madzik_t 24.11.09, 18:23 A jakie sa warunki w Rydygierze w Krakowie? Czy sa i ile sale do porodu rodzinnego? Jak z salami poporodowymi? Jak sanitariaty, jedzenie i ogolnie wrazenia? Położne i opieka po porodzie? No i jak ze znieczuleniem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
blueberry77 Re: Rydygier w Krakowie 27.11.09, 12:22 Też jestem ciekawa, bo rozważam poród w tym szpitalu. O salach akurat wiem - jest jedna do porodu rodzinnego i jedna z boksami. Dodatkowo interesuje mnie jakie tam mają podejście do karmienia piersią, czy nie ma dokarmiania z butli. Może ktoś wie? Odpowiedz Link Zgłoś
aastrayka Re: Rydygier w Krakowie 19.12.09, 19:10 Ja miałam cesarke w Rydygierze i jestem zadowolona. Pielęgniarki sa naprawde wporzadku pomoga z kazdym problemem. Karmienie bylo piersia pomagały przystawiac dziecko do piersi. Jezeli byly problemy to mozna dokarmiac ale wola zeby karmic piersia ) Na neatologii lekarze i pielegniarki tez spoko. Ja polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
meusus Re: Rydygier w Krakowie 20.12.09, 22:08 jedna sala do porodu rodzinnego full wypas, 5 boksów pojedynczych kazdy boks wyglada jak osobny pokoj sciany do sufity z tym ze sa 3 sciany a jedna to takie zaslony, znieczulenie bezplatne i chetnie dawane opieka ok polecam jak najbardziej rodzilam tam 2,5 roku temu, sale poporodowe 2-3 ososbowe Odpowiedz Link Zgłoś
aaa175 Re: Rydygier w Krakowie 03.01.10, 21:53 Ja rowniez polecam. Warunki bardzo dobre, ja lezalam na sali dwuosobowej, ale bylam sama na sali. Personel bardzo sympatyczny i kompetentny. A co najwazniejsze zadnych problemow ze znieczuleniem( z tego co wiem maja swojego anestezjologa, ktory jest zawsze gdy potrzeba)Sala do porodu rodzinnego jest jedna,ale w zwiazku z tym,że nie ma tam takiej masowki ,jak na ujastku to nie ma problemu,żeby się na nia dostac. Odpowiedz Link Zgłoś
mary.s17 Re: Rydygier w Krakowie 10.02.10, 14:46 Witaj madzik Ja miałam cięcie w listopadzie w tym szpitalu. To było planowe więc o porodówce nie wiem nic więcej poza tym że na jednej takiej sali porodowej przeleżałam z 10 godz po cieciu ( byl tam tez moj maz i nasza Emilka). Bardzo czysto i spokojnie, nikt Nas nie niepokoił. Potem sale miałam 1 osobową z łazienką. Nie była to najpiękniejsza łazienka, ale czysta i schludna a poza tym pod nosem Opieka po porodzie super, jak się tylko poprosiło to położne były zaraz i bardzo miłe i pomocne. Na temat znieczulenia to wiem tylko tyle, że nie ma tam z tym chyba żadnego problemu. Jak się tylko chce to dają. Odpowiedz Link Zgłoś
domat_orka Re: Rydygier w Krakowie 02.03.10, 10:01 ja też planuje cc w tym szpitalu ale jestem ciekawa jak z karmieniem po cc ? Odpowiedz Link Zgłoś
kurzofretka Re: Rydygier w Krakowie 03.03.10, 00:21 Potwierdzam to, co piszą koleżanki. Rodziłam tam 3 tyg temu sn i byłam bardzo zadowolona. Wprawdzie nie wzięłam w końcu ZZO, ale ważna była dla mnie świadomość, że mam taką możliwość. Położna podczas porodu - wspaniała, pokój: dostałam dwójkę, ale byłam sama z dzieckiem, pielęgniarki pomagały, gdy tylko czegoś potrzebowałam, małej nikt nie dokarmiał - zresztą od razu po porodzie i zważeniu przystawiono mi ją do piersi. Szpital polecam pod każdym względem - byłam bardzo zadowolona. A - i nie ma tłumów. W noc porodu, była jedyną rodzącą. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiezniczkaa Re: Rydygier w Krakowie 10.03.10, 18:11 co zabrac do szpitala dla siebie i dziecka? jakie badania? Odpowiedz Link Zgłoś
kurzofretka Re: Rydygier w Krakowie 11.03.10, 00:39 Z badań potrzebny oryginalny wynik grupy krwi, zalecają też posiew (jeśli nie masz, dostaje się na wszelki wypadek antybiotyk okołoporodowo). Jeśli chcesz ZZO - elektrolity i krzepliwość (ważne 2 tyg). No i można wziąć tzw. "standard", czyli badania jakie masz: ostatnie USG, morfologia etc. Ja wzięłam całą dokumentację z czasu ciąży, ale nie wymagano tego. Odpowiedz Link Zgłoś