klarasz 21.04.09, 12:57 Piszcie w tytule dzielnice. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anka2305 Ursus 21.04.09, 13:02 z przykrością mnie poinformowali, że do żadnego z trzech wybranych przedszkoli dziecko się nie dostało(((((sz....... Odpowiedz Link Zgłoś
ankk1 Ursus 21.04.09, 13:08 Nie dostaliśmy sie, oboje pracujący, dziecko żłobkowe Odpowiedz Link Zgłoś
anka2305 Re: Ursus 21.04.09, 13:09 my w identycznej sytuacji...wkurzona jestem maksymalnie, pomimo, ze sie tego spodziewałam(( Odpowiedz Link Zgłoś
monikjon Re: Ursus 21.04.09, 13:21 A my sie dostalismy. Ale zanim wybrałam przedszkole to zrobiłam niezły maraton po okolicznych przedszkolach. W jednym z przedszkoli było 270 podań na 2 tygodnie przed końcem terminu a miejsc jest tylko 80 także jak widać szanse były tam znikome. W dodatku wszystkie miejsca obsadzono przez dzieci z rodzin wielodzietnych i takich które mają już rodzeństwo w tym przedszkolu oraz przez dzieci samotnych matek . Widziałam, że nie mam szans. Jak się dowiedziałam jak tam sprawa wygląda to poleciałm do innego przedszkola, finalnie podanie zostawiłam w 4 odwiedzonym przedszkolu, sytuacja tam była najlepsza, bo przedszkole jest najdalej od dużych osiedli (górna droga) ale ze Skorozy to nie tak znowu daleko, a dla mnie odległość nie była najwyzszym priorytetem, bo już się dowiedziałam, że po roku dziecko mozna bez problemu przeniesc blizej do tego samego przedszkola (tamto to filia tego przedszkola, które jest blisko). Jestem bardzo zadowolona i bardzo zdziwiona ze sie udało. Współczuję tym którym się nie udało. Trzymam kciuki aby udało się po odwołaniu. Piszcie odwołania jeszcze jest szansa. Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
gosiaczek7772 Re: Ursus 21.04.09, 17:48 my rownież , żadne z 6 nie zakwalifikowało mojego dziecka!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mmmona1 Re: Tarchomin 21.04.09, 13:11 NIE NIE NIE Dziecko wspaniale się rozwija, ciągnie ją do dzieci, oboje pracujemy i nie mogę w tej p.... Polsce skorzystać z publicznego przedszkola. Odpowiedz Link Zgłoś
lysy-g Re: Tarchomin 21.04.09, 22:08 My też się nie dostalismy... Przepraszam, że mam tylko jedno dziecko, męża, pracę... Jestem załamana. Jak nas nie przyjmą z odwołania, będę musiała się zwolnić z pracy. Ale kogo to obchodzi??? Odpowiedz Link Zgłoś
lysy-g Re: Tarchomin 21.04.09, 22:24 A, i niech mnie ktos oświeci, co to znaczy: nie zakwalifikował się? Nie spełniamy warunków czy nie dostał się z braku miejsc? A dlaczego dostały się inne dzieci o podobnych parametrach, tzn. pracujący rodzice? Odpowiedz Link Zgłoś
goniek.m Białołęka 21.04.09, 13:11 My nie dostaliśmy sie do żadnego z 5 przedszkoli na Białołęce o filiach nie wspomnę Oboje pracujący Odpowiedz Link Zgłoś
celkra Targówek 21.04.09, 13:22 Moja córka też się nie została zakwalifikowana do żadnego z 3 wybranych przedszkoli. Odpowiedz Link Zgłoś
efidorek ursus 21.04.09, 13:24 Ursus i włochy, do żadnego z 6 wskazanych, mieliśmy 32 punkty, dziecko aktualnie w żłobku. Odpowiedz Link Zgłoś
alex_cz Białołęka 21.04.09, 13:25 do grupy 4 latków no cóż.. spróbujemy na Wolę, koło pracy męża finansowo ledwo ciągniemy z prywatnym ehhhh Odpowiedz Link Zgłoś
paszczakowna1 Kabaty 21.04.09, 13:28 Do żadnego z całych dwóch istniejących na Kabatach, jak było do przewidzenia. Dostało się koło Pola Mokotowskiego (wpisane jako 4-go wyboru) na linii metra, jeszcze pomyślimy... Odpowiedz Link Zgłoś
jumaat Re: W-wa, kto się NIE dostał? 21.04.09, 13:41 Ochota Rakowiec, do żadnego z 4 wskazanych przedszkoli! Obydwoje z Mężem pracujemy (32 pkt)Córka ma już skończone 3 latka (chociaż w tym roku to chyba nie było brane pod uwagę). Co teraz robić?! Czekać do 8 maja na listę wolnych miejsc? Odpowiedz Link Zgłoś
paszczakowna1 Re: W-wa, kto się NIE dostał? 21.04.09, 15:46 > Ochota Rakowiec, do żadnego z 4 wskazanych przedszkoli! Obydwoje z Mężem > pracujemy (32 pkt)Córka ma już skończone 3 latka (chociaż w tym roku to chyba > nie było brane pod uwagę). Co teraz robić?! Czekać do 8 maja na listę wolnych > miejsc? Złóż odwołanie. I nie przejmuj się za bardzo, Ochota nie jest jeszcze najgorsza, tam zawsze we wrześniu (a czasem październiku-listopadzie) pojawiają się 'wakaty'. Odpowiedz Link Zgłoś
jumaat Re: W-wa, kto się NIE dostał? 21.04.09, 16:10 Dziękuję za słowo pociechy- przyda się Czy możesz podpowiedzieć, kto ma być adresatem odwołania? Czy Dyrektor przedszkola pierwszego wyboru? Czy może ktoś z Biura Edukacji? Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
paszczakowna1 Re: W-wa, kto się NIE dostał? 22.04.09, 20:58 My dzisiaj zlozylismy do dyrektora przedszkola 1-go wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś
venus1977.12 Re:Goclaw 21.04.09, 23:32 Do zadnego z 5 ,oboje pracujemy, za to mojej kolezanki dziecko dostalo sie do 1 wyboru a ona nie pracuje Odpowiedz Link Zgłoś
malsad Bielany/Żoliborz 21.04.09, 14:48 Mój 3-letni synek nie dostał się do żadnego z 4 wybranych przedszkoli !! ... paranoja. Odpowiedz Link Zgłoś
domi-no1 Ursynów, kabaty 21.04.09, 15:41 Syn sie nigdzie nie dostał, mimo wskazania 5 przedszkoli. Oboje pracujemy, syn chodzi do żłobka. Porażka!!! Odpowiedz Link Zgłoś
monicx Goclaw 21.04.09, 19:48 Corcia jest z grudnia 2006, oboje pracujemy, nie dostala sie do zadnego z 3 przedszkoli..... jutro ide gadac z dyrektorka przedszkola ktore mam najblizej... zobaczymy Odpowiedz Link Zgłoś
mayesia Re: Goclaw 21.04.09, 20:04 w takich momentach żałuję że jestem uczciwa, trzeba było wpisać trójkę rodzeństwa, i może szanse byłyby większe, a ktoy to sprawdził? a tak? do żadnego z trzech się nie dostaliśmy... A pseudo "samotnie wychowujący" a w rzeczywistości żyjący w szczęśliwym konkubinacie miejsce mieli gwarantowane. To polityka prorodzinna, wiecie sami... Odechciewa mi się tej Polski... Odpowiedz Link Zgłoś
o.wieczka Re: Goclaw 21.04.09, 20:19 Tak wlasnie zrobila moja kolezanka, wpisala, ze ma troje dzieci i dostala punkty za wielodzietnosc. Ja uwazam, ze to skanadal. Poza tym mimo ze deklaruje, ze pracje, to jej noga w pracy od jakis trzech lat nie stanela. Caly czas przebywa na zwolnieniach... Eh... szkoda gadac... Odpowiedz Link Zgłoś
kalina886 Re: Goclaw 21.04.09, 21:59 U nas w przedszkolu wszystko dokładnie starali się weryfikować. Od nas chcieli zaświadczenia zatrudnienia. Z tego co mi wiadomo odrazu sprawdzali też samotnych rodziców (tzn czy według prawa są samotni). Jak ktoś zaznaczył wielodzietność to chcieli do wglądu akty urodzenia pozostałych dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
nowakjoanna ursus 21.04.09, 22:35 zadne z 4 wybranych przedszkoli nie chcialo mojego dziecka (( Odpowiedz Link Zgłoś
kjajszczak gocław 21.04.09, 22:45 oboje rodzice pracujący, 4 przedszkola- nie dostala sie do zadnego, rocznik 2005 jesli chodzi o napisanie odwolania to kiedy? czy teraz czy po 8 maja? bo Pani dyrektor kazala czekac? ale czy to nie powinno nastapic w ciagu 7 dni od daty wywieszenia list? bo tego nie moge znalezc... Odpowiedz Link Zgłoś
