agusia0 24.04.09, 08:34 Moje dziecko zostało przyjęte do przedszkola, ale w związku z likwidacją jednej grupy trzylatków nie wiadomo czy się dostanie. Proszę o odezwanie się osób, które są w podobnej sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
margot111 Re: 108 Tęczowy Promyk - przyjęte - likwidacja gr 24.04.09, 10:50 Witam, odpisałam na maila gazetowego. Odpowiedz Link Zgłoś
kaolinaa Re: 108 Tęczowy Promyk - przyjęte - likwidacja gr 24.04.09, 11:51 Margot111, czy tez mogę prosić o maila? Jestesmy w tej samej sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
jufox Re: 108 Tęczowy Promyk - przyjęte - likwidacja gr 24.04.09, 12:50 A czy ktoś z przedszkola się z Wami kontaktował przed zakończeniem rekrutacji? Pytam tak z ciekawości. Ja całe szczęście składałam podanie w ostatniej chwili i gdy pojechałam na Olszewską pani dyr. powiedziała, że zerówka zostaje a ona ma 50-parę podań na 20 miejsc. Zawróciłam na pięcie i wyszłam. Odpowiedz Link Zgłoś
margot111 Re: 108 Tęczowy Promyk - przyjęte - likwidacja gr 24.04.09, 18:02 ja niestety składałam dokumenty na początku rekrutacji, potem nikt się ze mną nie kontaktował Odpowiedz Link Zgłoś
agusia0 Re: 108 Tęczowy Promyk - przyjęte - likwidacja gr 24.04.09, 15:09 Wysłałam do ciebie maila. Odpowiedz Link Zgłoś
klarasz cały watek o tym 24.04.09, 15:44 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=587&w=94346850 Z ciekawości - są już ostateczne listy przyjętych? Odpowiedz Link Zgłoś
ikaes Re: cały watek o tym 24.04.09, 19:09 Czyli w przedszkolach, które zaznaczyłam jako 2 i 3 wybór zlikwidowali grupy (Tęczowy Promyk i 139 na Dąbrowskiego). Mam nadzieję, że na Batorego nie zrobią takiego numeru, dzisiaj byłam po synka i nie widziałam żadnego ogłoszenia, chociaż nie przypatrywałam się szczególnie mocno. Odpowiedz Link Zgłoś
jufox Re: cały watek o tym 25.04.09, 10:33 Słuchajcie ja Wam powiem co mnie w tym wszystkim zirytowało. Otóż pani dyr. powiedziała mi, że oczywiście mogę zostawić podanie, ale w związku z tym, że zostaje zerówka i będzie miała jedną grupę 3- latków szanse są minimalne. W systemie rekrutacji nie można wprowadzić zmian (sic!) dlatego do końca jej trwania będzie tam figurowała błędna informacja o tym, że grup są dwie. Nie rozumiem, dlaczego pomimo wpisywania w arkusz nr telefonów, mejli nikt się z Wami nie kontaktował, bo być może dałoby to szansę ponownego przemyślenia i zmiany priorytetów. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaoli6 Re: cały watek o tym 25.04.09, 18:17 W tym chyba rzecz, że tak naprawdę nikt do końca nie wiedział, jak się rozwinie sytuacja i która z grup "wypadnie" z grafika. A jak już okazało się, że likwidacji podlega planowana jedna z dwóch grup 3-latków, to było już zbyt późno na jakiekolwiek zmiany w formularzu. Decyzje zapadły poza dyrekcją przedszkola, nie w jej gestii leżą bowiem decyzje dot. organizacji grup przedszkolnych. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jufox Re: cały watek o tym 27.04.09, 09:56 No nie wiem, ale mnie pani dyrektor powiedziała wyraźnie, że nie ma drugiej grupy trzylatków, dlatego podjęłam bolesną decyzję o zmianie planów. I powiedziała mi to podczas trwania rekrutacji. Zdaje się,że istniała możliwość wycofania podania z systemu i zmiana priorytetów mimo zatwierdzenia go w przedszkolu pierwszego wyboru. Wiem, że to Wy macie teraz problem, ale mnie zdenerwował fakt, że ja też mogłabym być na Waszym miejscu. Nikt nie dałby mi szansy na wybór w tej sytuacji, mimo, że powinnam go mieć! Odpowiedz Link Zgłoś