Dodaj do ulubionych

Piotr Bierżyński lekarz z Gdyni...

22.06.04, 15:32
Dziewczyny napiszcie czy jesteśc8ie zadowolone z tego lekarza? Jak często
robi usg, ja jestem w 24 tyg. i miałam juz 3razy, czy to nie za często i
jeszcze chce mi zrobić 2 razy. Czuje sie znakomicie, moje maleństwo też, a on
cały czas przepisuje mi jakieś leki ... Napiszcie co o tym myslicie. Może
polecicie jakiegoś SUPER lekarza. pozdrawiam Gosia i maleństwo
Obserwuj wątek
    • gosiaaga Re: Piotr Bierżyński lekarz z Gdyni... 22.06.04, 16:12
      Alejakie leki Ci przepisuje?Na co? Jeżeli chodzi o USg to nie masz sie czym
      martwić, jest to nie szkodliwe dla dziecka ani dla ciebie (no chyba zę jest
      robione naprawdę często np.1 w tygodniu. Ja miałam robione 7 razy. Ja chodziłam
      do Ryszarda Świątkowskiego, tylko że on troche kasował bo 70 zł.Jest też w
      szpitalu w REdłowie jest tam chyba ordynatorem, był przy porodzie.Jeżeli chodzi
      o opieke to był naprade super,wszystko zawsze wytłumaczył, wyjaśnił
      pożartował, leków unikał jak mógł, jedyne co mi przepisał to żelazo.Ja miałam z
      nim tylko jeden problem, wiedziałam że w pracy chca mnie zwolnić a juz nie moga
      i chciałam chodzić na zwolnienia, niestety nie chciał dawać,bo nie było zadnych
      wskazań. Przez całą ciąże wydębiłam od niego tylko 2 mce(resztę wzięłam po
      innych lekarzach)Ale odbiegłam od tematu, także jest godny polecenia, zawsze
      można było do niego zadzwonić.USG robiła za darmo w szpitalu.Pozdrawiam
      Agnieszka
      • gosiak5 Re: Piotr Bierżyński lekarz z Gdyni... 22.06.04, 16:36
        Przepisał mi witaminy feminatal, magnez (magvit b6) i nystatyne przy czym nie
        mam zadnych problemów grzybicznych. Po za tym mam teraz zapalenie gornych dróg
        oddechowych i przepisał mi antybiotyk. Naczytałam sie w ciąży absolutnie nie
        wskazany, nie mogłam go przekonać do domowych sposobów... pozdrawiam
        • tabaluga0 Re: Piotr Bierżyński lekarz z Gdyni... 22.06.04, 17:17
          Czesc
          tez chodze do tego lekarza.Bylam 3 tyg w szpitalu a tam 3 razy usg.Teraz juz 2
          razy u doktora Bierżynskiego.Brałam Duphaston, a teraz luteine.jestem w 13 tyg.
          Sama sie pytalam czy usg nie szkodzi-powiedzial ze nie.Duzym plusem jest to ze
          nie duzo kasuje (np. ordynator z Redlowa dr Metler kasuje 100 i to bez usg).A
          dr świątkowski nie jest ordynatorem tylko dyr oddziału septycznego w
          redłowie.Dr Bierżynski wydaje mi sie sympatczny dosc dokladny. Ostatnie usg
          trwalo ok 15 min bo chcial dokladnie zmierzyc szer fałdu karkowego.ale jest
          wszystko w porzadku.
          • gosiaaga Re: Piotr Bierżyński lekarz z Gdyni... 22.06.04, 17:29
            Tabalugo faktycznie masz rację z dr Świątkowskim, dlatego napisałam chyba.
            Wiedziałam że jest on kimś wiecej niż lekarzem, a obiło mi sie tak o uszy
            Ordynatorem jest Metler ale z tego co o nim słyszałam to jest strasznie
            niesympatyczny.Pozdrawiam i przepraszam za niesprawdzoną informację.
            • fasolka31 Re: Piotr Bierżyński lekarz z Gdyni... 22.06.04, 21:28
              Dr.Bierżyński - prowadził moją pierwsza ciążę, ogólnie nie mam żadnych
              zastrzeżeń, miły, zawsze odpowiadał na pytania, zapraszał na badania męża, sam
              wysyłał mnie na zwolnienie (bo w ogóle nie spałam i strasznie schudłam w
              pierwszym trymestrze) ale jest rozkojarzony. Nie trafił z płcią u mojego
              dziecka, teraz też do niego chodzę. Pierwszy raz rodziałam w Redłowie a teraz
              jestem zmuszona rodzić w Miejskim - zobaczymy jak to będzie.
        • dkosciolko Re: Piotr Bierżyński lekarz z Gdyni... 26.06.04, 21:35
          Wpisywałam się już na "Białą listę" na tak za dr. Bierżyńskim, bo to naprawdę
          rozsądny lekarz i wątpię, aby zapisał Ci antybiotyk jeśli korzyści nie
          przewyższałyby przeciwskazań jakim jest ciąża. Co do witamin i reszty to lepiej
          brać zapobiegawczo, bo niewyleczony a czasem niezauważony grzyb w ciąży może
          prowadzić do wystąpienia jakiegoś zakażenia czy zapalenia u noworodka, np
          zapalenia płuc. Ja tak miałam. Dr Bierżyński był przy moim porodzie, wszystko
          odbyło się szybko i sprawnie, strasznie popękałam + stara blizna po pierwszym
          porodzie a położna nie mogła wyjść z podziwu jak dr mnie przepięknie zszył. Poza
          tym dr odwiedza na oddziale swoje pacjentki oraz ich dzieci na oddziale
          noworodków! Jest naprawdę troskliwy. Przed porodem leżałam jeszcze na patologii
          przez 2 tygodnie i dzięki zainteresowaniu dr Bierżyńskiego czułam się naprawdę
          bezpiecznie co było dla mnie strasznie ważne po przejściach w pierwszej ciąży,
          ale to osobna historia. Pamietam jak będąc na patologii upierałam się strasznie,
          że chcę wyjść na weekend do domu, ale dr wziął mnie na bok i wytłumaczył
          cierpliwie, że na pewno niedługo urodzę tzn dokładnie w niedzielę i rzeczywiście
          tak było, przy niewielkiej pomocy kroplówki z oxytocyną, ale naprawdę
          niewielkiej, bo nagle rano w niedzielę okazało się, że mam 4 cm rozwarcia i
          dalej już samo poszło. Wiele z moich znajomych jest pacjentkami doktora B. i
          wszystkie są zadowolone. smile))
    • gagat100 Re: Piotr Bierżyński lekarz z Gdyni... 22.06.04, 21:43
      chyba cos tu jest o dr
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=18090 wpisujcie
    • bopin Re: Piotr Bierżyński lekarz z Gdyni... 22.06.04, 23:04
      Bierzynski prowadzi moja druga ciąże i jestem z niego bardzo zadowolona. Ale
      faktycznie chyba trzeba sie przyzwyczaic do jego wizyt. Pamietam ze przy
      pierwszej ciazy pewne rzeczy mnie drazniły, ale teraz nie wyobrazam sobie
      innego lekarza. Dla mnie wazne jest ze odbiera telefony, tez komórke i zawsze
      wyjasnia wszystkie wątpliwości, a nawet kaze przyjechac bez wczesniej
      zapowiedzianej wizyty.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka