszkole o którym tez wiele dobrych rzeczy słyszałam.Gorąco
          polecam.
          • edz.anna Re: Proszę podaj namiary na prywatne przedszkole! 10.08.04, 10:53
            Dziekuje za odpowiedzsmile Dzwoniłam na informację tel. ale nie mogli znalezc, w
            książce telefonicznej tez nie znalalzam - zupełnie brak takiej nazwy! Nie
            jestem w Krakowie i nie bardzo mogę osobiście poszukać a bardzo zalezy mi by
            się czegoś więcej dowiedzieć, czy możesz podać mi do nich telefon, albo napisać
            coś więcej np. koszt i godziny otwarcia i czy grupy są wg wieku.
            Z góry dziekujesmile
            Ania
    • kasia.t1 Re: Dobre przedszkole w Krakowie... 06.07.04, 15:50
      czesc mamo Oli
      Ja tez jestem mama Oli, tez ja sama wychowywalam (teraz to sie zmienilo, ale w
      okresie gdy mieszkalam w krakowie, bo teraz NIESTETY w stolicy, tak wlasnie
      bylo). W okolicach Olszy - nic Ci nie podpowiem, ale Moja Ola chodzila do
      WSPANIALEGO przedszkola na Smolensk. (tez byla mlodsza niz "pierwszaki", we
      wrzesniu miala 5lat i 8 mies). hm...wiele osob pukalo sie w glowe jak
      dowiadywalo sie ze to przedszkole prowadzone przes siostry Felicjanki. Dodam ze
      moja rodzina jest niespecjalnie religijna wiec wybierajac TO przedszkole nie
      kierowaly mna wzgledy religijne. Po prostu miszkalam na tej samej ulicy a od
      mam-sasiadek slyszalam super opinie. W przedszkolu bylo jak w domu, siostry
      strasznie fajne, energiczne, rozrywkowe, pelne inicjatywy. PYSZNE jedzenie.
      Jedyna rzecz co do ktorej niekatolicki rodzic moze miec watpliwosci byl paciez
      odmawiamy przed obiadem. Poza tym zadnych wedrowek do kosciola; w ciagu dwoch
      lat dzieci chybaraz byly przed swietami wielkanocnymi.
      A potem przeprowadzilysmy sie do Warszawy....i musialam znalezc inne
      przedszkole.
    • sylweno Re: Dobre przedszkole w Krakowie w okol. Ruczaju? 06.08.04, 00:12
      Bardzo gorąco proszę o radę. Szukamy przedszkola w okolicach Ruczaju. W
      zasadzie mieszkamy za Ruczajem, więc może być dalej: okolice Kobierzyńskiej,
      Grota Roweckiego.
      piszcie, jeśli coś wiecie...
      • psmontessori Przedszkole Społeczne Montessori 04.01.05, 12:02
        Do czerwca 2005 działa Klub dla Dzieci Montessori przy ul. Starowiślnej.
        Kameralna grupa dzieci w wieku od 2 lat.
        Od czerwca 2005 otiwramy Przedszkole Społeczne Montessori na ul. Szwedzkiej.
        Serdecznie zapraszamy.
        Więcej informacji o Klubie i Przedszkolu na www.psmontessori.pl
        lub 505 083588
    • megann120 Re: Dobre przedszkole w Krakowie... 06.08.04, 18:20
      Ja przedszkola będę szukać za rok, ale już teraz wiem jakiego NA PEWNO nie
      wybiorę. Przedszkole przy Westerplatte ono chyba prywatne jest, nieważne. Ważne
      że jak córeczka mojej przyjaciółki straciła tam rano przytomność jak się
      rozbierała, to panie nioe wezwały pogotowia, tylko posłały moja przyjaciółkę z
      nieprzytomną córeczką do przychodni na pl. Ducha. Bały sie opłaty
      zanieuzasadnioone wezwania karetki...
      A co by było jakby Kicia zemdlała już po wyjściu swojej mamy??

Mam nadzieje że żadne z waszych Dziciaczków nie trafi do takiej placówki.
      Powodzenia w poszukiwaniachsmile)
    • iwka10 Do kunka1 03.09.04, 11:57
      napisalam na priva w sprawie przedszkola przy ul.Dietla iwka
    • witd Re: Dobre przedszkole w Krakowie... 14.09.04, 11:41
      Nowe przedszkole Montessori - www.psmontessori.pl
      • ola07 Re: Dobre przedszkole w Krakowie... 14.09.04, 22:38
        Przedszkole 177 na oś Kombatantów,bardzo proszę o opinie.
    • zaba32 Re: Dobre przedszkole w Krakowie... 16.09.04, 13:28
      A czy może któraś z Was zna przedszkole w Nowej Hucie na os. Jagiellońskim ?
      Bardzo zależy mi na Waszych opiniach na jego temat.
    • amb25 Re: Dobre przedszkole w Krakowie... 07.01.05, 11:43
      Niestety, mam ten sam problem - mój synek we wrześniu też skończy 2,5 roku.
      Wczoraj dowiedziałam się, żę do przedszkola państwowego w roku szkolnym
      2005/2006 beda przyjmowane jedynie dzieci które do 30 wześnia 2005 roku
      ukończyły 3 latak - zarządzenie Rady Miasta. No chyba, że beda wolne miejsca,
      to moooże...
      • martuta Re: Dobre przedszkole w Krakowie... 07.01.05, 13:12
        Przedszkole Społeczne Montessori, zgodnie z regulaminem, przyjmuje dzieci w3
        wieku od 2,5 roku.
        Wiecej informacji: wwww.psmontessori.pl
        • amb25 Re: Dobre przedszkole w Krakowie... 07.01.05, 14:06
          tak, wiem i podobno otwierają od września nowy oddział na Szwedzkiej.
          Zarządzenie dotyczy przedszkoli samorządowych (czyli tzw. pańswowych).
          • sylwestrina Re: Dobre przedszkole w Krakowie...ntxt 03.03.05, 18:56
    • ppjw Re: 182 na os. Dywizjonu... 07.03.05, 14:58
      pytanie, czy macie jakies informacje o tym przedszkolu? może któraś z Was
      posyła tam dziecko? Interesuje mnie wszystko smile
      pozdrawiam
      • jaroosi Okolice Ugorka, Ułanów 05.04.05, 10:58
        Witam, a czy możecie polecić jakieś przedszkole dla mieszkanki Ugorka. Czy
        wiecie gdzie mogę najbliżej posłać synka. Może potraficie podzielić sie
        opiniami na temat placówek przy Fiołkowej lub Ułanów ( 30 lat temu sama tam
        chodziłam ale obecnie nie znam warunków . Gdzi ejeszcze wpobliżu coś mozna
        znaleźć?
        • jeangrey Re: Okolice Ugorka, Ułanów 18.05.05, 09:25
          > Witam, a czy możecie polecić jakieś przedszkole dla mieszkanki Ugorka. Czy
          > wiecie gdzie mogę najbliżej posłać synka. Może potraficie podzielić sie
          > opiniami na temat placówek przy Fiołkowej lub Ułanów ( 30 lat temu sama tam
          > chodziłam ale obecnie nie znam warunków . Gdzi ejeszcze wpobliżu coś mozna
          > znaleźć?

Cześć

Zapisałam Julkę do przedszkola na Ułanów. Z rozmów przy piaskownicy wiem, że lepiej trzymać się z dalek od Fiołkowej. Podobno nie jest zbyt ciekawie. Nie wiem, gdzie mieszkasz - ja na Pilotów. W pobliżu jest jeszcze przedszkole na młyńskiej. Z resztą... przecież już po rekrutacji smile
          Gdzie zapisałaś małego?

