aurita 03.03.08, 00:10 tepa jestem albo mi nie dziala ta strona warszawska??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aurita Re: Jest 03 marca i co? 03.03.08, 00:48 heh nadal nie wiem czy dziecko zapisalam do przedszkola czy do gimnazjum, tylu bledow na jednej stronie w zyciu nie widzialam. Oni sie zajmuja czym? edukacja?????? Odpowiedz Link Zgłoś
asiak282 Re: Jest 03 marca i co? 03.03.08, 00:57 Jak przeszłaś przez etap nadania hasła, chyba jest jakiś błąd bo żadne hasło nie chce przejść. Czy miałaś ten problem? Odpowiedz Link Zgłoś
kathee Re: Jest 03 marca i co? 03.03.08, 00:59 trzeba wpisać jakiś znak specjalny np: \/ Odpowiedz Link Zgłoś
asiak282 Re: Jest 03 marca i co? 03.03.08, 01:18 Dzięki za pomoc swoją drogą to tragiczny wg mnie jest ten system rejestracji, sporo się naszukałam aby wybrać z listy przedszkola, które mnie interesowały, brak sortowania. inna sprawa, że pierwszy raz spotkałam się ze znakami specjalnymi w haśle lub loginie ! Odpowiedz Link Zgłoś
9-x-2 Re: Jest 03 marca i co? 03.03.08, 07:51 No rzeczywiście, narobili błędów - np. jeżeli chodzi o posiadanie przez rodzeństwo umiarkowanego lub znacznego stopnia niepełnosprawności - przecież DZIECIOM poniżej 16 lat nie nadaje się stopni niepełnosprawności, tylko orzeka się niepełnosprawność i już.... A więc niewiadomo, czy w ogóle ktoś może zaznaczyć ten punkt - jak stopni nie ma...... Odpowiedz Link Zgłoś
iwona.p1 Re: Jest 03 marca i co? 03.03.08, 08:42 czy login to jest email? zarejetrowalam się, jedyne co trzeba było podać do logowania to hasło.Teraz chciałam się powtórnie zalogować ale pokazuje że błędny login lub hasło. Hasło wpisuję na 100% dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
kukulaa Re: hasło 03.03.08, 09:00 Loginem jest ID, które nadaje Ci system przy rejestracji, np: ZG100 Odpowiedz Link Zgłoś
ysssa Re: hasło 03.03.08, 09:10 zalogować ponownie chyba jeszcze nie można - przynajmniej ja nie mogę. Wpisuję login ZG.... i hasło i nie działa. Być może że to będzie aktywne w pozniejszym czasie. A tak na marginesie to ZG to jestnr zgłoszenia? jeśli tak to ja już jestem przerażona ,rejestrowałam się pare minut po 8 i już miałam nr ponad 500 Odpowiedz Link Zgłoś
koteczka12 Re: hasło 03.03.08, 09:13 Ja się logowałam koło 6 i mam ponad 200 .... Ciekawe, kiedy to uruchomili .... Odpowiedz Link Zgłoś
borkomag Re: hasło 03.03.08, 09:14 mnie również pomogliście z tym hasłem. Dzięki. Mam jeszcze problem z wyborem przedszkola - wybrałam swoje ale tam są wpisane 2 z tym samym numerem - jest filia ale już nie wiem które wybrać bo oczywiście lista ma ograniczone rozmiary i nie widać końca zdania. Może wie ktoś jak przewinąć do końca zdania, żeby zobaczyć np adres przedszkola? Odpowiedz Link Zgłoś
ysssa Re: hasło 03.03.08, 09:16 najedz na nazwe myszką i wyświetli się pełna nazwa Odpowiedz Link Zgłoś
ysssa Re: hasło 03.03.08, 09:17 acha - adresu nie ma tylko nr przedszkola i grupa Odpowiedz Link Zgłoś
katinka Re: rozeinięcie listy 03.03.08, 15:09 Ja naciskam prawym klawiszem i nic. A mam 3 wersje tego samego przedszkola jedna pod drugą no i nie wiem co dalej jest napisane! Odpowiedz Link Zgłoś
kukulaa Re: hasło 03.03.08, 09:19 Ja się rejestrowałam po 7.00 i miałam nr ponad 300. Potem logowałam sie ponownie właśnie wpisując login: ZG... i moje hasło. Po ponownym zalogowaniu na stronie pojawiła się zakładka: wyniki rekrutacji. Odpowiedz Link Zgłoś
borkomag Re: hasło 03.03.08, 09:34 dzięki, już sobie poradziłam. natomiast na pierwszej stronie, przy wypełnianiu danych rodziców jest rubryka "opiekun prawny" - czy mam zaznaczyć to pole jesli jestem biologiczną matką? czy chodzi tutaj o rodziców zastępczych? Odpowiedz Link Zgłoś
mamawiktorynki jak to wydrukować ponownie? 03.03.08, 10:15 Dziewczyny, wszystko wypełniłam i mimo tego, ze sprawdzałam 10 razy, dopiero po wydrukowaniu zauważyłam błąd. Znalazłam możliwość poprawienia danych w systemie, ale jak to wydrukować w wersji poprawionej? wiecie może? Odpowiedz Link Zgłoś
wegielek Re: hasło 03.03.08, 10:16 no nie moge z tym haslem, nic mi nie wchodzi. wytlumaczcie mi jak krowie na granicy, jak to zrobic, co mam wpisac... Odpowiedz Link Zgłoś
mamawiktorynki Re: hasło 03.03.08, 10:18 wrzuć na przykład jakiś myślnik albo dolnik i już np. mania-1 Odpowiedz Link Zgłoś
ysssa Re: hasło 03.03.08, 10:23 ja nie mogę się ponownie zalogować, kartę mam wydrukowaną wszystko ok, mam nadzieję że figuruję w systemie. Zastanawiam się gdzie się zgłosić żeby to sprawdzić. Odpowiedz Link Zgłoś
asiak282 Re: hasło 03.03.08, 10:35 wiecie może czy ma znaczenie adres zamieszkania? chodzi o to że mam inny adres zamieszkania i zameldowania (obydwa adresy to w-wa tylko inna gmina) no i podałam adres z zameldowania i teraz się zastanawiam czy przyjmą mi córkę to gminy w której nie jest zameldowana??? Odpowiedz Link Zgłoś
mariwu Re: hasło 03.03.08, 10:45 > mam inny adres zamieszkania i zameldowania (obydwa > adresy to w-wa tylko inna gmina) Miasto stołeczne Warszawa to jedna gmina. Odpowiedz Link Zgłoś
ysssa Re: hasło 03.03.08, 10:54 ale ważna jest też dzielnica - tak przynajmniej usłyszałam na zebraniu w przedszkolu od pani dyrektor Odpowiedz Link Zgłoś
aurita jakies 30 minut po polnocy zaczeli 03.03.08, 11:01 ja jestem w drugiej setce...(00 45) Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_i_dzieci Re: Jest 03 marca i co? 03.03.08, 11:45 A ja mam bliźniaki,a na formularzu jest informacja "adres email musi być unikalny". To do drugiego dziecka nie mogę dać adresu swojego maila?? Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_i_dzieci Re: Jest 03 marca i co? 03.03.08, 11:47 Już przy pierwszym formularzu mi odrzuca adres mail... I hasło też... Odpowiedz Link Zgłoś
wegielek Re: Jest 03 marca i co? 03.03.08, 12:05 pomylilam sie w danych. nie moge sie ponownie zalogowac. czy wiecie co mam zrobic? zapomnialam jaki jest moj login Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_i_dzieci Re: Jest 03 marca i co? 03.03.08, 12:19 A pobrałaś plik do druku? Tam masz numer zgłoszenia i to jest login. A ja sie pomyliłam i nie wiem jak pobrać poprawione do druku... Ktoś wie?? Odpowiedz Link Zgłoś
katinka Re: Jest 03 marca i co? 03.03.08, 12:38 Mam pytanko do mam zameldowanych jak i mieszkających w Warszawie. czy wpisujecie adres zamieszkania czy zameldowania? Odpowiedz Link Zgłoś
anets2 Re: Jest 03 marca i co? 03.03.08, 13:13 Dziewczyny - u mnie nic nie działa - ani nie mogę się zalogować, ani wypełnić formularza do końca - po wpisaniu danych dziecka nie mogę przejść dalej - wyskakuje mi błąd serwera - masakra. Co robicie najpierw - logujecie się czy wypełniacie wniosek? - jestem dzisiaj jakaś wolniej myśląca, choć ciśnienie mi sie już podniosło haha. Pozdrawiam,Aneta Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_i_dzieci Re: Jest 03 marca i co? 03.03.08, 13:18 Podejrzewam,że po prostu serwer jest przeciążony... Odczekaj i spróbuj później. Odpowiedz Link Zgłoś
katinka Re: adres zameldowania/zamieszkania 03.03.08, 13:19 wyjaśniam dalej A ja mam zagwostkę co wpisać. Ja i mój mąż mamy inny adres zameldowania ale wraz z dzieckiem mieszkamy pod jednym adresem, który w żadnych dokumentach nie figuruje. Moja dres zameldowania jak i zamieszkania jest w tej samej gminie (obydwie ulice znajdują się ok. 1 km od siebie. Mój mąż ma adres zameldowania zupełnie w innej dzielnicy. Dziecko ma meldunek taki jak ja. Jedno przedszkole znajduje się najbliżej tej ulicy na której teraz mieszkamy (tam chcę złożyć podanie) a pozostałe bliżej mojego adresu zameldowania i pozostałe dwa przedszkola znajdują się koło miejsca zameldowania mojego męża (inna dzielnica) i koło jego pracy. No i teraz nie wiem co powpisywać żeby nie na plątać i w końcu nigdzie mi dziecka nie przyjmą. Jak wpiszę we wszystkich pozycjach adres zamieszkania to boje się, że te dalsze przedszkola będą uważały że nie znajdują się najbliżej mojego miejsca zamieszkania bo jest inne a w przedszkolu koło męża pracy też nam odmówią bo nie ma śladu, że ktoś tam mieszka. jak wpiszę adres zameldowania mój i dziecka (zgodny z dowodem) to, to przedszkole najbliżej prawdziwego miejsca zamieszkania może mi odmówić z powodów takich jak powyżej. A jak wpiszę adres zamieszkania i dziecka obecny a męża w innej dzielnicy to może będą myśleli, że razem nie mieszkamy. Ale namąciłam ale mam już mętlik w głowie. Co Odpowiedz Link Zgłoś
gaja26 Re: Jest 03 marca i co? 03.03.08, 13:20 Jak jest napisane miejsce zamieszkania to wpisuję zamieszkania Zapiszę dziecko do przedszkola w dzielnicy, w której mieszkamy, bo pomeldowani jesteśmy w dwóch różnych miejscach (ja, mąż i dziecko). Nie ma co się gorączkować, o której zostało zapisane/zarejestrowane dziecko. W Warszawie kolejność zgłoszeń nie ma żadnego znaczenia. Przypuszczam, że program ruszył 3 marca o godzinie 00:01 ))) dlatego jesteście na liście daleko za setką )) Odpowiedz Link Zgłoś
ata_11 krok po kroku 03.03.08, 13:38 najpierw weszlam w zakladke pierwszy nabor czy jakos tak potem wypelnilam formularz i zatwierdzilam a do drukowania czysty dostaje???????znowu sie wypelnia?czy powinien mi wyskoczyc ten juz uzupelniony przeze mnie wczesniej????????dom wariatow Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_i_dzieci Re: krok po kroku 03.03.08, 13:47 powinnaś dostać do druku wypełniony... Odpowiedz Link Zgłoś
mamawiktorynki Re: to co mam teraz zrobic???? 03.03.08, 13:59 jako otatni komunikat wyskakuje, że proces zapisu czy rekrutacji przebiegł ok i że możesz drukować. Wtedy musisz kliknąć napis POBIERZ czy coś w tym stylu przy kwestionariuszu zapisu do gimnazjum na tej samej stronie. wtedy wyskoczy ten wypełniony przez Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
ata_11 ale teraz mam od poczatku wypelniac? 03.03.08, 14:03 czy gdzies ten moj wypelniony po zalogowaniu znajde... Odpowiedz Link Zgłoś
ata_11 weszlam w moje konto 03.03.08, 14:08 mam 1056 pkt...duzo to czy malo????????a jak wchodze w moje wydruki to wyswietla blad Odpowiedz Link Zgłoś
beata3211 Re: weszlam w moje konto 03.03.08, 14:33 jakie punkty??? gdzie to jest podane?? Odpowiedz Link Zgłoś
edolada Re: weszlam w moje konto 03.03.08, 15:17 no właśnie, wie ktoś może coś więcej na temat tych punktów? O co chodzi.... Odpowiedz Link Zgłoś
tufda Re: weszlam w moje konto 03.03.08, 15:24 aż 1056? No cóż, biorąc pod uwagę, że moja córka jest urodzona we wrześniu, to pewnie i tak nie mam zbyt wielkich szans na przyjęcie, ale różnica w punktach jest porażająca. Wkurza mnie ta dyskryminacja z racji na moment urodzenia . Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_i_dzieci Re: weszlam w moje konto 03.03.08, 15:31 tufda-a Ty ile masz punktów? W ogóle ktoś wie jak oni te punkty biorą pod uwagę? My mamy 1500 z kawałkiem. to duużo? Odpowiedz Link Zgłoś
tufda Re: weszlam w moje konto 03.03.08, 15:41 Ja nie mam nawet 100, ale moja młodsza córka jest z połowy września . I chyba niewiele jej pomoże, to że ma w tym przedszkolu starszą siostrę. A miałam nadzieję od września zwolnic miejsce w żłobku i prowadzić obie córy w jedno miejsce. Całkowicie bez sensu to dla mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
9-x-2 Re: weszlam w moje konto 03.03.08, 17:11 Dziewczyny a skąd aż takie ilości punktów? Samotne matki czy niepełnosprawni rodzice? Bo mnie wyszło 41 (dziecko z września 2005) Odpowiedz Link Zgłoś
bri Re: weszlam w moje konto 04.03.08, 13:50 Mi wyszło 1057 pkt. ani samotni rodzice, ani niepełnosprawni, brak starszego rodzeństwa, oboje pracujemy na pełen etat. Odpowiedz Link Zgłoś
ata_11 ????????????? 03.03.08, 14:11 a w punkcie uczeszczam do napisali mi nieokreslone......cos zle wypelnilam czy to po rekrutacjii dodadza? Odpowiedz Link Zgłoś
psacia Re: ????????????? 03.03.08, 14:21 co by nie wpadac w popoloch to podobno juz teraz nie ma miejsc dla paru tesysiecy dzieci- to jest normalnie koszmar-pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ewa_mama_jasia Re: ????????????? 03.03.08, 14:34 Według Życia Warszawy dla 10 tys. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_i_dzieci Re: ????????????? 03.03.08, 16:11 po wypełnieniu wniosku pokazują sie na wniosku przy wybranych przedszkolach. Odpowiedz Link Zgłoś
reniula1 rejestracja 03.03.08, 16:14 Cześć Dziewczyny napisałam do Pani naczelnik z biura edukacji na temat dyskryminacji dzieci urodzonych po pierwszym września, czekam na odpowiedź jeśli mnie nie zadowoli ruszam do gazety wyborczej i może gdzieś jeszcze. Odnośnie stronki do rejestracji to się wściekłam i wysłałam maila do Panów tworzących program z wszelkimi uwagami i problemami. Wiem że został rozwiązany problem numerów pesel, których program nie wyłapywał. Czekam na dalsze poprawki tego fatalnego programu. Pozdrawiam Renata mama Zuzy z 11 listopada 2005 roku i sześciolatki Ani Odpowiedz Link Zgłoś
mokrasa Re: rejestracja 03.03.08, 16:27 Media i rzecznik praw dziecka to juz działaja od dawna i jakoś to nie pomaga;-( Ja mam 544 - co z tego że samodzielnie wychowuję córeczkę, ale jest ona z października!!! powinnam chyba urodzić wcześniaka Odpowiedz Link Zgłoś
mokrasa Re: rejestracja 03.03.08, 16:30 chyba za datę urodzenia przed 1 września jest 1000 punktów, czyli późniejsze dzieci są bez szans!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mi_a Re: rejestracja 03.03.08, 16:33 Dziewczyny, wypełniałyśmy z koleżanką wnioski swoich dzieci. Oboje rocznik 2005, wszystkie dane identyczne, wniosek o przyjęcie do tego samego przedszkola, rodzeństwo w starszej grupie, wszystko identyk, poza jedną o skończonych we wrześniu 3 latach. Moja córka ma tam TAK, a synek kolezanki - NIE. Wiecie jaka jest różnica w punktach? Moja córka ma 1120, a synek kolezanki 96!!!!!!1 I co Wy na to? Czy to możliwe??? Przejrzałam ponownie oba podania, wszystko ok, żadnych błędów nie widzę. Identyczne poza tą jedną różnicą TAK i NIE!!!!!! To chyba skandal jakiś Odpowiedz Link Zgłoś
reniula1 Re: rejestracja 03.03.08, 16:40 Wiecie co posprawdzałam różne opcje w eycji tego programu i wyszło niestety że ok 1000 pkt dostaje dizecko urodzone przed pierwszym września. Zastanawiam się czy podobnego maila któru wysłalam do Pani naczelnik nie wysłać do MEN i do Pani Gronkiewicz, a może trzeba zrobić pikietę pod ratuszem pozdrawiam Renia Odpowiedz Link Zgłoś
fuksja21 32 pkt! - jak to się ma do 1000?!!? 03.03.08, 16:47 No szlag mnie trafia. Jak to możliwe, że macie po 1000 pkt i więcej, a ja mam 32 słownie: trzydzieści dwa ?!!!!???? Lena urodziła się 4 września (choć termin miałam na 25 sierpnia). Czy ten fakt naprawdę daje aż takie różnice? I po co była ta cała akcja z naborem całego rocznika 2005?!? I tak zrobili co chcieli Załatwili nas na cacy... Odpowiedz Link Zgłoś
reniula1 Re: 32 pkt! - jak to się ma do 1000?!!? 03.03.08, 16:49 za urodzenie przed pierwszym września dziecko dostaje 1000 pkt renia Odpowiedz Link Zgłoś
beata3211 Re: 32 pkt! - jak to się ma do 1000?!!? 03.03.08, 16:55 1057 hmm no cóż zobaczymy ale ,mój jest z 11/2004 w zeszłym roku niemiałam szan na dostanie się moze teraz się uda Odpowiedz Link Zgłoś
katiusza83 Re: 32 pkt! - jak to się ma do 1000?!!? 03.03.08, 17:11 Gdzie sprawdzacie te punkty? Przez tą całą dzisiejszą rejestrację zwątpiłam w swoją inteligencję... Odpowiedz Link Zgłoś
fuksja21 Re: 32 pkt! - jak to się ma do 1000?!!? 03.03.08, 17:15 wejdź na swoje konto, potem w preferencje i tam będzie lista wybranych przez Ciebie przedszkoli i przy każdym będą punkty. Życzę liczby powyżej 1000 Odpowiedz Link Zgłoś
katiusza83 Re: 32 pkt! - jak to się ma do 1000?!!? 03.03.08, 17:20 ok, znalazłam.Mamy 1057.Bardziej stresuje się przy zapisie dziecka do przedszkola niż przed własną maturą,egzaminami na studia, obroną pracy...itp. Co będzie jak moja Zocha będzie zdawała maturę?Niezła psychoza z tymi przedszkolami,do 11 kwietnia chyba nie będę spała z nerwów. Odpowiedz Link Zgłoś
joxanna Re: 32 pkt! - jak to się ma do 1000?!!? 03.03.08, 17:13 Wygląda na to, że 32 pkt dostaje się tylko za dwoje rodziców pracujących i mieszkanie w Warszawie - dla dzieci urodzonych po 1 września. Czy jeśli odpadnę to dostanę jakiś kwit z przedszkola, albo gminy? Bo jeśli tak, to potem zgłoszę się do gminy, żeby mi zapłaciła za przedszkole prywatne. Odpowiedz Link Zgłoś
fuksja21 Re: 32 pkt! - jak to się ma do 1000?!!? 03.03.08, 17:17 Oj, a już myślałam, że coś źle wypełniłam i to pomyłka Ale rozumiem, że też tak masz? Czyli, że przechlapane ? Odpowiedz Link Zgłoś
mokrasa Re:u mnie róznica ponad 1000 punktów 03.03.08, 17:22 wyszło mi 544, gdy zasymulowałam, ze 1 września bedzie miała skończone 3 lata 1568. PARANOJA!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ata_11 jak poprawic blad w formularzu 03.03.08, 17:35 mozna???????tam gdzie mam adres mam wpisany nr kom Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_i_dzieci Re: jak poprawic blad w formularzu 03.03.08, 17:36 Wejdź na stronę,zaloguj się potem chyba w "moje dane" musisz wejść... Odpowiedz Link Zgłoś
katinka Re: jak poprawic blad w formularzu 03.03.08, 20:11 Mnie wyszło też 1056. Ciekawe czy ktoś z Was ma jeszcze więcej, ponad np. 1060? A co to są(przynajmniej u mnie) te zera obok? Odpowiedz Link Zgłoś
franula Re: jak poprawic blad w formularzu 03.03.08, 20:29 dziewczyny tylko jesli mogę przezywałam to w zesżłym roku, fakt, nie było elektronicznej rekrutacji ale za to można było zlożyć papiery tylko do 1 przedszkola. Wszystkie się denerwowałyśmy ale w koncu zabraklo miejsc dla bodaj 1% dzieci. W zdecydowanej większości Wasze dzieci dostaną się do uatrzonych przedskzoli.Naprawdę. Trzymam za Was kciuki. Zrobilyście wszystko co można, szkoda nerwów. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa_mama_jasia Re: jak poprawic blad w formularzu 03.03.08, 20:35 To nie nerwy, to fakty. Według Biura Edukacji Urzedu Miasta Warszawy miejsc dla 3 latków jest przygotowanych w przedszkolach 10 tys., a trzylatków jest 15 tys. Odpowiedz Link Zgłoś
fittonia logowanie 03.03.08, 20:48 hejczy moge sie ponownie zalogowac na konto uzytkownika,kiedy podanie jest zaniesione do zlobka i zatwierdzone w sysytemie elektronicznym juz w przedszkolu,bo nie moge sie ponownie zalogowac,pani dyrektor mowila cos takiego,ze w domu juz nic nie bede mogla zrobic wiec od razu sprawdzala cale podanie,ale czy to jest przyczyna? jak teraz w takim razie mozna sprawdzic te punkty? Odpowiedz Link Zgłoś
fuksja21 mam ten sam problem! 03.03.08, 21:26 Mam dkładnie taki sam bład, ale jestem w 100% pewna, że wpisałam dobrze. Przecież jak wchodzę w moje dane to adres i nr tel. jest wpisany poprawnie, ale jak chcę drukować formularz, to mam zamienione te dane w rubrykach. Myślę, ze to jakiś bład w systemie. I też nie wiem, jak to poprawić Odpowiedz Link Zgłoś
psacia Re: mam ten sam problem! 03.03.08, 21:35 a mam pytanie czy wypelniacie wszystkie 10 przedszkoli, czy tylko 3 wybrane Odpowiedz Link Zgłoś
ollas Re: mam ten sam problem! 03.03.08, 22:21 I ja mam dokładnie tak samo. Sprawdzałam wiele razy. W systemie OK, na wydruku odwrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
mamawiktorynki Re: a ja na odwrót!!! 03.03.08, 22:33 a u mnie na odwrót! w systemie żle a na wydruku ok! niezle, co? Odpowiedz Link Zgłoś
fittonia Re: a ja na odwrót!!! 03.03.08, 23:03 to mi w takim razie cudem system nie odmowil posluszenstwa,bo bylo dobrze i w kompie i na wydruku,podanie zanioslam juz do przedszkola,jest zatwierdzone przez dyrektorke w przedszkolu takze w systemie,jak wrocilam do domu chcialam zobaczyc te punkty ale nie moge sie zalogowac,nie wiem dlaczego, a pzreciez jest tam tez cos takiego jak lista rekrutacyjna, jak to bedzie mozna sprawdzic jak nie moge wejsc do logina Odpowiedz Link Zgłoś
9-x-2 Re: mam ten sam problem! 04.03.08, 06:42 Ja mam tak samo, wpisane dobrze, a w formularzu błąd. Sądze, że nie ma czym się przejmowac - wszyscy tak będa mieli Odpowiedz Link Zgłoś
agamel1234 Re: 32 pkt! - jak to się ma do 1000?!!? 03.03.08, 21:51 No załatwili ale zgodnie z przepisami -przedszkole zgodnie z ustawą o systemie oświaty jest dla dzieci od 3 do 6 roku zycia ,w miare wolnych miejsc przyjmuje dzieci młodsze i już Odpowiedz Link Zgłoś
lolita27 Re: 32 pkt! - jak to się ma do 1000?!!? 03.03.08, 22:54 A przegladałyscie ilosc wolnych miejsc w wybranych przez siebi przedszkolach??? W moim, ktorej ejst na 1 miejscu dla mnei jest az wolnych 6 miejsc!!! A co z reszta??? W innych 15-20, zalezy od przedszkola. Odpowiedz Link Zgłoś
katai1 Re: 32 pkt! - jak to się ma do 1000?!!? 05.03.08, 07:57 ja zarejestrowałam dziecko elektornicznie 3 marca, wczoraj zaniosłam podanie do przedszkola pierszego wyboru. Podałam tylko 2 dodatkowe. Chyba nie ma co popadać wparanoję. Dziecko ma 1057 pkt. Odpowiedz Link Zgłoś
kara13 Re: Jest 03 marca i co? 03.03.08, 22:59 Nie mogę się zalogować Czy raz wydrukowany formularz można poprawiać - zmienic np. ustawioenie przedszkoli? Odpowiedz Link Zgłoś
fittonia Re: Jest 03 marca i co? 03.03.08, 23:05 jak jeszcze nie zanioslas do przedszkola zaloguj sie i wejdz w edycje,bo ja dzisiaj z pania dyrektor sprawdzalysmy podanie na miejscu w przedszkolu,poniewaz pani dyrektor powiedziala,ze jak juz zatwierdzi to w domu nic juz nie bede mogla zrobic ani z edytowac,to moze dlatego nie moge sie zalogowac Odpowiedz Link Zgłoś
gaja26 Re: Jest 03 marca i co? 03.03.08, 23:13 Boski ten system! Po prostu bomba. Ja zrobiłam wszystko ok, a jak sprawdziłam w moim koncie/preferencjach ilość punktów pokazało, że 1312 ok, myślę sobie to wyrzucę z listy przedszkole nr 5, bo niby po co mi one i...po zrobieniu tego moje dziecko ma punktów 0. We wszystkich podanych przedszkolach i nijak tego zmienić nie mogę. Matko..ni śmieszno ni straszno Odpowiedz Link Zgłoś
toothfairy Jaka to strona??? 04.03.08, 00:15 Bardzo przepraszam, za tak idiotyczne pytanie, ale cierpię chyba na jakiś zanik pamięci, a na stronie edukacji w-wskiej nie mogę nic znaleźć... Na jaką stronę trzeba wejść żeby sie zarejestrować??? Odpowiedz Link Zgłoś
kara13 Re: Jaka to strona??? 04.03.08, 06:54 warszawa.przedszkola.vulcan.pl/Default.aspx Kurde nadal nie mogę się zalogować!!!! Wpisuje login, potem hasło i NIC. Jak wpisałam złe hasło to chociaż mi to zakomunikowała a tak nic. Nawet nie ma gdzie zgłaszać problemów z tym systemem !!! Odpowiedz Link Zgłoś
ewa_mama_jasia Re: Jaka to strona??? 04.03.08, 08:09 Ja zgłaszałam do Biura Edukacji. Odpowiedz Link Zgłoś
iwona.p1 Re: Jaka to strona??? 04.03.08, 10:08 ja wczoraj przez cały dzień miałam problem, zarejestrowalam sie, wydrukowalam i nie moglam sie zalogować. Dziś mąż zaniosł karte i pani dyrektor w przedszkolu weszla w system. okazało sie jest wszystko ok, dziecko zarejestrowane a konto zablokowane.Zmienila nam hasło i jest juz ok. W koncu widze ile mam punktoww Odpowiedz Link Zgłoś
fittonia ponowne logowanie 04.03.08, 13:55 kurzce,cos mnie trafi,jak mam sie ponownie zalogowac,jak juz mam zatwierdzone podanie w przedszkolu ze by zobaczyc ile wyszlo punktow,jak caly czas pokazuje niepoprawny logi albo konto nieaktywne,przeciez nie bede leciala do dyrektorki przedszkola ze by mi podala ilosc punktow albo ze bym mogla wejsc w konto dziecka w systemie?ktos wie jak rozprawic sie z ponownym zalogowaniem? Odpowiedz Link Zgłoś
suellen_girl Re: co jest loginem? 04.03.08, 09:39 ID, który pojawia się w trakcie rejestracji. Odpowiedz Link Zgłoś
bazylea1 dlaczego mam zero punktow???? 04.03.08, 10:12 przynajmniej parę powinno dziecko miec, za pracujacych rodziców, brata w tym przedszkolu i żłobek... czy cos zrobiłam nie tak? Odpowiedz Link Zgłoś
iwona.p1 Re: dlaczego mam zero punktow???? 04.03.08, 10:18 zatwierdziłaś przedszkole? Odpowiedz Link Zgłoś
bazylea1 Re: dlaczego mam zero punktow???? 04.03.08, 10:24 zatwierdziłam ale wpisałam tylko jedno przedszkole. teraz dopisałam drugie i punkty się pojawiły - 97 Odpowiedz Link Zgłoś
beata3211 Re: dlaczego mam zero punktow???? 04.03.08, 13:40 A czy można gdzies sprawdzić ile zgłoszeń jest do danego przedszkola?? Odpowiedz Link Zgłoś
gulnara1 Re: dlaczego mam zero punktow???? 04.03.08, 19:30 łojesu - a moja nazbierala cale 32 pkt...... Odpowiedz Link Zgłoś
ewa_mama_jasia Re: dlaczego mam zero punktow???? 05.03.08, 08:10 Mój 33, ten dodatkowy punkt za to, że przygotowuje się do przedszkola w żłobku. Dwa lata ciężkiej pracy opiekunek żłobkowych perzy usamodzielnianiu mojego syna zostały wycenione na 1 punkt....... Odpowiedz Link Zgłoś
aurita Re: dlaczego mam zero punktow???? 05.03.08, 09:46 Wiesz co? nie denerwuj mnie. Na Bemowie jest jeden zlobek, slownie JEDEN i ja musze ciezka kase wydawac na nianie. Nie rozumiem wogole dlaczego daja jakiekolwiek punkty za zlobek skoro dostep do zloblow jest nierowny. ewa_mama_jasia napisała: > Mój 33, ten dodatkowy punkt za to, że przygotowuje się do > przedszkola w żłobku. Dwa lata ciężkiej pracy opiekunek żłobkowych > perzy usamodzielnianiu mojego syna zostały wycenione na 1 > punkt....... Odpowiedz Link Zgłoś
ewa_mama_jasia Re: dlaczego mam zero punktow???? 05.03.08, 10:05 No cóż, przepraszam że ośmieliłam się posłać dziecko do żłobka zamiast siedzieć z nim 3 lata w domu. W odróżnieniu od Ciebie mnie na nianię nie stac, bo zarabiam mniej niż żądają nianie w Warszawie. Ponadto we wniosku do przedszkola nie ma uściślenia że żłobek ma być publiczny. A prywatne na Bemowie są. Poza tym do mojego żłobka są dowożone dzieci nawet z Tarchomina. A poza tym nie kłóćmy się, ten jeden punkt za żłobek który tak Cię irytuje to naprawdę nic w porównaniu z 1024 punktami za "dobre urodzenie". Mnie bardziej irytuje fakt, że płacę od wielu lat ciężko zarobione podatki, które idą m.in. na opłacanie pobytu w przedszkolach dzieci rodziców niemieszkających i niepracujących w Warszawie i na dzieci rodziców w ogóle niepracujących, których jedynym atutem jest to, że urodziły się do 31 sierpnia. Odpowiedz Link Zgłoś
aurita Re: dlaczego mam zero punktow???? 05.03.08, 10:57 a mnie denerwuje ze za moje duze podatki dostaja sie do zlobkow ludzie ktorzy placa male podatki, i jeszcze doradzaja mi zebym sobie zaplacila za zlobek. Oczywiscie to ironia. Zastanow se co mowisz kobieto, ja nie jestem odpowiedzialna za Twoje zarobki i wcale nie zarabiam duzo. Nie posiadam na przyklad samochodu aby dowozic dziecko na drugi koniec miasta. Pomysl ze moja ciezka praca, najpierw w pracy a pozniej w domu zostala oceniona tylko na 32 punkty. Nie liczy sie jakie naklady finansowe musialam poniesc aby dziecko mialo opieke do 3 roku zycia. Z podatkow tez mnie nie zwolniono z tego powodu. A ty za rok bedziesz miala jeden punkt wiecej niz ja. Ja wydam na nianie 15 tys a ty ile zaplacisz za rok zlobka? Odpowiedz Link Zgłoś
bestyika Re: dlaczego mam zero punktow???? 05.03.08, 11:08 aurita, ale własciwie jaki ty masz powód żeby atakować mamę jasia? bo jej dziecko chodziło do żłobka a twoje sie nie dostało??? Odpowiedz Link Zgłoś
franula Re: dlaczego mam zero punktow???? 05.03.08, 11:51 jak rozumiem mama JAsia postuluje by było wiecej punktów za żłóbkek, W sytuacji gdy dostęp do złobków tez jest nie równy punkty za to sa niesparwieldiwe. Wyboraź sobei ze Twoje dziecko urodzone op 1 IX nie dość że nie dostało się do przedszkola to jesczez przy przyjęciu do szkoły miałoby np. 10 punktów mniej (bo dziecko z rokiem przedszkola miałoby puls 10) - podójnie niesprawiedliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa_mama_jasia Re: dlaczego mam zero punktow???? 05.03.08, 12:07 Ależ ja niczego nie postuluję . Niezupełnie o to mi chodziło, bo czy to będzie tylko jeden punkt czy 10 i tak ma się nijak do 1024 punktów za "dobre urodzenie". Mam zastrzeżenia następujące: 1.zbyt duża liczba punktów za termin urodzenia, nieproporcjonalna do innych kryteriów. 2.zbyt mała liczba punktów za fakt, iż oboje rodzice pracują. 3.zero punktów za fakt zamieszkiwania czy zameldowania w danym mieście. 4.fakt przygotowania dziecka do przedszkola, obojętnie w jakiej formie (żłobek publiczny czy prywatny, niania czy cokolwiek innego) powinien być jakoś znacząco premiowany. Bo będzie tak, że dzieci przygotowane do zostawania z innymi osobami, nauczone samodzielnego jedzenia, czystości, czynności fizjologicznych i innych aspektów zycia w grupie będą przegrywać na starcie z innymi, może tak samo przygotowanymi a może własnie gorzej. Niech zamiast pozycji "żłobek", która tak bardzo się nie podoba koleżankom będzie np. rozgraniczenie na umiejętności niezbędne przedszkolakowi. I każda z tych umiejętności byłaby premiowana jakąś liczbą punktów. Odpowiedz Link Zgłoś
bestyika Re: dlaczego mam zero punktow???? 05.03.08, 12:09 w mojej ocenie punkty za żłobek są tak samo niesprawiedliwe jak i punkty za urodzenie dziecka przed 1.09... a szkoła to zupełnie inna bajka...w końcu jest obowiązek szkolny i dziecko do szkoły musi być przyjęte... Odpowiedz Link Zgłoś
fittonia Re: dlaczego mam zero punktow???? 05.03.08, 12:21 zgadzam sie z mama jasia,a wogole to nie rozumiem tej nagonki bo 2,5 roku temu jak oddawalam swoje dziecko do zlobka,z musu,a nie przyjemnosci,to do glowy by mi nie przyszlo ani kazdej z was,ze zostanie wymyslony tak poroniony system rekrutacyjny i tak niesprawiedliwa punktacja,bo wowczas jak bysmy posiadaly taka wiedze to:wszystkie dzieci bylyby plodzone wylacznie do 31 sierpnia i kazada mama,nawet ta ktora mogla sobie pozwolic na zostawienie dziecka w domu(z niania,babcia,ciocia sama zostala,niewazne)to oddalaby dziecko do zlobka ba za to kiedys przydziela jej punkt w rekrutacji do zlobka,wiec bez sebsu jest zwymymaslenie sobie,bo tylko w jednosci sila jak trzeba cos zdzialac Odpowiedz Link Zgłoś
fittonia Re: dlaczego mam zero punktow???? 05.03.08, 12:23 przepraszam za blad, w rekrutacji do przedszkola** Odpowiedz Link Zgłoś
aurita Re: dlaczego mam zero punktow???? 05.03.08, 17:41 Jezlie dziedcko mamyjasia nie dostanie sie w tym roku do przedszkola to ma nadal zapewnione miejsce w zlobku. Moje do zlobka sie nie dostanie a majac nawet tylko jeden punkt mniej ma mniejsze szanse na przedszkole. Konkluzja to i tak moje ma wieksza szanse na zostanie jeszcze rok w domu z niania. Wiec na co ona sie skarzy? za malo ma punktow? jest i tak w kazdej sytuacji do przodu Odpowiedz Link Zgłoś
anita.anita80 Re: Jest 03 marca i co? 05.03.08, 07:48 czy koniecznie trzeba założyc konto jak pobrałam formularz? czy trzeba koniecznie wpisac 10 przedszkoli ? dziękuje pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agnie.agnie.agnie Re: Jest 03 marca i co? 05.03.08, 11:30 Nie trzeba koniecznie zakładac konta. można wydrukować formularze, wypełnić i zanieść do przedszkola, lub wziąć formularze z przedszkola. Przecież są też ludzie, którzy nie korzystają z netu (mnie też trudno w to uwierzyć) Nazbieraliśmy 1057 pkt- czyli standardowo dla "przedwrześniowca", jedynaka z pełnej rodziny, oboje rodzice pracują i chodził do żłobka (przedszkole prywatne potraktowałam jak żłobek- dziecko ma doświadczenie w zostawaniu z paniami z przedszkola i innymi dziećmi) Ciekawe czy to wystarczy żeby dostać się do państwowego przedszkola na Białołęce? Jeśli nie zostaniemy w naszym prywatnym, chociaż dojazd do niego jest nam koszmarnie nie na rękę. Odpowiedz Link Zgłoś
katinka Re: Jest 03 marca i co? 05.03.08, 13:00 Witam serdecznie. Widzę, że piszesz o Białołęce. Do których przedszkoli zapisujesz Swoje dziecko? Odpowiedz Link Zgłoś
agnie.agnie.agnie Re: Jest 03 marca i co? 06.03.08, 15:13 Aplikujemy do prawie wszystkich na Białołęce, a czy przyjmą mojego synka gdziekolwiek, zobaczymy Odpowiedz Link Zgłoś
agnie.agnie.agnie Re: Jest 03 marca i co? 07.03.08, 09:11 Wybrałam Pędzelek, bo jego lokalizacja mi doskonale pasuje. Mieszkam blizej Modlińskiej niż głębokiego Tarchomina. Gdyby nie to, wybrałabym któreś z nowszych przedszkoli. A Ty na które się decydujesz i dlaczego ? Odpowiedz Link Zgłoś
katinka Re: Jest 03 marca i co? 07.03.08, 11:42 Ja wybrałam na Porajów, bo mam najbliżej do niego. Podoba mi się też na Odkrytej. Odpowiedz Link Zgłoś
agnie.agnie.agnie Re: Jest 03 marca i co? 13.03.08, 14:42 Ja Porajów wybrałam jako drugie. Dziewczyny, czy kiedy składałyście podania, to pracownice przedszkola przy Was je rejestrowały ? U nas nie, po prostu odebrano od nas formularz i tyle. Czy mozna jakoś sprawdzić, że dyrektor przedszkola "klepnął" nasze podanie w systemie ? Odpowiedz Link Zgłoś
isa1001 Re: Jest 03 marca i co? 13.03.08, 14:48 agnie.agnie.agnie napisała: > Ja Porajów wybrałam jako drugie. > > Dziewczyny, czy kiedy składałyście podania, to pracownice > przedszkola przy Was je rejestrowały ? U nas nie, po prostu odebrano > od nas formularz i tyle. > Czy mozna jakoś sprawdzić, że dyrektor przedszkola "klepnął" nasze > podanie w systemie ? Jeśli klepnął, to musiał zmienić hasło. Spróbuj wejść jeszcze raz na sswoje konto - jak ci się nie uda, to duża szansa, że jest już nowe hasło. Odpowiedz Link Zgłoś
beata3211 Re: Jest 03 marca i co? 13.03.08, 15:30 w niektórych przedszkolach kjest problem z akceptacją. mopje podanie jest zaniesione naniesione itp a widnieje jako niezaakceptowane. Odpowiedz Link Zgłoś
agnie.agnie.agnie Isa1001 -dziękuję 14.03.08, 11:03 Isa1001 -dziękuję. Zalogowałam się bez problemu, mimo, że podanie złożyliśmy tydzień temu. Chyba zadzwonię do przedszkola. Odpowiedz Link Zgłoś
9-x-2 Re: Isa1001 -dziękuję 14.03.08, 12:13 Ja też się boję, że dyrektor może zapomnieć o zaakceptowaniu i będzie problem.... Dziewczyny, a czy podawaliście podczas składania wniosków swoje hasła? Bo nas nawet nikt nie pytał... To jak oni chcą wchodzić w nasze dane? Jak mają hasło zmienić, skoro nie znają pierwotnego? Odpowiedz Link Zgłoś
desada11 Re: Isa1001 -dziękuję 14.03.08, 14:00 jedna z poprzedniczek napisała coś o tym że jej podanie ma status niezaakceptowanego mimo że zaniosła go do przedszkola - gdzie to można sprawdzić ? ja też złożyłam wniosek do przedszkola, przy mnie Pani dyrektor zalogowała się na moje konto (sprawdziła dane ale hasła nie zmieniła). Teraz loguję się na konto ale nie mam opcji edycji, więc i tak zmienić nic już nie mogę w systemie. Więc gdzie to info o akceptacji bądź nie podania ? pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
katinka Re: akceptacja wniosków 14.03.08, 14:57 No właśnie i ja jestem ciekawa jak to jest z tą akceptacją. Przez dwa dni od zanieniesienia do przedszkola wniosku mogłam z nim robić wszystko. Edytować, drukować. Teraz mogę się zalogować ale nie mogę już nic w nim edytować. Dziwię się tylko dlaczego niektóre piszecie, że nie możecie się wogóle zalogować bo wyskakuje Wam błąd.Ciekawa jestem od czego to zależy? Odpowiedz Link Zgłoś
dzbanuszek Re: akceptacja wniosków 14.03.08, 15:04 katinka napisała: > No właśnie i ja jestem ciekawa jak to jest z tą akceptacją. Przez > dwa dni od zanieniesienia do przedszkola wniosku mogłam z nim robić > wszystko. Edytować, drukować. Teraz mogę się zalogować ale nie mogę > już nic w nim edytować. wydaje mi sie ze dlatego nie mozna edytowac poniewaz wiem ze nasza np. p. dyr. ma wglad kto sie zalogowal do jej przedszkola a jak poszlam z wnioskiem to mowila ze nas juz jakby zaakceptowala/kliknela na zgloszenie moze dlatego ? Odpowiedz Link Zgłoś
9-x-2 Re: akceptacja wniosków do Katinki 14.03.08, 17:15 Ale musiałas dyrektorce podac swoje hasło, żeby się zalogowała, czy automatycznie się loguje bez żadnych haseł? Pytam, bo nas nikt o hasło nie pytał i nie wiem, czy może w takim przypadku w ogóle wejśc do tych danych Trochę to mnie niepokoi, bo nadal mogę wchodzić na konto, edytować - właściwie robić wszystko. Nie sądzę, żeby zaakceptowałaa ten wniosek bo wtedy coś by się zmieniło Odpowiedz Link Zgłoś
ollas Re: akceptacja wniosków 14.03.08, 17:26 Po zaniesieniu wniosku nikt nie pytał mnie o hasło. Dyrektor wchodzi do systemu "inną drogą" od strony przedszkola i wtedy widzi nasze dziecki i akceptuje ich zgłoszenia. Dopóki zgłoszenie nie było zaakceptowane mogłam je edytować. Po zaakceptowaniu mogę je jedynie podejrzeć, ale nic nie mogę zmienić. Na 100% wiem, że zostało zaakceptowane, bo moja starsza córa chodzi do przedszkola i rozmawiałam z p. dyrektor. Nikomu nie podawałam ani nicku ani hasła. Pozdrawiam. ollas Odpowiedz Link Zgłoś
fittonia Re: akceptacja wniosków 14.03.08, 23:24 poniewaz ja wogole nie moglam sie zalogowac na konto corki po zatwierdzeniu podania w przedszkolu i napisalam do vulcan-odpisano mi,ze jesli podanie jest zarejestrowane to mozna wejsc w konto,ale nie dzialaja juz pewne opcje jak np"edycja",albo nie mozna sie wogole zalogowac,wowczas trzeba udac sie do przedszkola i poprosic o nowe haslo,a dyrektor wchodzac w nasze dane nie potrzebuje ani naszego loginu ani hasla Odpowiedz Link Zgłoś
katinka Re: akceptacja wniosków do Katinki 15.03.08, 00:31 Nie, nie podawałam żadnego hasła. Odpowiedz Link Zgłoś
dzbanuszek Re: akceptacja wniosków do Katinki 16.03.08, 21:56 tez hasla nie podawalam, byloby to bzdura totalna, poniewaz ktos przed klepnieciem moglby zmienic dane, login to login, nie podaje sie go osobom trzecim !!! Dyrekcja wchodzi z innego poziomu, widzi dane, sprawdza pewnie z wydrukiem i zaklepuje delikwenta. Tak jak pisalam wczesniej, moglam sie zalogowac ale nie moglam czegos tam wyedytowac. ------------------------ Asia, Piotrus (21.02.2002) i Filipek (18.02.2005) Przedszkole 73 nasza www - zapraszamy Odpowiedz Link Zgłoś
fittonia Re: akceptacja wniosków do Katinki 17.03.08, 08:08 a ja po zatwierdzeniu podania juz nie moglam sie wogole nawet zalogowac,wiec pewnie przedszkole automatycznie zmienilo haslo,teraz musze isc do pani dyrektor po haselko Odpowiedz Link Zgłoś
anulkamms gdzie sprawdzić ilość przyznanych punktów? 18.03.08, 06:54 no własnie, gdzie? i co wpisujecie w rubrykę informacje o dziecku? Odpowiedz Link Zgłoś
fittonia Re: gdzie sprawdzić ilość przyznanych punktów? 18.03.08, 12:40 wlasciwie nie zdazylam nic wpisac bo maz zaraz 3 marca wyjezdzal sluzbowo i szybko z samego rana wypelnilismy formularz zeby zlozyc podpisy,poza tym zastanawialam sie czy wpisac ze dziecko jest alergigiem, i wkoncu nie wpisalismy,troche z pospiechu,ale balam sie ze system przezuci ja do typowej placowki dla alergicznych dzieci,a jest ona sporo oddalona od naszego miejsca zamieszkania i pracuje za pozno zebym zdazyla do pracy i drugie dziecko zawiesc do zlobka wlasciwie tez jestem ciekawa co wlasciwie wpisac by do tej rubryki Odpowiedz Link Zgłoś