tajmk 06.06.08, 15:20 czy do tego przedszkola mozna sie o coś przyczepić. mam wrazenie że tam nie ma do czego bo tam wszystko jest. czy jest jakaś zła opinia bo slyszy sie same superlatywy. czyżby to jakaś bajkolandia dla dziecka? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aga19770222 Re: Zielona Ciuchcia 10.06.08, 13:10 Ja jestem właśnie na gorąco po zapisaniu dziecka do zielonej Ciuchci i wydaje mi sie ze dokonałam trafnego wyboru.Najpierw zrobiłam ogóle rozeznanie wśród znajomych i znajomych znajomych na temat przedszkoli Zielona Ciuchcia. I tak naprawdę nie było większych zastrzeżeń. Najczęściej pojawiał się problem licznych zajęć dodatkowych. Ale według mnie to nie jest problem bo to ja jako rodzic decyduje na ile zajęć posyłam dziecko mogę wybrać tylko rytmikę i angielski a mogę wybrać cały pakiet.My wybraliśmy Ciuchcię w Jabłonnie-piękne,duże ,świetnie wyposażone sale, doświadczona kadra, bogata oferta zajęć dodatkowych no i konkretna Pani kierownik która wie o czym mówi. I co ważne nie jest to kolejne przedszkole "krzak " jakich teraz jest mnóstwo tylko przedszkole z tradycjami. Odpowiedz Link Zgłoś
tajmk Re: Zielona Ciuchcia 19.06.08, 22:20 dziekuje ci za opinie. ja sie wlasnie goraco zastanawiam nad nowa filia na bemowie i chyba sie zdecyduje. czy jest ktos taki kto tez sie zastanawia nad nowa filia na bemowie? Odpowiedz Link Zgłoś
aga.aga1 Re: Zielona Ciuchcia 21.06.08, 20:27 aga19770222 to pracownik owej placówki podszywając się beszczelnie pod rodzica. Na jednym z forów już to wykryła kkasia ale tu jeszcze owa pani się panoszy. Fe Odpowiedz Link Zgłoś
tajmk Re: Zielona Ciuchcia 22.06.08, 21:18 jestes troche smieszna - bo piszesz cos co wydaje ci sie oczywiste, a jestem zwyla mama ktora chce wybrac dla swojego dziecka jak najlepsze przedszkole i to ze przeczesujac dokladniej forum dowiedzialam sie ze maja program przeladowany i male sale co poniektore i dzieci sa zmeczone zbyt duza iloscia zajec - ale mnie to akurat odpowiada chce tylko poznac wady tego przedszkola bo jestem bliska podpisania umowy w nowej placowce na bemowie i wszystko dla mnie wyglada super i chce poznac jego wady. juz jedno przedszole krzak przerobilam z moim starszym dzieckiem. Odpowiedz Link Zgłoś
patyk.od.zosi Re: Zielona Ciuchcia 22.06.08, 21:49 jakis rok temu, moze dwa, byl baaaardzo dlugi watek o zielonej cuchci oj, nie bylo tam duzo pochlebych opinii ja z tamtego czasu znam zielona ciuchcie w wilanowie - i nie sa to pozytywy wiem, ze znajomi zabrali dziecko z zielonej ciuchci z zoliborza a inni z ursynowa no przedszkole krzak to niech jest - ma wiele preznie rozwijacych sie filii i umozliwia zerowy konakt z dyrekcja, jesli cos jest nie tak... _______ pozdr., patyk+2 Odpowiedz Link Zgłoś
agataw22 Re: Zielona Ciuchcia 23.06.08, 13:38 Ja tez pamietam ten wątek, duzo negatywnych opinii o różnych placówkach. Wady jak w większości prywatnych, zero kontaktu z dyrekcją w razie problemów, zmieniające si e panie, zawyżona ilość dzieci w grupie itd. Wszsytko wygląda pięknie w momencie zapisywania - raj..... a potem pomału sama się przekonasz....... Dużo zalet też na pewno jest - sama z czasem ocenisz co jest dla Ciebie najważniejsze - jedni zabieraja dzieci a inni zostawiają....Zycze udanego wyboru... Odpowiedz Link Zgłoś
zo_79 Re: Zielona Ciuchcia 23.06.08, 17:31 Chyba nie wszyscy wiedzą, że Zielona ciuchcia to nie sieć przedszkoli tylko franczyza. Możliwe, że to stąd wynikają kłopoty Ciuchci z komunikacją rodzic-dyrekcja. Odpowiedz Link Zgłoś
zofia.bialek Re: Zielona Ciuchcia 23.06.08, 17:46 Jestem pedagogiem-terapeutą, od stycznia prowadzę wraz z mężem na Bemowie przedszkole integracyjne. Nie mamy takiej renomy, ani takiego zaplecza jak "Zielona Ciuchcia", za to zapewniamy każdemu z naszych dzieci indywidualne podejście. Przedszkole jest bardzo kameralne, atmosfera naprawdę sprzyja dobremu samopoczuciu jak i rozwojowi maluchów - przyznaję, że jest to forma reklamy - ale naprawdę warto do nas zajrzec. Zofia Białek zielony_latawiec@poczta.fm Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolkamaja Re: Zielona Ciuchcia 24.06.08, 10:06 Aby nie siać zamieszania a przekazać suche fakty...... Znajoma posyłała dziecko do Zielonej Ciuchcia na Ursynowie i po 2 latach miała już go zabrać do innego ale dziecko za nic nie chciało rozstać się z grupą przyjaciół i to przeważyło, że zostało jeszcze na ostatni rok. Z tego co mówiła to tragedii nie ma ale z roku na rok pogarszała się jakość świadczonych usług - ciągle zmieniająca się kadra, zmniejszane/dzielone sale aby zrobić miejsce dla kolejnej grupy, "głucha" na wnioski dyrekcja itp. Podobno teraz zmieniła się dyrektorka i większość kadry ale nie wiem czy to przyniosło efekt, bo znajomej dziecko już tam nie uczęszcza. Bardzo dużym mankamentem zmieniającej się kadry w starszych grupach było słabe przygotowanie dzieci do szkoły. Okazuje się, że dopiero w pierwszej klasie powychodziły zaległości dzieci. Jedyne za co koleżanka chwaliła to przedszkole to powiększony o spore boisko plac zabaw. Odpowiedz Link Zgłoś
tajmk Re: Zielona Ciuchcia 24.06.08, 20:29 dziękuje wam za te opinie, ale z tego co czytam na forum to chyba nie ma idealnego przedszkola dla malucha, zawsze jest sie do czego przyczepic, ja mam nadzieje ze sie nie przejade na nowej fili na bemowie. z drugiej strony i tak sa na bemowie problemy z przedszkolami wiec nie wydaje mi sie zebym mogla znalezc idealna placowke. jeszcze raz dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
tajmk Re: Zielona Ciuchcia 29.06.08, 21:18 jestem od niedawna zalogowan na edziecko ale czy ktos pamieta jakie zle opinie byly o ciuchci rok temu - tod dla mnie bardzo wazne bo ciagle zastanawiam sie nad ta nowa placowka na bemowie. prosze napiszcie Odpowiedz Link Zgłoś
emilia.rostecka Re: Zielona Ciuchcia 03.07.08, 13:46 proszę, wątek sprzed dwóch lat forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=587&w=42892690&a=42892690 Odpowiedz Link Zgłoś
wakacjewmeksyku Re: Zielona Ciuchcia 13.07.08, 21:35 Od 2002 r. pracuję w ponad 10 przedszkolach na Mokotowie i Ursynowie jako nauczyciel tańca. Sześć lat praktyki wiele mnie nauczyło o funkcjonowaniu przedszkola, o potrzebach dzieci i ich rodziców. Postanowiłam stworzyć najlepsze przedszkole w Warszawie, w którym -grupy mają max 12 dzieci -jest duży ogród wokół domu -przedszkolanki mają odpowiednie wynagrodzenie -panuje przyjemna, domowa atmosfera Zapraszam do nowopowstającego Przedszkola Niepublicznego GWIAZDKA. ul. Powsińska 10 (przy TVN na Sadybie) www.gwiazdka.edu.pl Odpowiedz Link Zgłoś
zzzmmm Re: Zielona Ciuchcia 24.07.08, 18:42 moja droga zapamiętaj,że w przedszkolu nie pracują przedszkolanki tylko nauczyciele wychowania przedszkolnego. powinnaś to wiedzieć zakładając placówkę he he Odpowiedz Link Zgłoś
przedszkolanka_anka Re: Zielona Ciuchcia 24.07.08, 18:57 zzzmmm napisała: > moja droga zapamiętaj,że w przedszkolu nie pracują przedszkolanki > tylko nauczyciele wychowania przedszkolnego. powinnaś to wiedzieć > zakładając placówkę he he Głupie "he he ",przedszkolanki były,są i będą ,to zwyczajowa nazwa potoczna,ciepła i życzliwa(konia z rzędem temu kto zabroni spoleczenstwu tak mowic) co oczywiscie nie przeszkadza w uzywaniu tego bardziej oficjalnego nazewnictwa.... Pozdrawiam Anka Odpowiedz Link Zgłoś
marzenak35 Re: Zielona Ciuchcia 24.07.08, 23:07 Ciuchcia na Bemowie jest chhyba najlepsza. Ma mankamenty, dzieci nie mają osobnej sali do spania, a zę salki sa male to leżakują poukładane ścisło obok siebie , zimą jest duszno w przegrzanych salach , no i brakuje długich spacerow po świeżym powietrzu, bo przecież jest natłok zajęć. Dziecko odreagowuje ruchliwością w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
marzenak35 Re: Zielona Ciuchcia 24.07.08, 23:19 Małe dziecko spotyka się w ciuchci z dużą ilością zajęć , ale też z dużą liczbą nauczycieli. Policzyłam że w tygodniu ma zajęcia z 10 nauczycielami - każdy z nich ma inny temperament , czego innego wymaga , dziecko musi się dostosować za każdym razem , a właściwie co pół godziny do nowej osoby, nowych wymagań. może to powodować ,że dziecko będzie bardziej rozkojarzone po paru latach takiego systemu. Bo skupienia uwagi i koncetracji trzeba się nauczyć.W tym wieku ważniejsza jest jednak zabawa i kontakt z rowieśnikami. Podobno dzieci po ciuchci sa często niedojrzałe emocjonalnie - tak słyszałam w szkole i od psychologa. Oczywiście dzieciaki wychodzą z dużą wiedzą i intelektualnie są bardzo dobrze przygotowane do szkoły, gorzej ze stroną emocjonalną . Odpowiedz Link Zgłoś
mamauli Re: Zielona Ciuchcia 01.09.08, 22:36 Witam, Jestem mamą niespełna 3-letniego Pawła i 7 letniej Uli, która skończyła w tym roku Zieloną Ciuchcię na Bielanach. Czy polecam przedszkole? Przeprowadziliśmy się na Bemowo a Pawełka wożę na Bielany... Gdyby był odział 3-latków na Bemowie być może Pawełek tam by chodził, ale odziału nie ma więc i ja nie miałam dylematu. Moje dzieci są alergikami - zależało mi na diecie. Przedszkole w tym względzie zdaje egzamin. Nie mamy w Warszawie żadnej babci, oboje pracujemy - dzieci chodzą do przedszkola także w wakacje od 9-tej do 17stej. Najważniejsze dla mnie w przypadku gdy Ula miała 3-4 lata było to by się dobrze czuła w przedszkolu, by nie chorowała, i poznawała świat poza domem. A potem okazało się, że dzięki ZC moja córka w wieku 5 lat czyta i chce sobie i bratu czytać, dogaduje się z anglojęzycznymi moimi znajomymi i z cichej nieśmiałej dziwczynki wyrasta na uczennicę. Nie mogę wypowiadać się o innch przedszkolach, ale poziom edukacyjny na Bielanach w mojej ocenie jest bardzo wysoki. Nigdy nie miałam problemu z kontaktem z kierownictwem, ani z właścicielami. Wychowczyni (ta sama przez 4 lata)udzielała pełnych informacji codziennie o dziecku, zachowaniu, postępach w nauce. Bywało, że mielismy zastrzeżenia (np brak szafek w sali na zapasowe rzeczy dzieci). Było zebranie - znalazły się szafki. Nie ma idealnego przedszkola, bo przedszkole tworzą ludzie - zarówno wychowawcy, dzieci, jak i rodzice. Grupa mojej córki zżyła się ze sobą bardzo. Wyjeżdżamy razem na wakacje, utrzymujemy kontakty. Moja córka zdobyła grono przyjaciół i (podobno nawet narzeczonego ) i mam nadzieję, że przedszkole pamiętać będzie jako wspaniały okres w swoim życiu. Powinnam zmienic login . Jak ktoś chce zobaczyć czy przedszkole zanim się zdecyduje (ja tak zrobiłam) - są zajęcia zielonego domu (tanio nie jest i moje dzieci nie bardzo lubiły, bo nie chciały w kółku z innymi się bawić, tylko robic to co same chcą). Ale można połazić po przedszkolu, poznać panie, ewentualnych kolegów z grupy. Jeśli ktoś sobie życzy - proszę o email, ja długo mogę o przedszkolu. A pewnie za parę dni o szkole Odpowiedz Link Zgłoś
achaja17 Re: Zielona Ciuchcia - Włochy 02.09.08, 15:26 Czy ktoś może się podzielić opiną na temat tego oddziału? O jakiego wieku przymują do mniej dzieci? Odpowiedz Link Zgłoś
malwes Re: Zielona Ciuchcia - Bemowo 17.10.08, 15:10 Mój syn chodzi tam drugi rok i jestem bardzo zadowolona. Oczywiście są rzeczy do których się można przyczepić ale to drobiazgi (np. zaraz na początku przedszkola rozbawiła mnie prośba o przyniesienie dziecku teczki na prace plastyczne...w przedszkolu gdzie płaci się grubo ponad 1.000zł). Oczywiście z dopilnowaniem, czy dziecko nie jest przepocone, ubrudzone czy dotarte po toalecie bywa różnie . Są też tam panie, co do których zaangażowania miałabym małe zastrzeżenia ale raczej nic wielkiego kalibru i akurat nie w naszej grupie. Ale to DROBIAZGI. Może warunki lokalowe nie są najlepsze (nie lubię tam schodów i małych pomieszczeń). Ale za to - jestem niesamowicie zadowolna z wychowawców. Od dwóch lat nic się nie zmienia, nawet przy chorobie jest zaraz druga pani na zastępstwo - widzę bardzo fajne podejście do dziecka. My się borykaliśmy z drobnymi problemami i mimo iż długo pracuję i nie mam jak podjechać do przedszkola w ciągu dnia - bardzo pozytywnie mnie zaskoczyło podejście wychowawczyni, która ustaliła ze mną co robimy, jak, jaki wspólny front - nawet wspólne książeczki ustaliłyśmy - to nasze drugie przedszkole i widzę po dziecku bardzo duży rozwój i też widzę jak bardzo lubi to przedszkole - bardzo dobra opieka logopedyczna - zajęcia pomogły błyskawicznie Przedszkole jak przedszkole. Jest trochę "ale" ale ogólna ocena bardzo dobra. Moje generalne zdanie jest takie, że to zależy od tego, czy się trafi na dobrego wychowawcę. Jeśli tak - to naprawdę on się dziećmi zajmuje, stara się o kontakt z rodzicem, pomaga. Jeśli wychowawca jest kiepski - to nawet najlepsze warunki tego nie zrekompensują. Odpowiedz Link Zgłoś