PS
          Którą podstawówkę kończyłaś? smile)
    • sarna030 Re: Dobre...Batalionu Skała-Pod Skrzydłami- 18.05.05, 11:41
      Przedszkole trochę inne-zabawki z drewna, z włóczki, tkanin. Codziennnie dzieci
      wychodzą do ogródka, przy deszczu na spacer, za wyjątkiem b.duzych mrozów i
      b.silnego wiatru (np. w przedszkolu u Sióstr na Sosnowickiej cała zimę dzieci
      nie wychodziły!) Panie bardzo sympatyczne, dyżury nawet z czasie długich
      weekendów i jeden miesiąc wakacji. Czynne do 17.30. Zachęcają żeby takie
      dzieci nie oglądały telelewizji i nie korzystały z koputera.
      Polecam.
    • dorinatea Re: Dobre przedszkole w Krakowie... 18.05.05, 13:19
      Czy ktoś z Was posyła dziecko do przedszkola waldorfskiego w Krakowie? Będę
      wdzięczna za wszelkie informacje na jego temat? Pozdrawiam.
      • sarna030 Re: Dobre ..-waldorwskie "Pod skrzydłami" 21.05.05, 11:52
        Napisałam już trochę o tym przedszkolu nieco powyżej. Dadam jeszcze , ze jest
        to przedszkole niepubliczne, opłata 250 zł. Jest to predszkole waldorwskie.
    • bea.075 Re: Dobre przedszkole w Krakowie... 18.05.05, 15:52
      czy znacie może przedszkole na Bronowicach na Jabłonkowskiej? napiszcie coś o
      nim... mnie interesuje akurat dyżur wakacyjny, czyli maluch tylko miesiąc
      pochodzi, ale szukam opinii...
      z góry dziekuję za odpowiedzi
      • jaroosi Re: Dobre przedszkole w Krakowie - do jeangrey 31.05.05, 11:06
        Witaj,
        mój Oskar do przedszkola idzie dopiero od września przyszłego roku. Ponieważ
        jednak pojawiły się dyskusje w tym temacie postanowiłam skorzystać z okazji i
        zaczerpnąc informacji. Szczerze mówiąc to nadal nie wiem co zrobić, bo
        słyszałam negatywy o Fiołkowej, ale i przed Ułanów mnie przestrzegano ze
        względu na zatrucia salmonellą. Nadal nie mam pojęcia co zrobić w kwietniu 2006
        i gdzie zgłosić małego.
        A tak przy okazji, nie wiesz co będzie na miejscu przedszkola wojskowego na
        Ułanów koło byłej jednostki wojskowej? Tam wyremontowali budynek i słyszałam
        różne pogłoski.
        Jeśli chodzi o podstawówkę to chodziłam do 128 obok przychodni na Ułanów, a
        obecnie słyszę coraz lepsze opinie o 114. totalny kołowrotek. Czas biegnie a ja
        jestem nadal nie zdecydowoana co do przedszkola.
        Pozdrawiam Daga
        • jeangrey Re: Dobre przedszkole w Krakowie - do jeangrey 01.06.05, 21:20
          > jednak pojawiły się dyskusje w tym temacie postanowiłam skorzystać z okazji i
          > zaczerpnąc informacji. Szczerze mówiąc to nadal nie wiem co zrobić, bo
          > słyszałam negatywy o Fiołkowej, ale i przed Ułanów mnie przestrzegano ze
          > względu na zatrucia salmonellą. Nadal nie mam pojęcia co zrobić w kwietniu 2006

Byłam na spotkaniu organizacyjnym na Ułanów i wcale mi się nie podobało. Może przekleję wrażenia, ktore opisałam już gdzie indziej:

"Nie wiem, może ja wydziwiam, ale mam pewne zastrzeżenia dotyczące
          przedszkola, do którego zapisałam Julkę.
          Zacznę od początku:
          Dzisiaj było pierwsze, organizacyjne zebranie rodziców. Prowadziła je pani dyrektor i pani Bożenka, która od września obejmie pierwszą grupę. Na spotkanie przybyło ok 20 rodziców, pięcioro z nich z trzy-cztero latkami. Dzieci poszły się bawić w kąciku na sali. Na początku pani dyrektor przedstawiła panią Bożenkę, a potem p. Bożenka powiedziała, że teraz przybliży nam w skrócie problemy jakie mogą napotkać dzieci i rodzice w pierwszych dniach pobytu w przedszkolu. Następnie wzięła do ręki cztery kartki z czymś na kształt opracowania naukowego i po prostu przeczytała. Bez komentarza, bez cienia emocji. W opracowaniu opisała stopień rozwoju emocjonalneo dziecka trzyletniego
          (fachowym słownictwem) a potem zaczęła straszyć. Że na początku, po powrocie z przedszkola dzieci mogą się moczyć, że mogą cierpieć na bezsenność, staną się osowiałe, marudne. Na końcu pani Bożenka dodała jeszcze, że przedszkole uspołecznia i usamodzielnia (właściwie jedyne plusy, jakie wymieniła w swoim wypracowaniu). Moja Julka jest żłobkowa, więc nie przeraża mnie perspektywa posłania jej do przedszkola, ale większość z obacnych na zebraniu rodziców
          musiała być ciężko przestraszona. Potem zaczęła mówić pani dyrektor. Zaczęła od zdania "Zróbcie coś państwo z tymi dziećmi, bo nie da się mówić". Rodzice zabrali część dzieci, a część pozostała na miejscu, bawiąc się cichutko.
          Pani dyrektor zaczęła opowiadać o opłatach, organizacji dnia i zajęciach
          dodatkowcyh. Większość zajęć dla 5-6 latków. Nie ukrywała też, że w pierwszych dniach pani Bożenka będzie zajmować się przede wszystkim dziećmi, które będą płakać, a pozostałe "będą musiały bawić się same". Na końcu można było zadawać pytania. Odniosłam wrażenie, że pani dyrektor odpowiadała nieco opryskliwie. Rozumiem, że pewnie odpowiadała na nie po raz setny, ale my słyszeliśmy odpowiedzi po raz pierwszy i powinna o tym pamiętać.
          Pani Bożenka stała cały czas koło pani dyrektor, ani razu nie spoglądając w stronę dzieci. Mogła podejść do nich, przecież od września będzie ich panią. Zero uśmiechu do dzieci, zero słów otuchy do rodziców. Po pytaniach można było podejść i porozmawiać osobiście. Kilkoro rodziców stanęło w kolejce, a ja wyszłam. Drzwi wejściowe od przedszkola były zamknięte. Na zewnątrz stały
          wyraźnie zniecierpliwione dwie panie (kucharki?) i jeden lekko czerwony pan. Niestety nie ruszyli się, żeby pomóc mi otworzyć drzwi (mechanizm dość skomplikowany z pchaniem, przekręcaniem). Dopiero po jakimś czasie.
          Następnie zapytały "długo to jeszcze będzie trwało?". Odpowiedziałam, że nie wiem i poszłam do bramy wyjściowej. Zamknięta. Szarpię i kombinuję, a państwo dalej się patrzą uncertain W końcu czerwony pan wstał i otworzył komentując: "To chyba pani powinna jeszcze wrócić do przedszkola". I jeszcze jedno: Ile pań powinno być w pierwszej grupie? Tutaj będzie tylko pani Bożenka i pomoc na 25 dzieci."

> A tak przy okazji, nie wiesz co będzie na miejscu przedszkola wojskowego na
          > Ułanów koło byłej jednostki wojskowej? Tam wyremontowali budynek i słyszałam
          > różne pogłoski.

Wygląda na przedszkole lub coś podobnego. Przynajmniej sądząc z budowy. Chodziłam tma do przedszkola i troszkężal mi się zrobiło jak pomyślałam, że go wyburzą sad Na szczęście uratowali smile

> Jeśli chodzi o podstawówkę to chodziłam do 128 obok przychodni na Ułanów,

Tak jak i ja smile Rocznik 76.

> obecnie słyszę coraz lepsze opinie o 114. totalny kołowrotek. Czas biegnie a

128 już nie istnieje. Ja mam bliżej do 64, ale prawdopodobnie, jeśli nie wyjedziemy z miasta, zapiszę Julkę do 8. Ale to jeszcze kuupa czasu.

pozdrawiam
          JeanGrey
    • krakusik9 Re: Dobre przedszkole w Krakowie... 08.11.15, 21:33
      Bardzo proszę o pilną informacje o Przedszkolu nr 80 ul.Kotlarska w Krakowie. Moze mialabym szanse zapisac tam dziecko już . Ale zaczęłam się zastanawiać dlaczego daleka znajoma przeniosła dziecko. Jej zdaniem masakra. Nie wiem czy jej opinia jest obiektywna , dlatego bardzo proszę o opinię mam które mają tam dzieci w najmłodszej grupie lub w starszej.
      Sprawa pilna !!!
      • mela2221 Re: Dobre przedszkole w Krakowie... 01.11.16, 18:20
        Tego przedszkola nie znam, ale mogę polecić inne prywatne na Ruczaju w Krakowie na ul. Wichrowej = http://www.przedszkolembb.pl/
        • mikipolo Re: Dobre przedszkole w Krakowie... 16.01.17, 22:37
          Podbijam- szukam przedszkola państwowego w dzielnicy KRAKÓW-BRONOWICE
          Ktoś ma jakieś opinie na temat któregoś z tych:
          Przedszkole 77- ul. Jadwigi z Łobzowa
          Przedszkole 76- ul. Emaus
          Przedszkole 137- ul. Na błonie.

Mieszkam blisko, córeczka będzie miała 3 lata i 2m we wrześniu.
        • martka_80 Re: Dobre przedszkole w Krakowie... 02.02.17, 10:33
          ul. Wichrowa NIE jest na Ruczaju. Wichrowa to głębokie KLINY (!).
    • magdziaz1 Re: Dobre przedszkole w Krakowie... 23.05.17, 10:13
      Polecam Ci to przedszkole www.malutkowo.pl/. moja córka tam chodzi i jestesmy zadowoleni. przedszkole jest dobrze zorganizowane, nauczycielki maja podejście do dzieciaków i maja ciekawy program. Do tego jest smaczne jedzenie co w przypadku mojego niejadka jest ważne. Podobają mi się pomysły na wycieczki oraz zapraszanie przedstawicieli rożnych ciekawych zawodów. Polecam
    • anitkaaw Re: Dobre przedszkole w Krakowie... 11.07.17, 10:41
      Jeżeli chodzi o przedszkole to zależało mi na tym by nie była to przechowalnia tylko by zajęcia były ciekawe i interesujące. Trafiłam do tego przedszkola www.malutkowo.pl/ i jestem bardzo zadowolona, a mój synek nawet zachwycony. Ma tam sporo kolegów i koleżanek do tego panie przedszkolanki są pomysłowe i maja w zanadrzu wiele ciekawych zabaw przy których dzieciaki poznają świat. Jest sporo wycieczek i często bawią się na placu zabaw .
    • julciakac Re: Dobre przedszkole w Krakowie... 11.10.17, 11:55
      Malutkowo na Łepkowskiego jest bardzo dobrym przedszkolem. Mój synek tam chodzi i jesteśmy zadowoleni. Dziecko jest zawsze uśmiechnięte i chętnie idzie do przedszkola. Poznaje wiele ciekawych rzeczy. Panie maja fajne pomysły na zabawę. Często są organizowane spotkania z ciekawymi ludźmi. Ogólnie rzecz biorąc przedszkole godne polecenia
    • aaaniaan Re: Dobre przedszkole w Krakowie... 03.01.18, 12:03
      Polecam przedszkole www.malutkowo.pl/. Długo szukałam przedszkola dla mojego synka. Przymierzaliśmy się do dwóch ale za każdym razem coś było nie tak. Już myślałam że coś z moim synkiem nie tak ze nie potrafi się odnaleźć w przedszkolnej rzeczywistości do momentu kiedy koleżanka nie poleciła mi własnie Malutkowa. Tam moje dziecka czuje się wspaniale i chętnie tam chodzi. Przedszkole jest ładne i fajnie wyposażone a co najważniejsze są bardzo miła panie przedszkolanki i jest sporo ciekawych zajęć. Teraz mój synek bardzo chętnie chodzi do przedszkola
    • aaliciaa Re: Dobre przedszkole w Krakowie... 27.02.18, 10:04
      Witam,
      szukam sprawdzonego przedszkola z oddziałami integracyjnymi. Czy ktoś ma opinie o Wesołym Zakątku (prywatne przedszkole ul. Pod Fortem) ?
    • magdamagdamagd Re: Dobre przedszkole w Krakowie... 18.06.18, 16:08
      Moja córka tez chodzi do malutkowa i jesteśmy bardzo zadowoleni z tego przedszkola. Córcia prawie codziennie opowiada jak to pani wymyśliła jakąś ciekawą zabawę lub grę. Maja bardzo dużo wydarzeń (a to wizyta jakiegoś ciekawego gościa a to jakieś wyjście a to jakieś ciekawe zajęcia) również program zajęć dodatkowych jest obszerny. A przy tym Panie są bardzo miła i traktują dzieci jak własne. Przedszkole godne polecenia
      • anyawyso Re: Dobre przedszkole w Krakowie... 12.10.18, 11:56
        Tez uważam że Malutko jest w porządku. Maje dziecko tam chodzi już drugi rok i jesteśmy zadowoleni. Świetnie się tam czuje ma sporo kolegów/koleżanek. Panie sa miłe i stale wymyślają jakieś nowe zabawy a przy tym widzę jak fajnie się rozwija i przygotowuje do szkoły.
    • aleandra7 Re: Dobre przedszkole w Krakowie... 27.11.18, 19:39
      Ja mogę jedynie polecić przedszkole w Mogilanach grand-house.pl/przedszkole/
      To jakieś 20 km od Krakowa, ale naprawdę jestem zadowolona
    • anniaskocz Re: Dobre przedszkole w Krakowie... 10.12.18, 11:21
      Moje diecko też chodzi do Malutkowa i jestesmy zadowoleni. Bardzo fajna kadra poczawszy od właściceli. panie przedszkolanki maja naprawde dobre podejście od dizeciaków. Jest sporo ciekawych zajęc i zabaw. Maja tez sporo wycieczek i zabaw na swieżym powietrzu. jestesmy zadowoleni z tego przedszkola.
    • elizak.edu.pl Re: Dobre przedszkole w Krakowie... 11.02.19, 09:46
      Polecamy system do zarządzania żłobkami lub przedszkolami.Więcej informacji można znaleźć na elizak.edu.pl
    • liszok008 Re: Dobre przedszkole w Krakowie... 24.03.19, 19:26
      Ze swojej strony polecam Fair Play w Krakowie. Jesteśmy bardzo zadowoleni, tzn. i dzieciaki i my smile obecnie trwa rekrutacja do przedszkola na Łokietka, także polecam
    • justynagrudz Re: Dobre przedszkole w Krakowie... 10.06.19, 09:53
      Witam wszystkie forumowiczki i wszystkich forumowiczów. Chciałam podziękować za opinie na temat przedszkoli. Między innymi dlatego dzięki nim zdecydowaliśmy jakie przedszkole wybierzemy dla naszego synka. Padło na Malutkowo i po roku uczęszczania do tego przedszkola mogę i ja się wypowiedzieć na temat tego przedszkola. Zarówna mój synek jak i my (rodzice) jesteśmy bardzo zadowoleni. Bardzo ładne przedszkole ze wspaniałymi paniami. Które dbają o każdego malucha. Mają wspaniałe pomysły na zabawy, są zaangażowane i komunikatywne. Uważam że Malutkowo to dobry wybór
      • milowkaaq Re: Dobre przedszkole w Krakowie... 27.01.20, 13:13
        Spokojnie mogę potwierdzić Malutko to bardzo dobre przedszkole. Chodził do niego mój starszy syn i teraz zamierzam zapisać do Malutkowa córkę. Tera widzę jak bardzo ważne jest dobre przedszkole dla dzieciaków. Mój syn jest w pierwszej klasie i bardzo dobrze sobie radzi. Co nie jest taki oczywiste. Obserwuję jak mamy i dzieci meczą się bo w przedszkolu były marnie przygotowywane do szkoły i teraz to nadrabiają

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka