gruszka_edziecko 11.04.03, 01:27 W tym wątku wymieniamy się informacjami o przedszkolach na Tarchominie, Białołęce itd. Zapraszam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gruszka_edziecko Przedszkole SMERF (pelag) 11.04.03, 01:28 A ja poszukuję informacji na temat przedszkola Smerf. Wiem, że mieści się na Tarchominie, nawet je odwiedziłam, jednak chciałabym poznać opinie rodziców, którzy posyłają tam swoje pociechy. Będę wdzięczna za wszystkie uwagi. Pozdr Asia, mama Qbika pelag (pelag@gazeta.pl) Odpowiedz Link Zgłoś
rudzik3 Re: Przedszkole SMERF (pelag) 30.07.03, 16:44 Piszę tak późno, bo ja dopiero teraz wzięłam się za zbieranie wiadomości o przedszkolach. Smerfy na Tarchominie są aż trzy, a właściwie już cztery. Czwarty, tuż przy wałach rusza od września, nabór w toku. Mimo, że lokalizacja bardzo mi sprzyja, ja tam dziecka nie posyłam. To tylko poczta pantoflowa, zasłuchana przy piaskownicy, ale jednak nie z ust jednych. Najgorsze jest ponoć Smerf przy Nowodworskiej, cytując "na obiad tylko kluchy, a panie w ogóle nie znają się na swojjej robocie". W pozoatałych ponoć jako tako, ale bez fajerwerków. Rozmawialiśmy z Panią dyrektor sieci i generalnie potraktowała nas, jak pani z przedszkola państowwego, tzn. miała nas gdzieś (przepraszam te panie dyrektorki, których to nie dotyczy) W żadnym innym przedszkolu nas to nie spotkało. Dla mnie to pierwsze wrażenie też się liczy. W końcu czymś muszę się kierować, a angielski jest już wszędzie. Myślę, że Smerf był niezły na początku, a teraz już idzie na ilość. Ale to tylko poczta pantoflowa. Życzę trafnych wyborów (sobie też). Pozdrawiam. Ruda Odpowiedz Link Zgłoś
lula11 Re: Warszawa-Tarchomin, Białołęka 11.04.03, 14:24 Proszę o opinię na temat przedszkola prowadzonego przez siostry na ul. Mehoffera. Odpowiedz Link Zgłoś
honda1998 Re: Warszawa-Tarchomin, Białołęka 30.04.03, 14:01 witam w której części Mehoffera znajduje się to przedszkole??? Może wiesz jakie maja opłaty i w jakim wieku przyjmuja dzieci pozdrawiam, Eliza (elizawwa@wp.pl) Odpowiedz Link Zgłoś
elela anglojęzyczne na Mehoffera 07.05.03, 12:58 widziałam ostatnio szyld przedszkola na Mehoffra (anglojęzyczne), czy ktoś coś o nim słyszał? jaka cena, w jakich godzinach , itp ? Odpowiedz Link Zgłoś
dagal Re: anglojęzyczne na Mehoffera 11.09.04, 10:29 znam okropnie nieprzyjemna historie, z pierwszej reki, wiecej moge napisac na priv Odpowiedz Link Zgłoś
zakrzesik Re: anglojęzyczne na Mehoffera 16.09.04, 13:15 czy możesz mi napisać coś więcej na temat tego przedszkola. Co to za historie? Właśnie posłałam tam 2,5 roczne dziecko.EWA (zakrzesik@interia.pl) Odpowiedz Link Zgłoś
edek161 Re: anglojęzyczne na Mehoffera 11.10.04, 12:12 Do tego przedszkola chodzi moja Córeczka - bardzo prosze o kontakt edyta.bloch@medicover.pl lub 0-609 035 924. Przyznam szczerze że jestem zaniepokojona więc proszę pinie się ze mną skontaktować. Odpowiedz Link Zgłoś
tasaio5 Re: anglojęzyczne na Mehoffera 12.10.04, 22:34 Bardzo zaintrygowała mnie wiadomość o złych historiach w tym przedszkolu, ponieważ moje dziecko także jest jego uczestnikiem. Od samego początku nie spodobała mi się właścicielka- pani, która wygląda bardziej na właścicielkę ekskluzywnej.....niż placówki oświatowej, ale mój mąż bardzo chciał posłać tam nasze dziecko z uwagi na rzekomy stały kontakt z językiem angielskim.Będę wdzięczna za informacje: adres e-mail : tasaio5@vp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
zakrzesik Re: anglojęzyczne na Mehoffera 19.10.04, 13:09 Witam, próbowałam dowiedzieć się czegoś od DAGAL ale niestety do tej pory nie udzieliła mi informacji i cały czas milczy. Może to po prostu jakiś blef. Jeżeli mogę napisać coś od siebie to mój synek (2,5 roku) chodzi tam od miesiąca. Jak na razie jestem bardzo zadowolona. Przez pierwsze dwa tygodnie popłakiwał ale teraz jest już zadowolony. Bardzo lubi te swoje "ciocie". Zauważyłam, że jest teraz bardziej otwarty, nie bije dzieci i więcej mówi. Pozdrawiam. Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
g.o.o.h Re: Warszawa-Tarchomin, Białołęka 09.07.03, 09:23 wracam do tematu... czy tak mało osób jest z Tarchomina, Białołeki?? dziewczyny - podzielcie się swoimi opiniami o przedszkolach w tej dzielnicy... mój syn ma 2 lata i 2 m-ce... mocno się zastanawiam co zrobić - potrzebuje Waszej pomocy wiem, ze można na Was liczyć dziekuje i pozdrawiam serdecznie Gooh Odpowiedz Link Zgłoś
marzenka1974 Re: Warszawa-Tarchomin, Białołęka 14.02.04, 23:40 Hej, Mamy z Białołęki! Czekamy na Wasze opinie; opiszcie przedszkole swojego dziecka. Pozdrawiam, Marzena Odpowiedz Link Zgłoś
rudzik3 Re: Warszawa-Tarchomin, Białołęka 24.07.03, 14:18 Tez się dziwię, ze tak mało jest wypowiedzi w tym wątku, sądząc po liczbie dzieci w okolicy. my szukamy teraz przedszkola dla naszej córeczki, oczywiście prywatnego, bo jak wiadomo na państwowe tutaj nie ma szans. Sama szukam jakiejś informacji o tutejszych Smerfach i Skrzatach, tym bardziej, że decyzję powinnam podjąć już zaraz (Wy też, bo miejsc już niewiele). Chodzę na rozmowy i wszystko wygląda pięknie, ale chętnie pogadałabym z rodzicami, którzy znają te przedszkola z pierwszej ręki. Odezwijcie się, proszę! Odpowiedz Link Zgłoś
g.o.o.h Re: Warszawa-Tarchomin, Białołęka 29.07.03, 08:16 hej Rudzik polecam Ci przejść się do Przedszkola MISIO, na ul Modlińskiej (na odcinku między Mehoffera a Fortem Piontek). Jadąc od Centrum, trzeba wjechac przy Campusie, na drogę rónoległą do Modlińskiej i po jakichś 100-150 m jest reklama MISIA. Jest to duży ładny dom 100m od Modlińskiej, dlatego nie słychac samochodów ))) jest cisza...duży ogród... bardzo spodobało mi się to przedszkole... i mój Bruno (2lata i 3 m-ce) zaczął tam chodzić bawić się z dziećmi (wczoraj nawet wycinanki z nimi zrobił). Panie bardzo miłe, atmosfera rodzinna - ja jestem zachwycona. Jeśli Bruno dobrze będzie się tam czuł (a na razie wszytsko na to wskazuje ), to najpóźniej od stycznia pójdzie tam na "cały etat" dlatego polecam, abys tam poszła i porozmawiała - ja się zakochałam w tym przedszkolu gdybyś coś więcej chciała wiedzeć - pisz: magdalena.materna@tns-global.pl pozdrawiam słonecznie GOOH Odpowiedz Link Zgłoś
rudzik3 Re: Warszawa-Tarchomin, Białołęka 30.07.03, 16:36 Dzięki bardzo, że się odezwałaś. Do przedszkola Misio własnie trafiliśmy w naszych poszukiwaniach. Też nam się bardzo spodobało i jest jednym z dwóch, które poważnie rozważamy. Drugie to Konradek po drugiej stronie Modlińskiej. W Misiu bardzo podobała mi się Pani dyrektor, taka równa babka z animuszem, bardzo w moim guście, no i urzekł nas widziany niestety tylko na zdjęciach pan od rytmiki z kogutem na głowie i w czerwonej skórze. Trochę mniej podobały mi się pozostałe panie, troszkę mimozowate, wytoczyly się z zaplecza, dopiero jak podjechaliśmy. No i plac zabaw niezbyt wielki, bylo ciasnawo i teraz, choć przecież wakacje. W Konradku jest bardzo duży trawnik do zabawy i generalnie jest bardzo rodzinnie. Gdzieś pod gruszką siedziała sobie babcia, ciocie traktują dzieciaki, jak swoje własne. Tylko własnie nie wiem, czy aby na pewno mojej 3, 5 letniej córeczce potrzebna jest druga rodzina, czy raczej własnie przedszkole, pełne zabawy, ale też już uczące życia w grupie, tego, że czasem trzeba się podporządkować itd. Acha, jest tu też gimnastyka korekcyjna, na której trochę mi zalezy, bo mała ma zadatki na płaskostopie. No i tak to się zastanawiam i zastanawiam, a czasu coraz mniej. Chciałabym już sama dla siebie wiedzieć, co też będzie z tą moją dziewuszką od wrzesnia. Dlatego dzięki raz jeszcze, że się odezwałaś i fajnie, że Tobie Misio też się podobał. Pozdrawiam serdecznie. Ruda Odpowiedz Link Zgłoś
agost2 [...] 30.07.03, 22:34 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
gruszka_edziecko [...]-do agost2 30.07.03, 22:56 Twój IP jest IDENTYCZNY z adresem autorki postów dot. tego samego Klubiku. Treść postu jest właściwie ta sama. A nick świeżutki bez żadnego innego postu. Jak dla mnie te posty napisała jedna i ta sama osoba... Pozdrawiam, gruszka_edziecko-moderator Odpowiedz Link Zgłoś
agost2 Re: [...]-do agost2 31.07.03, 10:05 Nie rozumiem, jakie znaczenie ma to, kto pisze chcąc pomóc w znalezieniu dobrego miejsca dla dziecka. Weryfikację informacji pozostawiłabym na Pani miejscu raczej samym forumowiczkom, bo jak na razie to blokuje Pani przepływ informacji, a tym samym zaprzecza Pani samej idei tego forum. Czym różni się informacja o innych miejscach ? Do jednego z tych opisywanych przedszkoli prywatnych chodziła moja córka (teraz 5 lat) i to co za te duże pieniądze otrzymała to wielkie nic. Więc jeśli powstaje coś nowego, godnego chocby przyjrzenia się, to dlaczego nie daje Pani takiej możliwości innym, tylko sama podejmuje decyzji o zablokowaniu informacji. Była Pani kiedys na Tarchominie? Widziała Pani ile tu jest dzieci, których matki nie bardzo mają co zrobić z dziećmi? Powstał właśnie klub, który może stanowić wyjście dla matek niepracujących, chcących by ich dziecko miało kontakt z rówieśnikiem. Nie rozumiem Pani. A. Odpowiedz Link Zgłoś
gruszka_edziecko Re: [...]-do agost2 31.07.03, 10:46 Czym innym jest informacja, którą wymieniają się między sobą mamy, a czym innym darmowe zachwalanie własnej działalności gospodarczej. Na forum jest wiele mam, które mają własne firmy-ciekawe, co by było gdyby każda zaczęła się tak reklamować. W serwisie można oczywiście umieścić płatną reklamę-zapraszam w tej sprawie do admina. A moja praca polega właśnie na tym, żeby KOMERCYJNE ogłoszenia usuwać, bo to nie dodatek reklamowy. Poza tym za wysoce nieetyczne uważam logowanie się pod innym nickiem i udawanie zadowolonej z danego przedszkola mamy. Jak dla mnie to nie jest obiektywna informacja. Pozdrawiam, gruszka_edziecko-moderator Odpowiedz Link Zgłoś
rudzik3 Re: [...]-do agost2 31.07.03, 16:59 Agost2, kimkolwiek jesteś, czy ja jednak mogłabym się dowiedzieć, co bylo w Twoim pierwszym, potem usuniętym liście. Kazda informacja jest dla mnie bardzo ważna, bo decyzję muszę podjąć już zaraz. Jesli nie uda Ci się na tym forum, podaję mój mail: rudzik@acn.waw.pl Z góry bardzo dziękuję i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
agost2 do rudzik - nie wiem czy nie zostanie zablokowany 31.07.03, 17:24 W liście na forum nie chodziło mi o reklamę, lecz poinformowanie o powstaniu klubu przedszkolaka, w którym przez okres wakacji można próbować przyzwyczaić dziecko do kontaktu z rówieśnikami i bezbolesnego rozstania z rodzicami. Od września rusza tam przedszkole w różnych opcjach: do 14.00, 17.00, 19.00 i na 2,3,5 razy tygodniowo, w zależności od potrzeb. Przedszkole choć może nie najtańsze, ale posiada w swoim planowym programie : lekcje z elementami montessori, glottodydaktyki, lekcje dramy, muzykoterapii, bajkoterapi, zajęć z ruchem rozwijającym W. Sherborne, język angielski metodą Helen Doron. Jak na razie przedszkole cieszy się doskonałym zainteresowaniem, bo ma doskonałą lokalizację w centrum Tarchomina i świetną salę zabaw (mini kidsplay), z której ciężko jest wyciągnąć dzieci, a rodzice niejednokrotnie na prośbę swych dzieci rezygnują z innych przedszkoli, bo dzieci mówią że będą chodzić tylko tu. Nie podaję tutaj telefonu, ani adresu, wysłałam Ci na private Odpowiedz Link Zgłoś
rudzik3 Re: do rudzik - nie wiem czy nie zostanie zabloko 31.07.03, 17:45 Dzięki za wszystkie informacje. Chyba natknęłam się już na ogłoszenie tego klubu przy rondzie Topolowej i Swiatowida, ale jeszcze nie dzwoniłam. Gdybyś mogła jeszcze napisać, co to za przedszkole do którego chodziła Twoja córeczka, a które niekoniecznie było ok. Każda informacja jest dla mnie ważna. Wybieranie i przeglądanie tutejszych przedszkoli zabrało mi sporo czasu i energii. Sama chetnie podzielę się tym, co wiem, ale chętnie też skonfrontuję to z opiniami innych. Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam. Ruda Odpowiedz Link Zgłoś
dzidunia1 Re: do rudzik - nie wiem czy nie zostanie zabloko 28.04.05, 18:14 Moje drogie zatroskane mamy. JA też jestem w kropce z przedszkolem, ale ostatnio zastanawiliśmy się, czy wybierając dla naszej Tosi przedszkole z tymi wszystkimi angielskimi, glottodydaktykami, logopedami, psychologami itp nie odbierzemy naszemu dziecku dzieciństwa. Sąsiadka właśnie mi opowiadała, że dostała ocenę dziecka (dziewczynka ma 3 latka) !!!! Chyba za wcześnie na wyścig szczurów. My chodziliśmy oboje do zwykłych przedszkoli, angielskiego nauczyliśmy się biegle gdzieś po drodze i bezboleśnie, oboje piastujemy wysokie stanowiska i udało nam się w życiu. Zastanówmy się, czy rzeczywiście chcemy dla naszych dzieci konfrontacji z ocenami w wieku 3 lat!!! Ja (z wykształceniem pedagogicznym) zaczynam sie poważnie zastanawiać. JEszcze nie wiemy jaki wpływ takie przedszkola będą miały na dorosłe osoby w przyszłości, badanie na ten temat pojawią się za późno. A co Wy myślicie? Dzidunia Odpowiedz Link Zgłoś
madeline77 Re: do rudzik - nie wiem czy nie zostanie zabloko 01.05.05, 17:19 Akurat nie patrzylam na to w ten sposob... Marylka idzie do przedszkola od maja do Akademii Maluchow.Bardzo mi sie to przedszkole podoba-ma bogata oferte,wlasnie te wszystkie <extra> zajecia.Dzieci ucza sie bezstresowo,maja bardzo dobrze zorganizowany czas.Ucza sie poprawnej wymowy,angielskich slowek- cora oglada teletubisie na BBCPrime,wiec slowka szybko lapie,literki-teraz dzieci czuja glod wiedzy-3-4latki umieja juz pisac literki,liczyc.Ja tam mysle,ze dobrze zorganizowany czas dziecka jest nadrzedna sprawa.Ja w przedszkolu mialam zabawe,posilki i lezakowanie-nudy,bardzo nie lubilam chodzic.Teraz dzieci chetnie ida do przedszkola i ciezko je wyciagnac do domu.Zobaczymy jak bedzie z Marylka.Przez pierwszy tydzien-moze dluzej jesli bedzie taka potrzeba, bede chodzic razem z cora i z synkiemO ile wiem w tym przedszkolu nie ma ocen, kar i nagrod. Odpowiedz Link Zgłoś
glusiowa Re: do rudzik - nie wiem czy nie zostanie zabloko 26.01.04, 17:29 Podciągam stary wątek. Szukam namiarów na przedszkola niepubliczne w Tarchominie, szczegolnie interesuje mnie to opisywane przez agost2. Odpowiedz Link Zgłoś
joannatp1 Re: do rudzik - nie wiem czy nie zostanie zabloko 27.01.04, 13:00 Cześć, mieszkam na Tarchominie, mam prawie 3 letnia córeczkę zakochana w swoim przedszkolu, do którego chodzi od listopada. Przedszkole Artystyczne na Odkrytej. Przedszkole jest prywatne , kameralne w mieszkaniu w bloku, ale Panie opiekunki są zafascynowane swoja pracą i stworzyły fantastyczne miejsce dla maluchów. W tej chwili jest tam 9 dzieci. Jezeli jestes zainteresowana takim typem przedszkola to proszę o kontakt prywatnie. Bo to jest miejsce które z czystym sumieniem moge polecić. Dodam tylko że trafiłyśmy tam po BARDZO traumatycznym dla dziecka wydarzeniu w "przedszkolu " w bloku na Swiadowida, koło banku PKO. Pozdrawiam i życzę udanego wyboru. Asia Odpowiedz Link Zgłoś
jo_ania Re: do rudzik - nie wiem czy nie zostanie zabloko 02.02.04, 08:13 Asia napisała: "mieszkam na Tarchominie, mam prawie 3 letnia córeczkę zakochana w swoim przedszkolu, do którego chodzi od listopada. Przedszkole Artystyczne na Odkrytej." My także mieszkamy w tej dzielnicy i szukamy dobrego przedszkola, czy można poprosić o namiary na to przedszkole? Intersują nas inne przedszkola w okolicy ul. Odkrytej, odwiedźiłyśmy już Smerfa przy Odkrytej przy Wale Wiślanym, jeśli posyłacie tam dzieci to poproszę o informację o tym i o innych przedszkolach. Pozdrawiamy Joanna i Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
joannatp1 Re: do rudzik - nie wiem czy nie zostanie zabloko 02.02.04, 09:41 Odpowiedziałam na priva Asia Odpowiedz Link Zgłoś
74ewa przedszkole na Swiatowida 05.02.04, 21:19 Cześć, przeczytałam Twój list o przedszkolu na Światowida (obok banku PKO) i zastanawiam się co się tam wydarzyło? Chciałam tam posłać mojego synka ale teraz poważnie się zastanawiam. Czy mogłabyś mi napisać coś więcej o tym przedszkolu? Pozdrawiam Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
mfiolka Re: przedszkola na Tarchominie 17.02.04, 08:47 czesc, mam prosbe do mam z Tarchomina o wszelkie opinie na temat przedszkoli tej czesci Wwy, jestem na etapie poszukiwania czegos dobrego dla mojego szkraba, slyszalam cos o przedszkolu adaptacyjnym gdzie ono jest i co o nim wiecie slyszalyscie? pozdr F Odpowiedz Link Zgłoś
ami134 Re: przedszkole na Swiatowida 31.05.05, 14:19 Opinie poprzednie - uważam bardzo krzywdzace i nie aktualne. Światowida 47, jest dobre. Przede wszystkim świetna pani dyrektor - wykształcona i z dużym darem do dzieci. Reszta kadry zmotywowana wysoką kultura osobistą i kwalifikacjami pani Marii. Odkąd moje dziecko poszło do tego przedszkola nauczyło się - tak - kultury. Przedszkola przeganiają się w zajęciach (Klub Misia Bo też ma wiele), ale tak jak zmieniła to przedszkole obecna kadra (od października 2004)- to coś niesamowitego. Dzieci nauczyły się same ubierać, jeść sałatki, nie mówiąc już o piosenkach, angielskim - Helen Doron. W poprzednim roku rzezcywiście kadra trochę zaszkodziła temu przedszkolu. Byłam przeciwna zmianie kadry mimo to. Ale efekt jest namacalny. prosze zapytać rodziców. Zebrania na których wymieniamy się uwagami, chyba nigdzie w przedszkolach na Tarchominie nie jest praktykowany. Tutaj skutkuje. Rodzice sami podjęli decyzje, co zrobić z przyprowadzanymi czasem chorymi dziećmi - nie przyjmować, czy przyjmować. Bardzo polecam, bo jest niedrogie. Nie wiem tylko jak z miejscami. Odpowiedz Link Zgłoś
anutka77 Re: przedszkole na Swiatowida 24.03.06, 09:10 Ja przykre wspomnienia po spotkaniu z Panią dyrektor. Chciałam tam posłać dwoje dzieci. Robiła wrażenie jakby jej nie zależało, a jak powiedziałam, że przeprowadzamy się z Bielan i dzieci na razie chodzą tam do państwowego przedszkola, to zasugerowała, żeby spróbować w Państwowym na Białołęce (jakby nie wiedział ile miejsc wolnych czeka w nich na starsze dzieci). Poza tym moje dzieci w dotychczasowym przedszolu mają bogatszy program niż ten, który przedstawiła mi Pani dyrektor, więc nie wiem skąd ten zachwyt. W końcu zdecydowałam się na dowożenie ich na Bielany. Odpowiedz Link Zgłoś
grajek9 Re: do rudzik - nie wiem czy nie zostanie zabloko 17.02.04, 13:56 Cześć Asiu, czy mogłabyś coś więcej napisać na temat przedszkola na Swiatowida koło banku PKO właśnie miałam zapisać tam swoją córeczkę. Proszę o info grajek9@gazeta.pl Będę bardzo wdzięczna. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka.ostrowska proszę o sprostowanie 01.03.04, 13:52 Pani Joanno, Bardzo proszę o sprostowanie informacji o przedszkolu na Śwaitowida. Domyślamy się kim Pani jest i dlaczego może Pani rozpowszechniać niesprawiedliwe opinie. Proszę o podanie prywatnego adresu, to chętnie z Panią podyskutuję. Przedszkole staramy się prowadzić profesjonalnie, zależy nam na dobrej opinii, tym bardziej przykro nam iż z powodu, którego się domyślamy, pisze Pani o nas takie rzeczy. Poza tym cieszymy się uznaniem wśród naszych klientów, bo dzieci u nas się uczą, są zadbane i zadowolone. Dla Rodziców przyszłych przedszkolaków jedna rada: nie zawsze można pokierować się opinią z internetu, lepiej taką informację sprawdzić, bo źle o przedszkolu może napisać np. konkurencja lub rodzice, którzy nie koniecznie mają rację. Mój prywatny adres, agost@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
gruszka_edziecko Od moderatora! 13.04.04, 02:34 agnieszka.ostrowska napisała: > Dla Rodziców przyszłych przedszkolaków jedna rada: nie zawsze można pokierować > się opinią z internetu, lepiej taką informację sprawdzić, bo źle o przedszkolu > może napisać np. konkurencja lub rodzice, którzy nie koniecznie mają rację. > Mój prywatny adres, agost@wp.pl O samym przedszkolu ani się nie wypowiadam, bo go nie znam. Natomiast: Forum jest stworzone dla rodziców i mają oni PRAWO zamieszczac swoje prywatne opinie o poszczególnych placówkach. Powstało właśnie po to, żeby opiniami wymieniali się rodzice, nie zaś właściciele placówek zachwalali je potencjalnym klientom. Oczywiście opinie rodziców często różnią się między sobą, zapewne jeszcze częściej odbiegają od opinii właścicieli. Jednak każdy ma prawo tu się wypowiedzieć. I bardzo proszę logować się pod jednym nickiem. Gruszka-moderator Odpowiedz Link Zgłoś
malenstwo75 Re: do rudzik - nie wiem czy nie zostanie zabloko 12.01.05, 19:59 Cześć Asiu Mam do Ciebie wielką prosę czy mogła być mi podać namiary na pszedszkole do którego chodzi twoja córeczka oraz na;pisać coś jeszcze na jego temat. będę bardzo wdzięczna mój synek narazie chodził do Smerfa na Odkrytej Proszę cię napisz na e-mail malenstwo75@aster.pl pozdr Beata Odpowiedz Link Zgłoś
dagal mam inne zdanie 11.09.04, 10:42 osobiscie odwiedzilam ten klub przedszkolaka MIsia BO (tak sie nazywa) w budynku przy swiatowida, wedrujac po okolicznych przedszkolach moje wrazenie bylo nie najlepsze, owszem, basen z pileczkami i inne tzw "ustrojstwa" do wlazenia i zlazenia nawet fajne tylko na jak dlugo, po kilku dniach znudza sie dziecku to moze byc aktakcja raz w tygodniu, ale nie na codzien panie senne, atmosfera tez, dzieci robily co chcialy, panie cos wycinaly, ogolny brak jakiejs glebszej mysli, poza glowna sala pomieszczenia malenkie i w zasadzie ciemno, brak swiatla slonecznego, jedzenie dowozone przez catering, wiec raczej szans na dokladke brak zewnetrzny placyk zabaw oddalony od przedszkola o jakies 7-10 min drogi (biorac pod uwage tempo maluchow) taki dzierzawiony od spoldzielny przyblokowy placyk, moze i lepiej wyposazony niz inne, ale jednak ogolnodostepny, a ja nie chcialbym zeby ktos postronny obserwowal swobodnie moje dziecko to tylko moje osobiste obsewacje i przemyslenia Odpowiedz Link Zgłoś
gruszka_edziecko Od moderatora do rudzik3 13.04.04, 02:42 Ja odpowiem jako moderator forum. Po pierwsze autorka zamieszczała posty o treści komercyjnej, czyli po prostu reklamy swojego przedszkola. Jest to niezgodne z regulaminem forum (patrz choćby ogólne zasady forum Gazeta) i takie posty są usuwane. Po drugie i co ważniejsze; autorka dopuściła się bardzo nieładnego zabiegu. Po moich ostrzeżeniach, że posty komercyjne będą kasowane, zmieniła nick z agnieszka.ostrowska na agost2 i zaczęła pisać posty pochwalne o tym przedszkolu jako rzekomo zachwycona nim mama. Rozumiem, że prywatne przedszkola starają się dotrzeć z ofertą do rodziców, jednak jest to wprowadzanie w błąd userów. Pozdrawiam, Gruszka-moderator Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka.ostrowska Re: Od moderatora do rudzik3 19.04.04, 09:04 Proszę Pani, Nie zmieniłam swojego nicka specjalnie tylko chciałam, podając swoje nazwisko odpowiedzieć na post tej Pani. Nie wiem, czemu Pani akurat do mojej osoby czyni tyle uwag. Jeśli są to reklamy dlaczego nie usunie ich Pani. Ale prosze to zrobić także w przypadku pozostałych Pań, które nawet jeśli podaja prywatny mail to i tak pośrednio reklamują swoje placówki. Wpisałam się na forum z własnym nazwiskiem, bo uważałam że pomówienia moga byc szkodliwe. Przecież z postu nie wynikało, że jestem kimś innym. Nie wiem o co Pani chodzi. Jeśli mogę mieć prośbę i zakończyć całą tę sprawę, to bardzo prosze o wyrzuycenie wszystkich moich listów. Po prostu jest Pani niesprawiedliwa i obraziła mnie Pani. Odpowiedz Link Zgłoś
eldad Re: Od admina 21.04.04, 11:54 Forum eDziecko służy rodzicom poprzez wymianę autentycznych informacji między autentycznymi osobami. Z punktu widzenia netetykiety a może przede wszystkim zwykłej ludzkiej przyzwoitości nie powinno się pisać pod wieloma nickami. Przyczyniamy się wtedy do obniżenia wiarygodności forum - jeśli oszukujesz wstawiając lipne opinie, nie uwierzysz w opinie innych. Zamieniamy wtedy forum z miejsca wzajemnego zaufania i wartościowych informacji w słup ogłoszeniowy lub brukowiec, który owszem przeczyta się, ale niczemu się nie wierzy. Bez większego problemu można odróżnić przekaz reklamowy od podania namiarów na dane przedszkole. To pierwsze jest zabronione przez regulamin Forum, do drugiego zachęcamy jak najbardziej. Popieram działania moderatorki, naszej miłej gruszki, której dziękuję za wszystko. pozdrawiam mamy przedszkolaków admin eDziecko eldad __________ "Zdumiewają mnie ludzie, którzy chcą pojąć Wszechświat, podczas gdy dostatecznie trudno jest zorientować się w Chinatown" - Woody Allen Odpowiedz Link Zgłoś
ka122 Re: Warszawa-Tarchomin, Białołęka 08.11.04, 17:42 Witaj Ruda. Własnie powaznie zabrałam się a szukanie przedszkola dla mojej prawie 3 -letniej córki. Byłabym wdzięczna za wiecej inf. dotyczacych przedszkola Konradek. mozesz pisać na chwila.1@op.pl. Z góry dziekuję. Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
margop74 do g.o.o.h. 04.05.04, 17:06 Hej! I jak, Bruno chodzi do Misia na "cały etat"? W dalszym ciągu jesteś zadowolona? M. Odpowiedz Link Zgłoś
g.o.o.h Re: do g.o.o.h. 05.05.04, 09:25 witaj)) namieszało mi się trochę w życiu, ale zacznę od początku.. w przedszkolu "MISIO" na ul. Modlińskiej było bardzo fajnie, ale...nie posłałam tam Bruna. Dlaczego? z kilku powodów: 1) było tylko do 17-stej, nie było wystaraczającej grupy dzieci w wieku ok. 2,5 roku (tylko trójka dzieci razem z Brunem); to najważniejsze... potem posłałam go (od września) do przedszkola "Funny Kids" na ul. Mehoffera, tam byłam bardzo zadowolona, cena w miarę, czyli 550 zł, czynne od 7 do 18- stej, czyli wyrabiałam się z odbiorem, fantastyczne "ciocie" (do tej pory jestem z jedną z nich zaprzyjaźniona), Bruno je uwielbiał (i przedszkole i ciocie), nie chciała w ogóle wychodzić... no i jest to przedszkole anglojęzyczne i trochę nauczył sie mówic po angielsku... ale życie jest brutalne i musiałam ze względów finansowych dać go do państwowego przedszkola, obszukałam wiele w Centrum (bo tam zaraz przenosi sie moja firma) i znalazłąm najwspanialsze..., na ul. Jazdów "Raj na Skarpie" (zresztą polecane na forum ), przyjęli Bruna i powiem Ci, zę jestem nie mniej zadowolona od "Funny Kids", teraz wiem, ze można znaleźc państwowe przedszkole też dobre, znakomite, wszystko zależy od podejścia osób tam pracujących)) tak więc trochę namieszłąam dziecku, ale Bruno jest bardzo zadowolony i znakomicie się zaaklimatyzował w nowym środowisku mam nadzieję, ze dobrze wybierzesz dla swojej pociechy pozdrawiam wszystkich słonecznie GOOH (Magda) Odpowiedz Link Zgłoś
margop74 Re: do g.o.o.h. 05.05.04, 12:15 Hej! Wielkie dzięki za tak wyczerpującą odpowiedź. ) Mam jaeszcze kilka pytań odnośnie przedszkola "Funny Kids". Przede wszystkim gdzie bawią się dzieci, kiedy wychodzą na dwór? Mam na myśli to czy plac zabaw jest od ulicy, czy za budynkiem. Ul. Mehoffera jest dosyć ruchliwa... więc obawiałabym się hałasu i spalin... Pod względem spokoju i czystego powietrza idealne warunki ma Smerf przy Odkrytej - znajduje się przy samym wale, ale parę innych rzeczy mi się tam nie podoba, dlatego szukam czegoś innego. (to tak na marginesie...) Drugie pytanie - odnośnie "Funny Kids" - czy płaci się tam wpisowe, a jeżeli tak, to w jakiej wysokości? Czy są w ciągu roku jakieś dodatkowe opłaty? Trzecie pytanie - co oferują w ramach czesnego oprócz angielskiego i posiłków? Wybacz,że zadaję tyle pytań, ale jestem teraz w domu z kandydatem na przedszkolaka - Jasiem i z Jego czteromiesięczną siostrą - Marysią i mam za daleko na Mehoffera, żeby wybrać się tam na spacer. Jeżeli nie masz czasu, albo ochoty na pisanie, to byłabym wdzięczna za nr telefonu do przedszkola. Pozdrawiam gorąco i życzę Brunowi, żeby nie musiał zmieniać Raju na skarpie... )) PS Swoją drogą bardzo miło jest dowiedzieć się, że są fajne państwowe przedszkola! Odpowiedz Link Zgłoś
ola_robak Re: do g.o.o.h. 07.05.04, 09:50 Witam, jeżeli masz bliżej przy ul. Odkryrej to dokładnie na ul. Marcina z Wrocimowic będzie nowe przedszkole.Jeżeli jesteś zainteresowana to daj znać. właścicielka i matka wiktorka 5lat i Natki 5 miesięcy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
margop74 do oli_robak 07.05.04, 13:48 Hej! Olu. Bardzo chętnie dowiem się czegoś więcej o Twoim przedszkolu. Podaję mój adres elektorniczny : margop74@wp.pl. Pozdrawiam, M. Odpowiedz Link Zgłoś
frog73 Re: Warszawa-Tarchomin, Białołęka 27.02.04, 10:28 Witajcie! Moja córka w tym roku kończy 6 lat i od dwóch lat jest w Smerfie na Świderskiej. Przedszkole nie zrobiło na mnie wrażenia, tym bardziej, że przenieślismy ją z dobrego, jęyzkowego przedszkola. Ale teraz jest super. Córcia z przyjemnością chodzi do przedszkola, a to jest dla mnie najważniejsze. Kocha swoją ciocię, a jak wróci do domu wieczorem bawi się wyłącznie w przedszkole. Jeśłi chodzi o żywienie. Córcia jest alergikiem i nie ma problemu. Jej 'ciocia'pilnuje, żeby nie zjadła czegoś zakazanego, ale nikt jej oddzielnie nie gotuje. Zajęcia - jak wszędzie - angielski, rytmika, tańce, plastyka, teatrzyk, logopedia. Pani od logopedii daje nam oddzielne cwiczenia do zrobienia w domu. Widzę, że dziecko jest traktowane indywidualnie.Generalnie ok. Chociaż bez rewelacji. Ale, tak jak wspomniałam, to, że ona wstaje rano i zostaje w Smerfie bez problemu, jest najważniejsze. Może nie wymagam zbyt wiele. Mój synek ma teraz 10 miesięcy, a jak skończy trzy latka, to pewnie też zapiszę go do Smerfa. Odpowiedz Link Zgłoś
ka122 Re: Warszawa-Tarchomin, Białołęka 08.11.04, 17:49 Witaj biore pod uwagę to przedszkole dla mojej córki. czy mogłabys napisac o nim cos więcej? jakie sa ceny, ile dieci w grupie? jak mozesz pisz na chwila.1@op.pl. dzięki Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
izaski Re: Warszawa-Tarchomin, Białołęka 07.03.04, 16:26 Mój maluch chodzi do prywatnego przedszkola "Funny Kids" na Mehoffera. Bardzo ciekawa jestem opinii innych mam na jego temat, ja jestem bardzo zadowolona, dzieci jest ok 50, małe grupy, bardzo sympatyczne "ciocie". Jedyną wadą, niestety, jest koszt (550 zl), ale to podobno i tak niewiele w porównaniu do innych prywatnych przedszkoli... Odpowiedz Link Zgłoś
politea25 Re: Warszawa-Tarchomin, Białołęka 17.03.04, 19:36 Czy ktoś może polecić zwyczajne państwowe przedszkole w oklicach Odkrytej/Światowida? Czy w ogóle coś takowego istnieje czy tylko są prywatne? Jak się kształtują ceny w tych prywatnych? Odpowiedz Link Zgłoś
nutria5 Re: Warszawa-Tarchomin, Białołęka 17.03.04, 22:35 Witaj, Nic nie wiem o państwowych, bo w mojej części Białołeki są nieosiągalne. Swojego synka posyłam do prywatnego (Konradek na ul. Podróżniczej, cena 600 zł (dużo, ale w tej cenie jest wszystko: tzn. oczywiście podstawowa opieka i jedzenie + angielski + rytmika + korektywa + logopeda + teatrzyki + książki + prezenty na urodziny, Mikołaja itp. imprezy). Przedszkole jest super, polecam wszystkim! Niestety, prawdopodobnie nie będzie w nim zerówki (formalności "urzędnicze" raczej nie rokują, że uda się je do września przezwyciężyć) i teraz szukam przedszkola lub szkoły z zerówką, w której mój 6- latek będzie się czuł równie dobrze. Pozdrawiam Aga Odpowiedz Link Zgłoś
politea25 Re: Warszawa-Tarchomin 22.03.04, 13:10 Wyciągam do góry. Może ktoś coś jednak jeszcze doda. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiap74 Misio i przedszkole na ul. Okienko 06.04.04, 15:33 Czy znane Wam są opłaty w przedszkolu Misio? Ile kosztuje wpisowe, ile za miesiąc, co jest w cenie? Słyszałam dużo pozytywnych opinii na temat tego przedszkola. Interesuje mnie też przedszkole na ul.Okienko, bo jest bardzo blisko mojej pracy, czy ktoś zna? Dziękuję z góry za odpowiedzi, Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
moni70 Re: przedszkole na ul. Okienko 06.08.04, 17:32 na ul.Okienko zapisałam moją córkę co prawda narazie do grupy żłobkowej,ale mają tam też dwie grupy dla przedszkolaków.Poleciła mi sąsiadka której synek chodzi tam już 3 lata.Ona jest b.zadowolona i mówi że ma z nim taki problem że często nie chce iść do domu.Na mnie to miejsce też zrobiło b.dobre wrażenie. To napewno dobrze swiadczy o przedszkolu,że dziecko nie chce z niego wychodzić,ale ja jestem troche w strachu jak moja mała sobie poradzi.Zaczynamy już od sierpnia.Tel.6768319 Odpowiedz Link Zgłoś
ola_robak Re: Warszawa-Tarchomin, Białołęka 07.04.04, 08:51 nie będe się reklamować bo to zabronione , ale mam nadzieje ,że przedszkole ,które powstanie już od września a niedługo będą zapisy dostanie od was opinie najlepsze , ponieważ zrobię wszystko aby tak było.Pozdrawiam serdecznie , wasze dzieci już niedługo będą miały przedszkole swoich marzeń. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiap74 Re: Warszawa-Tarchomin, Białołęka 07.04.04, 09:09 Napisz proszę do mnie na priva coś więcej o tym nowym przedszkolu, mój adres piesikk@poczta.onet.pl Dziękuję z góry Odpowiedz Link Zgłoś
kasiap74 Nowe przedszkole! 07.04.04, 12:30 Mam nadzieję, że nie zabrzmi to jak reklama, ja jestem tylko mamą która szuka przedszkola dla córeczki. Mam wrażenie, że to przedszkole, które będzie otwarte w będzie bardzo fajne. Będzie w lasku, będą duże sale, nowe, w każdej sali kamera (to mi się najbardziej podoba!) Ma być angielski, logopeda, psycholog, itp. I jest najbliżej osiedla Winnica. Ma ruszyć już w sierpniu. Nie wiem czy mogę tu podać "namiary", w razie czego zapraszam na priva. Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
bobinka Re: Nowe przedszkole! 15.06.04, 20:09 Bardzo proszę o jakieś namiary na wspomniane przedszkole. Mieszkam w okolicach stacji W-wa Płudy. Moja córa w sierpniu kończy 2 latka, ale jest bardzo spragniona towarzystwa innych osób, dzieci jak i dorosłych, jest zdecydowana, odważna i przebojowa jak na swój wiek. Dlatego chcę spróbować zapisać ją do przedszkola jeśli to będzie możliwe. Pozdrawiam Bobinka Odpowiedz Link Zgłoś
ola_robak Re: Nowe przedszkole! 15.06.04, 22:13 Bobinko o które przedszkole ci chodzi ? Odpowiedz Link Zgłoś
ola_robak Re: Nowe przedszkole! 15.06.04, 22:41 namiar jesli o to przedszkole ci chodzi to : www.akademiamaluchow.pl Odpowiedz Link Zgłoś
tm_olejnik Re: Nowe przedszkole! 21.06.04, 18:35 W Choszczowce jest tez nowe przedszkole "W stumilowym lesie" , ktore prowadzi bardzo fajne zajecia adaptacyjne w kazdy wtorek i czwartek od 15.30 do 17.30 Moze warto przyjsc i zobaczyc jak fajnie czuja sie tam dzieciaki. Maja tez bardzo fajna strone www.wstumilowymlesie.pl Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda5 Re: Warszawa-Tarchomin, Białołęka 15.04.04, 15:21 Mogłybyscie podac dokładny adres tej strony na priva. Odpowiedz Link Zgłoś
ola_robak Re: Warszawa-Tarchomin, Białołęka 15.04.04, 18:26 jeżeli interesuje pania to nowe przedszkole to zapraszam do pytań na mój mail : ola_robak@tlen.pl właścicielka Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda5 Re: Warszawa-Tarchomin, Białołęka 16.04.04, 11:56 Jezeli może pani podac to chodzi mi o informacje ogólne, takie jak: od jakiego wieku sa dzieci przyjmowane, godziny pracy i czy to jest w okolicach petli autobusowej????? Ewentualnie cena, ale spodziewam sie, że tak jak w okolicy ok.600zł.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gruszka_edziecko Od moderatora 16.04.04, 12:09 Bardzo proszę o wymianę szczegółowych informacji na ten temat za pośrednictwem poczty, nie na forum. Pozdrawiam, Gruszka-moderator Odpowiedz Link Zgłoś
wanda731 Re: Warszawa-Tarchomin, Białołęka 21.04.04, 17:10 Witam serdecznie! Mam prośbę: czy ktoś mógłby napisać mi opinie o przedszkolu nr3 na ul. Śreniawitów 2? Przedszkole znajduje się na perterze w bloku. Mój 5- letni Synek ma tam chodzić od września, ja nie znam tej placówki. Bardzo proszę o opinie rodziców dzieci, które tam uczęszczają lub uczęszczały. Czekam na wieści! Kasia. Odpowiedz Link Zgłoś
monika00 Re: Warszawa-Tarchomin, Białołęka 30.06.04, 10:33 Droga Kasiu, Stanowczo odradzam!!! Właśnie zerwałam umowę z tym przedszkolem ze skutkiem natychmiastowym, z winy przedzkola. Chcesz się dowiedzieć więcej przeczytaj mój list z 29.06.04. Monika Odpowiedz Link Zgłoś
magdad5 Re: Warszawa-Tarchomin, Białołęka- 13.11.04, 16:06 Czy ktos zna Miasto Dzieci na Malej Brzozy ? Na przeciwko Carrefour Targowek, wjazd od Glebockiej ? Bede wdzieczna za odzew Pozdrawiam Magda Odpowiedz Link Zgłoś
margop74 adresy i numery telefonów 06.05.04, 16:17 Miłe Mamy! Znalazłam adresy i numery przedszkoli w naszej gminie! Oto adres strony: www.bialoleka.waw.pl/ogloszenia/komunikaty.htm Mam nadzieję, że się przyda. Życzę samych trafnych wyborów! ) M. Odpowiedz Link Zgłoś
roma52 Re: adresy i numery telefonów 07.05.04, 11:20 <www.bialoleka.waw.pl/ogloszenia/komunikaty.htm> Odpowiedz Link Zgłoś
marzenka1974 Re: Warszawa-Tarchomin, Białołęka 09.05.04, 22:42 A czy ktos zna przedszkole Wesoły Smok na Białołęce, ul. Ruskowy Bród? Marzena Odpowiedz Link Zgłoś
mmm2001 A przedszkole Miasto Dzieci ? 13.05.04, 19:40 Czy ktos o nium słyszał ? Mieści się na Białołęce na osiedlu Agroman, mniej więcej naprzeciwko Carefoura, małgosia Odpowiedz Link Zgłoś
kejt007 Re: A przedszkole Miasto Dzieci ? 09.07.04, 10:22 Ja slyszałam i nawet tam bylam. Bardzo mi sie podobalo, ale chetnie poznalabym opinie z pierwszej reki. Czy uczeszczajace tam dzieci byly zadowolone? No i czy 750 PLN czesnego + zakup klockow lego + ubezpieczenie i 480 zl wpisowego to standardowa cena za prywatne przedszkole? Odpowiedz Link Zgłoś
tm_olejnik NOWE PRZEDSZKOLE CHOSZCZOWKA 21.06.04, 18:44 W Choszczowce powstalo nowe przedszkole "W stumilowym lesie". Przedszkole obecnie prowadzi zajecia adaptacyjne w kazdy wtorek i czwartek od 15.30 do 17.30 Moze warto przyjsc i samemu zobaczyc jak fajnie czuja sie tam dzieci Przedszkole ma tez fajna strone www.wstumilowymlesie.pl Odpowiedz Link Zgłoś
monika00 Re: Warszawa-Tarchomin, Białołęka 29.06.04, 15:15 Witam, Bardzo chętnie wymienię się informacjami na temat jednego z przedszkoli na Tarchominie.Mieści się ono na przeciwko sklepu Leder Price - ulica Światowida. Zdecydowanie nikomu go nie polecam, choć z pozoru może wydawać się fajne, gdyż jest w nim stosunkowo mało dzieci oraz ma tzw. "małpi gaj" dla dzieciaków. Panie "opiekujące się" dziećmi kilka razy dały tak zwaną plamę, ale dzisiaj utwierdziły mnie w przekonaniu, że są niekompetentne i nie nadają się na przedszkolanki!!! Żeby nie być gołosłowną opiszę historię, którą pozostawię bez komentarza, bo brakuje mi słów... Kiedy chciałam odebrać swoje dziecko z przedszkola okazało się, że gdzieś zniknęło i nikt nie wie gdzie jest. Panie były nieco zakłopotane. Po nerwowym poszukiwaniu, okazało się, że córka zasnęła w basenie z kulkami i tak sobie śpi. Panie oczywiście przepraszają z uśmiechem na twarzy....!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
monika_220 Re: Warszawa-Tarchomin, Białołęka 06.02.05, 15:48 I TO BYŁ POWÓD ZERWANIA UMOWY Z PRZEDSZKOLEM??? Odpowiedz Link Zgłoś
ola_robak Re: Warszawa-Tarchomin, Białołęka 06.07.04, 09:49 Witam serdecznie, chciałam powiadomić zainteresowanych, że już od 16 sierpnia w AKADEMII MALUCHÓW na Tarchominie odbywać się będą bezpłatne zajęcia adaptacyjne. zapraszam serdecznie na odwiedzenie strony internetowej www.akademiamaluchow.pl Odpowiedz Link Zgłoś
gruszka_edziecko "Stonoga" 31.08.04, 00:41 Treść postu przeniesiona przez moderatora: Przedszkole "Stonoga" Autor: mfiolka Data: 24.08.2004 11:50 -------------------------------------------------------------------------------- Czy ktos moze podac jakas opinie na temat przedszkola "Stonoga" mieszczacego sie w Warszwie na ul. Pancera (Tarchomin)? Odpowiedz Link Zgłoś
gruszka_edziecko Re: "Stonoga" 31.08.04, 00:43 Treść wątku przeniesiona przez moderatora A kto zna "Stonogę" ? lilka.w 25.08.2004 23:40 Może zagląda tu jakaś mama przedszkolaka uczęszczajacego do "Stonogi"-będę wdzięczna za opinie na temat tego przedszkola (Nowodwory).Cały czas biję się z myślami ,czy posłać tam mojego czterolatka. • Re: A kto zna "Stonogę" ? mfiolka 26.08.2004 09:25 Tez rzuciłam na forum zapytanie o to przedszkole ale nikt nie odpowiedzial... wczoraj wlasnie zapisalam synka do przedszkola "Stonoga" na ulicy Topolowej. Jest to nowa zupelnie filia ktora rusza od 1 wrzesnia, spodobalo mi sie musze przyznac, ma przede wszystkim troche wieksze podworko niz stonoga przy Pancera, ogolnie zapowiada sie niezle A poza tym dla mnie to blizej niz na Pancera A ty do ktorego chcialabys zapisac? pozdr Fiolla • Re: A kto zna "Stonogę" ? lilka.w 27.08.2004 22:56 Hej!Też własnie do tego ,bo mam je dosłownie za płotem -mieszkamy na Strumykowej.Mam czteroletniego Kubusia i jeśli go zapiszę, to najwcześniej od połowy września.trochę nie podobaja mi się w tej Stonodze schody ,no i ten plac zabaw mimo wszystko nie jest zbyt duży. Kubuś i tak był jednak zachwycony, a chodziłby raczej "na pół gwizdka",tzn.do 13 lub 3 razy w tygodniu,bo ja tak właśnie pracuję.Fajnie,że będą tam tak małe grupki i zajęcia zapowiadaja się ciekawie.Mniej podoba mi się wpisowe.Ale przed zapisaniem synka powstrzymuje mnie głównie myśl o jego ewentualnych chorobach,bo do tej pory był zdrów jak rybka.Nie mamy niestety w pobliżu żadnej cioci ,ani babci ,a ja nie mogę chodzić na zwolnienia.A jak już zrezygnuję z opiekunki ,to może być trudno o taką dorywczą pomoc... Odpowiedz Link Zgłoś
mfiolka Re: "Stonoga" do Lilki.W 06.09.04, 10:21 i co? zdecydowalas sie na to przedszkole? bo ja tak, moj maluch chodzi juz od tygodnia i narazie bardzo mu sie podoba Odpowiedz Link Zgłoś
joooanna1 Re: "Stonoga" 18.07.06, 22:21 Osobiscie, odradzam stonogę, pracowalam tam i wiem co sie dzieje. Oprócz wykorzystywania personelu, to przedszkole to nie prezentuje żadnego poziomu! Odpowiedz Link Zgłoś
purchawka Re: "Stonoga" 29.08.06, 15:30 o którą stonogę chodzi? Moja córcia bedzie chodzić na topolową juz drugi rok i nie zamierzam zmieniać jej przedszkola. Czy moge prosić o jakies konkretne przykłady skoro przedszkole nie reprezentuje żadnego poziomu? Odpowiedz Link Zgłoś
joannalu Re: "Stonoga" 04.09.06, 12:59 Ja właśnie posłałam synka do tego przedszkola i jakoś nie zaobserwowałam żeby był nieszczęśliwy. Panie są miłe - zawsze informują co dziecko robiło i ile zjadło przez cały dzień. Jeteśmy narazie zadowoleni a postami tego typu(bez konkretnych przykładów zaniedbań) się nie przejmuję. Pozdrawiam, Joanna Odpowiedz Link Zgłoś
purchawka Re: "Stonoga" 05.09.06, 13:05 a do jakiej grupy chodzi synek? Moja córcia jest teraz w trzylatkach Odpowiedz Link Zgłoś
joannalu Re: "Stonoga" 07.09.06, 14:37 Moj synek jest w maluszkach - ale nie jestem pewna czy w grupie są dzieci 2 czy 3-letniema 2 lata i 8m-cy i jest zachwycony przedszkolem Pozdrawiam Joanna Odpowiedz Link Zgłoś
purchawka Re: "Stonoga" 11.09.06, 11:25 witam, jestem mama trzylatki ze Stonogi z ulicy Topolowej. Od września grupa trzylatków została przeniesiona do nowej sali, która jest bardzo ładna ale znajduje sie w półpiwnicy (jest tam zimno i nie dochodzi światło i dzieci siedza cały dzień przy swiatłach jarzeniowych niezależnie od pogody na zewnątrz). Prosze o kontakt e-mailowy wszystkich rodziców dzieci z tej grupy, którym się to nie podoba. Większa grupą mam nadzieję, cos uda się zdziałać. Odpowiedz Link Zgłoś
purchawka Re: "Stonoga" 11.09.06, 22:03 w nawiązaniu do mojej poprzedniej wypowiedzi, czy może ktoś wie, jak instytucja kontroluje warunki w przedszkolach? Odpowiedz Link Zgłoś
joannalu Re: "Stonoga" 15.09.06, 09:52 Właśnie ostatnio byłam zdziwiona kiedy odbierałam synka. Był przemarźnięty. Dzieci tam śpią i jak tylko wstaną są lodowate. Ja nie rozmawiałam jeszcze z Panią Kierownik, ale wydaje mi się, że jak byłam zapisać synka to sala dla maluchów miała być na piętrze w takim ładnym słonecznym pokoju. Troszkę też mnie drażni taka izolacja dzieci od rodziców (broń boże żeby któreś z nas poszło odprowadzić dziecko do sali lub zobaczyło jak maluch sobie radzi) Teraz Piotruś ma kaszel i chyba w przyszłym tygodniu nie pochodzi do przedszkola. Jestem też zaniepokojona, że nikt nic nie mówi o zebraniu, które chybaby się przydało, bo jak widzę coraz więcej osób ma zastrzeżenia. Jestem dostępna pod GG 3828547. Może razem uda się coś zdziałać. Pozdrawiam, Joanna Odpowiedz Link Zgłoś
purchawka Re: "Stonoga" 15.09.06, 13:13 witam, ciesze się, że znlazłam jeszcze jednego rodzica. odezwe sie na gg, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gruszka_edziecko Tarchomin - publiczne:Strumykowa, Pancera, Porajów 31.08.04, 00:58 Treść wątku przeniesiona przez moderatora. Tarchomin - publicznetrumykowa, Pancera, Porajów marzena72 22.07.2004 18:35 Proszę o opinie na temat publicznych przedszkoli na Tachominie w Warszawie, tzn. przy ulicach: Strumykowej, Pancera oraz Porajów. Czy ktoś ma tam przedszkolaka? Jakie są panie? Czy warto posyłać tam dziecko? Z góry dziękuję za opinie. Marzena • Re: Tarchomin - publicznetrumykowa, Pancera, Po kajka_997 20.08.2004 22:14 Znajomej maly chodzi na Strumykowa.Sa bardzo zadowoleni.Mile panie,mnostwo zajec dodatkowych,dobre jedzonko.Ale podobno bez kopertowki nie sposob sie tam dostac. • Re: Tarchomin - publicznetrumykowa, Pancera, Po lilka.w 21.08.2004 00:31 Niestety ,z tego co słyszałam ,normalną drogą naprawdę nie warto sobie głowy zawracać. Odpowiedz Link Zgłoś
gienia01 Re: Tarchomin - publiczne:Strumykowa, Pancera, Po 06.02.05, 19:18 moje dziecko chodzi juz drugi rok do przedszkola na ul.strumykowej potwierdzam ze mozna sie tam dostac jedynie majac plecy lub dajac komu trzeba lapowke, a teraz moja opinia co do nauczycielek w tym ze przedszkolu; sa tam same leniwe krowy ktore przy posilkach same najpierw sie najedza,nastepnie wezma porcje jedzenia do sloika do domu a potem klaszcza w dlonie ze juz koniec posilku i tyle sie dzieci najadly .... bo panie bynajmniej nie pomagaja przy jedzeniu (pisze o tym w ten sposob poniewaz sama bylam swiadkiem takich sytuacji)Wiele tez pozostawia do zyczenia wychodzenie nauczycielek z dziecmi na plac zabaw, w okresie jesienno-zimowym i wczesna wiosna dzieci praktycznie caly czas spedzaja w pomieszczeniach (mozna byloby sie nie czepiac gdyby nie wczesniejsze zapewnienia nauczycielek i pani dyrektor ze dzieci beda na dworze i beda duzo czasu spedzac na placu zabaw)Wiadomo mi takze o wymuszaniu posluszenstwa klapsem, czyli idzie sie na latwizne,ogolnie dzieci sa rozwydrzone i robia co chca.Jesli chodzi o zajecia dodatkowe to jest ich dosyc duzo, (plastyka,rytmika,korektywa,ang ielski,tance,itp)sa tez czesto organizowane teatrzyki i koncerty, dzieci tez mialy wyjazd autokarem do teatru. konczac jestem rozczarowana i pelna zalu postawa nauczycielek. Odpowiedz Link Zgłoś
deresa Re: Tarchomin - publiczne:Strumykowa, Pancera, Po 07.02.05, 13:48 O ... tarchomińskie przedszkola to temat rzeka. Przedszkole na Strumykowej chociaż najnowsze w okolicy nie spełnia swoich zadań wychowawczych choćby ze względu na swój rozmiar. Moim zdaniem małe dzieci nie mogą się dobrze czuć w takim molochu. Duża ilość zajęć dodtkowych (płatnych) świadczy o małym zaangażowaniu personelu pedagogicznego. Jeśli poślemy dziecko na Pancera to może trafić nie tylko do budynku przedszkolnego ale również do filii e bloku. Ta filia powinna być moim zdaniem dawno zamknięta bo sale są bardzo małe przy takiej samej ilości dzieci jak w innych przedszkolach (ciekawe co na to normy), ciemne tak, że przez cały dzień świeci się sztuczne światło, czterolaki mają salę przejściową a podwórko na koślawej działce (z pagórkiem). Pod samym przedszkolnym ogródkiem parkują samochody - również rodziców i nie wolno dzieciom z filii korzystać z podwórka przy regularnym przedszkolu. Do przedszkola w budynku dostają się wybrane dzieci szczególnie do grup integracyjnych ze względu na mniejszą ilość dzieci w takich grupach. Tu wyłącznie pomagają znajomości (znam dwa przykłady). Znam bardzo dobrą opinię na temat przedszkola przy Liczydło - niestety jest tuż przy Modlińskiej i z Tarchomina trzeba dojechać. W chwili obecnej moje dziecko uczęszcza do prywatnego przedszkola , z ktorego jestem bardzo zadowolona lecz kosztuje mnie to podwójnie. W ramach naboru dostaliśmy się do przedszkola na Śreniawitów - Publiczne. Według zapewnień Pani Dyrektor tej placówki miały się odbyć w czerwcu zajęcia adaptacyjne ale wyłącznie na zapewnieniach się skończyło. Ponieważ mają bardzo mały plac zabaw i ogólniedostępny wzięliśmy udział w uroczystościach z okazji Dnia Dziecka - było fatalnie. Zaangażowani prowadzący próbowali się wywiązać z umowy ale Panie Przedszkolanki uważały, że mają wolne i w niewielkim stopniu brały udział w zabawie. Gdzy dziecko chciało jeszcze raz skorzystać z tunelu (w dniu swojego święta) zostało przez Panią odgonine. Itp., itd....Mogę tak długo więc na tym zakończę. Pa Odpowiedz Link Zgłoś
zmija101 Re: Tarchomin - publiczne:Pancera 19.07.05, 09:09 Pomimo, ze post jest starawy, postanowiłam na niego odpowiedzieć, ponieważ jest tu bardzo krzywdząca opinia o filii przedszkola na Pancera. Deresa opisuje warunki lokalowe, które rzeczywiście nie sa tam najlepsze i wiele chciałoby się zmienić. Przy przestronnym, dobrze doswietlonym, z ładnym placem zabaw budynku głównym wypada blado. Ale dla dzieci mam wrazenie nie zawsze liczy się lokal, ale głównie atmosfera. W filii jest domowo (moja córka tam chodzi)i przez rodzaj przestrzeni przytulnie (np. 3 latki mają do dyspozycji 3 pokoje). Plac zabaw z górką to najlepsza frajda, bo mozna isę rozpędzć, turlać piłkę itp. Moim zdaniem dobre instytucje, do których nalezy przedszkole tworzą ludzie. Najlepiej wyposażony szpital będzie pusty, jezeli bedzie w nim zmanierowany personel. MOja córka na pewno nie zaminiłaby swojego przedszkola na inne. Bywała zresztą w głównym budynku i wcale się jej nie podobało (chociaż mnie podoba się bardziej ). W czasie adaptacji dziecka spotkałam się duzym zrozumieniem i pomocą ze strony pań tam pracujących. Wszystkim, którzy własnie będa posyłać tam dziecko, chciałabym powiedzieć, ze ja byłam z poprzedniego roku zadowolona. Pozdrawiam mamy wszystkich 3latków. Odpowiedz Link Zgłoś
ola_robak Re: Warszawa-Tarchomin, Białołęka 03.09.04, 20:28 Witam serdecznie, Zapraszam wszystkie mamy ze swoimi pociechami do nowego przedszkola na Tarchomonie www.akademiamaluchow.pl , przyjmowane są dzieci już od 2 lat a nawet młodsze. Zapraszam na obejrzenie stronki a nastepnie na odwiedzenie naszego przedszkola , które ma wyjątkowo duże , jasne i bardzo przestronne sale, oraz wspaniałą kadrę, która podchodzi do każdego dziecka w sposób bardzo indywidualny. Odpowiedz Link Zgłoś
knowosad MISO - umowa, moje wątpliwości 06.09.04, 17:12 Heyah! Jak żona dzwoniła do MISIa w sierpniu to miało być 6:30 - 18:00 i tak samo powidziała nam szefowa na wizycie tuż przed końcem sierpnia. Dziś dostaliśmu umowę i stoi tu, że "...zapewniona... w godz. 7 - 17". Podobno to stara umowa, ale taką dostaliśmy do podpisu. Jeśli tak też i będzie to wycina nam to cały plan, nie zdążymy do 17 w 50% przypadków. Czy ktoś ma z MISIiem doświadczenie w tym roku ? Nie mam zwyczaju takich tymczasowych umów podpisywać, potem ktoś mi powie "widziały gały co brały" i co ? Odpowiedz Link Zgłoś
moni70 Re: MISO - umowa, moje wątpliwości 06.09.04, 19:28 A o ktorego Misia chodzi? Bo sa dwa.Moje dziecko chodzi do Misia na ul.Okienko Odpowiedz Link Zgłoś
mfiolka Re: MISO - umowa, moje wątpliwości 07.09.04, 09:18 jest Mis na ul. Topolowej i Mis na ul Swiatowida, ten na swiatowida swego czasu zbieral zle recenzje na tym forum , jak jest teraz nie wiem moje dziecko chodzi do stonogi na Topolowej , godziny przebywania dziecka 6,45- 18,00 Odpowiedz Link Zgłoś
knowosad Re: MISIO - Modlińska 07.09.04, 12:41 Opps, no proszę jaka nazwa popularna. Chodzi mi o MISIA przy Modlińskiej. Właśnie wchodziła też w rachubę stonoga przy Pancera, ale jakoś ciasno tam, mieliśmy z żoną wrażenie. Odpowiedz Link Zgłoś
mfiolka Re: MISIO - Modlińska 07.09.04, 16:02 ale jest jeszcze druga stonoga przy ul. Topolowej 8 i tam wcale nie jest ciasno (tam chodzi moj maluch),przedszkole miesci sie w jednorodzinnym domku, jest odsuniete od ulicy i bardzo przyjemne,polecam Odpowiedz Link Zgłoś
knowosad SMERF - Świderska 10.09.04, 10:34 Przez przypadek zajrzeliśmy, bo jest bardzo blisko - mieszkamy przy tej ulicy. Dziecku się spodobało, nie chciał wyjść, 6:45 - 18:00, więc to o co chodzi. Gdyby jeszcze nie było tych schodów..., ale przynajmniej więcej niż jedna para oczu na niego patrzyła. I można się dogadać wstępnie na 1/2 "etatu".... No, SMERF w naszej punktacji wygląda na razie bardzo atrakcyjnie....... Właśnie jeszcze nieliśmy w stonogach wątpliwości co do tych schodów, ale w tarchomińskich warunkach to niestety norma... No, jeszcze przez miesiąc czeka miejsce w publicznym na Grójeckiej, niedaleko mojego i żony miejsca pracy (max. 20 min. piechotą). Mało dzieci, każde na wagę złota i raz w tygodniu jest tam nasza znajoma - logopeda. Ale wieźć dziecko zimą o tej porze...No i 8-16. Ja nie zdążę, bo kończę o 16:30 najwcześniej... Odpowiedz Link Zgłoś
mfiolka Re: SMERF - Świderska 10.09.04, 11:44 Chciałam posłać mojego synka do Smerfa na Świderskiej bo mi sie tam podobało, ale jak bylam pod konie sierpnia to mi powiedziano że nie ma miejsc,na Świderskiej ale śa na Nowodworskiej. Poszłam na Nowodworską zapytałam o to samo o co pytałam na Swiderskiej czyli m.in. ile opiekunek przypada na grupe dzieci i sie dowiedziałam ze jedna ( a na Swiderskiej 2) a pani ze Swiderskiej zapewniala ze we wszystkich smerfach sa jednakowe warunki. Nie spodobala mi sie ta niezgodnosc wypowiedzi i dalam sobie ze Smerfam spokoj Odpowiedz Link Zgłoś
knowosad Re: SMERF - Świderska 10.09.04, 21:26 Pytałem żonę: była w tym SMERFIE na Świderskiej wcześniej i zostawiła informację (zapisali w czymś na kształ listy rezerwowej). Jedno dziecko wypadło - rodzice sprzedali mieszkanie na Tarchominie i szefowa dzwoniła do nas czy się decydujemy. Stąd ta druga wizyta w tym tygodniu. Odpowiedz Link Zgłoś
zoja14 Re: MISO - umowa, moje wątpliwości 12.11.05, 20:46 Jest ładne przedszkole "MIŚ" przy ul. Topolowej 6A, koło Stonogi.Nie mają żadnych schodów, mają dobrą kadrę nauczycielską, angielskiego uczą codziennie, mają duże sale i piękny ogród, bez porównania do Stonogi i są tańsi. Moje dziecko chodzi do Misia drugi rok i jestem naprawdę zadowolona z jego postępów.Polecam wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
knowosad MISIO Topolowej - UWAGA !!! 07.09.04, 16:15 Topolowa 6A: Piszę od razu z pracy, bo żona właśnie wróciła ! Jest przerażona !~ Na pytanie o umowę usłyszała krzyk, że tu umowy nie ma, odmówiono nam pokazania sal, dziecko biegało boso, na placu zabaw ktoś ciął szkło, na placu zabaw torf !!! W sali muchy i środki trujące muchy !!! Pani matka dziewczyny, która jawiła się wychowawcą powiedziała, że "cóka wpadła na pomysł przedszkola". Sami zajdźcie i obejrzyjcie !!! Naprawdę warto !!! Odpowiedz Link Zgłoś
mfiolka Re: MISIO Topolowej - UWAGA !!! 08.09.04, 09:35 a czy Twoja zona zajrzala do "stonogi" ktora jest zaraz obok tego trefnego misia? Odpowiedz Link Zgłoś
moni70 Re: MISIO Topolowej - UWAGA !!! 08.09.04, 16:06 Ja goraco polecam Misia ale tego przy ul.Okienko.Moja corka chodzi tam od niedawna i narazie jestem pod duzym wrazeniem tego miejsca.Bardzo indywidualna opieka(rozmawialam tez z innymi rodzicami).Wczoraj sie dowiedzialam ze mozna tam zapisac dziecko nawet od 5 m-ca!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sgosia5 Re: MISIO Topolowej - UWAGA !!! 15.09.04, 15:54 Hmmm, moje dziecko jeszcze nie chodzi do przedszkola, ale już próbuję robić rozeznanie. Byłam w Misiu na Topolowej tuż przed rozpoczęciem ich działalności i zrobiło na mnie dość dobre wrażenie, ale z tego co piszecie to chyba nie jest tak różowo. Cóż - wiadomo,że wszystko pokazuje praktyka a nie cudowne opowieści pani dyrektor... Natomiast dziś rozmawiałam z sąsiadką, której synek przez dwa tygodnie chodził do Misia przy Modlińskiej (niedaleko Selgrosa), ale już nie będzie tam chodził. Na początku trochę płakał, mówił, że nie lubi tam żadnej pani (jedynie kucharkę, bo dawała jeść i wycierała pupę...). Ale nie to przesądziło sprawę. Okazało się, że dzieci nie mają tam "swojej" pani, nawet te najmłodsze (ciekawa jestem jak jest w innych przedszkolach), 3-latki nie realizują żadnego programu ("Bo co można robic z takimi maluchami? Jak Pani chce, to przeniesiemy dziecko do 4-latków."), czyli małpi gaj po prostu. Na dodatek panie kilka razy dziennie zamykają dzieci (same!) w sali i wychodzą ("Przecież musimy wyjść na papierosa!"). Moja znajoma myślała, że dziecko zmyśla te historie. Odpowiedz Link Zgłoś
ola_robak Re: MISIO Topolowej - UWAGA !!! 15.09.04, 19:27 Czasami jak czytam Wasze wypowiedzi to aż mi się włos na głowie jeży. jak można zostawiać same dzieci w salach ,przecież to jest ich praca i dzieci sa tu najważniejsze a nie papierosek.Co do programu to jak komuś się chce to może realizować elementy danych programów bo zawsze można cos zastosować w danej chwili. W naszym przedszkolu już nawet dzieci 2 letnie prowadzone sa wg elementów różnych programów , bo jak wiadomo dla takich dzieci nie ma nic opracowanego ale jak ktoś się nie obija to potrafi dopasowac odpowiednie rzeczy do odpowiedniego wieku mimo że nie ma rtego na czysto przedstawionego w książce. Zapraszam do odwiedzenia naszego przedszkola w którym dzieci maja opiekę non stop (żadna z nauczycielek nie pali )) ) i prowadzone sa juz od naimniejszych lat wg różnych ciekawych i nowatorskich programów , a również grupa dzieci ma na stałe 2 panie ,które będą "starzały" się razem z naszymi dziećmi. Pozdrawiam i zapraszam www.akademiamaluchow.pl Odpowiedz Link Zgłoś
betiyeti1 Re: MISIO Topolowej - UWAGA !!! 02.02.07, 21:40 nic to jak mawiał Wołodyjowski...z wyjątkiem tego, szanowna olu, że pani dyrektor wraz z tobą jara jak smok, niespecjalnie się z tym kryjąc.można was obejrzeć koło samochodów w czasie dnia, bądź w ogrodzie. I jakoś dzieci wam nie wadzą! Odpowiedz Link Zgłoś