Dodaj do ulubionych

Czerniakowska Orłowski ZAMKNIETY od 20 grudnia????

12.12.04, 22:02
Dzis dowiedziałam sie że podobno szpital Orłowskiego na Czerniakowskiej ma
byc zamkniety do remontu- ginekologia i pacjentki bedą rozwożone do innych
szpitali. Takie są podobno plany czy któraś z was zna tam kogoś by to
potwierdzić.???
Czekam na odpowiedz.
Badania robią jakby nigdy nic ale myśla o zamknieciu.
pozdrawiam
Paula
Obserwuj wątek
    • agulka99 Re: Czerniakowska Orłowski ZAMKNIETY od 20 grudni 13.12.04, 10:07
      Ja też to słyszałam. Dowiedziałam się, że planują zamknąć na kilka czy
      kilkanascie dni i musi być to w grudniu. Sama zamierzam tam rodzić a termin mam
      na przełomie grudnia i stycznia więc poziom mojego wkurzenia jest dość
      wysoki.................................
      Pozdrawiam serdecznie
    • opieniek1 Re: Czerniakowska Orłowski ZAMKNIETY od 20 grudni 13.12.04, 10:11
      no nie żartuj... ja mam termin na dniach. Byłam w zeszłym tygodniu i nic nie
      mówili, zaraz zadzwonię
      • paula7601 Re: Czerniakowska Orłowski ZAMKNIETY od 20 grudni 13.12.04, 11:13
        Aniu czy dzwoniłaś na Czerniakowska i sie czegoś dowiedziałaś???
        Paula
        • opieniek1 Re: Czerniakowska Orłowski ZAMKNIETY od 20 grudni 13.12.04, 12:52
          nie mam przy sobie numeru. Ale ten szpital jest niedawno oddany po remoncie, są
          nowe łazienki itp. Może oni będą teraz remontować ginekologię na 3 piętrze, a
          nie położnictwo na 4, które jest świeżo po remoncie..
          Ania
          preg.fertilityfriend.com/pregticker/4a614
    • patyk.od.zosi Re: Czerniakowska Orłowski ZAMKNIETY od 20 grudni 13.12.04, 14:28

Dziewczyny nie straszcie! Tez mam termin na dniach.
      Po poludniu ide na wizyte do lekarza ze szpitala i moze dowiem sie czegos...
      • opieniek1 Re: Czerniakowska Orłowski ZAMKNIETY od 20 grudni 13.12.04, 15:14
        dzwoniła do mnie właśnie koleżanka, która urodziła i leży tam i potwierdza, że
        mają ograniczyć przyjmowaine od 19 i robi jakis remont. Ja chyba dzisiaj będę w
        szpitalu to podpytam.
        • patyk.od.zosi Re: Czerniakowska Orłowski ZAMKNIETY od 20 grudni 13.12.04, 16:28
          Zeby ograniczyc, a nie wstrzymac...
          Ja bylam w czwartek i nic mi nikt nie powiedzial...
          Odezwe sie.
          Tez daj znac, jakbys cos wiedziala.
          • paula7601 Re: Czerniakowska Orłowski ZAMKNIETY od 20 grudni 13.12.04, 17:25
            Ja dzwoniłam powiedziano mi żebym lepiej poszukała sobie innego szpitala bo u
            nich i tak jest duzo porodów i jeszcze ten remont ginekologi i połoznictwa.
            Ja jutro jade do Miedzylesia dzwoniłam tam i rozmawiałam z położna bardzo miłą.
            Jutro jade tam na KTG . Powiedziała że moge obejrzec sale do porodów rodzinnych
            i mi odpowie na wszytkie pytania.
            Nie bede sie z łaski pchac na Czerniakowską jak mi powiedziała w Niedziele
            położna jak byłam na KTG że raczej sala do porodów rodzinnych nie bedzie
            wolna . Narodziny dzidzi chce wspominać z meżem a nie ja na sali porodowej z 5
            innymi pacjentkami za parawanem ,a mój maż za drzwiami.
            Pozdrawiam
            Paula
            • opieniek1 byłam wczoraj 14.12.04, 08:43
              leżałam pod ktg i dokładnie o wszystko wypytałam. Położna powiedziała mi, że
              już teraz nie mają gdzie przyjmować pacjentek ginekologicznych- przy mnie
              odesłano 2 kobiety, które miały być przyjęte na patologię. Od przyszłego
              tygodnia ograniczają przyjmowanie porodów. Powód- w zeszłym roku skończyły im
              się pieniądze i dalej przyjmowali i nikt im nie oddał, więc teraz mają w dupie
              i jak się kończą pieniądze to oni przestają przyjmować.
              Ja miałam przed sobą wizję porodu na sali ogólnej i moje dziecko się
              rozmyśliło, chociaż lekarka zapewniała, że poród przyjmą nawet na korytarzu,
              więc jakby co- przyjeżdzać.
              Generalnie jestem zdołowana i też chyba pojadę do Międzylesia. Zresztą nie
              wiem, jak nie urodzę do poniedziałku, czeka mnie patologia.
              • paula7601 jade do miedzylesia 14.12.04, 09:41
                Jade dzis do mieddzylesia i zobacze jak tam jest opisze.
                na pewno nikt cie by nie odesłał bo ja już sie zapytałam czy jak by sie
                zaczeło w nocy czy mozna przyjechac pani była bardzo miła i powiedziała ze
                oczywiście.
                Trzymaj sie
                ja już zrezygnowałam z czerniakowskiej nie mam ochoty zeby mnie ktoś traktował
                jak towar. Chce mieć miłe wspomnienia z porodu przynajmniej jesli chodzi o
                opiekę.
                pozdrawiam
                paula
                • opieniek1 Re: jade do miedzylesia 14.12.04, 10:47
                  dziewczyny już pisały o Międzylesiu dużo, więc ja pewnie też się wybiorę tam
                  rodzić. Mam jeszcze w odwrocie Żelazną, rodziłam tam, więc może mnie przyjmą.
                  Napisz, jak wrażenia. To jest podobno mały oddział i jest szansa,że jak
                  wszystkie tam uderzymy, też nie będzie miejscsad Zobacz ile jest sal do porodów
                  rodzinnych, please i spytaj ile mają dziennie porodów- na Czerniakowskiej ok.10!
                  • paula7601 Re: jade do miedzylesia 14.12.04, 17:01
                    Byłam jest stasznie sympatycznie, nie jest tam luksusowo. Ja mam z Otwocka tam
                    samochodem 20 min.
                    Bede tam rodzić . Mam jechac na kontrole 18 grudnia.
                    Kiedy ty Aniu masz termin.
                    Sale do porodów rodzinnych widziałam jedną.
                    Ale oto opis tego szpitala:
                    Centralny Szpital Kolejowy, Bursztynowa 2, tel. 812 71 93
                    3 porody na dobę
                    Ordynator położnictwa i neonatologii - Jerzy Rudźko (od 1998).
                    Umowa z Branżową Kasą Chorych.
                    Jest poradnia laktacyjna. Można zobaczyć oddziały i mieć własne ubranie.
                    Golenie i lewatywa - zalecane, w wydzielonym pomieszczeniu,intymnie.
                    Do porodu: sala ogólna z 2 łóżkami rozdzielonymi żaluzjami i 2-pokojowa sala
                    rodzinna (w jednym kanapa, stolik, w drugim - łóżko porodowe). Dodatkowo:
                    stołek do porodu, prysznic, piłka, worek sako. Łóżka - tradycyjne. Z sali
                    pojedynczej może skorzystać rodząca samotnie.
                    W I okresie można pić, chodzić, brać prysznic. W II - pozycja dowolna.
                    Poród rodzinny w sali pojedynczej. Osoba bliska może zostać, jak długo chce.
                    Dziecko od razu jest kładzione matce na piersi na czas nieograniczony. Karmienie
                    - w sali porodowej.
                    C.c. - najczęściej w znieczuleniu ogólnym. Ojciec nie może wejść do sali
                    operacyjnej, ale może zobaczyć dziecko przez szybę. Pierwszy kontakt matki
                    z dzieckiem - zależy od znieczulenia, stanu pacjentki i jej chęci.
                    Po porodzie: 5 sal dla matek z dziećmi (po 1-4 łóżka).
                    W każdej sali kącik dla noworodka, stolik, taborety, umywalka, wanienki.
                    Łóżeczka na kółkach.
                    Dzieci zabierane są do sali noworodków na życzenie matki.
                    Gdy leżą w inkubatorach, można je karmić i pielęgnować.
                    Dokarmianie sporadyczne - ze wskazań lekarskich
                    4 w.c. i 4 prysznice.
                    Odwiedziny codziennie w salach i w korytarzu. Nieograniczony kontakt
                    z dzieckiem.
                    Pozdrawiam
                    paula
                    • nieszkasob Re: Byłam w Międzylesiu 14.12.04, 18:11
                      Hej ... nie wiem skad wzielas ten opis ....ale chyba nie jest tak
                      rozowo ...bylam w Miedzylesiu w sobote ... Szpital jest bardzo skromny - mnie
                      troche przerazil -ale jest czysto - luksusow sie nie spodziewalam. Oprowadzala
                      nas b. mila polozna - odpowiadala na kazde pytanie. ale co do pozycji w czasie
                      pododu - powiedziala otwarcie, ze rodzi sie na lozku -nie ma innej mozliwosci -
                      dodala tez ze jest to jedyna sluszna pozycja a wszelkie stolki porodowe, worki
                      ect. to "fanaberie"...Powiem ze bylam troche zaskoczona i teraz zupelnie nie
                      wiem czy zdecyduje sie tam rodzic ....
                      Pozdrawiam
                      Ps. sale sa albo 6-scio osobiwe, sa tez 2,3 i sale pojedyncze. Porod rodzinny
                      kosztuje 200 pln, sala pojedyncza 100 pln/doba ( ale jak jestes w sali z dwoma
                      lozkami i zgodzisdz sie na wspollokatorke placicie po 50 pln)
                      Worka sako, pilki i zadnych innych gadzetow nie widzialam ....
                      • neti912 Re: Byłam w Międzylesiu 17.12.04, 11:06
                        Potwierdzam, że jest worek sako i piłka do porodu. Nie pamiętam, czy jest stołek. Oglądałam ten szpital 2 tyg temu i chyba jednak będę tam rodzić, pomimo niewygodnego łóżka. Rodzi sie na łóżku owszem, ale podkładają pod plecy worek sako, nie musisz leżec plackiem.

Pozdrawiam, Neti
                    • opieniek1 Re: jade do miedzylesia 14.12.04, 19:22
                      dzięki za opis. Mam termin na 20.12 i muszę do tego czasu urodzić- inaczej
                      patologia mnie czeka. Jestem po cc i dlatego trochę inaczej się takie przypadki
                      traktujesad
                      przecież już nie ma kas chorych, więc jak mogą mieć kontrakt z BKCh?
    • martuszka13 Re: Czerniakowska Orłowski ZAMKNIETY od 20 grudni 14.12.04, 19:31
      no to mnie nastraszyłyscie...sad miałam tam urodzic jestem juz 3 dni po
      terminie ...mój lekarz nic mi nie mówił ze tam nie urodze...jestem załamana bo
      to kolejny szpital z którego musze zrezygnowac najpierw karowa bo tam za często
      bakterie ...potem Solec bo remont sie nie skończył a teraz
      Czerniakowska ...buuu
    • patyk.od.zosi Re: Czerniakowska Orłowski - do Martuszki (m.in) 14.12.04, 20:12
      Tez jestem troche podlamana ta sytuacja.
      Solec zamkniety...
      Teraz Czerniakowska sad|

Martuszko, a co z Karowa? Bakterie?

Rozmawialam wczoraj z lekarzem z z Czerniakowskiej i na 100%, ze szpital
      zamykaja bedzie wiadomo dopiero 20... Pa-ra-no-ja.
      Tylko ze ja musze miec cc, ktore zapowiada sie skomplikowanie i wolalabym, zeby
      Czerniakwoska mnie chciala...

• martuszka13 Re: Czerniakowska Orłowski - do Martuszki (m.in) 14.12.04, 20:20
        wiesz ja dowiedziałam sie od znajomej która rodziła w styczniu była tam
        bakteria chyba ibisella nie daje głowy uciac ale polegało to na tym ze jej
        dzidzia teraz musi wszytsko sterylne.. i tak do końca zycia ..miała duze z nim
        kłopoty ...potem bakteria pojawiła sie w kwietniu a nastepnie we wrzesniu...to
        wyczytałam z forum...tzn. mój maz przeszukam internet na ten temat i wiesz...ja
        wole nie ryzykowac...sad pomimo odnowionej porodówki tam nadal cos nie tak ...i
        te rzesze studentów zagladajacych ci w krocze albo asystujacy podczas cc ...
        okropnosc zero intymnosci ...ten szpital nazywany jest tak jak Żelazna
        tasmówką...nie mówie ze obsługa jest kiepska tylko no wiesz...znany szpital
        zawsze inaczej patrzy na klienta niz taki mało znany ...smile
        • patyk.od.zosi Re: Czerniakowska Orłowski - do Martuszki (m.in) 14.12.04, 22:30
          Dzieki za info.
          A czy Ty juz definitywnie zrezygnowalas z Orlowskiego? Czy czekasz na decyzje
          odnosnie zamkniecia? Bo ja, szczerze mowiac, nie wiem co mam robic...
          Jak w piatek dowiem sie, ze zamykaja szpital w pon. - to juz zupelnie nie bede
          wiedziala sad
          • agulka99 Czerniakowska Orłowski ZAMKNIETY od 20 grudnia???? 15.12.04, 05:16
            Hej dziewczyny,
            Wygląda na to, że wszystkie te doniesienia o zamknięciu tego szpitala są
            prawdziwe na 99%. Mimo tych informacji ja jeszcze się łudzę że może ktoś odwoła
            tą, w tym momencie, kretyńską decyzję. Dlatego jeszcze w piątek umówiona jestem
            tam na KTG więc Was poinformuję co mi powiedzą na kilka dni przed niby tym
            zamknięciem.
            I jeszcze dodatkowa informacja dla tych co myślą, że może Solec zdążą otworzyć -
            nic z tego przed 10 stycznia, niestety.
            Pozdrawiam, Aga
            • opieniek1 Re: Czerniakowska Orłowski ZAMKNIETY od 20 grudni 15.12.04, 08:51
              jest to decyzja, od której się raczej nie odwołają. Przyczyną są pieniadze. W
              zeszłym roku przyjmowali pacjentki po tym, jak się pieniądze skończyły i NFZ im
              nie oddał ani grosza. W tym roku postanowili nie być tacy naiwni
              (?????) tak mi powiedziano na izbie przyjęć 2 dni temu. Dowiedziałam się ,że w
              IMIDz jest taka sama sytuacja. Ja jestem załamana. Szukałam bardzo długo i
              wreszcie jak znalazłam szpital, to go zamykają. Pójdę chyba rodzić go mojej gin
              pod drzwi domu.
              • anamel Re: Czerniakowska Orłowski ZAMKNIETY od 20 grudni 15.12.04, 13:23
                Witam,
                wczoraj na szkole rodzenia w Orłowskim położna Alina Rumowska potwierdziła info
                dot. remontu (między innymi wymiana okien itp) Remont potrwa do 3 stycznia.
                Pozdrawiam wszystkie brzuszki.
            • patyk.od.zosi Re: Czerniakowska Orłowski ZAMKNIETY od 20 grudni 15.12.04, 14:23
              Tez ide w pt na usg i ktg do Orlowskiego.
              Zalamka - mialam miec ciecie we wtorek.
              I jak teraz szukac lekarza z innego szpitala na 3 dni przed zabiegiem?
              To bylaby moja 5 zmiana lekarza w ciazy...
              • opieniek1 Re: Czerniakowska Orłowski ZAMKNIETY od 20 grudni 15.12.04, 16:12
                ja lekarza nie zmieniałam, ale wybór szpitala to była męka. W końcu jak
                zdecydowałam... szkoda gadać. Współczuję.
                może uda mi się urodzić do poniedziałku...
                • patyk.od.zosi Re: Czerniakowska Orłowski - do opienka1 15.12.04, 19:46
                  Wiesz Aniu,
                  podobno maja przyjmowac w ograniczonym zakresie...
                  Dobrze mi sie wydaje, ze masz juz starsze dziecko?
                  • opieniek1 Re: Czerniakowska Orłowski - do opienka1 16.12.04, 08:43
                    tak, mam synka 4,5 roku. Urodził się na Żelaznej.
    • astefanek Re: Czerniakowska Orłowski ZAMKNIETY od 20 grudni 15.12.04, 21:23
      nie wyaje mi się żeby to była prawda! Jestem studentką położnictw i jakoś w
      połowie marca mamy mieć tam praktyki
      • patyk.od.zosi Re: Czerniakowska Orłowski - do astefanek 15.12.04, 22:31
        Szpital nie ma byc zamkniety od 20 grudnia do konca swiata wink, tylko ew. do
        konca roku, a marzec i Twoje praktyki sa juz chyba w 2005?
        • agulka99 Re: Czerniakowska Orłowski - do patyk 16.12.04, 07:46
          Podobnie jak Ty zmieniam lekarzy i szpitale jak rękawiczki (tez 5 razy) i to
          bynajmniej nie z powodu mojego niedecydowania. Jak już coś wybiorę to zaraz
          zamykają albo lekarz wyjeżdza na świąteczno-noworoczny urlop. J chyba jestem
          naiwana i wciąż gdzieś podświadomie mam nadzieję że w tym Orłowskim może będą
          jednak przyjmować tylko tak jak piszą dziwczyny ograniczone ilości pacjętek...
          Aga
    • opieniek1 schiza 17.12.04, 14:42
      byłam dzisiaj w Orłowskim na ktg. Pani położna na moje pytanie o zamknięcie
      zrobiła wielkie oczy i spytała, kto mi takich bzdur naopowiadał. Owszem, będą
      ograniczać przyjęcia ale na zabiegi i operacje. Porody nie. Można zgłupieć.
      Na razie chodzę tam na ktg, bo mam blisko. Idę w poniedziałek i zobaczymy, co
      powiedzą.
      • patyk.od.zosi Re: schiza 17.12.04, 16:41

Tez bylam dzis w Orlowskim na ktg i powiedziano mi, ze faktycznie porodowki nie
        zamykaja, ale ginekologia jest juz zamknieta...
        Uff...
        • agulka99 Re: schiza 18.12.04, 06:14
          To super co ppiszecie. Ja gdzieś podświadomie miałam nadzieję że jednak
          szpitala nie zamkną mimo że informacje nawet ze szpitala były inne. Uff ide
          więc tam po niedzieli na ktg i sypiam spokojniej - jest gdzie rodzić.
          Pozdrawiam, Aga i synuś (38tc)
    • opieniek1 byłam dzisiaj- przyjmują 20.12.04, 13:12
      i do porodów i na patologię. A remont gdzieś tam sobie trwa.
      • delfinlex Re: byłam dzisiaj- przyjmują 20.12.04, 14:48
        Dziewczyny, nie denerwujcie się. Rodziłam tam we wtorek i owszem jest remont,
        ale piętro wyżej, tu nic się nie dzieje i nikt nic nie mówił o zamykaniu
        oddziału w tym tygodniu.
        pozdrawiam
        Karina z Kacperkiem (6 dni)
        • agulka99 Re: do delfinlex 20.12.04, 14:55
          Karina,
          A jak w ogóle Ci było w tym szpitalu. Jak opieka nad Toba w trakcie porodu i
          potem, jak nad dzidziusiem. Miałas może swója położna lub swojego lekarza. Może
          możesz kogoś polecić lub tez przez kimś przestrzec. Będę wdzięczna za
          informację. Ty masz już to za soba a ja cała się denerwuję !!!!

Pozdrawiam, Agnieszka i synuś
          • winniczka1 poród 20.12.04, 18:37
            Witaj rodziłam w Orłowskim 3 grudnia, lekarze super bardzo dobra opieka, miałam
            opłaconą położną Panią Teresę Kosińską bardzo polecam wspaniała kobieta,
            szpital ok, opieka po porodzie ok, natomiast panie pracujące na oddziale
            noworodków pozostawiają wiele do życzenia: niemiłe, zero pomocy w karmieniu,
            nie sympatyczne. Ogólnie polecam ten szpital.
            • agulka99 Re: poród 20.12.04, 18:49
              Dzięki za info. To pocieszające, że Twoje doświadczenia są Ok z tego szpitala
              bo cały czas nie jestem pewna dokonanego wyboru. Mój lekarz prowadzący pracuje
              na Solcu, który wciąż jest zamknięty. No i musiałam coś sobie wybrać, wybrałam
              Czerniakowską i muszą sobie redukowac dysonans i utwierdzać się w tej decyzji.
              Pozdrawiam, Agnieszka
      • patyk.od.zosi Re: byłam dzisiaj - do opieniek1 20.12.04, 19:42
        Ja ide jutro na ktg, a po Swietach pewnie na dluzej...
        Aniu, nie mialas zostac tam juz do porodu?
        Jak wytwasz do po Swiat (i ja) to moze sie spotkamy? smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka