Dodaj do ulubionych

Szpital Bielański.

11.04.05, 09:44
Witam,
Słyszałam ze jest juz otwarty Szpital Bielański. Może którejś Pani udało się
juz urodzić w tym szpitalu po remoncie. Mam pytania: jakie są ceny: ZOO,
poród rodzinny, położna. jaka Jest atmosfera, lekarze, czy dziecko po
porodzie jest od razu z mama czy przenoszone na inną salę. Bede bardzo
wdzięczna za wszystkie info.
Obserwuj wątek
    • czarmanik Re: Szpital Bielański. 11.04.05, 11:13
      tak to prawda otworzyli go 4 kwietnia, podobno w kwiecień jest gratisowy a
      cennik powstanie pod koniec... W czwartek wybieram się tam "poszpiegować" smile))
      troszkę. Oczywiście podzielę się informacjami.
      • loren1 Re: Szpital Bielański. 12.04.05, 14:39
        Mi już udało się odwiedzić,warunki są super wszystko nowiutkie w super
        standarcie,narazie jest nieodpłatnie do końca kwietnia potem ma być już cennik
        • agata_labedz Do loren1 12.04.05, 15:47
          A wiesz, co trzeba zabrac ze sobą na poród (dla siebie i dla maluszka) i jak
          wygląda kwestia ceny zzo?
          • agata_labedz Re: Do loren1 13.04.05, 10:45
            Podbijam do góry z tym samym pytaniem smile
        • smoczek5 Re: Szpital Bielański. 13.04.05, 12:54
          Też zamierzam się tam wybrać. I jeszcze do IMiD. Tylko właśnie nie wiem jak
          to jest. Czy można się wybrać o każdej porze i tak sobie wejść? I czy jest
          tam zawsze ktoś kto znajdzie chwilę i odpowie na pytania i nie będzie burczał,
          że nie ma czasu? A co ze zwedzaniem oddziału? Kobiety rodzą a tu chodzą sobie
          pielgrzymki?
          I jeszcze jedno. Koleżanka rodziła w Bielańskim (jeszcze przed remontem)i
          wrażenia fatalne. Łącznie z tym, że dostała kilka razy w twarz od "położnej".
          Mam nadzieję, że personel też poszedł do remontu, bo zależy mi na tym szpitalu.
          • agata_labedz Do smoczek 13.04.05, 14:08
            Teraz ten szpital to zupełnie inna bajka- cały personel jest nowy smile
            Co do zwiedzania, teoretycznie nie można łazic po oddziale i oglądac, ale jak
            powiemy, że np. chcemy wiedziec za co byśmy płaciły w sali 1-osobowej, to
            przecież nie odmówią!
            Po za tym moja lekarka jest tam ordynatorem i doradziła wizytę w niedzielę.
            • smoczek5 Re: Do Agata_labedz 13.04.05, 14:50
              Bardzo dziękuję. Widzę, że już jesteś prawie na meciesmile
              A jak się nazwa pani ordynator?
              Masz namiar na jakąś położną? I będziesz ją opłacać?

• agata_labedz Do smoczek 13.04.05, 14:59
                Moja ginekolożka jest ordynatorem wprawdzie na patologii, ale mam nadzieję, że
                i tak w razie czego jej nazwisko posłuży mi za magiczne zaklęcie rozwiewające
                wszystkie problemy smile Nazywa się Małgorzata Binkowska i jest świetnym
                fachowcem. Za jej radą nie będę opłacała położnej, bo ponoc wszystkie są
                znakomite (większośc przechodzi ze szpitala Orłowskiego na Czerniakowskiej).
            • jjulita Re: Do smoczek 13.04.05, 16:11
              a ordynatorem nie jest przypadkiem prof. Dębski?!?
              • agata_labedz Re: Do smoczek 13.04.05, 16:20
                Na patologii ciąży?!