karbon1202 Gocław próbujcie na Grochów 22.04.09, 06:52 Próbujcie na Grochów, tam jest duzo przedszkoli i wiekszosc dzieci sie dostała, nawet te z 1 pkt, i mysle, ze beda wolne miejsca. A nie macie tak bardzo daleko, w okolicach Szembeka jest sporo przesdzkoli, a i jesli ktos posiada samochód to i przy Waistracznej sa fajne, godne polecenia przedszkola. Trzymam kciuki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
venus1977.12 Re: Gocław próbujcie na Grochów 22.04.09, 16:27 Mój synek nie dostal się do żadnego z 5 przedzkoli na Goclawi. Ale mam inf.że w przedszkolu 54,220 i 250 są miejsca dla 3 latków. Startujcie my już mamy miejsce choć dalej niż planowaliśmy . Odpowiedz Link Zgłoś
dzbanuszek Bajeczka - wolne miejsca 22.04.09, 20:07 karbon1202 napisała: > Próbujcie na Grochów, tam jest duzo przedszkoli i wiekszosc dzieci > sie dostała, nawet te z 1 pkt, i mysle, ze beda wolne miejsca. A nie > macie tak bardzo daleko, w okolicach Szembeka jest sporo > przesdzkoli, a i jesli ktos posiada samochód to i przy Waistracznej > sa fajne, godne polecenia przedszkola. Trzymam kciuki!!! na ul. Sygietynskiego w Bajeczce jest sporo miejsc, wrecz cala grupa! odchodza zerowkowicze - w tym moj starszy - wiec jest jedna grupa wiecej GORACO POLECAM to przedszkole !!!!<br /> my gdyby nie zmiana adresu zamieszkania bysmy sie stamtad nie ruszali zal mi zostawiac Bajeczke ale logistycznie mi dalej Odpowiedz Link Zgłoś
ziutka23 Re: Goclaw 22.04.09, 08:55 i tak powinno być - sprawdzać i jeszcze raz sprawdzać. inaczej opłaca się oszukiwać! Odpowiedz Link Zgłoś
lilka69 Re:o.wieczko 22.04.09, 18:30 za daleko posunelas sie w oskarzeniach piszac o kolezance nie stawiajacej nogi w pracy od 3 lat. poczytaj przepisy i ppzyznaj, ze troche przegielas. Odpowiedz Link Zgłoś
ziutka23 Re: Goclaw 22.04.09, 08:39 My również - oboje pracujący, składaliśmy do trzech na Gocławiu, w żadnym bez sukcesu Odpowiedz Link Zgłoś
niemonika Bemowo 21.04.09, 22:54 Synek nie dostał się do żadnego z 11 przedszkoli. Oboje pracujemy i niestety mamy tylko dwoje dzieci. Żałuję, że braliśmy ślub. Odpowiedz Link Zgłoś
zabab5 Re: W-wa, kto się NIE dostał? 22.04.09, 09:15 Włochy! żadne z trzech przedszkoli Odpowiedz Link Zgłoś
aurita Re: W-wa, kto się NIE dostał? 22.04.09, 12:20 Dziewczyny prosze nie piszcie ze "zadne przedszkole nie chcialo mojego dziecka" bo to nie prawda. To wszystko przez fakt ze jest zbyt malo przedszkoli. Tak naprawde przeciez wasze dzieci nie byly oceniane przez system. (Juz predzej rodzice) Pamietam ze mnie sama zmrozilo "dziecko nie zostalo zakwalifikowane" w zeszlym roku. Glowa do gory, mam nadzieje ze jednak wiekszosc znajdzie miejsce dla swoich WSPANIALYCH dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaksena Wawer 22.04.09, 15:05 córka-styczeń 2006, oboje pracujemy, mała żłobkowa od 8 m-ca życia koszmar. Odpowiedz Link Zgłoś
bob.budowniczy ursynów, kabaty 22.04.09, 15:58 nie dostało się. Wskazaliśmy też mokotów po linii metra, i tam też się nie udało. Odpowiedz Link Zgłoś
paszczakowna1 Re: ursynów, kabaty 22.04.09, 21:01 Sprobuj na Batorego. My tam rezygnujemy na rzecz prywatnego (szkoda mi jednak z Kabat dzieciaka taki kawal drogi ciągac), więc przynajmniej jedno miejsce będzie wolne. Odpowiedz Link Zgłoś
yarpen111 Re: Gocław 22.04.09, 16:37 Nie dostalismy sie do 7 placowek. Dzis dowiedzialam sie,ze w jednym przedszkolu sa miejsca ( nie bylo go na mojej liscie) wiec tam pognalam i sie dostalam Odpowiedz Link Zgłoś
kjajszczak Re: Gocław 22.04.09, 16:50 zdradz gdzie na Gocławiu? bo ja wszystkie oprocz jednego obeszlam Odpowiedz Link Zgłoś
polinkaz Re: Gocław 22.04.09, 18:55 Do żadnego z 8 na Gocławiu...mieliśmy tylko 32 punkty ;-( Proponowano mi spróbowanie na Grochowie, ale większość też już nieaktualna. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ziutka23 do polinkaz 22.04.09, 20:01 i co w takiej sytuacji robisz? czekasz do 8 maja? I Gocław oblężony, i Saska Kępa podobno też Czytałam w innym wątku, że to podobno dyretorzy decydowali, które z dzieci z tą samą liczbą pkt się dostało, koszmar. Są równi i równiejsi. Odpowiedz Link Zgłoś
polinkaz do ziutka23 22.04.09, 20:22 Hej, odpisałam Ci na gazetowego. Pozdrawiam i życzę powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
dzbanuszek polinkaz probuj w Bajeczce ! 22.04.09, 20:09 jw. przedszkole polecam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
m_hukawka Praga Północ-nie, Śródmieście-tak. 23.04.09, 09:46 Zauważyłyście, że nikt nie wymienił Śródmieścia? Ja wpisałam 2 na Pradze płn. /Ratuszowa 8a i Jagiellońska 28/ i tam się Syn nie dostał, ale wpisałam jeszcze 3 na Śródmieściu /Mariensztat i 2 koło Pl. Bankowego - po drodze do pracy/ i dostał się na Sowią. Wiem, że dobrze jak dziecko chodzi do przedszkola blisko domu, ale i tak większość dni w roku się pracuje, więc jakoś to będzie. Po prostu po drodze trzeba będzie wysiadać przy Zamkowym, odprowadzić dziecko i ... jechac dalej do pracy ) Odpowiedz Link Zgłoś
mamaodniedawna Bemowo 23.04.09, 09:47 Witajcie, moja córka nie dostala się do żadnego z czterech wytypowanych, już wczoraj wydrukowałam sobie podania, ale po wizycie w pierwszym przedszkolu zrezygnowałam z chodzenia do reszty, bo pani dyrektor stwierdziła, że od poniedziałku, od 27 można składać ... a poza tym mimo, że jeszcze nie wszyscy potwierdzili wolę to już stwierdziła, że u niej nie będzie miejsc...? Odpowiedz Link Zgłoś
malsad Re: Bemowo 23.04.09, 14:27 Witam ... Ja złożyłam podania już następnego dnia po wynikach czyli wczoraj i w żadnym przedszkolu nie było powiedziane, że za wcześnie na podania, wprost przeciwnie, jedna dyrektorka stwierdziła, ze nawet dobrze iz tak wcześnie, przynajmniej ma obraz wszystkich chętnych. Także w wydziale oświaty i wychowania w mojej dzielnicy powiedziano mi, że już mogę składać podania...ale widać co dyrektor to inne rozporządzenia Odpowiedz Link Zgłoś
yarpen111 Re: odpowiadam 23.04.09, 14:42 Pani dyr z przedszkola 370 podala mi namiar na Braclawska. To juz w zasadzie nie jest Goclaw, ale blisko. I tam sie dostalismy. Jak wcozraj bylam tam kolo 14-ej byly jescze 3 miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś
janosia06 Praga południe 23.04.09, 14:49 teraz mam dwa dni wyjęte z pracy bo szukam przedszkola - co za bezsens Odpowiedz Link Zgłoś
yarpen111 Re: Janosia 23.04.09, 15:08 Ja mialam dwa dni wyjete z pracy, wtorek i srode. Latalam po przedszkolach, pytalam, skaldalam odwolania itp. Jak sie dowiedzialam,ze w jednym przedszkolu sa miejsca to taksowka gnalam, bo auto maz zabral Dzis jestem tak zmeczona, jka bym dwa dni rowy kopała Odpowiedz Link Zgłoś
polinkaz yarpen111 23.04.09, 15:20 Ja też dostałam namiary na Bracławską...o 16 już było pozamiatane ;-(. Z pierwszego wyboru dostały się tam dziciaczki z "0" (słownie: zero) punktami. Odpowiedz Link Zgłoś
yarpen111 Re: polinkaz 23.04.09, 15:38 No mi sie udalo, ja tam bylam przed14:00 i juz byly tylko 3 miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś