Dodaj do ulubionych

IMiD Wa-wa

13.06.12, 18:19
Macie jakieś świeże opinie na temat tego szpitala? Mam lekarza prowadzącego, który tam pracuje ale jak z nim rozmawiam to jedyne co się dowiedziałam to że design może nie najlepszy ale opieka zwłaszcza noworodków super. Wiem też, że są w trakcie jakiegoś remontu/rozbudowy.
Obserwuj wątek
    • aanula5 Re: IMiD Wa-wa 14.06.12, 09:15
      Moje dwie przyjaciółki rodziły tam ostatnio i obie zgodnie twierdzą że opieka najlepsza na świecie nie tylko dla dzieciaczków.A co do warunków to i tak to tylko 2-3 dni więc mozna przeżyć.
      • ancica78 Re: IMiD Wa-wa 19.06.12, 11:54
        jakiś czas temu opisywałam w wątku IMID swój pobyt - informacje z września 2011.
    • mgielka82 Re: IMiD Wa-wa 25.06.12, 13:31
      słyszałam to samo-pewnie mamy tego samego lekarzasmilerównież jestem ciekawa aktualnych opinii na temat tego szpitala,a konkretnie cc.
      Czy któraś z Pań może podpowie co zabrac ze soba do IMiD bo na stronie szpitala nie ma takich informacji.
      • beberebe Re: IMiD Wa-wa 25.06.12, 16:40
        Jeśli słyszałaś to samo i jeszcze pytasz o cc to pewnie ten sam wink Będziesz z nim rodzić czy jest Ci wszystko jedno kto będzie Cię kroił?
        • mgielka82 Re: IMiD Wa-wa 25.06.12, 18:46
          ktokolwiek może mnie kroić w innym, nowoczesnym szpitalu bo mam wskazanie,ale trochę się boję.Bo tam były operowane 2 znajome i dlugo dochodzily do siebie.Przy kolejnej ciąży zmienily szpital trafiły do tego pana dr i poprawił blizne po porzednikach, a dziewczyny szybciutko były w dobrej formie.Cesarka cesarce nie równa...
        • mgielka82 Re: IMiD Wa-wa 25.06.12, 18:46
          a Ty będziesz z nim rodzić?
          • beberebe Re: IMiD Wa-wa 25.06.12, 21:19
            Właśnie się zastanawiam. Tez mam wskazanie i nawet z nim rozmawiałam na ten temat ale mam trochę wrażenie, że próbuje nas na siebie jakby trochę naciągnąć bo za poród ze swoim lekarzem trzeba w IMiDzie zapłacić.
            • mgielka82 Re: IMiD Wa-wa 26.06.12, 02:30
              tylko pytanie czy inni z tego szpitala zrobią nieodpłatnie równie dobrze (bez komplikacji)?...polecał Ci go ktoś ze znajomych?tutaj może być poziom usługi (materiały, warsztat) jak w Damianie, tyle że bez luksusowych pokoi.
              btw cennik w imid jest ten sam od 2010 r.dla porównania konkretna położna przy sn w innym warszawskim szpitalu to 1500zł+700 zł znieczulenie...uncertain
              • beberebe Re: IMiD Wa-wa 26.06.12, 10:24
                Nie, nikt mi go nie polecał, po prostu do niego trafiłam i jestem zadowolona z prowadzenia ciąży. W Damianie rodzić na pewno nie będę. Zdecydowałam że w IMiD ale nadal pozostaje pytanie z jakim lekarzem, czy z tym co będzie akurat miał dyżur czy z prowadzącym.
                • kramm Re: IMiD Wa-wa 26.06.12, 22:02
                  Dziewczyny bardzo Was proszę, napiszcie mi na maila o jakim lekarzu mówicie. Ja mam wskazania do cięcia, będę miała trzecią cesarkę, nie chcę żeby robił ją ktokolwiek, tylko doświadczony lekarz. Bardzo, bardzo się boję, żeby nie trafić na jakiegoś partacza i zbieram informacje kto ma dobrą rękę i doświadczenie w cięciach, bardzo Was proszę odpiszcie.
                  • beberebe Re: IMiD Wa-wa 27.06.12, 11:05
                    A gdzie do tej pory robili Ci cesarkę? Nie jesteś zadowolona?
                    • ancica78 Re: IMiD Wa-wa 27.06.12, 21:00
                      mnie kroiła dziewczyna, która miała dyżur(młody pospieszył się) i wyszło fajnie - z komentarzy koleżanek, które widziały bliznę - mam jedną z ładniejszych
                      • ancica78 Re: IMiD Wa-wa 27.06.12, 21:10
                        odszukałam to co pisałam wcześniej:

forum.gazeta.pl/forum/w,588,115269642,130768967,Re_Instytut_Matki_i_Dziecka_na_Kasprzaka.html
                        forum.gazeta.pl/forum/w,588,115269642,130772716,Re_Instytut_Matki_i_Dziecka_na_Kasprzaka.html
                        • mgielka82 Re: IMiD Wa-wa 27.06.12, 21:53
                          super obszerny opisiksmile
                          ancia, a jak blizna po operacji?i jak z dochodzeniem do formy?
                        • beberebe Re: IMiD Wa-wa 27.06.12, 21:57
                          D ziękuję Ci bardzo z odpowiedź. Myślisz, że na planowane cc warto mieć swojego lekarza czy iść normalnie bez?
                          • ancica78 Re: IMiD Wa-wa 27.06.12, 22:05
                            blizna- ładna - w jednym miejscu troszkę szersza, ale wygląda jak narysowana markerem -i to nie za grubym
                            dochodzenie do siebie- w moim przypadku szybkie. trochę czułam miejsce wkłucia, ale to do wytrzymania. jeśli mogę coś poradzić - to ważne, żeby przy pionizacji wyprostować się jak najszybciej. nie myślę o gwałtownym, ale o tym, żeby nie odwlekać tego na zasadzie przy kolejnym wstaniu wyprostuję się. bo wtedy jest trudniej.
                            ja trafiłam w nocy na położną/pielęgniarkę na pooperacyjnej, która wprowadziła nam musztrę- ale jestem jej bardzo wdzięczna, bo szybko i sprawnie postawiła nas na nogi. no i pokazała tzw. szybkie uruchamianie- ćwiczenia, które pomogły przy pionizacji.
    • aga_m30 Re: IMiD Wa-wa 20.09.12, 14:03
      Witam, czy któraś z Was rodziła ostatnio w IMiDz? Przeczytałam na jakimś forum, że pierworódki przy porodzie naturalnym są nacinane? by szybciej nastąpił poród. Słyszała któraś z Was o tym?
      • mgielka82 Re: IMiD Wa-wa 20.09.12, 22:10
        rodziłam w imid w lipcu,ale miałam cesarke
        • ancica78 Re: IMiD Wa-wa 23.09.12, 17:19
          mgielka82- i jak wrażenia? wszystko ok?
          • mgielka82 Re: IMiD Wa-wa 23.09.12, 17:22
            Stary szpital i personel tez nie tak uprzejmy jak na Madalinskiego,natomiast moj lekarz akurat tam operuje, stąd wybor padł naIMiD.Uważam że są lepsze szpitale niz IMiD.Natomiast samo ciecie rewelacja.Aż się sama sobie dziwie,że początkowo rozważalam sn.
      • beberebe Re: IMiD Wa-wa 24.09.12, 22:15
        Rodziłam tam tydzień temu ale przez cc. Koleżanka z sali rodziła naturalnie i faktycznie została nacięta. Z tego co mówiła nawet nie powiedzieli jej o nacięciu - sama się zorientowała, że jej pośladek jest zszyty. Co do samego szpitala to nie spodziewaj się fajerwerków. Położne nie są zbyt przyjazne i chętne do pomocy natomiast opieka nad noworodkami super. Przy najmniejszych wątpliwościach dzieci mają od razu konsultację u specjalisty.
        • aga_m30 Re: IMiD Wa-wa 25.09.12, 08:34
          dziękuje za informację. Szczerze własnie nie wiem co mi będzie pisane i powiem szczerze mało mi się uśmiecha nacinanie uncertain
          • beberebe Re: IMiD Wa-wa 25.09.12, 10:49
            Wiadomo, żadna to przyjemność ale nigdy nie masz pewności że Cię w innym szpitalu nie natną. Gdybym miała teraz wybierać szpital tylko ze względu na siebie a nie opiekę nad dzieckiem to raczej IMIDu bym nie wybrała.
          • mgielka82 Re: IMiD Wa-wa 25.09.12, 15:24
            ja gdybym miala jeszcze raz rodzić to wybrałabym cc-bez nacinania dołu i bez bólu i najbezpieczniejsze dla dziecka (odpada ryzyko urazów okołoporodowych)
    • beebeee Re: IMiD Wa-wa 04.10.12, 10:36
      Dzisiaj o 19.00 będę tam rodzić przez cc, jak wrócę albo może nawet jeszcze w szpitalu jesli bedzie okazja, opiszę mój pobyt tam
      • iwona_woz Re: IMiD Wa-wa 04.10.12, 15:31
        Witaj, napisz proszę czy cewnik zakładają jak już działa znieczulenie czy na żywca?
        • mgielka82 Re: IMiD Wa-wa 04.10.12, 18:50
          ja miałam ze znieczuleniem.
          • iskra14 Re: IMiD Wa-wa 06.10.12, 12:02
            Warunki kiepskie a budynek nie jest remontowany (przeprowadza się co jakiś czas gruntowne czyszczenie) bo - IMiDz użytkuje budynek należący do Szpitala Wolskiego. Nie remontują go, bo nie chcą inwestować w coś, co do nich nie należy. Szpital Wolski nie remontuje, bo go nie użytkuje w tej chwili. Już niedługo - chyba w perspektywie roku - IMiDz będzie miał nową Klinikę Położnictwa i Ginekologii. Dobudowują nową część do budynku, więc w tedy rodzące na pewno będą miały super warunki pobytowe. te, które będą rodziły teraz muszą się pogodzić z tym, co jest.
            • mgielka82 Re: IMiD Wa-wa 06.10.12, 20:02
              warunki jak z poprzedniej epoki,ale nie dla luksosów kobiety tam rodzą...kto miał cc to wiewink
              • beberebe Re: IMiD Wa-wa 07.10.12, 12:31
                Można przeżyć wink
        • beebeee Re: IMiD Wa-wa 07.10.12, 22:51
          mnie również cewnik zakładali po znieczuleniu, myślę że to tam norma
          • ancica78 Re: IMiD Wa-wa 09.10.12, 20:30
            cewnik po znieczuleniu
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka