zorka71 08.02.08, 10:51 Witam serdecznie Prosiłabym o opinię na temat tego przedszkola. Mam możliwość zapisania tam synka ale coś cisza akurat na jego temat. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamamajki3 Re: Wrocław Przedszkole Król Maciuś - proszę o o 08.02.08, 19:53 Ja zapisałam tam moją córeczkę-bedzie chodziła tam od kwietnia. Budynek jest niefajny, bo to stara kamienica, ale babeczki tam pracujace wydają mi się rewelacyjne podoba mi się tez program np. to, że dzieci nie są zmuszane do robienia wszystkie tego samego w jednym czasie-jedne mogą sie bawić same, inne tańczyć, a jeszcze inne malować. Nie ma lezakowania - to plus w przypadku majki. Jadłospis uwzglednia wszelkie alergie. Atmosfera bardzo mi sie podoba-byłam tam dwa razy-dzieci czuja się swobodnie, są uśmiechnięte,nie słychać krzyków. moja znajoma ma córeczkę w tym przedszkolu i jest bardzo zadowolona, a jej Julka uwielbia tam chodzić. Znam tez dziewczynę, która była tam przez kilka miesięcy na praktykach i opowiadała o nim w samych superlatywach. Ja zdecydowałam się od razu-w zasadzie po pierwszej rozmowie z panią intendentką i dyrektorką Odpowiedz Link Zgłoś
zorka71 Re: Wrocław Przedszkole Król Maciuś - proszę o o 08.02.08, 20:38 Hej Bardzo Ci dzięuję za odpowiedź i to taką pozytywną. Nasz synek zaczyna od marca tego roku. Rozumiem że Twoja córeczka też idzie teraz do aktualnie pierwszej grupy. Jeżeli tak to się zobaczymy. Mój numer telefonu 513 146 359, chętnie bym wypytała Cię jeszcze o parę rzeczy. Pozdrawiam serdecznie Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
mamamajki3 Re: Wrocław Przedszkole Król Maciuś - proszę o o 09.02.08, 22:14 To fajnie myślałam, że Majka będzie najmłodsza a tu taka miła niespodzianka-może nasze maluchy jako najmłodsze znajdą wspólny język ja troche się boję, bo z samodzielnością u mojego dziecięcia trochę krucho- podobno panie pomagają, ale nie chciałabym, żeby majka nic nie potrafiła przy sobie zrobić. Ja niestety nie znam wszyskich szczegółów z życia tego przedszkola, tyko pobieżnie rozmawiałam ze znajomymi jeszcze zanim miałam zamiar zpisać tam małą To przedszkole jest daleko od naszego domu (mieszkam na Balonowej) i najpierw nie brałam go pod uwagę W poniedziałek idę podpisać umowę to dowiem się więcej, bo sama mam masę pytań A ty już podpisałaś umowę? Trochę mnie zaskoczyło, że trzeba wpłacić teraz całą kaucję tzn. 500 zł, a nie proporcjonalnie do częsci roku, ale podobno w kolejnym roku szkolnym nasze dzieciaczki będą już potraktowane jako starszaki i zapłacimy tylko połowę. Odpowiedz Link Zgłoś
zorka71 Re: Wrocław Przedszkole Król Maciuś - proszę o o 11.02.08, 09:51 Hej Mam prośbę jak wrócisz dzisiaj z przedszkola daj mi sygnał na moją komórkę to zadzwonię do Ciebie. Dzwoniłam dzisiaj jeszcze do kuratorium do Pani która wizytuje to przedszkole ale nie chciała udzielać żadnych informacji. Zasugerowała żeby podejść i poobserwować kadrę. Powiedziała także że od 1 lutego zmienił się dyrektor przedszkola. A Ty rozmawiałaś już z nową dyrektoką czy jeszcze z poprzednią. Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
mamamajki3 Re: Wrocław Przedszkole Król Maciuś - proszę o o 11.02.08, 15:11 i z jedną i z drugą dziś podpisałam już umowę na ten rok i na przyszły. Ale powiem szczerze, że miałam problem, bo (to chyba chodziło o Twojego synka Kajtka )tato zadzwonił po tym jak mnie panie obiecały, że przyjmą majkę, ale podobno był zgłoszony wcześniej tylko miał wycinane migdałki A miejsce jedno Walczyłam jak lwica i udało się. Zadzwonię jak wrócę z pracy. pozdrawiam. ania Odpowiedz Link Zgłoś
zorka71 Re: Wrocław Przedszkole Król Maciuś - proszę o o 11.02.08, 15:46 Cześć Bardzo się cieszę że się udało. Czekam na telefon wieczorkiem. Pozdrawiam serdecznie Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
mamamajki3 zorka i jak debiut kajtka w przedszkolu? 04.03.08, 06:05 Podobało mu się? Czy raczej niebardzo.... Odpowiedz Link Zgłoś
zorka71 Re: zorka i jak debiut kajtka w przedszkolu? 04.03.08, 10:48 Cześć Aniu Zgubiłam twój numer telefonu, puść mi sygnał, zadzwonię do Ciebie i wszystko Ci opowiem Pozdrawiam Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
mamamajki3 Re: zorka i jak debiut kajtka w przedszkolu? 04.03.08, 21:46 Dziś późno odczytałam Twoją wiadomość, a nie chciałabym Ci przeszkadzać wieczorem, ale jutro postaram się zadzwonić koło południe. Będzie Ci pasowało? Strasznie jestem ciekawa jakie masz wrażenia i jak Kajtuś przyjął przedszkole. Odpowiedz Link Zgłoś
zorka71 Re: zorka i jak debiut kajtka w przedszkolu? 05.03.08, 13:19 Aniu spokojnie możesz dzwonić do 23. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pospanko pytanie o przedszkole 05.03.08, 22:01 Jakim cudem Wasze dzieci idą do przedszkola już w marcu czy w kwietniu skoro zapisy są od 10 marca i ponoć wszystko zależy od punktacji? Odpowiedz Link Zgłoś
zorka71 Re: pytanie o przedszkole 06.03.08, 12:27 To jest prywatne przedszkole, a nasze dzieci mają dołączyć do aktualnej grupy 3 latków. Odpowiedz Link Zgłoś
zorka71 Re: Wrocław Przedszkole Król Maciuś - proszę o o 28.03.08, 13:53 Cześć Aniu, jak tam Maja w przedszkolu. Jak znajdziesz czas to zadzwoń wieczorkiem. Pozdrawiam Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
mamamajki3 Re: Wrocław Przedszkole Król Maciuś - proszę o o 28.03.08, 14:46 Niestety jeszcze nie chodzi rozchorowała się i jeszcze co najmniej tydzień ma siedzieć w domu. Ale chęci przynajmniej jak na razie ma - zobaczymy jak będzie po prawdziwym starcie Wszystko ma już przygotowane: kapciuchy, plecaczek, poduchę i wszędzie z tym łazi. Za każdym razem kiedy wychodzi na spacer pyta czy już idzie do przedszkola zaczynam pozytywnie się na to wszystko zapatrywać Oby jej się nie zmieniło ... Odpowiedz Link Zgłoś
eny79 Re: Wrocław Przedszkole Król Maciuś - proszę o o 28.03.08, 21:11 Mieszkałam rok temu tuż obok tego przedszkola i moje dziecko bawiło sie z dziećmi tam chodzącymi. Miałam dwie zasadnicze uwagi: 1. Dzieci maja tak dużo zajęć dodatkowych ze de facto bardzo mało czasu spędzaja na dworze. Bywały piękne słoneczne i ciepłe dni a dzieci po 20 minutach wracały do sali, bo zaczynał sie angielski. 2. Przedszkole nie ma oddzielnego podwórka. Dzieci korzystają z podwórka miejskiego na terenie parku. Podwórko niby jest ogrodzone, ale w rzeczywistości wieczorami i porankami na wszystkich okolicznych ławeczkach lokalni menele, płci obojga, sie alkoholizują. W piaskownicy i przy drabinkach jest strasznie duzo potluczonego szkła. Odpowiedz Link Zgłoś
mamamajki3 Re: Wrocław Przedszkole Król Maciuś - proszę o o 30.03.08, 00:25 Dziękuję za spostrzeżenia wiem, że nie jest to idealne miejsce i plac zabaw oraz ogólnie cały budynek wcale mi się nie podoba, ale ... nie mam wyjscia. Odpowiedz Link Zgłoś
zorka71 Re: Wrocław Przedszkole Król Maciuś - proszę o o 31.03.08, 11:39 Hej Aniu Daj znać jak minął pierwszy dzień. My też leżeliśmy dwa tygodnie z grypą. Pozdrawiam Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
zxsr Re: Wrocław Przedszkole Król Maciuś - proszę o o 06.03.16, 23:40 Ja nie znam lepszego przedszkole. Zwiedziłam ok 5 placówek. Moja córka tam chodziła i zapisałam młodszą bez obaw, wręcz nie mogłyśmy się doczekać. Mówcie co chcecie dzieci z przedszkola wychodzą zadowolone a jako absolwenci przygotowane perfekcyjnie do szkoły. Na tle innych dzieci moja córcia w opinii nauczycielki ze szkoły może uczyć innych. Może placu zabaw nie mają swojego ale 20 m od przedszkola znajduje się piękny duży park i plac zabaw z którego korzystają. Czego chcieć więcej. Cała kadra wspaniała, miła i rodzinna atmosfera baaa indywidualne podejście do dziecka. Ja mam spokój psychiczny wiedząc że córki uwielbiają panie a one uśmiechnięte i z pasją edukują dzieci. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zxsr Re: Wrocław Przedszkole Król Maciuś - proszę o o 06.03.16, 23:43 W każdej chwili można wejść i porozmawiać z Panią dyrektor. Sami się przekonacie po wizycie. Chyba mają niebawem dni otwarte. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś