monka27 19.01.05, 11:19 Dziewczęta dziś ide zrobić rekonesans w szpitali św. Rodziny. Poradźcie o co pytać. Druga sprawa to wybór położnej. Czy mozecie mi jakąś kochaną polecić z tego szpitala?? pozdrawiam Monika Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
misialski Re: Poznań - św. Rodzina - położna 19.01.05, 11:28 niestety nie doradze Ci położnej bo rodze dopiero za kilka miesięcy. Ale bardzo jestem ciekawa jak ocenisz wizyte w klinice. Jesli bedziesz cos wiedziała o możliwosci rodzenia w dowolnych pozycjach np. w kucki to poprosze o informacje. I daj znac jaką położną wybrałaś. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
monka27 Re: Poznań - św. Rodzina - położna 24.01.05, 15:53 Juz wszystko wiem. Prawie tydzień temu byłam obejrzeć sobie porodówkę. bardzo miła pani oprowadziła nas (mnie i mojego, moja kumpelkę, która ma termin na lipiec i jej faceta). Zadałam parę pytań, które tu zaraz napiszę. 1. Co przynieść ze sobą do szpitala dla dziecka? Pani odpowiedziała, że nic nie trzeba przynosić, bo kocyki, kosmetyki, ciuszki i takie rzeczy są na miejscu. Należy zabrać tylko ciuszki na wyjście. 2. Czy w szpitalu jest respirator? - Jest 3. Czy można rodzić w dowolnych pozycjach np. w kucki? - Można jeśli poród jest fizjologiczny. 4. Czy można mieć swój szlafrok, koszulę i podkłady - Można 5. Czy dziecko po porodzie jest cały czas z mamą? - To zależy od mamy. Jeśli chce - dziecko jest z nią, jeśli jest zmęczona i chce odpocząć nie musi mieć go cały czas przy sobie, zaopiekują się nim. 6. Czy w szpitalu są odciągacze pokarmu? - Nie ma. Trzeba mieć swoje. Najlepsze są bez gruszki gumowej. 7. Czy w sali porodowej jest wanna czy prysznic? - Prysznic 8. Ile kosztuje poród rodzinny? - 300 zł. 9. Ile kosztuje znieczulenie? - Za znieczulenie się nie płaci dodatkowo. Są dwa rodzaje znieczuleń zzo i jakieś narkotyczne na d... nie pamiętam nazwy, pewnie bardziej rozeznane dziewczyny zaraz dopowiedza 10. Czy przy porodach są studenci? - Nie ma 11. Ilu lekarzy jest na dyżurze? - Trzech To tyle nic innego nie przyszło mi do głowy A połoznej chyba nie będę miała swojej. Szpital ma tak dobrą opinię... mam nadzieję że wszystko pójdzie dobrze pozdrawiam Monika Odpowiedz Link Zgłoś
misialski Re: Poznań - św. Rodzina - położna 24.01.05, 17:25 dzieki serdeczne za informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
akwilo Re: Poznań - św. Rodzina - położna 25.01.05, 16:38 rodziłam w tym szpitalu we wrześniu'04 pierwsze dziecko i w wieku 31 lat, stąd moje podwyzszone obawy i wysoka swiadomość. Miałam zewnątrzoponowe. Wszystkim goraco polecam ten szpital, niezmiernie miła opieka, po porodzie zajmowano się mną nadto troskliwie, dołożono mi bez żadnych problemów znieczulenia. Super, ze mozna liczyć na opiekę dzidziusiami. Ja byłam po porodzie bardzo obolała i pierwszą dobę nie miałam siły na dzidzię, ale za to potem na każde żądanie przynoszą dziecko. Super kameralna atmosfera, nie załapałam się na tę salę porodową za 300zł, bo akurat były wszystkie zajęte, rodziłam z mężem na normalnej, też było extra, a trzy paki w kieszeni. Mam cudowną położną, jeśli wciąż jesteś zainteresowana. Odpowiedz Link Zgłoś
misialski do akwilo 26.01.05, 08:58 ja tez jestem zainteresowana Twoją położną, napisałam do Ciebie na drugim wątku o sw. rodzinie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
marta27 Re: do akwilo 12.02.05, 12:20 Ja też bardzo proszę o namiary tej położnej i mam pytanie czy płaciłaś tej położnej jeśli tak to ile? Odpowiedz Link Zgłoś
higa4 Re: Poznań - św. Rodzina - położna 31.01.05, 20:02 Bardzo prosz o namiary na twoja położną na higa4@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
gardenia76 Re: Poznań - św. Rodzina - położna 14.02.05, 11:38 ja równiez poproszę o namiary na tę położną, na adres: gardecka@poczta.fm dziękuję! Odpowiedz Link Zgłoś