irenan2000 17.01.05, 16:56 Gdzie najlepiej rodzic w Warszawie. Moze znacie jakies dobre szpitale lub prywatne kliniki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
madziulaw Re: Poród w Warszawie 18.01.05, 15:22 odradzam Starynkiewicza - chyba, ze masz problemy fiannsowe (tam się za nic nie płaci - za znieczulenie TAK). Brak opieki po porodzie, nienajlepsza opieka ze strony lekarzy - chyba, że Twój lekarz prowadzacy tam pracuje. Długo rodziłam, zanim zdecydowano się na cesarkę, choć wiadomo było od początku, ze dziecko nie zmieni pozycji. Była noc, więc pewnie nie chciało im się przygotowywać sali operacyjnej. Nigdy więcej tam już nie zajrzę. PA Odpowiedz Link Zgłoś
joolanta Re: Poród w Warszawie 18.01.05, 16:24 za znieczulenei sienei płaci, tak slyszalam Odpowiedz Link Zgłoś
mareike1 Re: Poród w Warszawie - Starynkiewicza 14.02.05, 09:53 witaj przestraszyłas mnie tym Starynkiewiczem.. Własnie tam miałam zamiar rodzić w czerwcu. Aż tak źle?? Odpowiedz Link Zgłoś
lukaski2 Re: Poród w Warszawie - Starynkiewicza 15.02.05, 13:43 Moja przyjaciółka rodziła na Starynkiewicza w czerwcu ubiegłego roku i bardzo chwali sobie opiekę zarówno lekarzy jak i położnej. No i wówczas poród rodzinny był bezpłatny. Odwiedzałam ją i mogę z czystym sumieniem, że wszyscy byli bardzo mili, życzliwi i pomocni. Zastrzeżenia można mieć ewentualnie do wyglądu zewnętrznego sal - to jest to typowy stary szpital (szary ale czysty). Co do cc to słyszałam opinie, że to jest właśnie "cesarkowy szpital"... Dziewczyny, pamiętajcie, że każda z nas pisze o swoich subiektywnych odczuciach i nawet rodząc w najlepszym szpitalu możemy trafić na "zły dzień" lekarza czy położnej... Pozdrawiam i życzę dużo pogody ducha! Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysiatko1 Re: Poród w Warszawie 18.01.05, 15:59 ja jestem fanką Karowej (byłam tam na praktykach więc jakbyś miała jakieś pytania to chętnie odpowiem na gg7421440)ale dobrze się też mówi o Solcu i Madalińskiego zwłaszcza teraz jak są po remoncie... na Solcu poród rodzinny jest bezpłatny ale w sali dwu- czy trzyosobowej w oddzielnych boiksach co dAJE POCZUCIE INTYMNOŚCI... Odpowiedz Link Zgłoś
dorotaryszka Re: Poród w Warszawie 18.01.05, 17:16 Ja polecam szpital Sw. Zofii na Żelaznej, więcej informacji jest na ich stronie internetowej,jak również na forum. Ja rodziłam tam we wrześniu i mam bardzo dobre wspomnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
lolalilu Re: Poród w Warszawie 18.01.05, 22:19 i ja polecam szpital św. Zofii na Żelaznej. Niestety za usługi ponadstandardowe trzeba płacić, ale nie aż tak wiele więcej niż w innych najlepszych szpitalach (Karowa czy IMID). Za to masz świetny i miły personel, który traktuje pacjentki podmiotowo. Jeśli poród nie postepuje przez 6-8 godzin bez problemu robią cc. Standard szpitala jest wysoki. W szpitalu św. Zofii rodzi się najwięcej dzieci w województwie mazowieckim. W roku 2004 70% poodów było ze znieczuleniem (mimo, że jest płatne). No i od tego szpitala się wszystko zaczęło - porody rodzinne, odwiedziny na położnictwie itd. Odpowiedz Link Zgłoś
arti406 Re: Poród w Warszawie 13.02.05, 11:43 Dobry to na Karowej i na Żelaznej spokojnie jest w Praskim odświerzony obsługa o.k.a prywatny to u Damiana wypas pełny jak na filmach tyle że dla bogaczy Odpowiedz Link Zgłoś
magdalenamk Re: Poród w Warszawie 13.02.05, 18:03 Polecam szpital Św. Zofii. na Żelaznej, Rodziłam tam pod koniec listopada przez CC, mąż mi towarzyszył podczas porodu ( chyba jedyny szpitaj w Warszawie). Opieka bardzo dobra i fachowa. Miałam problemy z pokarmem. Pojawił się dopiero w czawartej dobie po urodzeniu. Co dzień przychodzili konsultanci laktacyjni do mnie. Opieka położnych bardzo dobra. Kubusia trzeba było karmić co 3 godziny. Za każdym razem, zeby nie stracił odruchu ssania, przychodziłą położna i przy piersi karmiał go przez sondę. To samo w nocy, zawsze były bardzo pomocne. Czaem jak płakało jakieś dziecko, to zjawiały się bez wezwania.Twój komfort psychiczny jest bardzo ważny po porodzie. Jeśli do depresji poporodowej dojdzie ci jeszcze stres związany z pobytem w szpitalu....no comment. Jeśli będę rodzić kolejne dziecko, to wybiorę ten sam szpital. Odpowiedz Link Zgłoś
malaga_1 Re: Poród w Warszawie 16.02.05, 15:54 Magda czy cc na Zelaznej miałas wczesniej zaplanowane czy w trakcie porodu wyszła taka konieczność? bo chciałabym trafic do takiego szpitala który w razie koniecznosci nie zwleka z CC - aby urodziła sie zdrowa dzidzi Odpowiedz Link Zgłoś
e-myszka Re: Poród w Warszawie 15.02.05, 14:55 Ja rodzilam tez na Żelaznej i bardzo sobie chwale. Nie oplacalam poloznej, lekarza, itd. Rodzilam bez znieczulenia. Teraz tez tam bede rodzic. Generalnie nikt nie poleci Ci szpitala z ktorego w 100% bedziesz zadowolona. Wszystko zalezy od ludzi na jakich sie trafi. Znam osoby ktore narzekaly na opieke w Św. Zofii. Także, niestety wybór jest trudny. Odpowiedz Link Zgłoś
wojcik_ewa Re: Poród w Warszawie 18.02.05, 10:28 polecam Żelazna. Opieka przed porodem, podczas i po porodzie świetna. Położne przemiłe, zawsze chetne do pomocy takze co wazne po porodzie, spokojnie ucza "obsługi niemowlaka", cierpliwie pokazuja po raz setny jak ubierac, przewijac i karmic malenstwo, sa na kazde twoje zawołanie, mi nigdy nie mowiły "później". Po porodzie robia tez wszystko zeby ulzyc bolom mlodej mamy. Jak rodzic to tylko na Żelaznej. Aha , ja nie uczestniczylam w zadnej szkole rodzenia protegowanej przez Żelazna, tylko chodzilam do szpitala praskiego (kurs bardzo profesjonalny i za darmo z NFZ), nie opłacałam takze ani lekarza ani połoznej podczas porodu na Żelaznej. Mimo że miałam skomplikowany poród, lekarze tak mnie pozszywali ze bardzo szybko doszlam do siebie. Moje 3 kolezaniki tex tam rodzily i wszystkie sa bardzo zadowolone. Lekarz prowadzacy ciaze -J. Rodzeń. Super facet, tak dzialajacy psychcznie na kobiete ze po wizycie wszystkie problemy mijaly Odpowiedz Link Zgłoś