Dodaj do ulubionych

POŁOŻNA NA MADALIŃSKIEGO

23.02.05, 15:49
Witam wszystkich!
Na 8 marca mam termin i zdecydowałam sie na poród rodzinny na madalińskiego.
Chciałabym wziąść położną, czy mozecie mi polecić którąś z pań? Czy
faktycznie płaci się tylko za poród a za położną już nie bo w nie których
szpitalach trzeba za to i za to zapłacić oddzielnie?
Obserwuj wątek
    • malaga_1 Re: POŁOŻNA NA MADALIŃSKIEGO 24.02.05, 16:03
      Niestety nie pomogę Ci w tym temacie, ale jak juz bedziesz po wszystkim to
      napisz o swoich doswiadczeniach z tego szpitala
      Ja tez rozwazam madalińskiego, bo chodze o lekarza który tam pracuje
      • kirania Re: POŁOŻNA NA MADALIŃSKIEGO 24.02.05, 16:34
        jest taka babka ktora sie nazywa.kowal ponoc super!!!!!!!!!!!
        • aga-ak Re: POŁOŻNA NA MADALIŃSKIEGO 24.02.05, 22:46
          Taki znany szpital a tak mało się o nim pisze.Przejżałam posty "super polozna -
          top lista" i o madalińskiego prawie nic nie ma. Mam nadzieje ze znajdzie sie
          jeszcze jakas mama, ktora mi doradzi.Jak urodze podziele sie wrażeniami.
          pozdrawiam
          • renia73 Re: POŁOŻNA NA MADALIŃSKIEGO 26.02.05, 23:01
            Byle nie pani Bogumiła Wisniewska - jest mało kompetentna i niemiła
        • bess Re: POŁOŻNA NA MADALIŃSKIEGO 09.04.05, 10:53
          Ja rodziłam z panią Kowal- potwierdzam, że to bardzo uprzejma i kompetentna osoba
    • agulek007 Re: POŁOŻNA NA MADALIŃSKIEGO 27.02.05, 12:46
      Rodziłam, polecam Panią Gwiazdę (nie pamiętam imienia chyba Wioletta)
      niestety nie mam namiarów ale wystarczy zadzwonić do szpitala lub się tam
      wybrać lub powiedzieć przy porodzie.
      pozdrawiam udanego, bezbolesnego rozwiązania
      Aga mama 2 miesięcznego Szymonka
      • beza2005 Re: POŁOŻNA NA MADALIŃSKIEGO 20.03.05, 19:01
        hej agulek, ja rodzę w kwietniu w tym szpitalu powiedz czy znieczulałaś się
        zewnątrzoponowo? jesli tak to czy mozna się ruszać po żnieczuleniu czy trzeba
        leżeć, czy w ostatniej fazie już nie znieczukają, jak to wygląda na
        madalinskiego?
        dzieki
    • agulek007 Re: POŁOŻNA NA MADALIŃSKIEGO 27.02.05, 12:48
      rzeczywiście tylko płaci się za salę
      polecam położną Wiolettę Gwiazdę
      pozdrawiam
      aga
      • bemark76 Re: POŁOŻNA NA MADALIŃSKIEGO 19.03.05, 10:13
        Podtrzymuje wątek, a może ta dziewczyna co pisała na początka a miała termin na
        8.03.2005 już urodziła i może coś więcej powiedzieć? byłoby super gdyby znalazła
        chwilkę (choć rozumiem, że teraz to może być bardzo trudne) i podzieliła się
        swoimi spostrzeżeniami. Poszukuje namiarów na dobrą położną na Madalińskiego -
        tp mam na 20.007.2005.
        Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamy.
        B i "kuleczka" 23 tc.
    • malaga_1 Re: POŁOŻNA NA MADALIŃSKIEGO 21.03.05, 10:25
      Podciagam - gdyz rowniez chetnie poczytam o dobrych i zlych poloznych w tym
      szpitalu
      Tez uwazam ze mało sie na tym forum o Madalińskiego pisze, dlatego prośba do
      dziewczyn które ostatnio tam rodziły po podzielenie sie swoimi wrazeniami
      • renata255 Re: POŁOŻNA NA MADALIŃSKIEGO 05.04.05, 19:30
        Rodziłam niedawno z panią Elżbietą Kowal, bardzo sympatyczna babka, pomagała mi
        podczas trwania całego porodu i po, masowała mi plecy, trzymała za rękę. Bez
        niej nie wyobrażam sobie kolejnego porodu. Naprawdę polecam!
    • marysia_p Re: POŁOŻNA NA MADALIŃSKIEGO 24.03.05, 17:37
      i do gory...
    • mimi_mami Re: POŁOŻNA NA MADALIŃSKIEGO 25.03.05, 13:30
      Witajcie,

Może nie rodziłam tam ostatnio , bo az rok temu ale z czystym sercem mogę
      polecic Wiolę Gwiazdę. Super babka! Pomaga, trzyma za ręcę, dodaje otuchy a
      przy tym jest super kompetentna i przemiła. Czułam się jakbym rodziła z mama
      albo przyjaciółką. Naprawde jest godna polecenia.
      Pzdr
      Mimi
    • agneso Re: POŁOŻNA NA MADALIŃSKIEGO 30.03.05, 22:05
      Witam,
      jak już pisałam w innych wątku, rodziłam na Madalińskiego drukrotnie - pierwszy
      raz z położną Agnieszką Bebel, drugi z położną Krystyną Golba - obie polecam.
      Miałam równiez do czynienia na patologii ciąży z położną Wiolettą Gwiazdą -
      super kobitka, ciepła i pomocna.
      Chętnie odpowiem ana bardziej szczegółowe pytania i chętnie tez dowiem się
      czegoś nowego, szczególnie, że mam termin na lipiec smile
      Aha, jeśli chodzi o ceny to poród rodzinny z położną kosztuje 500zł (ja miałam
      położne z listy), więc nie wiem ile kosztuje umówienie się z konkretną osobą
      • bemark76 Re: POŁOŻNA NA MADALIŃSKIEGO 30.03.05, 22:33
        Co to znaczy "połozna z listy"? jak to się ma organizacyjnie w czasie porodu?
        • agneso Re: POŁOŻNA NA MADALIŃSKIEGO 31.03.05, 11:26
          Witaj,
          Mówiono mi w szpitalu, że położne mają swoją liste wg której wzywane są do
          porodów rodzinnych (ułożoną z uwzględnieniem ich dyżurów)- czyli jeśli nie
          jestes umówiona z kimś konkretnie to znaczy, że przyjedzie położna, która
          akurat nie ma dyżuru i wypada jej kolej z listy. Jeśłi chodzi o ogranizację w
          czasie porodu to nie ma to żadnego wpływu, poniewaz położna w czasie porodu
          rodzinnego jest tylko do twojej dyspozycji smile
          • bemark76 Re: POŁOŻNA NA MADALIŃSKIEGO 31.03.05, 14:02
            aaa! no to już rozumiem o co chodzi z tą listą. Ciekawe ile jest wszystkich
            połozych w tym szpitalu przewidzianych w "liści" - bo zakladając, że takie
            Panie które są polecane na forum (doliczyłam sie trzech: Wola Gwiazda,
            Agnieszka Bebel i Krystyna Golota - czy Galota) stanowią większość to jest duża
            szansa, że w czasie porodu "padnie" na którąś z nich. Nie chciałabym płacić 500
            zł za położną, która okaże sie okrutną "zołzą" i tak na prawdę strasznie się
            rozczaruję... ciekawe czy można ominąc "liste" wink albo kolejke na liście i
            wybrać sobie kogoś rekomendowanego... Wiem wiem - teoretyzuję - ale trzeba
            pomysleć o wszelkich ewentualnościach.
            Pozdrawiam,
            B
            • agneso Re: POŁOŻNA NA MADALIŃSKIEGO 31.03.05, 18:20
              Zawsze możesz się umówić indywidualnie z którąś z Pań - ja miałam za każdym
              razem połóżną " z listy" i za każdym razem był to strzał w 10-tkę smile
              Pzdr
              Aga
    • zielona_dama Re: POŁOŻNA NA MADALIŃSKIEGO 11.04.05, 13:55
      Rodziłam na Madalińskiego pod koniec listopada 2004 z p. Krystyną Galota (co do
      nazwiska nie jestem w 100% pewna lae to taka pani w średnim wieku). Nie była
      ona położną zamawianą, ale wezwaną do porodu rodzinnegop. Była naprawdę super.
      KOsztowało to 500 zł (sala + położna). Za zoo płaciłam 650 zł. Znieczulenie
      miałam podane przy 7 cm rozwarcia (prawie na końcówkę) co bardzo mi ulżyło, ale
      wydłużyło okres parcia. Bardzo się bałam porodu, bo tak naprawdę chciałam
      rodzić na Solcu lub w MSWia na Wołoskiej, ale Solec był jeszcze w remocie, a z
      Wołoskiej mnie odesłali ok. 15 do domu mówiąc, że jeszcze nic się nie dzieje.
      Dodam, że córka urodziła się o godz. 20.47 tego samego dnia. Więc zadziało się
      szybko smile Jeśli któraś z mam miałaby jakieś pytania to chętnie odpowiem.

Pozdrawiam
      Ania
    • anetas10 Re: POŁOŻNA NA MADALIŃSKIEGO 11.04.05, 14:36
      Witam
      ja generalnie odradzalabym ten szpital
      w zeszlym roku rodzilam dziecko swoje pierwsze zreszta
      mialam rodzic na Madalinskiego bo to blisko domu
      jestem szczupla, dziecko mialo wazyc wg USG ok 3300
      byl to moj pierwszy porod i od samego poczatku polozenie posladkowe
      tam ordynator szpitala powiedzial mi ze moge sama rodzic dziecko
      bez cesarskiego ciecia!!!!
      ponadto w dniu terminu porodu kiedy sie tam zglosilam i po zrobieniu mi USG
      pan ordynator stwierdzil ze moje dziecko ma wade wrodzona, ze bedzie musialo
      byc cewnikowane bo ma pecherz pelen
      to co ja przezylam to trudno opisac, wielka rozpacz itd.
      stamtad pojechalam do szpitala na Inflancka
      bo wiedzialam wczesniej ze tam mi zrobia cesarke
      bo kobietom ktore maja polozenie posladkowe a poza tym ktore pierwszy raz tam
      rodza w takeij sytuacji robia cesarskie ciecia!
      na Inflanckiej powiedziano mi rowniez ze to iz pecherz plodowy jest pelen to
      nie oznacza to zadnej wady lecz to ze po prostu dziecko nie zrobilo siusiu!
      nie mam dobrych doswaidczen jesli chodzi o szpital na madalinskiego wiec bym go
      nie polecala
      natomiast inflancka - tak!
      • bemark76 Re: POŁOŻNA NA MADALIŃSKIEGO 12.04.05, 13:54
        Dowiedziałam się czegos nowego wiec się dzielę wieściami - nowe sale porodowe
        (pojedyncze) są już gotowe ale czekaja na wyposazenie sprzetowe. Do czerwca
        mają się z tym sprzetem wyrobić. Podobno ma byc tak, ze bedą tylko same
        pojedyncze sale (az 7) a nie sala ogolna na ktorej moze rodzic 5 kobiet na
        raz smile nie wiem jak to bedzie z opłatą. Pewnie bedzie tak ze rodzac bez
        zamówionej poloznej (polozna z "doskoku" jedna na 7 sal) nie bedzie płacić sie
        nic - ale juz indywidualna połozna na cały porod kosztowac bedzie jakas kase...
        To na razie tyle.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka