Dodaj do ulubionych

usg 3d Ruda Ślaska?

21.05.04, 12:10
Czy ktos sie orientuje, czy w szpitalu w Rudzie Śląskiej jest usg 3D? I
którego gina. polecacie? Prosze o odpowiedź!!! Czekam
Obserwuj wątek
    • a.g9910 Re: usg 3d Ruda Ślaska? 21.05.04, 21:25
      • mika45 Re: usg 3d Ruda Ślaska? 28.05.04, 11:09
        wysłałam maila do ciebie pzrez Outlooka. Mam nadzieje, ze podałaś mi dobry
        adres, bo n aten adres wysłałam wiadomość!!!
    • sandra76 Re: usg 3d Ruda Ślaska? 23.05.04, 22:27
      Witam serdecznie.
      Z tego co mi wiadomo to w Rudzie Śląskiej nie mają takiego USG. Rodziłam
      wprawdzie w grudniu 2002 roku, wtedy nie mieli i myślę, że od tego czasu nic
      się nie zmieniło. W tym tygodniu idę do mojego ginekologa a jest nim ordynator z
      Goduli docent Sodowski i zapytam go gdzie ewentualnie można wykonać USG 3D bo
      sama jestem zainteresowana. Jak będę coś wiedziała (idę w środę) to na pewno się
      odezwę i dam Ci znać. Słyszałam tylko, że najbliższe jest w klinice w Zabrzu.
      Co do lekarzy to słyszałam, że dużo osób paleca dr Ziomka. Przyjmuje w
      przychpdni przy szpitalu w Goduli i ma prywatny gabinet w Szombierkach, gdzie
      dokładnie nie wiem ale mogę się dowiedzieć to żaden problem. Dobry jest jeszcze
      dr Dworak (zastępca ordynatora). O innych lekarzach to co pacjentka to inna
      opinia, jedne polecają inne odradzają. Przed porodem miesiąc czasu spędziłam w
      szpitalu więc lekarzy miałam okazję trochę poznać.
      Jak już wspomniałam chodzę do docenta Sodowskiego. Przyjmuje on w Katowicach na
      ul. Opolskiej. Specjalistą jest bardzo dobrym,w gabinecie ma własne USG, tylko,
      że za wizytę płaci się u niego aż 150 zł. to bardzo dużo ale miałam pewne
      kłopoty (pierwszą ciążę poroniłam) więc jak zmieniłam lekarza i zaczęłam chdzić
      do niego to nie żałuję i jestem zadowolona.
      Pozdrawiam serdecznie Sandra i Dzidzia 20 tydz.
      • mika45 Re: usg 3d Ruda Ślaska? 25.05.04, 10:00
        Witaj!!
        Jestem Ci bardzo wdzieczna, że zechciałaś do mnie napisać. Bardzo mi zalezy na
        tzw. sprawdzonych ginekologach. Wiesz ja te z poroniłam pierwsze. Ja chodziłam
        do dr Szydełko ( może go znasz), tylko kurcze kiedyś był zwykłym internistą, a
        teraz zrobił spoecjalizacje. No niby duzo ma pacjentek ( z kasy chorych
        przyjmuje). Tylko czuję pewien niedosyt i wolałabym miec kogoś takiego,z
        którego byłabym w pełni zadowolona. Jeśli zechciałabyś ze mną pisać, to bardzo
        chetnie, tylko wolałabym przez gg albo maila!!! Co Ty na to? Co sie tyczy tego
        doc. to troche dużo bierze. Narazie chodzę do innego gina, który pracuje w
        Tychach, tylko to tak daleko!!!!! Jestem we wczesnej ciąży, a do Goduli
        mam "rzut beretem"!!!!
    • sandra76 Re: usg 3d Ruda Ślaska? 25.05.04, 22:07
      Witam serdecznie.
      Pewnie, że chciała bym do Ciebie pisać tylko muszę poprosić męża, żeby mnie
      przeszkolił w posługiwaniu się gagu gadu bo na razi odkąd skończyłam pisać pracę
      magisterską to komputer służy mi wyłącznie do odwiedzania forum i to tylko po
      godzinie 21 bo właśnie wtedy idzie spać mój prawie półtoraroczny syn (w jego
      obecności korzystanie z komputera jest raczej niemożliwe bo to właśnie on chce
      "pisać"). Masz rację 150 zł za wizytę, która trwa kilka minut to strasznie dużo
      i sama zastanawiałam się nad tym, żeby nie zmienić lekarza ale dzięki niemu
      spokojnie donosiłam drugą ciążę więc mam nadzieję, że tym razem też wszystko
      będzie dobrze, a potem zobaczymy, bo u docenta czy przychodzi się w ciąży i ma
      się robione USG czy na zwykłą kontrolę, która trwa dosłownie 5 minut to 150 zł
      trzeba zapłacić (płaci się chyba za jego czas) i to mi się nie podoba.
      Do Tychów to rzeczywiście kawał drogi z Rudy Śląskiej. W jakiej dzielnicy
      mieszkasz? Ja mieszkam właśnie w Goduli, mam 10 minut wolnym spacerkiem do szpitala.
      Jutro idę do lekarza więc wieczorem napiszę czego się dowiedziałam o USG 3D.
      Pozdrawiam i do usłyszenia (mam nadzieję, że wkrótce nie na forum tylko bardziej
      prywatnie przez gadu gadu).
      Sandra mama 17 miesięcznego urwiska i dzidzi 20 tygodni (w brzuszku).
      • mika45 Re: usg 3d Ruda Ślaska? 26.05.04, 07:36
        nie ma sprawy możemy pisać i po 21. Poprostu jak tylko będziesz chciała. Jeśli
        masz maila to wyślę Ci nr gg, ale najpierw muszę znać twojegio maila, chyba że
        mogę napisać na maila z edziecka? Czekam na TWOJE WIEŚCI.
    • sandra76 Re: usg 3d Ruda Ślaska? 26.05.04, 21:51
      Cześć!
      Byłam dzisiaj u lekarza i tak jak przypuszczałam w Goduli nie mają aparatu do
      USG 3D. Najbliższy w naszych okolicach jest w Zabrzu w Klinice ale podobno nie
      łatwo się tam dostać bo jest dużo chętnych. Lekarz nie miał telefonu do tej
      kliniki ale pewnie jest w książce telefonicznej. Jutro poszukam i dam Ci znać.
      Poszukam też maila ale mam tylko z gazety (gdzieś tam jest w notatkach). Jutro
      wieczorem napiszę Ci jeszcze tutaj na forum.
      Do usłyszenia. Sandra.
      • mika45 Re: usg 3d Ruda Ślaska? 27.05.04, 07:33
        Dzięki, dzięki!!!!
        Bardzo miło z twojej strony, że zaangażowałaś się!!! Wiesz co sie tyczy
        maila, to ja pytałam o Twój - gdzie mogłabym pisać do Ciebie.Chcę wyjść z tego
        forum, bo nie każdy musi czytać naszą korespondencję!! Myślę,z ę rozumiesz
        mnie!!! W takim razie czekam! pa
    • sandra76 Re: usg 3d Ruda Ślaska? 27.05.04, 22:46
      Witam.
      Przesyłam Ci mój adres ze skrzynki założonej w gazecie:
      sandra76@poczta.pl
      Numer telefonu Kliniki w Zabrzu znalazłam w książce telefonicznej
      (032)271-44-21 jest to oddział Perinatologii i Ginekologii ul.Traugutta
      6.Niestety nie udało mi się tam dodzwonić więc nie wiem czy to jest właściwy
      telefon i adres ale innego z zabrzańskiej kliniki nie znalazłam. Myślę, że
      umieszczę pytanie na forum, może któraś z dziewczyn robiła tam USG i wie jaki
      tam jest numer i czy na prawdę tak długo trzeba czekać.
      Pozdrawiam Cię serdecznie Sandra i Dzidzia.
      Ps. Wyślij mi również swojego maila, masz rację na forum nie jest zbyt
      kameralnie. Jak mąż zakończy sesję i będzie miał więcej czasu to rozpocznę
      błyskawiczny kurs obsługi GG. (wiem, że to nic trudnego ale jakoś sama nie
      potrafię się w tym połapać.)
      • mika45 Re: usg 3d Ruda Ślaska? 28.05.04, 08:02
        wysłałam wiadomosc na skrzynkę pocztowa
        • mika45 Re: usg 3d Ruda Ślaska? 28.05.04, 11:14
          wysłałam maila do ciebie przez Outlooka, przez edziecko i cały czas odrzuca mi
          te wiadomości,twierdząc, ze jest zły adres. Alez ja sie napisałam w tym mailu i
          nie mogę go wysłać. Jesteś pewna,że ten adres podałas mi dobry? Coś chyba z tym
          adresem jest ni etak. Niech Twój mąż załozy ci normalną skrzynkę pocztową w
          onecie, albo na wp - obojętnie!!!! CZEKAM, ALE CHYBA DO PONIEDZIAŁKU, BO W
          SOBOTE I NIEDZIELĘ NIE WIEM CZY BEDĘ MIAŁA CZAS!!
    • wiki365 Re: usg 3d Ruda Ślaska? 28.05.04, 15:46
      Słyszałam od koleżanki, że w Rudzie Śląskiej jest prywatna przychodnia, gdzie
      można wykonanć 3D. Cena 100 zł, polecany dr Cnota. Podaję nr tel. do tej
      przychodni: 244 46 63
    • sandra76 Re: usg 3d Ruda Ślaska? 28.05.04, 22:38
      Witam.
      Już sama nie wiem co z tym adresem jest nie w porządku. Jutro tzn w sobotę
      poproszę męża o założenie skrzynki w onecie i mam nadzieję, że nie będzie
      więcej problemów. Szczerze mówiąc z tej w gazecie wogóle nie korzystam więc może
      dlatego są jakieś problemy ( widzisz nawet sama nie wiem jaki mam dokładnie
      adras ale właśnie taki spisałam jak trzeba było się zalogować więc nie wiem skąd
      te problemy). Mam nadzieję, że jak wejdziesz na forum w poniedziałek to już
      wszystko będzie jasne i będziemy mogły spokojnie pogadać. Przepraszam za kłopot
      widać marny ze mnie użytkownik komputera.
      Pozdrawiam Sandra.
      Ps. Dr Cnota również pracuje w szpitalu w Goduli (potwierdzam super lekarz,
      szkoda, że nie ma jeszcze prywatnej praktyki bo chyba chodziła bym do niego), a
      usg wykonuje w siedzibie fundacji Godula Hope, która mieści się w Wirku na ul.
      1-go maja. Założycielem tejże fundacji jest docent Sodowski (właśnie do niego
      chodzę, prowadzi moją drugą ciążę) więc nie przypuszczam żeby miał w swojej
      fundacji usg 3D a kierował mnie gdzieś do Zabrza. Moja znajoma właśnie w Wirku
      robiła usg dwa miesiące temu i było to zwykłe badanie chociaż na bardzo
      nowoczesnym sprzęcie (na pewno nie 3D).
    • sandra76 Re: usg 3d Ruda Ślaska? 28.05.04, 22:46
      To jeszcze raz ja.
      A może to, bo chyba ostatnio coś pokręciłam: sandra76@gazeta.pl
      Jeśli to jest dobry adres to pomyliłam słowo gazeta ze słowem poczta, a jeśli
      nie to przez weekend mąż mi tu pomoże i myślę, że będzie już dobrze.
      Jeszcze raz pozdrawiam i do usłyszenia. Sandra.
      • mika45 Re: usg 3d Ruda Ślaska? 31.05.04, 09:38
        wysłałam maila na adres który mi podałaś!! Pozdrawaiam pa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka