niwwa 27.06.09, 19:01 godne polecenia, które lepiej z daleka omijać? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
miska6 Re: Wrocław - które z prywatnych? 02.07.09, 17:44 Syn znajomych chodzi do Klubu Tomcia Palucha na Partynicach. Są bardzo zadowoleni. Ma dużo zajęć języka angielskiego a poza tym stał się bardziej samodzielny. Rodzice mówią, że to zasługa Pań opiekunek. Można zawsze zobaczyć i chyba zostawić dziecko na parę godzin "na próbę". Odpowiedz Link Zgłoś
niwwa Re: Wrocław - które z prywatnych? 08.07.09, 23:04 miska6 napisała: > Syn znajomych chodzi do Klubu Tomcia Palucha na Partynicach. Są bardzo > zadowoleni. Ma dużo zajęć języka angielskiego a poza tym stał się bardziej > samodzielny. Rodzice mówią, że to zasługa Pań opiekunek. Można zawsze zobaczyć > i > chyba zostawić dziecko na parę godzin "na próbę". dziekuje za odpowiedz, ale chyba nie przekonuje mnie do konca lokalizaja - w mieszkaniu, chyba ze to mini zlobek? bo trudno mi sobie tez wyobrazic grupe ruchliwych 4 czy 5 latkow na mini tarasie.. Odpowiedz Link Zgłoś
tatonet Re: Wrocław - które z prywatnych? 08.07.09, 13:46 Polecam nowe przedszkole , które zacznie działalność od września na Złotnikach.www.zlote-przedszkole.pl Odpowiedz Link Zgłoś
niwwa Re: Wrocław - które z prywatnych? 08.07.09, 23:00 na stronie niewiele jeszcze informacji, no i zdjec nie ma, kadry.. Odpowiedz Link Zgłoś
ja-agna Re: Wrocław - które z prywatnych? 09.07.09, 14:54 Polecam Akademię Piotrusia Pana na Wojszycach. Fakt czesne nie jest małe, ale atmosfera w przedszkolu miła, dużo zajęć na świeżym powietrzu, przemiły personel i bajkowe wnętrze. Dzieciaki są bardzo zadowolone. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: Wrocław - które z prywatnych? 10.07.09, 19:29 Polecam Urwiska na Wejherowskiej. Moje dziecko chodziło tam przez długi czas na zjęcia dodatkowe w weekendy i uwielbiało te zajęcia. W trakcie roku przedszolnego moje sąsiadki postanowiły przenieść swoje dzieci z dwóch róznych prywatnych przedszkoli i poleciłam im Urwiska, są bardzo zadowolone, chodzą tam już 1,5 roku. Urwisek jest powszechnie znany, częstwo współorganizuje rózne imprezy np. przy okazji festiwalu Pro Familia. Dla mnie ważna jest przede wszystkim kadra, a ta z właścicielką na czele jest naprawdę sprawdzona. Odpowiedz Link Zgłoś
miska6 Re: Wrocław - które z prywatnych? 17.07.09, 12:16 Widze, ze same reklamy się tutaj wkradły,,, a chodzi chyba o polecenie przedszkola, które jest sprawdzone i nie będziemy bały się tam posłać swojej pociechy. Klub Tomcia Palucha mieści, się w mieszkaniu...ale to lepsze niż wielkie kamienice w centrum,przed wejściem do których stoją "menele" a dzieci wychodzą na plac zabaw na miejski skwerek...Zdarzało mi się odbierać dzieciaczka koleżanki z przedszkola, i nic złego nie mogę o nim powiedzieć... najważniejsze chyba, że dziecko chodzi tam chętnie a nie zapiera się w drzwiach... Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: Wrocław - które z prywatnych? 23.07.09, 08:58 A skąd wiesz, że to same reklamy? Zakładam, że zinteresowany rodzic sam pofatyguje się do polencjalnych przedszkoli, a nie będzie w 100% bazować na opiniach z forum. Odpowiedz Link Zgłoś
tattarak Re: Wrocław - które z prywatnych? 25.07.09, 23:30 Ja również polecam Urwiska - i też głównie z uwagi na kadrę. Co prawda dziecko chodziło tam tylko pół roku, ale do tej pory opowiada jak fajnie było w przedszkolu (a minęło już dobrych kilka miesięcy). Co prawda miałam kilka zastrzeżeń lokalowo-organizacyjnych, ale były to drobiazgi. Teraz szukam podobnej placówki bliżej miejsca zamieszkania i jak do tej pory żadna mnie nie przekonała. Odpowiedz Link Zgłoś
martap10 Re: Wrocław - które z prywatnych? 31.07.09, 10:54 A tak z ciekawości - o tej porze są miejsca w przedszkolach? Nabór jest przecież na początku roku? Nie mówię o domowych "klubach", bo te kierują się własnymi zasadami. Jeśli są miejsca, to sytuacja zmieniła się, jak zapisywałam synka rok temu przeżyłam horror, bo nigdzie się nie dostał, dlatego trafiłam do prywatnego przedszkola, choć myślałam raczej o państwowym. W każdym razie syn chodzi do "Alis" (wątpię, żeby były tam miejsca, ale piszę) na Orlą. Przedszkole jest fajne, choć pani dyrektor szczególnie miła nie jest, hm... ale nieważne: prowadzone jest bardzo dobrze, panie świetne, on bardzo lubi tam chodzić. Zazwyczaj (z tego co widziałam) rodzice zapisują tam drugie dziecko także, więc liczę że też są zadowoleni Odpowiedz Link Zgłoś
polibius Re: Wrocław - które z prywatnych? 03.08.09, 23:39 Od dwóch lat moja córeczka chodzi do przedszkola "Chatka Puchatka" na Ołtaszynie. Wybrałam to przedszkole, gdyż córka nie zakwalifikowała się do przedszkola państwowego. W zasadzie nie mam porównania do innych przedszkoli, mogę tylko napisać, że moja córeczka była i jest bardzo nieśmiała i taka "która się zawsze spódnicy mamy trzyma". W Chatce szybko się zaklimatyzowała i nigdy nie było problemu z jakimś płaczem przed wejściem itp. Córcia uwielbia tam chodzić. I to chyba jest najważniejsze. W przedszkolu są małe grupy, dzieci są bardzo ze sobą oraz z opiekunkami zżyte. Co do zajęć, to nie wiem jak wygląda to w innych przedszkolach, ale 2x w tygodniu jest angielski, tańce. Dzieci wykonują bardzo dużo prac np wyklejanki, kwiatuszki w niezwykle ciekawych formach. Do plusów można zaliczyć też brak przerwy wakacyjnej itp. Minusem jest bardzo wysoka cena. Obiady dowozi firma cateringowa, ale mojej córce smakuje. NIestety codziennie muszę jej zapakować prowiant śniadaniowy ( bułka, jogurt sok itp). Za przedszkole płacę ok 800zł W razie nieobecności dziecka odliczana jest tylko cena obiadu. Przedszkole znajduje się w budynku domku jednorodzinnego z małym placykiem zabaw, ale myślę, że dobrze wyposażonym. Odpowiedz Link Zgłoś
movietone Re: Wrocław - które z prywatnych? 11.08.09, 15:29 Witam W ostatnich miesiącach pojawiło się kilkanaście nowych domowych przedszkoli, zwłaszcza w południowej części Wrocławia (gaj, wojszyce, partynice, ołtaszyn). Jest w czym wybierać, ale ważne by takiej nowootwartej placówce dobrze się przyjrzeć, zanim zapisze się dziecko. Ja wraz z koleżanką prowadzę Punkt Przedszkolny Oksfordzik na Turkusowej (Ołtaszyn). Nie będę tutaj pisać o ładnych wnętrzach, ciekawych zajęciach, mądrej kadrze pedagogicznej bo to nie miejsce na reklamę ale warto zwrócić uwagę na coś jeszcze. Otóż punkty przedszkolne w odróżnieniu od klubów malucha i centrum rozwoju dziecka są odbierane i kontrolowane przez całą plejadę rozmaitych służb, szczególnie mocno przez straż pożarną i sanepid. Biorąc pod uwagę, że mówimy o placówce dla naprawdę małych dzieci, w której w dodatku będzie żywienie, to naprawdę ma duże znaczenie. Po za tym w związku z wymogami kuratorium, w Punkcie Przedszkolnym _naprawdę_ realizuje się podstawę MEN i zatrudnia nauczycielki wychowania przedszkolnego. Proszę mi wierzyć, że osoby po pedagogice innej specjalności (jest ich kilkanaście) lub osoba posiadająca uprawnienia do nauczania w szkole (polonistka, anglistka itp.) nie będzie potrafiła wspierać rozwoju małego dziecka równie umiejętnie jak dyplomowana przedszkolanka. Trzecim aspektem jest cena. Zazwyczaj w punktach przedszkolnych jest ona niższa niż w klubach malucha, ze względu na dotację z budżetu miasta. Tak więc w stosunku do klubików punkty oferują podobną jakość opieki (małe grupy, liczne zajęcia dodatkowe), ale większy profesjonalizm i bezpieczeństwo, a za to niższą cenę. Na południu miasta, jeżeli chodzi o punkty przedszkolne nie mieszczące się w budynkach szkół mamy do wyboru Oksfordzik na Turkusowej, SmartStart na Maczka i w sąsiedniej gminie Chaberek. Odpowiedz Link Zgłoś
rokit_ka81 Re: Wrocław - które z prywatnych? 24.08.09, 18:46 moja pediatra poleciła mi z kolei nowy klubik na Krynicznej, przy którym swoją drogą będzie otwierać gabinet, klub nazywa się Bąbelkowo Odpowiedz Link Zgłoś
mama_przedszkolaka_79 Re: Wrocław - które z prywatnych? 27.08.09, 13:03 Ja zapisałam mojego synka od września do Bąbelkowa. Byłam, zobaczyłam i od razu mi sie spodobało, a do tego słyszałam o tym miejscu wcześniej dobre opinie od rodziców, których dzieci juz tam chodzą. Zrobiłam wcześniej ozeznanie na Ołtaszynie (na którym mieszkam) i szczerze mówiąc nie bardzo podobały mi się pozostałe kluby. Są albo w bliźniaku z małym ogródeczkiem wielkości baseniku, albo w mieszkaniu, bez ogrodu w 2 pokojach ciśnie się 30 dzieci. A niestety o Oksfordziku słyszałam kiepskie opinie od znajmych mam. Szczególnie o pracujących tam opiekunkach. Poza tym miejsca tam niewiele, a angielski jest w tej chwili już praktycznie w każdym przedszkolu w cenie czesnego. A co do punktu przedszkolnego, to owszem, plusem jest niższe czesne, ale nie przesadzajmy z tymi kontrolami! szczególnie teraz, kiedy złagodzili te przepisy. Odpowiedz Link Zgłoś
movietone Re: Wrocław - które z prywatnych? 31.08.09, 22:45 Szanowni Państwo, odnosząc się do postu mama_przedszkolaka_79 informujemy, że Oksfordzik mieści się w budynku wolnostojącym, którego parter o powierzchni 110m2 został w całości (poza niezbędnymi pomieszczeniami gospodarczymi) przeznaczony dla jednej piętnastoosobowej grupy, jednolitej wiekowo (3 latki). Ponadto na dzień w którym mama_przedszkolaka_79 zamieściła swój post, wszystkie osoby które poznały nasze nauczycielki zdecydowały się zapisać swoje dzieci (poważnie) tak więc nie wiemy skąd mama_przedszkolaka_79 czerpie swoje rewelacje (jej znajome mamy podglądają nas przez lornetkę? ) Cieszymy się, że przedszkole na Krynicznej nie upadło, tylko przekształciło się w inną placówkę - Bąbelkowo. Szkoda tylko, że zamiast zachwalać swoje zalety, próbuje pokazać się w korzystnym świetle poprzez krytykowanie innych placówek. Pozdrawiamy Oksfordzik Odpowiedz Link Zgłoś
mama_przedszkolaka_79 Re: Wrocław - które z prywatnych? 06.09.09, 21:29 Drogi Oksordziku Jeżeli nie zauważyliście, to jest forum dla matek, które chcą się podzielić ze sobą uwagami na temat przedszkoli, a nie dla właścicieli punktów, którzy chcą się tu za darmo zareklamować. Nie mierzcie ludzi swoją miarą. A co do mojej znajomej, pozwólcie, że z nazwiska nie wymienię, to po prostu wypowiadała swoją opinie i nie wiem, dlaczego miałabym o tym nie napisać, skoro powstało forum na ten temat. Nie wiem, czy właścicielki Bąbelkowa reklamują się na innych oach i szczerze mówiąc, nie bardzo mnie to interesuje, ale nie życzę sobie, żeby Państwo podważali tu moje słowa, tylko dlatego, że nie jest po Waszej myśli. Pozdrawiam i życzę powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
syjed Re: Wrocław - które z prywatnych? 07.09.09, 22:00 Polecam Akademię Puchatka nowo powstałe na Maślicach , jak na razie /2 tyg/ jesteśmy zadowolone. Odpowiedz Link Zgłoś
balandzik Re: Wrocław - które z prywatnych? 20.11.09, 12:54 A ja polecam to: www.salonik-maluszka-stokrotka.pl/ bardzo sympatyczna obsługa Odpowiedz Link Zgłoś
basia29.3 Re: Wrocław - które z prywatnych? 22.06.10, 22:44 Bardzo polecam, punkt przedszkolny na Maślicach Akademia Kubusia Puchatka. To nowo otwarte przedszkole, małe grupy, miłe młode panie z doświadczeniem i odpowiednim wykształceniem. Wspaniałe wyposażenie, szeroki jadłospis, dzieci mają tam jak w domu, lub u dobrej nani. Dużo się uczą, nowych rzeczy, poznają świat. Naprawde polecam, wspaniała kadra zarządzająca Odpowiedz Link Zgłoś
december0 Re: Wrocław - które z prywatnych? 04.02.10, 11:36 ja obeszłam dużo, pybliczne i niepubliczne, w każdym coś mi nie pasowało, podobało mi się bardzo w Małym twórcy , słyszalam wiele dobrego o Bajce i przy ul. Wielkiej. Ale zdecydowałam się na małe niepubliczne dotowane przez miasto, przedszkole prowadzone przez stowarzyszenie Dolnośląska Akademia Wyobraźni, teraz jest mało dzieci ale niedlugo pewnie si.e powiększy. Plyusy: kadra, czysto, catering dobry (dziecko je chętnie), pełne zainteresowanie dzieckim, najważniejsze że dziecko chodzi bez żadnych oporów od początku. Wielki atut:duże, bezpieczne podówrko (jeszcze zima i w budowie ale zapowiada sie dobrze). Budynek na Ostrowie Tumskim co pozwala na miłe spacery strona przedszkola: www.daw.wroclaw.pl Odpowiedz Link Zgłoś
mam-jul Re: Wrocław - które z prywatnych? 17.09.09, 00:00 Polecam Klub Maluszka Olinkowy Ogródek na Kozanowie.Moja coreczka uczęszczala tam przez kilka miesięcy,niestety musielismy zrezygnować z powodu przeprowadzki poza Wroclaw. Odpowiedz Link Zgłoś
dabell Re: Wrocław - które z prywatnych? 22.09.09, 11:35 Od 2 września przeniosłam 5-letnią córkę do Bajkowych Nutek przy ul. Fabrycznej na terenie Wrocławskiego Parku Przemysłowego. Jest to jedyne otworzone we Wrocławiu w roku 2009 niepubliczne przedszkole (a nie punkt przedszkolny bądź inna forma opieki nad dziecmi). Z tego co sie zorientowałam, to wyłącznie przedszkola będa miały od 2012roku (kiedy do szkół pójdą obowiązkowo już 6-latki) prowadzić grupy 5-latków czyli grupy zerówkowe tak naprawdę. W związku z tym dzieci 5-letnie z tych miejsc będą musiały chodzic do klas O w szkołach. Inne placówki nie będa mogły tego robić - jesli jest inaczej prosze o wyprostowanie, ale pisze to w dobrej wierze, zgodnie z uzyskanymi informacjami. Jestem zadowolona z przenosin, bo Panie wychowawczynie maja duże doświadczenie, dzieci jedzą świeże posiłki przygotowane w restauracji w tym samym budynku. W poprzednim przedszkolu był dobry catering, ale tu możliwa jest większa różnorodność posiłków, że względu na brak konieczności dowozu (np. świeża jajeczniczka rano). Z budynku jest wyjście na mały placyk zabaw (co prawda przy ulicy, ale jest), wszystko jest zgodne z ostrymi zasadami sanitarnymi (ostrzejszymi niż dla punktów przedszkolnych), nowiutkie , kolorowe i przyjazne dzieciom. Koszt ok. 730zł (w tym 4 posiłki) otwarte chyba 6,30 do 17,30-18-tej. Będzie tez chyba otwarte w soboty i niedziele na godziny ze względu na bliskość szkół wyższych (Bankowa, Handlowa, Edukacja). Odpowiedz Link Zgłoś
december0 Re: Wrocław - które z prywatnych? 04.02.10, 11:42 Byłam, oglądałam, ślicznie w środku, dzieciaki wyglądały na zadowolone, niestety klimatyzcja zamiast otwieranych okien trochę mnie zniechęciła. Znalazłam jeszcze inne minusy ale to juz każdy sam musi wiedzieć co mu odpowiada a co nie. ogólnie wygląda zachęcająco. Odpowiedz Link Zgłoś
kometa Re: Wrocław - które z prywatnych? 08.12.10, 18:26 Moja corka chodzi juz drugi rok do Bajkowych Nutek i obie jestesmy bardzo zadowolone Odpowiedz Link Zgłoś
asiurka_p Re: Wrocław - które z prywatnych? 19.06.12, 07:58 Pilnie poszukuję opinii o przedszkolu "Bajkowe Nutki" na Fabrycznej. Czy grupy 18 osobowe pozwalają paniom odpowiednio zająć się dziećmi? Czy jesteście zadowolone z opieki jaką zapewniają Waszym dzieciom? Odpowiedz Link Zgłoś
mamapoli07 Re: Wrocław - które z prywatnych? 26.10.09, 11:05 bardzo Państwu polecam prywatne przedszkole Klub Opieki Dziecięcej "Krasnale" we Wrocławiu na Karłowicach przy ul. Anczyca 8 (blisko kościoła św Antoniego na Kasprowicza). Jedna z założycielek, Pani Irenka, ponad rok opiekowała się moim dzieckiem jako niania przychodząca do domu, byłam bardzo zadowolona z opieki, to wyjątkowo ciepła i mądra osoba. Dodatkowo posiada duże doświadczenie pedagogiczne, pracowała jako nauczycielka, potem również jako niania i jest mamą 4ech dorosłych synów. Moja córka bardzo się z nią związała i dużo przy niej nauczyła. Nadal mamy kontakt, czasem zostawiam ją na godziny w "Krasnalach" gdy mam coś do załatwienia po tamtej stronie miasta (ze względów logistycznych musiałam zdecydować się na przedszkole w pobliżu mojego domu). Dodatkowym atutem jest ciche i przyjemne położenie klubu, w spokojnej dzielnicy, w willi z ogrodem. Zachęcam do sprawdzenia Odpowiedz Link Zgłoś
kampio Re: Wrocław - które z prywatnych? 05.11.09, 22:18 Ja polecam przedszkole przy Wrocławskiej Szkole Przyszłości (ul. Skwierzyńska), do którego od 2 lat chodzi moja córka (wcześniej miała miesięczny epizod w Dolinie Lupików, który staram się wymazać z pamięci). WSP istnieje od wielu, wielu lat, a pierwsza grupa przedszkolna powstała tam, zdaje się, pod koniec lat 90. Nie ma tam pustych nowinek i przedwczesnej edukacji. Dzieci się bawią, cieszą życiem. Oczywiście realizują też program MENowski oraz program autorski szkoły. Są zajęcia dodatkowe (rzeźba, szachy, taniec, karate), a w ramach podstawy jest angielski, religia (oczywiście nieobowiązkowa) i rewelacyjne zajęcia teatralne z p. Bartkiem z Wrocławskiego Centrum Twórczości Dziecka przy Kuźniczej. Przy przedszkolu jest duży ogród, a sale są przestronne. Wystrój eko-rustykalny, przydałoby się to i owo wyremontować. Placówka jest kameralna - starsze i małe dzieci mają kontakt, spotykają się w świetlicy (fantastyczna, ciepła, mądra p. Helenka), wszyscy się znają. Fajne prace ręczne - z wykorzystaniem zbieranych traw, liści, nasion. Wiosną dzieci w salach przygotowują sadzonki, a potem sadzą je w ogrodzie. Zimą tradycyjny kiermasz prac dzieci i nauczycieli, a dochód przeznaczany na cel charytatywny. Każde święta to piękne pomysłowe dekoracje. Mogę tak pisać bez końca, bo to miejsce pełne mądrych ludzi, którzy chcą, żeby dzieci miały Dzieciństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
awita6 Re: Wrocław - które z prywatnych? 09.12.09, 00:12 A mogę zapytać o ten epizod w Dolinie Lupików? Szukam opinii właśnie na temat tego przedszkola. Dzięi Odpowiedz Link Zgłoś
kapusta.a Re: Wrocław - które z prywatnych? 23.06.10, 18:26 Nie polecam, odradzam zdecydowanie przedszkole, a właściwie chyba działalność gospodarczą w formie przedszkola, Bajkowa Dolina na Oporowie. Właścicielka z pozoru wydająje się miłą osobą, a ma parcie na kasę, każdy powód jest dobry by zarobić kasę...Dzieci przebywają w małych, ciemnych salach...Nauczyciele nie mają odpowiedniego wykształcenia, na wszystkim się oszczędza,nawet na jedzeniu, w kranach zimna woda, brakuję nawet wanny lub brodziku dla dzieci. Rodzice nie dość, że płacą za przedszkole, to za inne formy spędzania czasu również, masakra...Sale są duże i zimne...Budynki poniemieckie...Odradzam zdecydowanie Odpowiedz Link Zgłoś
andy33333 Re: Wrocław - które z prywatnych? 23.06.10, 23:50 Ja przede wszystkim po własnych doświadczeniach polecam zwracać uwagę, czy "przedszkole" jest rzeczywiscie punktem przedszkolnym, spełniającym wszelkie normy, czy tylko klubem, czyli zwykłą działalnością gospodarczą. Punktami przedszkolnymi są m.in.: Klub Krasnoludka na Czekoladowej Wyspa skarbów na Poświęckiej Akademia Puchatka na Lubelskiej Elfikowo na al. Akacjowej (rusza od września) Odpowiedz Link Zgłoś
niwwa Re: Wrocław - które z prywatnych? 25.06.10, 20:08 andy33333 napisał: > Ja przede wszystkim po własnych doświadczeniach polecam zwracać uwagę, czy > "przedszkole" jest rzeczywiscie punktem przedszkolnym, spełniającym wszelkie > normy, czy tylko klubem, czyli zwykłą działalnością gospodarczą. > > Punktami przedszkolnymi są m.in.: > > Klub Krasnoludka na Czekoladowej > > Wyspa skarbów na Poświęckiej > > Akademia Puchatka na Lubelskiej > > Elfikowo na al. Akacjowej (rusza od września) jak juz sprawdzac to skrupulatnie..tzw punktow przedszolnych we Wroclawiu jest mnostwo co do Klubu Krasnoludka akurat to z tego co sie dowiedzialam - zarejestrowana jako punkt jest tylko jedna grupa i to od niedawna, reszta grup formalnie nadal funkcjonuje jako dzialanosc gospodarcza Odpowiedz Link Zgłoś
andy33333 Re: Wrocław - które z prywatnych? 26.06.10, 17:27 niwwa napisała: > andy33333 napisał jak juz sprawdzac to skrupulatnie..tzw punktow przedszolnych we Wroclawiu jest > mnostwo > co do Klubu Krasnoludka akurat to z tego co sie dowiedzialam - zarejestrowana > jako punkt jest tylko jedna grupa i to od niedawna, reszta grup formalnie nada > l > funkcjonuje jako dzialanosc gospodarcza Dlatego napisałem, ze m.in. te. Wiem, ze jest wiecej. bodajże ok. 20. Klub Krasnoludka przyjmuje również dzieci w wieku żłobkowym, dlatego logiczne jest, że cała placówka nie może być punktem przedszkolnym. Odpowiedz Link Zgłoś
niwwa Re: Wrocław - które z prywatnych? 26.06.10, 19:35 andy33333 napisał: > > Dlatego napisałem, ze m.in. te. Wiem, ze jest wiecej. bodajże ok. 20. > Klub Krasnoludka przyjmuje również dzieci w wieku żłobkowym, dlatego logiczne > jest, że cała placówka nie może być punktem przedszkolnym. po pierwsze to duzo wiecej niz 20 po drugie to nie z tego powodu, oktorym piszesz placowka nie jest w calosci punktem zeby byla punktem musi spelniac wiele roznych warunkow: od technicznych po kwalifikacje kadry wlacznie Odpowiedz Link Zgłoś
ameliadol Re: Wrocław - które z prywatnych? 21.12.10, 18:49 Elfikowo to jest przechowalnia dzieci- nie dość, że brudno- do ogrodu się wchodzi przez pokój zabaw dla grupy najstarszej (kilka osób przeszło po dywanie na którym bawią się dzieci w butach- błam tam w deszczowy dzień- szok). Grupa starszaków to zbiór dzieciaczków od 2 do 5 lat ( niezły rozstrzał wiekowy!!! nie trzeba być pedagogiem, żeby zauważyć różnicę w rozwoju 2 latka i 5 latka)...Mąż właścicielki pali fajkę na balkonie obok bawiących się w basenie z kulkami dzieci- jednym słowem dramat, ja byłam w szoku. Nawet nie wyobrażałam sobie, że gdzieś mogą być takie słabe warunki. Mogę za to polecić Bussy Bees- niestety nie ma oddziału na Krzykach, tylko Wojnów i Kowale. Bardzo dobra kadra, czysto, przyjemnie, żywe rybki i królik, którymi dzieci się opiekują, dużo zajęć dodatkowych - w cenie czesnego lub dodatkowo płatnych. Jest dość drogie podsumowując czesne+zajęcia dodatkowe+ wyżywieni, ale godne polecenia ze względu na wysoki standard usług. Syn tęskni za tym przedszkolem, ale niestety nie jestem go w stanie tak daleko dowozić, więc szukam czegoś na Krzykach. Odpowiedz Link Zgłoś
ania3791 Re: Wrocław - które z prywatnych? 06.11.10, 20:39 Polecam Bajkową Dolinę, moje dziecko uczęszcza tam juz 2 lata i jestem bardzo zadowolona. Dziwie się Pani która napisała stek bzdur w swoim poscie, mało domyślam się ze napisała to nawet konkurencja ponieważ ani jedna informacja nie jest prawdziwa. Wiem ze mają odbiory sanepidu i straży pożarnej. Na dzien dzisiejszy jest tam komplet dzieci a to raczej potwierdza moją opinię. Sama również wtrafiłam do Bajkowej Doliny z polecenia mojej koleżanki, która również miała tam swoje dziecko a teraz chodzi juz do szkoły. Uważam że przedszkole jest na wysokim poziomie, dzieci dużo się uczą. Zresztą można przecież odwiedzić przedszkole i samemu sprawdzić . Odpowiedz Link Zgłoś
bast3 Re: Wrocław - które z prywatnych? 24.06.10, 13:43 Synek jest zapisany to Siedziby Smyka, ijesteśmy bardzo zadowoleni z przedszkola Ja osoboście polecam Odpowiedz Link Zgłoś
sonja77 Re: Wrocław - które z prywatnych? 02.07.10, 23:43 Witam, polecam przedszkole przy Wrocłwskiej Szkole Przyszłości.Do zapisu przekonała mnie rozmowa z kilkoma mamami, które mają tam dzieci oraz wizyta na miejscu. Program autorski, bez przymusu leżakowania, firma caterigowa posiadająca certyfikat żywienia dzieci młodszych i sprawdzona od kilku lat. Placówka podlega pod Kuratorium Oświaty i Wydział Edukacji, co stanowi chyba gwarancję jakości. Odpowiedz Link Zgłoś
niwwa Re: Wrocław - które z prywatnych? 27.07.10, 16:45 anyx27 napisała: > niwwa napisała: > > > po pierwsze to duzo wiecej niz 20 > > po drugie to nie z tego powodu, oktorym piszesz placowka nie jest w calos > ci pun > > ktem > > zeby byla punktem musi spelniac wiele roznych warunkow: od technicznych p > o > > kwalifikacje kadry wlacznie > > dużo wiecej niż 20? to chyba nie we wrocławiu. Puntów przedszkolnych jest > dokładnie 22. Jakie warunki to wiem, bo nasz punkt przedszkolny rusza od > sierpnia i sami musieliśmy te warunki spełnić. Aktualnie ponad 30, nie liczac tych, ktore czekaja na zalatwienie kwestii formalnych Odpowiedz Link Zgłoś
anyx27 Re: Wrocław - które z prywatnych? 27.07.10, 20:13 Od nowego roku szkolnego będzie 38. Odpowiedz Link Zgłoś
tapir0 Re: Wrocław - które z prywatnych? 15.11.10, 22:42 Polecam Wrocław International Children's House na Grabiszynku Wszystkie zajecia w jezyku angielskim i brytyjski program nauczania. Zabawki naturalne, elementy Montessori, ogród i przepiekna okolica Odpowiedz Link Zgłoś
marta-mamadwojga Re: Wrocław - które z prywatnych? 08.01.11, 20:41 polecam Alto Klub na psim polu Odpowiedz Link Zgłoś
madzikdf Re: Wrocław - które z prywatnych? 13.01.11, 21:26 To zależy czego szukacie. Ja wysyłam właśnie swojego synka do przedszkola anglojęzycznego na Krzykach - International Playschool. To przedszkole stworzone przez Berlitz, więc gwarantują wysoki poziom. www.playschool.pl Odpowiedz Link Zgłoś
gosi-a-es Re: Wrocław - które z prywatnych? 16.01.11, 19:40 Polecam Kajtusia na Ukrainskiej, chodził tam najpierw nasz starszy synek, a teraz młodszy . Budynek może nie najpiękniejszy, ale świetne panie, serdecznie i spokojnie, maluchy mają mnóstwo zajęć i dużo się dzieje. Wogóle jestem cała na plus, bo posłałam młodego do zerówki, choć pani w przedszkolu namawiała żeby do pierwszej klasy, ale sie bałam, i w szkole po 2 tygodniach namówili nas do przeniesienia go do 1-szej klasy bo dużo umiał - daje sobie radę, a ja się cieszę Odpowiedz Link Zgłoś
magicjoner Re: Wrocław - które z prywatnych? 12.02.11, 22:42 Przenoszę się "za chwilkę" do Obornik Śląskich. Czy ktoś może mi polecić jakieś sensowne przedszkole? Słyszałam, że jest tam ich kilka, chociaż to dość małe miasteczko Odpowiedz Link Zgłoś
marucha_71 Re: Wrocław - które z prywatnych? 15.07.11, 16:31 Madzikdf, czy synek nadal chodzi do Playschool??? Możesz mi napisać czy jesteście zadowoleni i czy warto posyłać tam dzieciaczki? Ja właśnie zastanawiam się nad tym przedszkolem, niedługo idziemy z córą zobaczyć, jak to wszystko wygląda. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiao2234 Re: Wrocław - które z prywatnych? 10.03.11, 11:15 Witam, nazywam się Kasia. Mój synek chodzi do Akademi Pippi jesteśmy bardzo zadowoleni z przedszkola bo jest małe, kameralne i po prostu godne polecenia. www.przedszkoleoltaszyn.pl Omijać radziła bym przedszkole przeładowane, gdzie w grupie jest 20 dzieciaków. Pozdrawiam Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
gabriela_s Re: Wrocław - które z prywatnych? 29.06.11, 15:41 Drogie Mamy, a ja polecam z całego serca punkt przedszkolny Bim Bam Bom przy ul. Legnickiej, szczególnie tym mamom, które chcą wrócić do pracy, a maluszek ma dopiero 2 latka albo 2,5... Swojego synka zapisałam tam, kiedy miał 2,5 roku, nie był jeszcze wtedy samodzielny, ale Panie (wszystkie są fantastyczne, ciepłe, serdeczne, kreatywne) szybko nauczyły go wielu pożytecznych umiejętności. Właśnie w Bim Bam Bom pożegnaliśmy się z pieluchami (bezstresowo), synek sam ładnie je, ubiera się, ładnie śpiewa, bardzo się rozwinął pod względem społecznym i ruchowym (synek bawi się w domu z nami i ćwiczy tak, jak go uczy Pan Karol z gimnastyki). Wydaje mi się, że Maluchy dostają tam maksimum uwagi i czułości, więc okres adaptacyjny trwał u naszego synka zaledwie tydzień. Przedszkole nie ma ogrodu, ale dzieci codziennie wychodzą na spacer na pobliski plac zabaw. Nawet wczesną wiosną, kiedy w innych przedszkolach dzieciaczki siedzą głównie w salach, tu zawsze był spacerek (oczywiście, kiedy nie było deszczu, mrozu, silnego wiatru). Sama niska temperatura nie była już taką przeszkodą, a dla Pań nie było problemu, żeby ubrać wszystkie dzieciaczki i zadbać, aby wszystkie miały ciepłe rajtuzki, rękawiczki, czapki. Trochę się tym na początku martwiłam, że syn będzie chorował, ale chyba dzięki temu się uodpornił i w sezonie wiosenno-zimowym niewiele chorował. I to dla mnie największy plus. Może dlatego, że grupy są małe, bo liczą tylko po 12 osób. Jest dużo zajęć plastycznych, po których można podziwiać prace dzieci na wystawie w szatni (to bardzo cieszy, jeśli chodzi o takie maluszki). Przedszkole reklamuje się jako niepubliczny punkt przedszkolny "dla wymagających rodziców" i rzeczywiście zarówno rodzic, jak i dziecko, są obdarzeni szczególną uwagą, no i w rzeczywistości realizowane jest indywidualne podejścia do dziecka. Wadą może być czesne (dość wysokie), dla niektórych wysoka dzienna stawka żywieniowa za catering, ale jedzenie naprawdę jest warte swojej ceny (przynajmniej z naszego punktu widzenia, bo nasz niejadek jadł chętnie i dużo), no i z pewnością brak własnego ogrodu, ale ten ostatni mankament Panie potrafią zamienić w zaletę, bo dziecko ładnie poznało zasady bezpiecznego poruszania się w przestrzeni publicznej i jest codziennie na dworze, gdzie zabawy z dziećmi są animowane przez opiekunki. Według mnie to dobry adres dla maluszków. Odpowiedz Link Zgłoś
sto.krotka79 Re: Wrocław - które z prywatnych? 10.08.11, 21:31 To ja polecam anglojęzyczne przedszkole Playschool na ul. Wietrznej. Po blisko dwumiesięcznych wędrówkach zapoznawczych z okolicznymi przedszkolami (Krzyki) te wywarło na mnie najlepsze wrażenie: bardzo ładne wnętrza, ciekawe zajęcia i przede wszystkim nauczyciele mówiący non stop po angielsku. Odpowiedz Link Zgłoś
horo36 Re: Wrocław - które z prywatnych? 09.11.11, 11:41 Jesli chodzi o Playschool, to chyba zbyt wczesnie na jakiekolwiek opinie, bo oni dopiero co zaczeli. Bylam tam z dzieckiem jeden dzien i juz nie wrocimy. Kadra rzeczywiscie mowi po angielsku i tyle z atutow tego miejsca. Wyzywienie - marne, opieka nad dzieckiem - bardzo slaba. Gdy postanowilam zmienic pieluche dziecku, to jedna z nauczycielek powiedziala do drugiej: "a moze my tez powinnismy zmienic pieluszke A." A. to bylo male dziecko, ktore caly czas zanosilo sie placzem i przez 3h nikt nie zgaladal do jego pieluszki. Odpowiedz Link Zgłoś
marucha_71 Re: Wrocław - które z prywatnych? 09.11.11, 13:55 Nie mogę uwierzyć w taką opinię. Moja córka chodzi tam od 3 miesięcy i jesteśmy bardzo zadowoleni! Były chwilowe problemy z jedną z nauczycielek, ale zostało to rozwiązane i teraz wszystko jest w najlepszym porządku. Jedzenie jest bardzo dobre, różnorodne i co najważniejsze przyrządzane na miejscu, a nie dowożone przez catering. Prowadzone są różnorodne zajęcia, począwszy od najróżniejszych form plastycznych, poprzez taniec, piłkę nożną czy dodatkowy język obcy. NIe chce mi się wierzyć, że ktoś przez ponad 3 godziny nie zmienił dziecku pieluchy, jest monitoring i to wszystko możńa sprawdzić. Z doświadczenia mogę dodać tylko jedno, jak ktoś chce, by dziecko miało zmienianą pieluchę co godzinę albo po prostu domową opiekę to raczej powinien szukać miejsca w prywatnym żłobku, gdzie są typowo nastawieni na maluszki. To jest już raczej miejsce dla dzieci ciut staszych. Dodam, iż postępy językowe są naprawdę niesamowite. Córka nie tylko rozumie wiele polecń po angielsku, ale mówi wiele pojedynczych slow i zaczyna ukladac bardzo proste zdania. I jeszcze jedno, drodzy rodzice, pamiętajcie, że będąc z dzieckiem w przedszkolu na tzw. próbnym czy przystosowawczym czasie powodujecie, iż zarówno dziecko czuje się nieswojo, jak i osoby opiekujące się dzieckiem mają związane ręce. Wszystko jest wtedy bardzo nie naturalne. Zrozumcie, że dzieci zupełnie inaczej zachowuje się przy mamie, a inaczej w pzedszkolu. Odpowiedz Link Zgłoś
negewar Re: Wrocław - które z prywatnych? 27.08.11, 23:55 Na Ołtaszynie właśnie powstała Chatka Niedźwiadka, w której jest wykwalifikowana kadra, własny ogród, piękne sale i bogata oferta zajęć dodatkowych w cenie czesnego Odpowiedz Link Zgłoś
gabrycja09 Re: Wrocław - które z prywatnych? językowe ente? 12.03.12, 12:29 Witam, ja może nie na temat... mam pytanie może ktoś cos słyszal o przedszkolu Ente na ul. Orzeszkowej? znajoma poleciła mi to przedszkole, jako jedyne we Wroclawiu, które posiada grupe w której zajęcia przeprowadzane są w języku niemieckim. Jestem ciekawa innych opinii na jego temat, gdyż nie mam doświadczenia w tym temacie. Słyszałam, że zajęcia prowadzi native speaker- chciałabym wiedzieć czy dzieci lubią tam chodzić , jakie są odczucia rodzicow, jak postępy w nauko-zabawie Słyszałam, że posiada własną kuchnię, a nie catering, a to obecnie rzadkość. Jestem tam umówiona na rozmowę, ale dziwi mnie, że opłata miesięczna jest w podobnej wysokości jak w innych prywatnych placówkach nie prowadzących zajęć w języku obcym . Będę wdzięczna za informację. Odpowiedz Link Zgłoś
endo19 Re: Wrocław - które z prywatnych? 01.10.12, 11:34 Na psim polu punk przedszkolny klub przedszkolaka przy ul Kamieńskiego 10b www.klub-przedszkolaka.org.pl warto sprawdzić Odpowiedz Link Zgłoś
endo19 Re: Wrocław - które z prywatnych? 01.10.12, 11:36 Tekst linka teraz będzie łatwiej wejść Odpowiedz Link Zgłoś
bj32 Re: Wrocław - które z prywatnych? 01.10.12, 16:03 Rozumiem, że to reklama, zatem Twój wątek usunę, a kolejne reklamy będę ciąć, OK? Odpowiedz Link Zgłoś
ola318 Przedszkole Bajkowa Dolina na Oporowie - odradzam 21.11.13, 11:34 Odradzam posyłanie dzieci do Bajkowej Doliny, bardzo często zmieniają się tam nauczyciele (pomoce), studentki przychodza na bezpłatny dzień po czym nie sa zatrudniane. Odpowiedz Link Zgłoś
bajkowaprzystan Re: Wrocław - które z prywatnych? 19.12.16, 13:31 Przedszkole „Bajkowa Przystań” rozpoczęło rekrutację dzieci do grup językowych w ramach projektu UE! Dofinansowanych miejsc jest 30.Trzeba się spieszyć, bo rekrutacje trwa tylko do końca grudnia! W ramach projektu dzieci będą nieodpłatnie korzystać z 5 – godzinnego programu nauczania, lekcji języka angielskiego, rytmiki oraz dodatkowych zajęć takich jak konsultacje logopedyczne, gimnastyka korekcyjna, konsultacje i porady z psychologiem i pedagogiem. Więcej szczegółów znajdziecie na stronie: bajkowaprzystan.pl/projekt-eu-oferta/ Odpowiedz Link Zgłoś
opinieks Re: Wrocław - które z prywatnych? 09.12.17, 07:37 Stanowczo nie polecam, pani która niby mówi do dzieci po angielsku wcale tego nie robi, kadra zmienia się co miesiąc a zasady panujące w przedszkolu są wręcz szokujące, do tego dochodzi sposób traktowania rodziców i wyciąganie pieniędzy na każdym kroku. Odpowiedz Link Zgłoś
m_amma_93 Re: Wrocław - które z prywatnych? 12.08.24, 11:58 Jeśli chodzi o Przedszkole i Żłobek Wrocław to polecam Norlandia Port Popowice, dużo zajęć dodatkowych, atrakcyjna cena no i opiekunki są bardzo kontaktowe Odpowiedz Link Zgłoś