                • jjulita Re: Do smoczek 13.04.05, 16:39
                  Prof. Dębski jest ordynatorem położnictwa i ginekologii.(www.bielanski.med.pl). Czy pielęgniarki noworodkowe też przenieśli z Czerniakowskiej??? Jutro będę widziała się z moją panią doktor i się dowiem. Coprawda do porodu jeszcze mi daleko(wrzesień), ale jakoś niecierpliwi mnie fakt, ze 2 tygodnie po otwarciu oddziału nikt nie pisze jeszcze o tym jak było w odnowionym bielańskim "na żywo".
                  • smoczek5 Re: Do julita 13.04.05, 19:53
                    Napisz jak tylko coś się dowiesz. Ja mam termin na koniec sierpnia, więc też
                    jeszcze trochę przede mną, ale czekam z niecierpliwością na pierwsze info z
                    porodu smile
    • aniasad1 Re: Szpital Bielański. 13.04.05, 14:12
      Ja bylam tylko na izbie przyjęć na KTG faktycznie wszystko wygląda czysto i
      schludnie podobno oddział ładny w koncu nowy. Też mnie ciekawi kwestia zz
      rozumiem ze porody rodzinne mogą mieć w ramach promocji gratisowo ale zz czy
      ktoś wie więcej na temat cen? ania i Jaś 37t
      • agata_labedz Re: Szpital Bielański. 13.04.05, 15:01
        Podobno zzo ma kosztowac około 500 zł, a jednoosobowa salka 500- 600 i wcale
        nie wiadomo czy z ustanowieniem cennika na salkę będą czekali do maja sad
        • wandzia1 Re: Szpital Bielański. 14.04.05, 08:28
          Dzięki bardzo za odzew - jeżeli bedzie jeszcze ktoś coś wiedział b. proszę o
          info - ja mam termin na 16/06 a wiec już za 2 -miesiące i mam zamiar rodzić w
          bielańskim. Mam jeszcze pytanie czy w bielańskim jest patologia? chyba kiedyś
          nie było ?
          • malgorzatka76 Re: Szpital Bielański. 14.04.05, 08:48
            Ordynatorem jest faktycznie prof.Dębski. Co do całkowitej wymiany personelu, to
            plotki, może część się zmienia, ale wiem, że większość położnych i pielęgniarek
            zostaje, lekarzy zresztą też, ale lekarze są tam akurat dobrzy. Najistotniejsza
            zmiana (poza remontem) jest taka, że oddział położniczo-ginekologiczny będzie
            miał jako jedyny w woj.mazowieckim 4 stopień referencyjności, czyli wyżej niż
            obecnie Instytut Matki i Dziecka czy Karowa. Co to oznacza? - będą się
            specjalizować w patologii ciąży i ogólnie trudnych przypadkach. Już zaczynają
            przywozić z całego woj. oraz z Małopolski najtrudniejesze pacjentki - np. po
            przeszczepie nerki, z rozrusznikiem serca. Ma być też rewelacyjnie wyposażony
            oddział neonatologii, choć jeszcze cały sprzęt nie dotarł. No i szpital stał się
            kliniką, co niestety oznacza obecność studentów. Taka specjalizacja ma z punktu
            widzenia zwyczajnej pacjentki i wady i zalety - na pewno wysoka jakość usług
            medycznych, ale jednocześnie (zazwyczaj) odchodzenie od naturalnego porodu no i
            to, że się mniej przejmują zdrowymi pacjentkami.
            Ja byłam tydzień temu na KTG, owszem, jest ładnie odnowione (choć mnie się
            osobiście wydało mało przyjaźnie, ale to kwestia gustu). Co do atmosfery, to tak
            sobie było. Czułam się trochę jak pacjent-petent, nikt się mną za bardzo nie
            interesował. Na pytania czy zwiedzanie nie mieli czasu, no ale może się trudno
            dziwić, bo oddział był otwarty dopiero kilka dni, i widać było, że personel się
            jeszcze gubi w licznych nowościach. Przy mnie jakąś panią przyjęto do porodu, a
            jej męża opieprzały położne, że nie ma 1zł na kapcie szpitalne, kurcze, chyba
            facet miał inne sprawy na głowie niż pamiętanie o tej złotówce...
            W piatek mam kolejne KTG, może potem coś napiszę, jeśli będzie o czym... Jeśli
            wszystko będzie z moim zdrowiem OK, to będę jednak rodzić w szpitalu w
            Wołominie, bo tam było jak dla mnie duuużo sympatyczniej, ale jeśli trzeba
            będzie wywoływać poród albo coś się skomplikuje jeszcze przed porodem, to
            zostanę przy bielańskim.
            • kara13 Re: Szpital Bielański. 14.04.05, 13:11
              No właśnie ja mam ostatnio niemiłe przygody z moją ciążą i chodziłam na
              Kasprzaka bo Bielański był zamknięty. Ale ponieważ planuje rodzić w bielańskim
              to te informacje mnie bardzo ucieszyły.
              Jak znowu będzie coś nie tak to tam pojade smile
              A jesteś pewna, że dostali 4 stopień referencyjności? Czyli oprócz patologi są
              gotowi na przyjęcia wcześniaków?
              • malgorzatka76 Re: Szpital Bielański. 14.04.05, 23:14
                Tak mi mówił mój lekarz, więc to informacja sprawdzona, nie wiem tylko, czy już
                dostali, czy mają dostać. Neonatologia ma być podobno super nowoczesna, więc na
                pewno będą gotowi do "obsługi" wcześniaków, ale jeszcze podobno nie cały sprzęt
                dotarł.
                • kara13 Re: Szpital Bielański. 15.04.05, 07:36
                  To dlatego może bali się mnie przyjąć zaraz po otwarciu.Niech szybko ten sprzęt
                  przyjeżdża bo jak będę musiała iśc do szpitala to już do końca i chce do nich a
                  nie na Kasprzaka!!
          • sgosia5 Re: Szpital Bielański. 14.04.05, 12:28
            Pozdrawiam! ja mam termin na 12.06 (może się spotkamysmile
            Patologia była na pewno 3 lata temu (bo leżałam 10 dni) a teraz też , bo
            właśnie mój gin zagroził, że jak nie bedę leżała to mnie położy na oddziale "bo
            już ma gdzie" (po remoncie)
            • anyaa77 Re: Szpital Bielański. 14.04.05, 18:58
              Przed remontem też była patologia, bo leżałam tam tydzień.
              • loren1 dziś byłam na Ktg.w bielańskim 16.04.05, 19:45
                Wcześniej juz pisałam o tym szpitalu,jak zwiedzałam dziś miałam KTG.wyglądało
                to tak położna podłączyła mnie pod KTG poitem czekałam poł godziny na lekarza a
                ten w drzwiach powiedział brać nospe i do domu,nawet mnie nie zbadał,zadnych
                danych nic szok! Jak byłam na brudnie spisali dane badanie
                ginekoliogiczne,wywiad a tu nic-nastepny proszę!jak w kolejce po lody.Na
                brudnie jak połozna pokazywała szpital była tak przemiła zachęcała,mimo stokroć
                gorszych warunków niewiem czy nie będę tam rodzić.
                • agata_labedz Re: dziś byłam na Ktg.w bielańskim 16.04.05, 20:49
                  Ja też byłam tam dzisiaj na ktg i jestem zachwycona smile))
                  Lekarz rozmawiał ze mną chyba z pół godziny, położna pokazała cały oddział,
                  żartowała i odpowiadała wyczerpująco na wszystkie pytania. Jak leżałam
                  podłączona do ktg, to pytała czy nie chce mi się pic. Ogólnie- dla mnie bomba i
                  już nic nie odwiedzie mnie od rodzenia tam!
    • 2aliki Warunki po remoncie 16.04.05, 22:04
      Witam,
      chciałabym zapytać dziewczyny, które były w szpitalu po remoncie, jakie warunki
      teraz zapewnia ten szpital. Czy wiecie np.: ile jest sal pojedynczych do
      porodu, czy w każdej jest wanna albo prysznic, jakie mają łóżka porodowe, czy
      można skorzystać w czasie porodu np. z worków sako, piłek lub drabinek? Jak
      wyglądają łazienki? Ilu osobowe i jak wyposażone są pokoje poporodowe?
      Byćmoże wybiorę się jeszcze przed porodem na "zwiedzenie" tej porodówki, ale
      nie wiem na pewno.
      Jeśli coś wiecie to dajcie znać. Będę bardzo wdzięcznasmile
      Pozdrawiam
      Ala
      • 2aliki Re: Warunki po remoncie 19.04.05, 08:49
        Chciałabym jeszcze raz zadać pytanie do dziewczyn, które przy okazji porodu (albo poprostu zwiedzania) były na porodówce w Bielańskim. Jak wygląda nowa porodówka, a przede wszystkim - ile jest pojedynczych sal do porodu? i czy mają wannę? [Solec ma 4 pojedyncze i 1 podwójną - mam nadzieję, że tu podobnie].
        Chcemy z mężem rodzić tylko w pojedynczej sali, a ja uparłam się na wannęsmile
        Będę wdzięczna za odpowiedź!
        Pozdrawiam!
        Ala
        • dorjana1 Re: Warunki po remoncie 19.04.05, 10:42
          Ja pomoge Ci tylko w kwestii sali pojedynczej, wyobraż sobie że jest tylko
          jedna,co jest dużym błędem według mnie.Może nie być sposobu żeby na nią trafić
          więc kurcze nie wiem czy mozna brać ten szpital pod uwagę. Byłam tam wczoraj
          wieczorem.Do łazienki zapomniałam zajrzeć.Podaję telefon na izbe przyjęć -569
          02 79
          • aniasad1 Re: Warunki po remoncie 19.04.05, 14:49
            Dziewczyny jutro juz jadę do szpitala będe miala tam cc więc wszystkie wasze
            wątpliwości rozwieje w przyszłym tygodniu pozdrawiam Ania i Jaś
            • myha1977 Re: Warunki po remoncie 19.04.05, 20:06
              hej aniasad1
              ja wybieram się tam na cesarkę w piątek, wiesz moze ile się w bielanskim lezy
              na pooperacyjnej?
              pozdrawiam i zyczę szybkiego powrotu do zdrowia, moze się spotkamy smile
              • ania.silenter_exunruzanka do aniasad i myhy1977:) 19.04.05, 20:11
                jutro idę do bielańskiego ustalić ostateczny termin cc (prawdopodobnie w
                przyszłym tygodniu). Może się spotkamysmile.
                pozdrawiam
                • myha1977 Re: do aniasad i myhy1977:) 19.04.05, 20:15
                  witaj
                  obysmile dla mnie szpital to kara, mam chyba depresję przedporodową, czym nas tam
                  będzie więcej tym lepiejsmile
                  trzymam kciuki za pomyślne rozwiązaniesmile
              • rysia_mama_wiktorka Re: Warunki po remoncie 19.04.05, 20:15
                rodziłam w tym szpitalu 4 lata temu, miałam cesarke i leżałam na sali
                pooperacyjnej dobę. To chyba moja najdłuższa doba w życiu.
                Mam tylko nadzieję, że oprócz remontu wymienili trochę personelsmile
                pozdrawiam,
                Paulina
                • myha1977 Re: Warunki po remoncie 19.04.05, 20:18
                  mamo wiktorka ja tez juz tam po cesarce dobę przelezałam , osiem lat temu, i
                  mam nadzieje ze teraz lezy sie krócej, bo to koszmarna dobasmilebrrrrrrrrr a co do
                  personelu- wiele twarzy znajomych i tych sympatycznych i tych mniej.....
                  pozdrawiam
      • malgorzatka76 Re: Warunki po remoncie 19.04.05, 22:33
        Podobno przy każdej sali porodowej jest prysznic i kibelek, o wannie nic nie
        słyszałam. Jutro znów idę na KTG więc może zapytam, ale poprzednio jakoś
        atmosfera nie była zachęcająca do rozmów, niestety. Tzn.lekarze bardzo
        sympatyczni, ale pani z izby przyjęć (położna) to mnie przeraziła. Nie mówię, że
        każdy musi być miły, ale wypadałoby być przynajmniej minimalnie uprzejmym.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka