Dodaj do ulubionych

International American School of Warsaw

11.09.08, 21:30
Bardzo proszę o wszelkie opinie i uwagi dotyczące tego przedszkolasmile
Obserwuj wątek
    • fogito Re: International American School of Warsaw 11.09.08, 22:18
      jeśli chodzi Ci o to na Zawrat, to według mnie mają kiepskie warunki
      lokalowe. Mój syn nie dostał się tam z braku miejsc, więc wiem, że
      jest oblegane, a przynajmniej było rok temu. My w końcu
      zdecydowaliśmy się na montessori i nie żałujemy.
      • kawa1207 Re: International American School of Warsaw 12.09.08, 09:37
        chodzi mi o to na Dembskiego. W montessori (casa dei bambini) mąż już był na
        pierwszej rozmowie z panią dyrektor, no i na razie to nasz faworyt, ale kilka
        rzeczy mi nie pasuje, typu dojazd, godziny odbioru itp.Kanadyjskie odpada, jakoś
        mnie ta filozofia nie przekonuje. Chcielibyśmy, żeby mały chodził później do
        anglojęzycznej szkoły.
        • yoopi1 Re: International American School of Warsaw 12.09.08, 11:22

Niestety na forum trudno znaleźć jakiekolwiek informacje o tym
          przedszkolu i szkole. Myślę, że rodzice dzieci uczęszczających do
          tych szkół nie bywają na forach. Szukałam w całym internecie, nic
          nie znalazłam.
          • kawa1207 Re: International American School of Warsaw 12.09.08, 11:49
            No właśnie, ja też szukałam i nic sad a od dwóch dni nie mogę się doprosić
            materiałów dotyczących przedszkola z sekretariatu, mieli mi przesłać i cisza, a
            telefonicznie nie udzielają informacji. Może posiadasz jakieś bardziej
            szczegółowe informacje o przedszkolu.Byłabym wdzięczna.
        • fogito Re: International American School of Warsaw 12.09.08, 12:59
          tak przy okazji - jaka jest filozofia przedszkola kanadyjskiego?
          Byłam tam na rozmowie i wydawało mi się, że to zwykłe przedszkole
          tylko po prostu kanadyjskie. Myślę tu o tym na Mokotowie, bo może
          chodzi Ci o inne.
          • kawa1207 Re: International American School of Warsaw 12.09.08, 14:21
            Byliśmy w przedszkolu na Bełskiej i Pani dwa razy zaznaczyła, że panuje tu
            system kanadyjski, czyli dzieci uczą się od najmłodszych lat (oczywiście na
            miarę swoich możliwości)i nie jest to typowe przedszkole.Odnieśliśmy wrażenie,
            że to bardziej wprowadzenie do szkoły niż przedszkole. W programie jest język,
            matematyka,nauki ścisłe, przyroda itd...Faktycznie dzieci siedziały przy
            stoliczkach z kartkami i przerabiały jakiś materiał. Zupełnie inna bajka niż
            metoda montessori. A mi nie zależy,żeby mały uczył się teraz liczb całkowitych itp.
            Pozdrawiamsmile
            • fogito Re: International American School of Warsaw 12.09.08, 15:53
              tylko pamiętaj, że w montessori nie ma zabawek i dzieci też się
              uczą. Na szczęście jednak robią tylko to co je aktualnie interesuje.
              pozdrawiam
    • ndowson Re: International American School of Warsaw 12.09.08, 12:39
      Witaj, moja córka rozpoczęła w tym roku tam uczęszczać. to dosc
      krótki okres aby mieć wyrobioną opinię, ale na dzień dzisiejszy same
      plusy. Jeśli masz pytania to zapraszam
    • kawa1207 Re: International American School of Warsaw 12.09.08, 14:39
      Pozwoliłam sobie napisać do Ciebie na maila gazetowego. Bardzo dziękuję za pomocsmile
    • agatamalkowska Re: International American School of Warsaw 29.01.18, 22:40
      Szkola rezprezentuje soba poziom i zazwyczaj uczniowe odnoszą bardzo wysokie wyniki. Jednakże cena za taka edukacje jest ogromna, a nie jestem oewna czy tego warta. W Polsce jest wiele szkol z tak samo kompetentnymi nauczycielami, gdzie wyniki w nauce sa bardzo zblizone, a jesli jest to poza Warszawa cena spada czesto o nawet polowe. Osobiscie polece Kraków-wybor szkol podobnych do tej, ale z mniejsza cena
      • kropkaa Re: International American School of Warsaw 05.03.18, 19:34
        Ale co sugerujesz - przenosiny do Krakowa, bo szkoła tańsza? 😁

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka