aamb 18.05.09, 16:39 Witam czy ktoś ma zamiar lub posyła dziecko do przedszkola prywatnego - Madzia - na Saskiej Kępie. Jeśli tak to bardzo proszę o opinie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
karolx1 Re: Saska Kępa 19.05.09, 14:48 Szczerze nie polecam tego przedszkola. Moja córka chodziła tam przez miesiąc. Tylko miesiąc na szczęście. Jeśli chcesz więcej info napisz na maila: ghanima-81@tlen.pl Odpowiedz Link Zgłoś
maremina Re: Saska Kępa 19.05.09, 15:38 ja też nie polecam. Co prawda moje dane są sprzed 7 lat, ale pamiętam: brak spania nawet dla maluszków (mimo, że teoretycznie jest materac, ale nikt dzieci do odpoczynku nie zachęca), kiepskie posiłki, dostosowane do dzieci przyprowadzanych około 10 do przedszkola (moje bylo od 7) - było tak: śniadanie około 8.00 potem o 12 cos jak II śniadanie, a obiad o 15. Moje dziecko było zwyczajnie głodne do 15 pomimo dostępnych kanapek (tzn. nie chciała już kanapek, ile można). Mało widoczne postępy z zajęc (ale tego już się nie czepiam), brak świętowania tego, co w państwowych jest, czyli Mikołajki, Dzień Dziecka itp. Dodatkowy minus - właściciele śpią w pokoju w tym mieszkaniu i zdarzyło nam się, że otworzyli drzwi w piżamie. Moja córka chodziła rok. Oczywiście dla każdego ważne jest coś innego, ale ja porównując późniejszą edukację przedszkolną wiem, że zabranie dziecka stamtąd to była dobra decyzja, pomimo, ze nie mogę powiedzieć, żeby jej się tam stricte działa krzywda. Odpowiedz Link Zgłoś
aamb Re: Saska Kępa 19.05.09, 16:08 Dzięki za wszelkie uwagi, napisałam też na priva, zapisałam tam moją 2 letnią córkę do czasu jak nie skonczy 3 lat, ale sama mam mieszane uczucia co do tego miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś
karolx1 Re: Saska Kępa 20.05.09, 11:34 Najmłodsze dzieci śpią tam w pokoju, w którym mieszka właścicielka z mężem staruszkiem, na stole leży pełno różnych leków w żaden sposób nie zabezpieczonych przed dziećmi. Moja córka miała wtedy dwa latka i strasznie płakało po rozstaniu ze mną. Od właścicielki usłyszałam,że moje dziecko jest rozpuszczone i że trzeba ją " złamać". To "łamanie" polegało na tym,że dwuletnie dziecko siedziało ponad godzinę pod drzwiami i rozpaczało za mamą a żadna z opiekunek nawet przez ten czas się do niej nie odezwała ( wiem, bo stałam cały ten czas pod drzwiami i podsłuchiwałam ). Po tym zdarzeniu od razu zabrałam małą z tego pseudo przedszkola. Odpowiedz Link Zgłoś
aamb Re: Saska Kępa 20.05.09, 12:17 Dziękuję, pomogłaś mi podjąć decyzję zastanawiałam się ale teraz już wiem że mam szukać innego miejsca, pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
malanonline Re: Saska Kępa 24.05.09, 21:31 Też tam byłam jak szukałam dla mojej niunieczki ( 2,5l) przedszkola. Nie polecam. Znalazłam z mężem bardzo fajne na gocławiu ul. Poligonowa 1 "Sunny World". Jest nowe,czyste, kolorowe i bardzo dobrze przystosowane dla małych dzieci. Mama niunieczki Odpowiedz Link Zgłoś
agataw9 Re: Saska Kępa 25.05.09, 22:18 Ile wynosi czesne w tym przedszkolu? Na ich stronie internetowej nie mogę znależć tej informacji... Odpowiedz Link Zgłoś
pengua Re: Saska Kępa 26.05.09, 22:49 W zakladce "Kraina rodzicow" jest cennik. 1200 zl czesne miesieczne + 750 zl wpisowego. Odpowiedz Link Zgłoś
pengua Re: Saska Kępa 26.05.09, 22:53 Chyba, ze pomylilam placowki, ale na haslo "sunny wordl" google proponuje tylko Niepublczne Przedszkole niby blisko Poligonowej, ale przy Braclawskiej 4 z adresem krainamagii.com Wiec w sumie nie wiem czy to to samo czy nie A tez robie poszukiwania, zeby znalezc fajne prywatne przedszkole w tej okolicy... chociaz to tanie nie jest Odpowiedz Link Zgłoś
korteza Re: Saska Kępa 01.06.09, 17:59 Sunny World. Mała zacznie tam chodzić od 15 czerwca. Ale fajne - mówie wam ile przestrzeni i jak zrobione. Czesne z zajeciami i jedzeniem 1000 pln, a przez wakacje 800. Sprawdźcie naprawdę fajne. Korteza i Misia Odpowiedz Link Zgłoś
agataw9 Re: Saska Kępa 01.06.09, 21:54 Ciekawe... Bylam tam w ubieglym tygodniu, uslyszalam ze czesne za sierpien 1000 PLN. Ale ja chcialam tylko na sierpien, wiec moze dlatego cena wyzsza. Owszem, duzo przestrzeni, ale czytalam tez wątki o tym przedszkolu malo pochlebne, wiec chyba nie zdecyduje sie. Odpowiedz Link Zgłoś
korteza Re: Saska Kępa 02.06.09, 17:15 Problem forum i tych "opinii" polega na tym, że mam wrażenie, że to sami właściciele przedszkoli "szkalują" konkurencję, bo jakoś dziwnie "chwilę po" pojawia się wpis, ja to swoją wysłałam tu a tu.... Nie tak dawno dla Misi szukałam przedszkola i tam poszłam, zobaczyłam na własne oczy i stąd taką opinię wyraziłam. Tak jest chyba najlepiej... W każdym bądź razie zastanawiam się czy to forum ma jeszcze jakiś sens... Korteza i Misia Odpowiedz Link Zgłoś
agataw9 Re: Saska Kępa 02.06.09, 23:08 Wlasnie, dobre pytanie. Ja wiem jedno, zanim trafilam na to forum, mialam mniejszy metlik w glowie, jak obecnie. Do wrzesnia juz niewiele czasu, w moim przypadku do sierpnia, a ja nadal nie wiem na ktore przedszkole zdecydowac sie. (przepraszam za brak polskich liter) Odpowiedz Link Zgłoś
agatta71 Re: Saska Kępa 23.07.09, 13:13 Ja też szukam przedszkola na Saskiej Kępie Znalazłam takie małe na Międzynarodowej 47 a. Czy ktoś słyszał o Stowarzyszeniu Terapeutów, które prowadzi ten klubik przedszkolny? Na stronie int. wyglądają rzetelnie. rzemiosło artystyczne, grupa do 15 dzieci, grają na cymbałach, lirze, skrzypcach. Zajęcia adaptacyjne za darmo, a czesne tylko 400 zł. Wychowawczynie zaangażowane. Ale sprawdzam, czy ktoś z was o nich słyszał? Bo w grupie na razie mają mało dzieci, wolałabym żeby moja Zosia miała więcej kolegów. Dla czego nikt o nich nie pisze? nie ogłaszają się, czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
jadwiga70 Re: Saska Kępa 28.07.09, 13:00 Dzwoniłam do tego przedszkola i powiedzieli, że do końca roku będzie kosztować 200, bo dostali dotację dużą. Jutro idę z nimi rozmawiać. Z rozmowy wynika, że naprawdę fajne miejsce Odpowiedz Link Zgłoś
mamaola.2 Re: Saska Kępa - Międzynarodowa 47 a 11.08.09, 15:40 Potrzebuję telefon do tego przedszkola na Międzynarodowej 47 a Odpowiedz Link Zgłoś
wiktoriaiala2 Międzynarodowa 47a, Saska Kępa 11.08.09, 16:54 No, nareszcie coś sensownego nowego na Pradze Południe. Znalazłam ich stronę www.terapeuci.pl. Ale przedszkole ma być dla 12 dzieci zdrowych i chyba 2 dzieci autystycznych Coś wiecie o tym autyźmie? Czy dzieci zdrowe dobrze się przy autystycznych rozwijają? Szkoliła się w tym stowarzyszeniu terapeutów moja sąsiadka (studentka SWPS) ostro tam ich dociskają i przesiew robią, żeby ludzie zaburzeni nie pracowali jako terapeuci. Ale mieliście osobiście doświadczenie z dzieckiem autystycznym???? Odpowiedz Link Zgłoś
agatta71 Re: Międzynarodowa 47a, Saska Kępa 23.08.09, 21:18 Poproszę kogoś z tego stowarzyszenia terapeutów, żeby napisał o autyźmie na forum, bo wielu ludzi się boi że ich zdrowe dzieci zaczną naśladować autystyczne. Ale w wątkach o autyzmie szukajcie Odpowiedz Link Zgłoś